| | |
25.10.2012 21:17 -
Re: LED árovky, náhrada za klasické apod.
|
2515327
|
|
Hanz 397
|
|
|
Led světla jsou u nás u kupodivu schválený a já jsem na vlastní oči viděl tyhle: .link.
Vypadá to fákt hodně dobře,ale jedno komplet světlo stojí něco kolem 65000. Plus se dělají jetě mlhovky a ty jsou taky za raketu...
Led světla jsou u nás u kupodivu schválený a já jsem na vlastní oči viděl tyhle: http://www.bmw.de/de/de/newvehicles/6series/gran_coupe/2011/showroom/design/adaptive_led_headlights.html
Vypadá to fákt hodně dobře,ale jedno komplet světlo stojí něco kolem 65000. Plus se dělají jetě mlhovky a ty jsou taky za raketu... :-(
|
|
25.10.2012 21:28 -
|
2515332
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Dobrý. Uměle vyhnaný ceny. Tak kdy sečtu vechny světla na tomhle autě, tak jsem asi přes 200.000,- . Za kolik se pak to auto koupí v bazaru, a ujede 150.000km? Moná bude levnějí, ne ty lampičky.
Dobrý. Uměle vyhnaný ceny. Tak kdy sečtu vechny světla na tomhle autě, tak jsem asi přes 200.000,- . Za kolik se pak to auto koupí v bazaru, a ujede 150.000km? Moná bude levnějí, ne ty lampičky. :palec
|
|
26.10.2012 12:07 -
|
2515437
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
najk napsal(a): a navíc je tam jasně napsané e jsou nehomologované a dovozci a prodejci bych napařil pokutu a by se z toho rozsvítili jak bixenony od Mikry
Nehomologované neznamená blbé. Pokud by svítili jako normální světla (odstíny bílé s obdobnou intenzitou a směrem), tak bych si je vzal homologace, nehomologace. A zrovna tak bych nikoho za taková světla nekáral. Rozdíl je, kdy si tam narve světla, co vyloeně oslňují nebo svítěj třeba červeně nebo modře.
a navíc je tam jasně napsané e jsou nehomologované a dovozci a prodejci bych napařil pokutu a by se z toho rozsvítili jak bixenony od Mikry ;-)
Nehomologované neznamená blbé. Pokud by svítili jako normální světla (odstíny bílé s obdobnou intenzitou a směrem), tak bych si je vzal homologace, nehomologace. A zrovna tak bych nikoho za taková světla nekáral. Rozdíl je, kdy si tam narve světla, co vyloeně oslňují nebo svítěj třeba červeně nebo modře.
|
|
26.10.2012 21:37 -
|
2515598
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
Tony_Z napsal(a): najk napsal(a): a navíc je tam jasně napsané e jsou nehomologované a dovozci a prodejci bych napařil pokutu a by se z toho rozsvítili jak bixenony od Mikry
nechci se dohadovat, ale v tomto případě je jasné, e nehomologované = blbé, vdy za ten paskvil ani homologaci nemůou dostat a je dost lidí, ktří klidně řeknou, e to koupili v normál obchodě a diví se e neprojdou na TK, (myleno i jiné díl)
nechci se dohadovat, ale v tomto případě je jasné, e nehomologované = blbé, vdy za ten paskvil ani homologaci nemůou dostat a je dost lidí, ktří klidně řeknou, e to koupili v normál obchodě a diví se e neprojdou na TK, (myleno i jiné díl) ;-)
|
|
26.10.2012 22:30 -
|
2515632
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Já mam např nehomologované parkovačky a vůbec, ale vůbec ničemu to nevadí, svítí to stejně barevně jako xenony a myslim e přeijou celý auto...
Já mam např nehomologované parkovačky a vůbec, ale vůbec ničemu to nevadí, svítí to stejně barevně jako xenony a myslim e přeijou celý auto... ;-)
|
|
27.10.2012 00:12 -
|
2515636
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Mě drej +/- 2 roky, asi 50kč jedna, z aukra a vypadá takhle: .link.
Mě drej +/- 2 roky, asi 50kč jedna, z aukra a vypadá takhle: http://www.bazartuning.com/img/products/big/1267709240.jpg ;-)
|
|
27.10.2012 02:39 -
|
2515639
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Já tam mám tyhle .link. a na technické bez problémů (kus za 7,60 Kč).
