| | |
16.03.2014 10:39 -
Re: Třetí brzdové světlo
|
2677320
|
|
Rio11
|
Město: Domalice, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 578 |
|
|
Teda za tohle chtějí 2200,- Kč. Na těch obrázkách to není dost dobře vidět, ale myslím si e bych to za pár stovek vyrobil doma.
Teda za tohle chtějí 2200,- Kč. Na těch obrázkách to není dost dobře vidět, ale myslím si e bych to za pár stovek vyrobil doma.
|
|
16.03.2014 13:09 -
|
2677357
|
|
Honzaho
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 16V THP 158k Tourer | Počet příspěvků: 150 |
|
|
Na předchozích fotkách není samozřejmě vechno, kompletní rozborku přikládám. Doma bych to vyrábět nechtěl, ale je pravda, e to je jen o trochu sloitějí ne PET flaka. Problém je v tom, e člověk dopředu neví, jak moc to bude muset rozlámat. Dal jsem to sem ne jako nářek nad vyhozenými penězi, ale aby případní dalí postiení věděli co je přiblině čeká.
Na předchozích fotkách není samozřejmě vechno, kompletní rozborku přikládám. Doma bych to vyrábět nechtěl, ale je pravda, e to je jen o trochu sloitějí ne PET flaka. Problém je v tom, e člověk dopředu neví, jak moc to bude muset rozlámat. Dal jsem to sem ne jako nářek nad vyhozenými penězi, ale aby případní dalí postiení věděli co je přiblině čeká.
Přílohy: Světlo celé_.JPG ( 640961b ) - |
|
15.05.2014 17:23 -
|
2696113
|
|
citrónek
|
Město: Litoměřice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V Exclusive Break | Počet příspěvků: 33 |
|
|
Zdravim, nevíte náhodou z hlavy jak velký odpor dát aby brzdový světlo lehce nesvítilo ne se uspí BSI? Díky
Zdravim, nevíte náhodou z hlavy jak velký odpor dát aby brzdový světlo lehce nesvítilo ne se uspí BSI? Díky
|
|
15.05.2014 22:14 -
|
2696232
|
|
Hanz 397
|
|
|
Proč ??
Proč :-o ??
|
|
16.05.2014 08:08 -
|
2696348
|
|
citrónek
|
Město: Litoměřice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V Exclusive Break | Počet příspěvků: 33 |
|
|
Nene, o odběr mi nejde to neřeím. Jen mě točí kdy v noci trochu přisvětluje No ono to asi odporem nepůjde, jeliko co jsem naměřil tak tam jde proud cca 8V po probuzení BSI, take buď nějakej elektronický filtr který bude poutět proud od cca 11.5V. Ale asi na to prdím a budu přisvětlovat dále.
Nene, o odběr mi nejde to neřeím. Jen mě točí kdy v noci trochu přisvětluje:-( No ono to asi odporem nepůjde, jeliko co jsem naměřil tak tam jde proud cca 8V po probuzení BSI, take buď nějakej elektronický filtr který bude poutět proud od cca 11.5V. Ale asi na to prdím a budu přisvětlovat dále.:-))))
|
|
16.05.2014 08:30 -
|
2696352
|
|
citrónek
|
|
|
Bohuel taky nejde To je kapitola taky sama o sobě,ale ne tam bastit drát po okně přichycený izolačkou, tak to a je raději nefunkční.
Bohuel taky nejde:-)))) To je kapitola taky sama o sobě,ale ne tam bastit drát po okně přichycený izolačkou, tak to a je raději nefunkční.
|
|
16.05.2014 09:03 -
|
2696363
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Mě okno funguje a taky to po zamčení auta takhle chvíli prosvěcuje. Ničemu to nevadí. To je přednost Citronků. Takhle si můu zkontrolovat, jestli mi vechny diody fungujou. Jinak si toti dozadu nevidím, i kdybych si krk vykroutil a natáhnul do irafova. To jiný auta neuměj.
Mě okno funguje a taky to po zamčení auta takhle chvíli prosvěcuje. Ničemu to nevadí. To je přednost Citronků. Takhle si můu zkontrolovat, jestli mi vechny diody fungujou. Jinak si toti dozadu nevidím, i kdybych si krk vykroutil a natáhnul do irafova. To jiný auta neuměj. :-d
|
|
16.05.2014 18:01 -
|
2696556
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Tak to jsem nezkouel. Ani není proč, kdy má Citrou tu vychytávku s tím prosvěcováním.
Tak to jsem nezkouel. Ani není proč, kdy má Citrou tu vychytávku s tím prosvěcováním. :-d
|
|
06.07.2014 19:29 -
|
2712854
|
|
jumep
|
|
|
V obchodě si opatřit rezistor s těmito charakteristikami: 3.9 kiloohmu (3.9 kΩ a 0.250 W.
Připájet rezistor mezi dvě cesty titěného obvodu třetího brzdového světla.
DemontovatTřetí brzdové světlo.
