| | |
11.05.2013 19:25 -
Re: Třetí brzdové světlo
|
2578401
|
|
divisl
|
Město: Brno, Auto: Ford Mondeo mk5, 2.0 TDCI AWD | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Právě jsem se vrátil z garáe a problém s třetím brzdovým světlem je vyřeen. V gumové průchodce, která je mezi karoserií a pátýma dveřma byl přeruenej jeden drát. Opravil jsem to, ale problém se nevyřeil, nakonec jsem musel rozdělat páté dveře a vrchní spoiler ve kterém je brzdové světlo, to rozdělat a protoe na konektorech u napětí bylo tak musel být problém v něm. Opatrně jsem ho rozdělal a zjistil jsem, e deska ploného spoje s ledkama je ve světle jen nasazena na takových plících, které byly zoxidované. Očitěno, nasazeno zpět a svítí !!!! Konektory jsem oetřil sprejem na elektrické spoje, světlo slepil, ve smontoval zpět a vypadá to, e to bude OK.
Dá se někde koupit plastová úchytka (spojka)nebo co to je viz. příloha?
Právě jsem se vrátil z garáe a problém s třetím brzdovým světlem je vyřeen. V gumové průchodce, která je mezi karoserií a pátýma dveřma byl přeruenej jeden drát. Opravil jsem to, ale problém se nevyřeil, nakonec jsem musel rozdělat páté dveře a vrchní spoiler ve kterém je brzdové světlo, to rozdělat a protoe na konektorech u napětí bylo tak musel být problém v něm. Opatrně jsem ho rozdělal a zjistil jsem, e deska ploného spoje s ledkama je ve světle jen nasazena na takových plících, které byly zoxidované. Očitěno, nasazeno zpět a svítí !!!! Konektory jsem oetřil sprejem na elektrické spoje, světlo slepil, ve smontoval zpět a vypadá to, e to bude OK.
Dá se někde koupit plastová úchytka (spojka)nebo co to je viz. příloha?
Přílohy: 20130511_190607.jpg ( 338328b ) - plastové cosi |
|
11.05.2013 21:29 -
|
2578479
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Koupí ji v citroenu.
Koupí ji v citroenu.
Přílohy: spona.jpg ( 134941b ) - Detail spona1.jpg ( 16573b ) - Cena |
|
25.05.2013 00:23 -
|
2582459
|
|
alud
|
Město: Litomyl, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 151 |
|
|
Včera ráno mi svítilo třetí brzdové světlo (slabě). Odpoledne jsem zjistil, e mi nesvítí brzdová světla (pouze se rozsvítilo třetí). Jakmile jsem árovky vyměnil (obě vypálené) třetí světlo přestalo svítit a reaguje pouze tehdy, kdy má.
Včera ráno mi svítilo třetí brzdové světlo (slabě). Odpoledne jsem zjistil, e mi nesvítí brzdová světla (pouze se rozsvítilo třetí). Jakmile jsem árovky vyměnil (obě vypálené) třetí světlo přestalo svítit a reaguje pouze tehdy, kdy má.
|
|
25.05.2013 02:10 -
|
2582475
|
|
jardda
|
Město: Trhove sviny, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 109 |
|
|
Málo proudu někde je lus viz. výe
Málo proudu někde je lus viz. výe:-p
|
|
12.11.2013 20:44 -
|
2637084
|
|
ifan118
|
Město: Banska Bystrica, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 30 |
|
|
Zdravím páni zistil som, e ani mne nefunguje tretie brzdové svetlo dnes som to rozobral a naiel som rozpadnuté odpory. Kede sa z nich nedá nič vyčíta nevie mi niekto poveda kožko zhruba by mali mat hodnotu ? poprípade nieje lepie to riei ako ostatný e kúpim rovno led pás a vymením to celé tam by malo stači iba prívodné káble prepajkova nie ?
Zdravím páni zistil som, e ani mne nefunguje tretie brzdové svetlo dnes som to rozobral a naiel som rozpadnuté odpory. Kede sa z nich nedá nič vyčíta nevie mi niekto poveda kožko zhruba by mali mat hodnotu ? poprípade nieje lepie to riei ako ostatný e kúpim rovno led pás a vymením to celé tam by malo stači iba prívodné káble prepajkova nie ?
