| | |
15.02.2010 09:47 -
Re: Odber v klidu
|
1804313
|
|
tief
|
|
|
Ak si dobre spominam nasa C5 zrala nieco v klidu okolo 80 - 100mA
Ak si dobre spominam nasa C5 zrala nieco v klidu okolo 80 - 100mA
|
|
15.02.2010 10:10 -
|
1804318
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
presne tak,je to od kusu a hlavne zavisle na vybave
presne tak,je to od kusu a hlavne zavisle na vybave
|
|
15.02.2010 10:12 -
|
1804319
|
|
peta
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 24 |
|
|
Díky, tak je to jasné - 55mA ani nestačí pokrýt spotřebu v klidu Velkou nabíječku, která umí i udrovací reim, se mi nechce mít zapnutou, protoe má trafo a ne nezanedbatelnou spotřebu. Take občas přeci jen dobít a bude to OK, dobíječka tenhle problém nevyřeila, no mohl jsem se taky zajímat o odběr, ne jsem ji koupil
Díky, tak je to jasné - 55mA ani nestačí pokrýt spotřebu v klidu :nevim Velkou nabíječku, která umí i udrovací reim, se mi nechce mít zapnutou, protoe má trafo a ne nezanedbatelnou spotřebu. Take občas přeci jen dobít a bude to OK, dobíječka tenhle problém nevyřeila, no mohl jsem se taky zajímat o odběr, ne jsem ji koupil
|
|
15.02.2010 10:38 -
|
1804321
|
|
tief
|
|
|
A co proste baterku vybrat a odniest do tepla ? Ked vies ze mesiac nebudes jazdit ...
A co proste baterku vybrat a odniest do tepla ? Ked vies ze mesiac nebudes jazdit ...
|
|
15.02.2010 10:43 -
|
1804322
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
peta napsal(a): Díky, tak je to jasné - 55mA ani nestačí pokrýt spotřebu v klidu Velkou nabíječku, která umí i udrovací reim, se mi nechce mít zapnutou, protoe má trafo a ne nezanedbatelnou spotřebu. Take občas přeci jen dobít a bude to OK, dobíječka tenhle problém nevyřeila, no mohl jsem se taky zajímat o odběr, ne jsem ji koupil
v tom pripade den predtim nez pojedes pripni nabijecku..nebo jak pise Tief ji vyndej
v tom pripade den predtim nez pojedes pripni nabijecku..nebo jak pise Tief ji vyndej
|
|
15.02.2010 10:50 -
|
1804323
|
|
peta
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 24 |
|
|
Asi tak - není problém baterku vyndat, ale jeliko prostě auto stojí v garái a je (nebo mělo by být) připravené, kdy manelka třeba mimořádně nejede se mnou autem apod, tak je pouze odpojení dobíječky jednoduí manipulace ne vyndavání aku. Někdy s autem jede 2x za 14 dní, naposledy jelo auto taky někdy před vánoci.
Take jetě jukněte na tohle - .link.
to by snad mělo poadovaný účel splnit -podrobnosti tam sice nejsou - nepříli velká spotřeba ze sítě, proud a 500mA, snad i autom. reim a nakonec i přijatelná cena
Jetě snad dotaz - pokud to bude přes 12V zásuvku a ne krokosvorky na aku (manipulace jetě lepí), jsou zásuvky stále trvale pod proudem (mohu samozřejmě doma změřit, ale koupil bych nabíječku cestou domů)
Asi tak - není problém baterku vyndat, ale jeliko prostě auto stojí v garái a je (nebo mělo by být) připravené, kdy manelka třeba mimořádně nejede se mnou autem apod, tak je pouze odpojení dobíječky jednoduí manipulace ne vyndavání aku. Někdy s autem jede 2x za 14 dní, naposledy jelo auto taky někdy před vánoci.
