| | |
22.12.2010 13:57 -
Re: Třetí brzdové světlo
|
2366668
|
|
Mahony
|
Město: Praha-Lhotka, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 373 |
|
|
Ja ho nerozlousk ani v teple,zaclo v tom tak nechutne praskat ze sem to vzdal a kousicek toho cervenyho sem taky odstip.Svetlo mi sice funguje ale je zevnitr oroseny tak sem to chtel nejak pretesnit.Prdim na to az prestane svitit koupim novy
Ja ho nerozlousk ani v teple,zaclo v tom tak nechutne praskat ze sem to vzdal a kousicek toho cervenyho sem taky odstip.Svetlo mi sice funguje ale je zevnitr oroseny tak sem to chtel nejak pretesnit.Prdim na to az prestane svitit koupim novy
|
|
22.12.2010 17:28 -
|
2366676
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Ja jsem vzal 4 svarovaci draty prumer tak 1-1,5mm, na konci rozklepnout do placate spicky a ze stran natlacit mezi ten cerny a cerveny plast. Jak je to do oblouku, tak to krasne jde a odchlipnou se zaroven vsechny packy bez ulomeni
Ja jsem vzal 4 svarovaci draty prumer tak 1-1,5mm, na konci rozklepnout do placate spicky a ze stran natlacit mezi ten cerny a cerveny plast. Jak je to do oblouku, tak to krasne jde a odchlipnou se zaroven vsechny packy bez ulomeni
|
|
25.12.2010 18:20 -
|
2366882
|
|
cef
|
Město: Hutěnovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Světlo opraveno byl vadný jeden odpor a jedna led dioda, tchán opravil a bez jedné diody to taky bude. Sloil jsem to po vysuení a zatřel silikonem bez gumičky. Oprava mě stála jenom vlastní práci, ale nejhorí bylo vyloupnout ten vrchní červený plast. Zápasil jsem s tím dost dlouho a nakonec to vzala do rukou manelka a podařilo se jí to hned.
Světlo opraveno byl vadný jeden odpor a jedna led dioda, tchán opravil a bez jedné diody to taky bude. Sloil jsem to po vysuení a zatřel silikonem bez gumičky. Oprava mě stála jenom vlastní práci, ale nejhorí bylo vyloupnout ten vrchní červený plast. Zápasil jsem s tím dost dlouho a nakonec to vzala do rukou manelka a podařilo se jí to hned.
|
|
07.09.2011 20:52 -
|
2412423
|
|
Emuel
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 II 3.0i 24v Exclusive Break | Počet příspěvků: 14 |
|
|
Mám stejný "problém". Po zamčení mi slabounce svítí třetí brzdové světlo. Po minutě a dvou zhasne. Viditelné je to pouze za tmy.
Po přečtení tohoto vlákna mi napadlo, není-li to počáteční stádium úplného znefunkčnění. Vlhkost, sůl, vámi popsané nefunkční odpory... Nejsem odborník přes elektriku. Můe mi mojí domněnku někdo potvrdit? Znamenalo by to řeit preventivně rozebrání, kontrolu, vyčitění...
Díky
Mám stejný "problém". Po zamčení mi slabounce svítí třetí brzdové světlo. Po minutě a dvou zhasne. Viditelné je to pouze za tmy.
Po přečtení tohoto vlákna mi napadlo, není-li to počáteční stádium úplného znefunkčnění. Vlhkost, sůl, vámi popsané nefunkční odpory... Nejsem odborník přes elektriku. Můe mi mojí domněnku někdo potvrdit? Znamenalo by to řeit preventivně rozebrání, kontrolu, vyčitění...
Díky ;-)
|
|
07.09.2011 20:56 -
|
2412426
|
|
jumep
|
|
|
neni to pociatkom nicoho, v dokumentacii je napisane, ze ak sa na toto zakaznik stazuje, je treba pridat tam odpor.
V systeme je stale napatie az do uspatia bsi a toto je dostacujuce na slabe rozsvietenie lediek
neni to pociatkom nicoho, v dokumentacii je napisane, ze ak sa na toto zakaznik stazuje, je treba pridat tam odpor.
V systeme je stale napatie az do uspatia bsi a toto je dostacujuce na slabe rozsvietenie lediek
|
|
07.09.2011 21:03 -
|
2412430
|
|
Emuel
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 II 3.0i 24v Exclusive Break | Počet příspěvků: 14 |
|
|
Díky za odpověď. Tímto to poutim z hlavy a soustředim se na důleitějí věci.
Díky za odpověď. Tímto to poutim z hlavy a soustředim se na důleitějí věci. ;-)
|
|
27.12.2011 17:40 -
|
2435847
|
|
Mamlas
|
|
|
Tak mi taky obcas zustane slabe svitit treti brzdove svetlo coz drive nedelalo. Podle zdejsi informace by to po chvilce melo zhasnout.
Akorat doufam, ze jednoho rana prijdu k autu a budu chtit nastartovat a auto diky vybite baterce ani neskytne. To bych se smichy neudrzel.
Tak mi taky obcas zustane slabe svitit treti brzdove svetlo coz drive nedelalo. Podle zdejsi informace by to po chvilce melo zhasnout.