Já tam mám tyhle http://www.auto77.cz/autozarovky/12v/t2w-t3w-t4w/12v-t4w-ba9s-tr00121.html a na technické bez problémů (kus za 7,60 Kč).
|
|
27.10.2012 22:58 -
|
2515747
|
|
jumep
|
|
|
w5w tam mam uz aspon 3 roky .... s tymi skutocne nemam problem
H7 je o inom, ale snad sa to po montazi DRL unormalni
w5w tam mam uz aspon 3 roky .... s tymi skutocne nemam problem
H7 je o inom, ale snad sa to po montazi DRL unormalni :)
|
|
29.10.2012 18:08 -
|
2516265
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Auto mám 7let a jednu parkovačku jsem měnil ji 2x, druhou (pravou) jetě ne.
Auto mám 7let a jednu parkovačku jsem měnil ji 2x, druhou (pravou) jetě ne.
|
|
08.03.2013 20:15 -
|
2554993
|
|
makino
|
Město: Stříbro, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 15 |
|
|
Ahoj lidi.
V předních obrysových světlech mi praskají árovky vcelku často, tedy min 1-2x do roka L i P strana. U mě to natvalo, tak jsem se rozhodl, e koupím LED. Po několika desítkách minut nervů se výměna povedla. Po setmění jsem vak s hrůzou zjistil, e LEDky slabě svítí i po vypnutí světel. Ve dne to nebylo vůbec vidět. Vztekle jsem odpojil baterii a e to druhý den prověřím. Půjčil jsem si měřák a ejhle, po vypnutí světel jsem v obou paticích naměřil 9,8V a při zapnutí světel 12,3V.
Chtěl bych se zeptat, co s tím a jestli to nemůe nějak souviset s mnou zaloeným tématem (cca 1,5 roku zpět) s názvem V zimě po startu nedostatečné dobíjení na volnoběh - Battery charge.
Podle známého elektrikáře je dost moný, e mi proto praskají árovky, protoe jsou namáhaná (zahřívaná) vlákna i při vypnutí světel.
Díky za rady.
M.
Ahoj lidi.
V předních obrysových světlech mi praskají árovky vcelku často, tedy min 1-2x do roka L i P strana. U mě to natvalo, tak jsem se rozhodl, e koupím LED. Po několika desítkách minut nervů se výměna povedla. Po setmění jsem vak s hrůzou zjistil, e LEDky slabě svítí i po vypnutí světel. Ve dne to nebylo vůbec vidět. Vztekle jsem odpojil baterii a e to druhý den prověřím. Půjčil jsem si měřák a ejhle, po vypnutí světel jsem v obou paticích naměřil 9,8V a při zapnutí světel 12,3V.
Chtěl bych se zeptat, co s tím a jestli to nemůe nějak souviset s mnou zaloeným tématem (cca 1,5 roku zpět) s názvem V zimě po startu nedostatečné dobíjení na volnoběh - Battery charge.
Podle známého elektrikáře je dost moný, e mi proto praskají árovky, protoe jsou namáhaná (zahřívaná) vlákna i při vypnutí světel.
Díky za rady.
M.
|
|
08.03.2013 20:26 -
|
2554995
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
nic se neděje, neře to, je to to samé jako třetí brzdové světlo, prostě po vypnutí klíčku do uspání je tam jetě nějaké napětí, myslím, e Jumep někde psal 1,9 V, taky jsem měl ledky ve předu, svítily méně, ale zase to nebylo tak patné, moc nevydrely, tak jsou tam opět halogenky, někdy vydrí 2 roky někdy 1/2 roku, neřeit (praskání árovek u C5 je zaviněno změnou napětí při pumpování hydrauliky a to se děje během provozu docela často, je to vidět hlavně v noci, e světla jakoby blikly
nic se neděje, neře to, je to to samé jako třetí brzdové světlo, prostě po vypnutí klíčku do uspání je tam jetě nějaké napětí, myslím, e Jumep někde psal 1,9 V, taky jsem měl ledky ve předu, svítily méně, ale zase to nebylo tak patné, moc nevydrely, tak jsou tam opět halogenky, někdy vydrí 2 roky někdy 1/2 roku, neřeit ;-) (praskání árovek u C5 je zaviněno změnou napětí při pumpování hydrauliky a to se děje během provozu docela často, je to vidět hlavně v noci, e světla jakoby blikly
|
|
08.03.2013 20:31 -
|
2554997
|
|
makino
|
Město: Stříbro, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 15 |
|
|
1,9V a 9,8v je docela rozdíl. A jak poznám "uspání"?
Díky.
M.