Take jetě jukněte na tohle - http://www.dstechnik.cz/nabijece-autobaterii-12v-de-500-auto-pulsni-nabijec-baterie-1961.html?qkk=7d3f40604764cab5c79a7b70a030b12d
to by snad mělo poadovaný účel splnit -podrobnosti tam sice nejsou - nepříli velká spotřeba ze sítě, proud a 500mA, snad i autom. reim a nakonec i přijatelná cena
Jetě snad dotaz - pokud to bude přes 12V zásuvku a ne krokosvorky na aku (manipulace jetě lepí), jsou zásuvky stále trvale pod proudem (mohu samozřejmě doma změřit, ale koupil bych nabíječku cestou domů)
|
|
15.02.2010 10:56 -
|
1804324
|
|
jumep
|
|
|
tak tu je to otazne, predny zapalovac je isto na kluc, co sa tyka zasuvky na paneli
u mna sa na nej strati napatie po nejakej pol hodine, tief hovori ze u nich je to tam trvale, takze ako to v skutocnosti je otazne
tak tu je to otazne, predny zapalovac je isto na kluc, co sa tyka zasuvky na paneli
u mna sa na nej strati napatie po nejakej pol hodine, tief hovori ze u nich je to tam trvale, takze ako to v skutocnosti je otazne
|
|
15.02.2010 11:41 -
|
1804328
|
|
autodiag
|
|
|
mno resite jestli zasuvka ma nebo nema stale napeti ale nejak jste zapomeli resit jak se do zasuvky to napeti dostava ...
rozhodne bych tohle reseni zamitnul
mno resite jestli zasuvka ma nebo nema stale napeti ale nejak jste zapomeli resit jak se do zasuvky to napeti dostava ...
rozhodne bych tohle reseni zamitnul
|
|
15.02.2010 12:18 -
|
1804339
|
|
peta
|
|
|
OK, take klasika, krokosvorky, ena u je zvyklá
OK, take klasika, krokosvorky, ena u je zvyklá :-))
|
|
15.02.2010 12:59 -
|
1804343
|
|
milanp
|
|
|
Ahoj
Na Moskviči jsem měl zabudovanou podobnou zásuvku .link. v masce.Kabel připevněn dohromady z ocelovým lankem ke zdi, abych při odjezdu pokud jsem opoměl vytáhnout konektor ze zásuvky ho nevytrhl z nabíječky ale ze zásuvky. Zásuvka měla zátku na pruinku tak se zavřela sama.
Ahoj
Na Moskviči jsem měl zabudovanou podobnou zásuvku http://www.vysilacky-navigace.cz/zasuvka-12v-24v-produkt-219.html v masce.Kabel připevněn dohromady z ocelovým lankem ke zdi, abych při odjezdu pokud jsem opoměl vytáhnout konektor ze zásuvky ho nevytrhl z nabíječky ale ze zásuvky. Zásuvka měla zátku na pruinku tak se zavřela sama.
|
|
15.02.2010 13:48 -
|
1804347
|
|
autodiag
|
|
|
no jo Milane ale tohle je Francouskej stroj ..ty sovetske to meli "jinak" ...
no jo Milane ale tohle je Francouskej stroj :) ..ty sovetske to meli "jinak" ...:-))))
|
|
15.02.2010 14:22 -
|
1804350
|
|
Petr72
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 850 |
|
|
Francouzkej nebo Sovětskej...........vsjo tajwan ! Náhodou tyhle vychytávky byly super, jednoduché a navíc fungovaly.
Francouzkej nebo Sovětskej...........vsjo tajwan !:-)) Náhodou tyhle vychytávky byly super, jednoduché a navíc fungovaly.:palec
|
|
15.02.2010 14:38 -
|
1804352
|
|
milanp
|
|
|
Nebyl náhodou Mosvič dělanej se soudruhama z Renaultu
Nebyl náhodou Mosvič dělanej se soudruhama z Renaultu :-o
|
|
15.02.2010 14:43 -
|
1804353
|
|
jumep
|
|
|
myslim si ze to je uplne jedno, jedna vec je ze si mozes spravit zasuvku na nabijacku, ale neviem si predstavit kam to das atd.
Pristup k baterke v C5 je velmi pohodlny takze nevidim problem v pouziti krokodilkov
myslim si ze to je uplne jedno, jedna vec je ze si mozes spravit zasuvku na nabijacku, ale neviem si predstavit kam to das atd.