Za tímto účelemDemontovat :
Vnitřní horní pás výklopných dveří, upevněný 4 rouby
Třetí brzdové světlo
Zátka (1)
Připájet rezistor (2) mezi dvě cesty titěného obvodu třetího brzdového světla (není určen směr pro integrování rezistoru do titěného obvodu).
Při zpětné montái postupovat v opačném pořadí operací.
V obchodě si opatřit rezistor s těmito charakteristikami: 3.9 kiloohmu (3.9 kΩ) a 0.250 W.
Připájet rezistor mezi dvě cesty titěného obvodu třetího brzdového světla.
DemontovatTřetí brzdové světlo.
Za tímto účelemDemontovat :
Vnitřní horní pás výklopných dveří, upevněný 4 rouby
Třetí brzdové světlo
Zátka (1)
Připájet rezistor (2) mezi dvě cesty titěného obvodu třetího brzdového světla (není určen směr pro integrování rezistoru do titěného obvodu).
Při zpětné montái postupovat v opačném pořadí operací.
|
|
29.12.2015 21:11 -
|
2902042
|
|
jhonzatko
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 108 |
|
|
Poradili byste mi, zda je treti brzdove svetlo na C5 III Tourer nejak rozumne rozebiratelne nebo je rozumnejsi varianta to koupit cele nove?
Nesviti mi a rad bych to nejak vyresil ... pripadne tip na nekoho z okoli Prahy, kdo by si s tim dokazal poradit?
Predem diky moc!
Poradili byste mi, zda je treti brzdove svetlo na C5 III Tourer nejak rozumne rozebiratelne nebo je rozumnejsi varianta to koupit cele nove?
Nesviti mi a rad bych to nejak vyresil ... pripadne tip na nekoho z okoli Prahy, kdo by si s tim dokazal poradit?
Predem diky moc!
|
|
29.12.2015 22:32 -
|
2902105
|
|
jhonzatko
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 108 |
|
|
Díky moc za informaci!
Take jediná cesta je tedy koupit celý ten blok a vyměnit?
Existuje nějaké aftermarket řeení nebo jen originál?
Na kolik to tak cca vyjde?
Díky moc za informaci!
Take jediná cesta je tedy koupit celý ten blok a vyměnit?
Existuje nějaké aftermarket řeení nebo jen originál?
Na kolik to tak cca vyjde?
|
|
29.12.2015 23:27 -
|
2902135
|
|
Mikra
|
|
|
To draí je náhrada za to levnějí.
To draí je náhrada za to levnějí.
Přílohy: treti_svetlo_tourer.jpg ( 24391b ) - |
|
30.12.2015 10:29 -
|
2902326
|
|
jhonzatko
|
|
|
Diky moc za info!
Jeste jeden dotaz, nevite o nejakem servisnim manualu, jak vyndat to svetlo, aniz bych zrasil cele dvere?
Nez ho objednam, chtel bych to promerit, zda tam vubec jde proud a zda neni problem treba v kabelazi.
Abych neobjednal novy dil a pak mi byl stejne k prdu
Diky moc za info!
Jeste jeden dotaz, nevite o nejakem servisnim manualu, jak vyndat to svetlo, aniz bych zrasil cele dvere? :)
Nez ho objednam, chtel bych to promerit, zda tam vubec jde proud a zda neni problem treba v kabelazi.
Abych neobjednal novy dil a pak mi byl stejne k prdu :D
|
|
30.12.2015 14:37 -
|
2902403
|
|
Roman74
|
Město: Václavovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Má pravdu - nejdřív kabely. Kritická jsou 3 místa - zlomený kabel v gumové huse vlevo, konektor uvnitř dveří a konektor uvnitř přímo na světle. Jestli si to dobře pamatuju, tak výplň pátých dveří drí na několika torx roubcích a pár plastových puntech. A snad jsem sundával i sklo. Kdyby jsi to dělal - tak pomalu, opatrně a radi se dvakrát podívej, ne za něco potáhne.
Ale jestli jsi jetě nic podobného nerozdělával nech si to radi prvně ukázat
Má pravdu - nejdřív kabely. Kritická jsou 3 místa - zlomený kabel v gumové huse vlevo, konektor uvnitř dveří a konektor uvnitř přímo na světle. Jestli si to dobře pamatuju, tak výplň pátých dveří drí na několika torx roubcích a pár plastových puntech. A snad jsem sundával i sklo. Kdyby jsi to dělal - tak pomalu, opatrně a radi se dvakrát podívej, ne za něco potáhne. :-)
Ale jestli jsi jetě nic podobného nerozdělával nech si to radi prvně ukázat :-)
|
|
31.12.2015 05:18 -
|
2902717
|
|
jhonzatko
|
|
|
Diky za info! Nebyl by tip na nekoho z okoli Prahy, kdo by to byl pripadne ochoten zrealizovat?
Cenu bychom urcite nejak dohodli.
Diky za info! Nebyl by tip na nekoho z okoli Prahy, kdo by to byl pripadne ochoten zrealizovat?
Cenu bychom urcite nejak dohodli.
|
|
| |
|
|