1,9V a 9,8v je docela rozdíl. A jak poznám "uspání"?
Díky.
M.
|
|
08.03.2013 21:02 -
|
2555017
|
|
JirkaŘ
|
|
|
"uspání" naich aut probíhá asi takto... Přijede, zastaví a zhasne motor. Vytáhne klíčky ze zapalování a jde s auta ven... Kdyby jsi ale ven neel a chvilku zůstal sedět a dívat se CO se bude dít, tak po po necelých dvou minutách zhasne ukazatel stavu najetých kilometrů na budíku... v palubovce to "vrzne" pohnou se pak ručky (nepatrně) a pak pod palubovkou se (zřejmě v BSI) ozve takové "pink" a je to. Auto se právě uspalo - ve vyplo. Ovem kdy otevře dveře, tak se opět palubovka - ukazatel stavu kilometrů nahodí, vlastně se to ve zase probere.
Závěr - kdy odejde od auta, které jsi zamkl, tak cca do dvou minut se "uspí". Doufám, e jsem to dobře popsal.
"uspání" naich aut probíhá asi takto... Přijede, zastaví a zhasne motor. Vytáhne klíčky ze zapalování a jde s auta ven... Kdyby jsi ale ven neel a chvilku zůstal sedět a dívat se CO se bude dít, tak po po necelých dvou minutách zhasne ukazatel stavu najetých kilometrů na budíku... v palubovce to "vrzne" pohnou se pak ručky (nepatrně) a pak pod palubovkou se (zřejmě v BSI) ozve takové "pink" a je to. Auto se právě uspalo - ve vyplo. Ovem kdy otevře dveře, tak se opět palubovka - ukazatel stavu kilometrů nahodí, vlastně se to ve zase probere.
Závěr - kdy odejde od auta, které jsi zamkl, tak cca do dvou minut se "uspí". Doufám, e jsem to dobře popsal. ;-)
|
|
08.03.2013 23:18 -
|
2555052
|
|
jumep
|
|
|
skoro dobre, uspi sa aj s klucmi v zapalovani, samozrejme vypaty kluc
a nameral si tam blud, tych 9.8V by krasne svietilo - aj ziarovka, je tam 0.8V a preto to presvita
daj tam odpor k tomu alebo to neries
skoro dobre, uspi sa aj s klucmi v zapalovani, samozrejme vypaty kluc
a nameral si tam blud, tych 9.8V by krasne svietilo - aj ziarovka, je tam 0.8V a preto to presvita
daj tam odpor k tomu alebo to neries
|
|
08.03.2013 23:28 -
|
2555057
|
|
DrMarvin
|
|
|
vepředu v parkovačkách mam LED 5w5 u skoro rok a furt svítí.....a nestěuju si..koupil jsem někde asi na aukru se 4ma ledkama a svítí furt dál...to spí h7 je spotřeba:- za rok tak 3-4 kusy na obouch stranach:=)
vepředu v parkovačkách mam LED 5w5 u skoro rok a furt svítí.....a nestěuju si..koupil jsem někde asi na aukru se 4ma ledkama a svítí furt dál...to spí h7 je spotřeba:- za rok tak 3-4 kusy na obouch stranach:=)
|
|
08.03.2013 23:30 -
|
2555058
|
|
jumep
|
|
|
kup si odporove draty k tym H7, pomaha to
ja som to vyriesil montazou DRL
kup si odporove draty k tym H7, pomaha to
ja som to vyriesil montazou DRL :)
|
|
08.03.2013 23:37 -
|
2555059
|
|
DrMarvin
|
|
|
odporove draty? o tom jsem jeste neslysel:=)
Jen ze to je nejspis tim jak upada napeti nebo co kvuli hydraulice...ikdyz uz jsem si zvykl jak mi to obcas problikne:=)
Ale reknu ti ze zarovky mam v obouch svetlech vymeneny tak za 3 min bez vyndani baterky
odporove draty? o tom jsem jeste neslysel:=)
Jen ze to je nejspis tim jak upada napeti nebo co kvuli hydraulice...ikdyz uz jsem si zvykl jak mi to obcas problikne:=)
Ale reknu ti ze zarovky mam v obouch svetlech vymeneny tak za 3 min bez vyndani baterky:D
|
|
08.03.2013 23:56 -
|
2555067
|
|
jumep
|
|
|
skodovka to predava original - v autokelly najdes pomocou cisla: 6Y0 941 855
skodovka to predava original - v autokelly najdes pomocou cisla: 6Y0 941 855
|
|