| | |
26.11.2009 16:07 -
Re: Třetí brzdové světlo.
|
1428612
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
Někde jsem na to nael návod, a večer dojdu z práce, tak Ti to polu
Někde jsem na to nael návod, a večer dojdu z práce, tak Ti to polu
|
|
26.11.2009 17:37 -
|
1428615
|
|
Mamlas
|
|
|
jj uz se to tu resilo a byl tam i postup.
jj uz se to tu resilo a byl tam i postup.
|
|
26.11.2009 18:01 -
|
1428616
|
|
Maxifik
|
|
|
Návod byl na fóru www.citroeny.cz, ale mám jen starý odkaz a ten nefunguje. Asi bude muset hledat, já si to nestáhnul a jaksi neudělal návod. Omlouvám se.
Návod byl na fóru www.citroeny.cz, ale mám jen starý odkaz a ten nefunguje. Asi bude muset hledat, já si to nestáhnul a jaksi neudělal návod. Omlouvám se.
|
|
26.11.2009 18:16 -
|
1428617
|
|
Maxifik
|
|
|
Zkus tohle:
.link.
Zkus tohle:
http://www.citroeny.cz/forumxxx/viewtopic.php?t=7356&highlight=t%F8et%ED+brzdov%E9+sv%ECtlo
|
|
27.11.2009 13:11 -
|
1428628
|
|
running
|
|
|
Maxifik napsal(a):
No to je studna informací k brzdovce. Díky moc.
P.S.Zřejmě se o to u někdo pokouel protoe světlo je zevniř oroené,take netěsní. Je tam dělanej by-pas,take to jen rozeberem a uvidíme.
Zkus tohle: http://www.citroeny.cz/forumxxx/viewtopic.php?t=7356&highlight=t%F8et%ED+brzdov%E9+sv%ECtlo
No to je studna informací k brzdovce. Díky moc.:palec
P.S.Zřejmě se o to u někdo pokouel protoe světlo je zevniř oroené,take netěsní. Je tam dělanej by-pas,take to jen rozeberem a uvidíme.
|
|
13.01.2010 23:16 -
Re: Třetí brzdové světlo
|
1802128
|
|
mára
|
Město: Most, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 64 |
|
|
hmmm. taky svítím. psal jsem to do jiného vlákna. prý je to "normální". co na to ale řeknou na STK?
hmmm. taky svítím. psal jsem to do jiného vlákna. prý je to "normální". co na to ale řeknou na STK?
|
|
13.01.2010 23:23 -
|
1802129
|
|
jumep
|
|
|
uplne nic, pokial na to sam neupozornis ani si nevsimne, vsimol si si toho presvetlovania na inej c5 za jazdy?
uplne nic, pokial na to sam neupozornis ani si nevsimne, vsimol si si toho presvetlovania na inej c5 za jazdy?
|
|
22.01.2010 21:45 -
|
1802792
|
|
Zz1
|
|
|
Já taky svítím.V létě z ničeho nic,v noci jsem odemkl auto a světlo začalo slabě svítit.Stačí při zamknutým autě zmáčknout otvírání kufru a svítí.Je to cca 14 dní,co dolo ke změně.U mi svítí jem prvních 5 diod.Taky najednou z ničeho nic.Na tom hradě jsou záhadný síly,soudruhu řediteli....
Já taky svítím.V létě z ničeho nic,v noci jsem odemkl auto a světlo začalo slabě svítit.Stačí při zamknutým autě zmáčknout otvírání kufru a svítí.Je to cca 14 dní,co dolo ke změně.U mi svítí jem prvních 5 diod.Taky najednou z ničeho nic.Na tom hradě jsou záhadný síly,soudruhu řediteli....
|
|
05.04.2010 19:10 -
|
2341061
|
|
mirasa
|
Město: Dýina, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 98 |
|
|
Tak mám zase jiný problém, u to beru s humorem Mně pro změnu třetí brzdový přestalo svítit ůplně. Je nějaká typická závada, nebo prostě musím nějak zkoumat? Jeliko se s elektrikou vůbec nekamarádím, tak se ptám radi rovnou tady. Zatím se mi zde dostalo vdy dobrých rad. Předem děkuji.
Tak mám zase jiný problém, u to beru s humorem :-)))) Mně pro změnu třetí brzdový přestalo svítit ůplně. Je nějaká typická závada, nebo prostě musím nějak zkoumat? Jeliko se s elektrikou vůbec nekamarádím, tak se ptám radi rovnou tady. Zatím se mi zde dostalo vdy dobrých rad. Předem děkuji.
|
|
05.04.2010 20:07 -
|
2341077
|
|
Mamlas
|
|
|
Rekl bych ze je to typicka zavada zpusobena vodou, ktera zateka do tretiho brzdoveho svetla. Pak se tam rozpadnou odpory (nebo i jina oxidace) k diodam a prestane to svitit.
Jeste je tu moznost zlomenych kabelu, ktere vedou do patych dveri.
Rekl bych ze je to typicka zavada zpusobena vodou, ktera zateka do tretiho brzdoveho svetla. Pak se tam rozpadnou odpory (nebo i jina oxidace) k diodam a prestane to svitit.
Jeste je tu moznost zlomenych kabelu, ktere vedou do patych dveri.
|
|
05.04.2010 20:50 -
|
2341086
|
|
mirasa
|
Město: Dýina, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.7 V6 HDi 208k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 98 |
|
|
To můe být, nahoře je to tak nějak divně odchlíplé celé světlo. No zkouel jsem se tam nějak dobýt a kdy jsem začal sundavat okno začalo dost pret, nemám gará, tak jsem to dal do kupy a konec.