Akorat doufam, ze jednoho rana prijdu k autu a budu chtit nastartovat a auto diky vybite baterce ani neskytne. To bych se smichy neudrzel.:-))))
|
|
27.12.2011 17:42 -
|
2435848
|
|
jumep
|
|
|
je to normalne a skor si to doteraz nepostrehol
oficialne riesenie je pridat odpor do toho svetla
je to normalne a skor si to doteraz nepostrehol
oficialne riesenie je pridat odpor do toho svetla
|
|
11.09.2012 06:42 -
|
2504394
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
tak jsem po roce se pustil do opravy 3.brzd.světla-doted jsem si vystačil s 3.brzd.světlem na skle 5dveří ale vzhledem k tomu e mám folie a blíí se STK vrhl jsem se na to s fortelem
1.zdemontovat křídlo+3.brzd.světlo
2.pilkou jsem si udělal montání otvory
3.vylámat původní litu z diodamy
4.vloit vodotěsný ledpásek-pouil jsem červený ale asi by mohl by být i bílý
5.zalepit montání otvory a namontovat zpět křídlo se světlem a dopojit elektriku=viz.přílohy
tak jsem po roce se pustil do opravy 3.brzd.světla-doted jsem si vystačil s 3.brzd.světlem na skle 5dveří ale vzhledem k tomu e mám folie a blíí se STK vrhl jsem se na to s fortelem :-))
1.zdemontovat křídlo+3.brzd.světlo
2.pilkou jsem si udělal montání otvory
3.vylámat původní litu z diodamy
4.vloit vodotěsný ledpásek-pouil jsem červený ale asi by mohl by být i bílý :nevim
5.zalepit montání otvory a namontovat zpět křídlo se světlem a dopojit elektriku=viz.přílohy
Přílohy: vodotěsný led pásek.jpg ( 784719b ) - zalepení otvorů.jpg ( 1026410b ) - spz a 3brzd.světlo.jpg ( 497955b ) - |
|
02.03.2013 17:14 -
|
2553026
|
|
divisl
|
Město: Brno, Auto: Ford Mondeo mk5, 2.0 TDCI AWD | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Tak jsem včera zjistil, e mně nesvítí třetí brzdové světlo. Dnes jsem to rozdělal a zjistil jsem, e na konektoru, kterým je připojeno není při selápnutí brzdy napětí. V návodu jsem to nenael, ale nevíte někdo jestli nemá náhodou nějakou svou pojistku? Světlo není připojeno paralelně na zadní brzdová světla.
Tak jsem včera zjistil, e mně nesvítí třetí brzdové světlo. Dnes jsem to rozdělal a zjistil jsem, e na konektoru, kterým je připojeno není při selápnutí brzdy napětí. V návodu jsem to nenael, ale nevíte někdo jestli nemá náhodou nějakou svou pojistku? Světlo není připojeno paralelně na zadní brzdová světla.
|
|
02.03.2013 21:08 -
|
2553086
|
|
jumep
|
|
|
tempomat ti chodi normalne?
tempomat ti chodi normalne?
|
|
03.03.2013 12:34 -
|
2553194
|
|
JaNa
|
Město: , Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 114 |
|
|
mě to taky hlouplo. svítilo-nesvítilo...a při selápnutí brzdy mi vdy vypovědělo ESP. Výměna jakéhosi konektoru, který je pod brzdovým pedálem to vyřeil.
mě to taky hlouplo. svítilo-nesvítilo...a při selápnutí brzdy mi vdy vypovědělo ESP. Výměna jakéhosi konektoru, který je pod brzdovým pedálem to vyřeil.
|
|
03.03.2013 17:48 -
|
2553253
|
|
jumep
|
|
|
ako bolo pisane, moze to robit brzdovy spinac, ze ide len jedna cast
ako bolo pisane, moze to robit brzdovy spinac, ze ide len jedna cast
|
|
04.03.2013 19:03 -
|
2553771
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Je to ke koupi jak v citroenu, tak druhovýroba. A před montáí do auta se zeptej, jak se to dělá, aby sis to nezvoral.
Je to ke koupi jak v citroenu, tak druhovýroba. A před montáí do auta se zeptej, jak se to dělá, aby sis to nezvoral.
Přílohy: brzda.jpg ( 102021b ) - brzda_ceny.jpg ( 23546b ) - |
|
04.03.2013 19:54 -
|
2553844
|
|
jumep
|
|
|
bud si ho daj vymenit, alebo si ho kup, daj dole plast co je nad pedalmi, nahmatni ho, otoc dolava a vytiahni, precvakni kabel, nasad novy (novy nezasuvaj ten kolik na nom) a otoc doprava, nahod plast, vyriesene
bud si ho daj vymenit, alebo si ho kup, daj dole plast co je nad pedalmi, nahmatni ho, otoc dolava a vytiahni, precvakni kabel, nasad novy (novy nezasuvaj ten kolik na nom) a otoc doprava, nahod plast, vyriesene
|
|
14.04.2013 17:14 -
|
2566877
|
|
divisl
|
Město: Brno, Auto: Ford Mondeo mk5, 2.0 TDCI AWD | Počet příspěvků: 111 |
|
|
jumep napsal(a): bud si ho daj vymenit, alebo si ho kup, daj dole plast co je nad pedalmi, nahmatni ho, otoc dolava a vytiahni, precvakni kabel, nasad novy (novy nezasuvaj ten kolik na nom) a otoc doprava, nahod plast, vyriesene
Tak jsem dnes vyměnil spínač brzdových světel a třetí brzdové světlo stejně nesvítí. Asi to dám do servisu, a se na to podívají.
Tak jsem dnes vyměnil spínač brzdových světel a třetí brzdové světlo stejně nesvítí. Asi to dám do servisu, a se na to podívají.
|
|
| |
|
|