Přílohy: DSC_0042.jpg ( 2210352b ) - DSC_0043.jpg ( 2009519b ) - |
|
13.11.2013 21:13 -
|
2637804
|
|
ifan118
|
Město: Banska Bystrica, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 30 |
|
|
tak som si to nakoniec opravil keďe aj ten ploný spoj u vyzeral biedne rozhodol som sa poui nový vodotesný LED pásik ja som volil biely je to kúsok pozna ale svieti to dobre tu mam postup:
1. Zapajkoval som kontakty na LED pásik
2. Zaizoloval som ich izolačkou
3. Pouil som plexisklo na vyrezanie uchytenia pásiku pásik som následne prilepil na plexisklo
4. Do starých úchytov na ploný spoj som spravil zaráky na prichytenie
5. Zamontoval som to a ide
tak som si to nakoniec opravil keďe aj ten ploný spoj u vyzeral biedne rozhodol som sa poui nový vodotesný LED pásik ja som volil biely je to kúsok pozna ale svieti to dobre tu mam postup:
1. Zapajkoval som kontakty na LED pásik
2. Zaizoloval som ich izolačkou
3. Pouil som plexisklo na vyrezanie uchytenia pásiku pásik som následne prilepil na plexisklo
4. Do starých úchytov na ploný spoj som spravil zaráky na prichytenie
5. Zamontoval som to a ide
Přílohy: DSC_0044.jpg ( 1802674b ) - DSC_0045.jpg ( 1823729b ) - DSC_0046.jpg ( 2080402b ) - DSC_0047.jpg ( 1952047b ) - |
|
13.11.2013 21:50 -
|
2637850
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Vypadá to dobře,a na to pinavé okno,musí dodret nějaké hodnoty,počet ledek,jak silné nebo jak silný a dlouhý ten pásek?
Vypadá to dobře,a na to pinavé okno,musí dodret nějaké hodnoty,počet ledek,jak silné nebo jak silný a dlouhý ten pásek?;-)
|
|
14.11.2013 11:43 -
|
2638008
|
|
ifan118
|
|
|
no vetko to bolo určené LED pásikom ten som odstrihol na dĺku starého ploáka naastie to vylo presne na spoj určený na strihanie. Ledky úplne nesedeli tuím, e bolo o jednu menej a boli kúsok inak rozmiestnené, ale fungova to funguje a myslím, e bude spožahlivejie ako ploný spoj. LED pásik som volil klasický, čo mi ponúkli v obchode predávali to len na meter take som musel kúpi celý meter 6eur.
no vetko to bolo určené LED pásikom ten som odstrihol na dĺku starého ploáka naastie to vylo presne na spoj určený na strihanie. Ledky úplne nesedeli tuím, e bolo o jednu menej a boli kúsok inak rozmiestnené, ale fungova to funguje a myslím, e bude spožahlivejie ako ploný spoj. LED pásik som volil klasický, čo mi ponúkli v obchode predávali to len na meter take som musel kúpi celý meter 6eur.
|
|
14.11.2013 12:40 -
|
2638065
|
|
ivanivan
|
|
|
Tuím, e i v autě (12V) musí dát před diody nějaký odpor. Nebo na pásku u něco je?
Tuím, e i v autě (12V) musí dát před diody nějaký odpor. Nebo na pásku u něco je?
|
|
14.11.2013 17:31 -
|
2638137
|
|
ifan118
|
|
|
neviem ako sú ostatne pásiky ale môj bol na 12V
neviem ako sú ostatne pásiky ale môj bol na 12V
|
|
31.12.2013 16:30 -
|
2652539
|
|
quattrop
|
Město: Česká Bělá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Ahoj, taky mi přestalo svítit třetí brzdové. Chtěl jsem se na to mrknout a skončil jsem u sundávání spoileru. Ty prostředí dva torxy se mi protáčejí a spoiler na nich pořád drí Nevím, jestli můu za ten spoiler tahat a přitom to zkusit vytočit. Ty dva rouby jsou přímo nějak v plastu, nebo nevíte někdo do čeho to je chycený, e se to můe protáčet? Nemáte někdo foto?
Díky.
Ahoj, taky mi přestalo svítit třetí brzdové. Chtěl jsem se na to mrknout a skončil jsem u sundávání spoileru. Ty prostředí dva torxy se mi protáčejí a spoiler na nich pořád drí :-( Nevím, jestli můu za ten spoiler tahat a přitom to zkusit vytočit. Ty dva rouby jsou přímo nějak v plastu, nebo nevíte někdo do čeho to je chycený, e se to můe protáčet? Nemáte někdo foto?