Pristup k baterke v C5 je velmi pohodlny takze nevidim problem v pouziti krokodilkov
|
|
15.02.2010 14:57 -
|
1804354
|
|
autodiag
|
|
|
Jojo je to jedne
Jojo je to jedne :-d:-d:-d:-d:-d:-d:-d
|
|
16.02.2010 05:34 -
|
1804410
|
|
milanp
|
|
|
jo jo jo trochu jsem to otočil Moskvič koupil Renault .link. (jasně e né)
jo jo jo trochu jsem to otočil Moskvič koupil Renault http://cs.wikipedia.org/wiki/Moskvi%C4%8D :-)))):-)))):-o (jasně e né)
|
|
20.07.2010 12:24 -
|
2350507
|
|
timik2001
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v X | Počet příspěvků: 93 |
|
|
Ahoj, mám na vás zkuené C5tkaře dotaz...Loni jsme byli s C5tkou v itálii, a poslouila nám jako letitě na spaní. Stáli jsme 14dní na jednom místě, nasedali, vysedali atd..atd..Pětule se pořád dorovnávala tak dlouho, a jsme v den odjezdu nenastartovali..Otazka 1. zní: Jaký máte nazor na solarní panel (cena 599kč-maximální nabíjecí proud má 185mA) umístěný za oknem, nejde mi o nabíjení baterie, spí o udrení baterky v kondici, abych pak bez problému nastartoval, otazka 2. Není nějaka finta, jak obejít výkové korektory aby se furt C5 nedorovnavala (nemyslim tím podloení karoserie palky ), popřípadě co se stane po odpojení pojistek F23 (odpruzeni a abs) a tuím F3 v motorovem prostoru? Jde mi o jednoduchost, jak efektivně uetřit baterce odběr... Já jen, e v neděli odjídíme na dovolenou a nechci dostat lekci jako loni. Díky moc za názory
Ahoj, mám na vás zkuené C5tkaře dotaz...Loni jsme byli s C5tkou v itálii, a poslouila nám jako letitě na spaní. Stáli jsme 14dní na jednom místě, nasedali, vysedali atd..atd..Pětule se pořád dorovnávala tak dlouho, a jsme v den odjezdu nenastartovali..Otazka 1. zní: Jaký máte nazor na solarní panel (cena 599kč-maximální nabíjecí proud má 185mA) umístěný za oknem, nejde mi o nabíjení baterie, spí o udrení baterky v kondici, abych pak bez problému nastartoval, otazka 2. Není nějaka finta, jak obejít výkové korektory aby se furt C5 nedorovnavala (nemyslim tím podloení karoserie palky :-))))), popřípadě co se stane po odpojení pojistek F23 (odpruzeni a abs) a tuím F3 v motorovem prostoru? Jde mi o jednoduchost, jak efektivně uetřit baterce odběr...:palec Já jen, e v neděli odjídíme na dovolenou a nechci dostat lekci jako loni. Díky moc za názory :-)):palec
|
|
20.07.2010 12:39 -
|
2350508
|
|
jruze
|
|
|
timik2001 napsal(a): Ahoj, mám na vás zkuené C5tkaře dotaz...Loni jsme byli s C5tkou v itálii, a poslouila nám jako letitě na spaní. Stáli jsme 14dní na jednom místě, nasedali, vysedali atd..atd..Pětule se pořád dorovnávala tak dlouho, a jsme v den odjezdu nenastartovali..Otazka 1. zní: Jaký máte nazor na solarní panel (cena 599kč-maximální nabíjecí proud má 185mA) umístěný za oknem, nejde mi o nabíjení baterie, spí o udrení baterky v kondici, abych pak bez problému nastartoval, otazka 2. Není nějaka finta, jak obejít výkové korektory aby se furt C5 nedorovnavala (nemyslim tím podloení karoserie palky ), popřípadě co se stane po odpojení pojistek F23 (odpruzeni a abs) a tuím F3 v motorovem prostoru? Jde mi o jednoduchost, jak efektivně uetřit baterce odběr... Já jen, e v neděli odjídíme na dovolenou a nechci dostat lekci jako loni. Díky moc za názory
Co takle to jednou deně na pět minut nastartovat ne vymejlet nějaké .......
Co takle to jednou deně na pět minut nastartovat ne vymejlet nějaké ....... :nevim
:-))))
|
|
20.07.2010 12:40 -
|
2350509
|
|
tief
|
|
|
No vzhledem k tomu ze odber ma c5 v klidu kolem 100mA tak nabijeni resp. udrzovani 185mA je zbytecne, nicemu to nepomuze. No, dorovnavani vyresis spalikmi pod auto, ale porad tady mas otevirani dveri, zamykani/odemykani ( narazovy odber az 40A ) a podobne .. napada me soupnout do kufru druhou rezervni baterii a neresit to. Hold C5 neni autokemping friendly auto
No vzhledem k tomu ze odber ma c5 v klidu kolem 100mA tak nabijeni resp. udrzovani 185mA je zbytecne, nicemu to nepomuze. No, dorovnavani vyresis spalikmi pod auto, ale porad tady mas otevirani dveri, zamykani/odemykani ( narazovy odber az 40A ) a podobne .. napada me soupnout do kufru druhou rezervni baterii a neresit to. Hold C5 neni autokemping friendly auto :)
|
|
| |
|
|