To můe být, nahoře je to tak nějak divně odchlíplé celé světlo. No zkouel jsem se tam nějak dobýt a kdy jsem začal sundavat okno :palec začalo dost pret, nemám gará, tak jsem to dal do kupy a konec.
|
|
17.05.2010 10:01 -
|
2345141
|
|
ergol
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi Exlusive Break | Počet příspěvků: 17 |
|
|
Ahojte! .... Tak mam aj ja na stole rozobrate tretie brzdove svetlo... prehnite odpory... ale aj jedna suciastka, ktoru neviem definovat... na jednom konci svetla (ploáku) je naletovane napajanie... a na druhom su paralelne zrejme zenerova dioda na 15Voltov a este nieco... neviete nahodou niekto, co to je?... a pribliznu hodnotu?....
Ahojte!:-) .... Tak mam aj ja na stole rozobrate tretie brzdove svetlo... prehnite odpory... ale aj jedna suciastka, ktoru neviem definovat... na jednom konci svetla (ploáku) je naletovane napajanie... a na druhom su paralelne zrejme zenerova dioda na 15Voltov a este nieco... neviete nahodou niekto, co to je?... a pribliznu hodnotu?....
Přílohy: DSC00663.jpg ( 204197b ) - |
|
19.12.2010 13:26 -
Demontá třetí brzdové světlo C5Break 2003
|
2366367
|
|
cef
|
Město: Hutěnovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Přestalo mi svítit třetí brzdové světlo poradí mi někdo jak světlo demontovat a popřípadě opravit.
Přestalo mi svítit třetí brzdové světlo poradí mi někdo jak světlo demontovat a popřípadě opravit.
|
|
19.12.2010 13:57 -
|
2366369
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
.link.
Svetlo se da rozdelat, ale musi se opatrne-je hrozne krehke. U me byl vyhnily komplet tistak. Po pracnem pocinovani jsem pak zjistil, ze je navic polovina LED nefunkcnich. Tak jsem vsechny soucastky vyletoval a na prazdny tistak nalepil dva pasky vedle sebe .link. . Pri skladani jsem vyhodil puvodni tesnici gumu a svetlo utesnil silikonem. Sviti ok, naklady 150kc a casove zhruba hodina (kdybych si nehral s puvodnim tistakem...)
http://www.citroeny.cz/forumxxx/viewtopic.php?t=7356&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=t%F8et%ED+brzdov%E9+sv%ECtlo
Svetlo se da rozdelat, ale musi se opatrne-je hrozne krehke. U me byl vyhnily komplet tistak. Po pracnem pocinovani jsem pak zjistil, ze je navic polovina LED nefunkcnich. Tak jsem vsechny soucastky vyletoval a na prazdny tistak nalepil dva pasky vedle sebe http://www.gme.cz/cz/led-pasek-flexibilni-samolepici-3x-led-cervena-5-cm-p960-108.html . Pri skladani jsem vyhodil puvodni tesnici gumu a svetlo utesnil silikonem. Sviti ok, naklady 150kc a casove zhruba hodina (kdybych si nehral s puvodnim tistakem...)
|
|
19.12.2010 16:30 -
|
2366380
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
jojo, nejdriv promerit konektor, jestli je na nem vubec napeti...
jojo, nejdriv promerit konektor, jestli je na nem vubec napeti...
|
|
22.12.2010 11:34 -
|
2366658
|
|
cef
|
Město: Hutěnovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 7 |
|
|
V konektoru elektrika jde světlo mám vymontované, ale jak jej rozebrat a pritom nezničit je v něm dost vody tak to bude asi patné uvnitř. Podařilo se mi vyloupnout gumičku okolo ta tam skoro nedrela ,byly tam mezery kama zatékalo, ale jak dál.Chtělo by to nějakou fotku pokud máte kdo to u dělal.
V konektoru elektrika jde světlo mám vymontované, ale jak jej rozebrat a pritom nezničit je v něm dost vody tak to bude asi patné uvnitř. Podařilo se mi vyloupnout gumičku okolo ta tam skoro nedrela ,byly tam mezery kama zatékalo, ale jak dál.Chtělo by to nějakou fotku pokud máte kdo to u dělal.
|
|
22.12.2010 12:57 -
|
2366662
|
|
krocan
|
Město: Fryčovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi Exlusive Break | Počet příspěvků: 216 |
|
|
dej to do trouby na nízkou teplotu vysuit, pak odzkouej, pokud bude dobré, tak vodotěsně vra zpět gumičku a namontuj
dej to do trouby na nízkou teplotu vysuit, pak odzkouej, pokud bude dobré, tak vodotěsně vra zpět gumičku a namontuj
|
|
22.12.2010 13:32 -
|
2366666
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
hmm ale kam se podeje ta vlhost a sul ve svetle ????,podle me ulpi na PCB..sice vysuseno ale casem uhnije vse na cem sul a odparena voda ulpi
hmm ale kam se podeje ta vlhost a sul ve svetle ????,podle me ulpi na PCB..sice vysuseno ale casem uhnije vse na cem sul a odparena voda ulpi :(
|
|
22.12.2010 13:42 -
|
2366667
|
|
Mamlas
|
|
|
Presne tak. Bez tak budou nektere kontakty zoxidovany nebo uplne rozpadly. Vzit domu do tepla nechat ohrat a pak to opatrne "rozlousknout". Ja kdyz jsem se dobyval dovnitr tak jsem kousek cervenyho plastu odstipl. Pak zkontrolovat pripadne propajet.
Presne tak. Bez tak budou nektere kontakty zoxidovany nebo uplne rozpadly. Vzit domu do tepla nechat ohrat a pak to opatrne "rozlousknout". Ja kdyz jsem se dobyval dovnitr tak jsem kousek cervenyho plastu odstipl. Pak zkontrolovat pripadne propajet.
|
|
| |
|
|