Díky.
|
|
31.12.2013 16:57 -
|
2652545
|
|
jumep
|
|
|
z druhej strany su prevlecne matice, myslim ze inac ako odvrtat to nepojde
a to musis strasne opatrne
z druhej strany su prevlecne matice, myslim ze inac ako odvrtat to nepojde
a to musis strasne opatrne
|
|
30.01.2014 17:32 -
|
2663300
|
|
zumbr
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 3 |
|
|
quattrop napsal(a): Ahoj, taky mi přestalo svítit treti brzdové. Chtel JSEM SE na se mrknout na skončil JSEM u sundávání spoileru. Ty Prostředí Dva torxy se mi protáčejí spoiler na Nich porad drí Nevím, jestli muzu ZA ten spoiler tahat a přitom se zkusit vytočit. Ty Dva ROUBY jsou primo Nějak v plastů, Nebo nevíte nekdo udělat CeHO to je chycený, ZE SE se muze protáčet? Nemáte nekdo foto? diky.
Zdar,foto nemám,ale měl jsem stejný problém,protáčel se jeden roub ... jediná ance je odvrtat.Není to do plastu,ale je tam takové elezné účko
Zdar,foto nemám,ale měl jsem stejný problém,protáčel se jeden roub ... jediná ance je odvrtat.Není to do plastu,ale je tam takové elezné účko
|
|
30.01.2014 17:35 -
|
2663303
|
|
zumbr
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Mimochodem , já skončil u rozebírání třetího brzdového světla.Byl jsem tak opatrný,e jsem to otípal.Nevíte někdo cenu celého světla???Hledám na netu,kontaktuji kdekoho a zdá se e bez ance
Mimochodem , já skončil u rozebírání třetího brzdového světla.Byl jsem tak opatrný,e jsem to otípal.Nevíte někdo cenu celého světla???Hledám na netu,kontaktuji kdekoho a zdá se e bez ance:nevim
|
|
30.01.2014 17:50 -
|
2663310
|
|
zumbr
|
|
|
Díky za info,toho jsem se bál,e jen origo,no nedá se nic dělat ... díky
Díky za info,toho jsem se bál,e jen origo,no nedá se nic dělat ... díky;-)
|
|
25.02.2014 19:14 -
Re: Třetí brzdové světlo.
|
2671921
|
|
kutnohorak
|
Město: Kutná Hora, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 88 |
|
|
Mohl by mi někdo říct, kdo rozdělával třetí brzdové světlo.Ty torxy s obři hlavou na kraji skla jsou vruty do plastu spojleru nebo je ve spojleru zavařená matka a jsou do eleza? Nejdou mi povolit a nevím kolik si muů dovolit za to vzít, aby se něco neulomilo. Díky
Mohl by mi někdo říct, kdo rozdělával třetí brzdové světlo.Ty torxy s obři hlavou na kraji skla jsou vruty do plastu spojleru nebo je ve spojleru zavařená matka a jsou do eleza? Nejdou mi povolit a nevím kolik si muů dovolit za to vzít, aby se něco neulomilo. Díky
|
|
14.03.2014 17:31 -
|
2676925
|
|
Honzaho
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 16V THP 158k Tourer | Počet příspěvků: 150 |
|
|
Tak mi taky odelo třetí brzdové na X7. Za pár dní mám jít na STK, tak jsem to musel řeit. Nový kus je za 2200 a dnes jsem si domů po opravě v Citroenu přinesl starý kus. Vnějí konektor vypadal pěkně, bez koroze. Samozřejmě je to nerozebiratelné, ale jak jsem zjistil, ne příli těsně svařené. Má to dokonce "důmyslný" system odvětrání, je tam přípojka na hadičku přívodu vzduchu (nevím odkud) a asi přes ventilek výfuk do ovzduí. Podařilo se mi to rozloupat s mírnějím pokozením a vevnitř mne teprve čekal zkorodovaný noový konektor, kterým je připojena lita s elektronikou. Obrázky přikládám. Mimochodem LEDky jsou tam jen čtyři a lomem v plexisklovém udělátku se jejich počet zdánlivě zdvojnásobí.
Tak mi taky odelo třetí brzdové na X7. Za pár dní mám jít na STK, tak jsem to musel řeit. Nový kus je za 2200 a dnes jsem si domů po opravě v Citroenu přinesl starý kus. Vnějí konektor vypadal pěkně, bez koroze. Samozřejmě je to nerozebiratelné, ale jak jsem zjistil, ne příli těsně svařené. Má to dokonce "důmyslný" system odvětrání, je tam přípojka na hadičku přívodu vzduchu (nevím odkud) a asi přes ventilek výfuk do ovzduí. Podařilo se mi to rozloupat s mírnějím pokozením a vevnitř mne teprve čekal zkorodovaný noový konektor, kterým je připojena lita s elektronikou. Obrázky přikládám. Mimochodem LEDky jsou tam jen čtyři a lomem v plexisklovém udělátku se jejich počet zdánlivě zdvojnásobí.
Přílohy: Noový konektor_.JPG ( 548427b ) - LED lita_.JPG ( 592689b ) - |
|
| |
|
|