| | |
31.08.2012 00:01 -
Re: Ostřik světel
|
2502383
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Například kdy stojím, při pomalejí jízdě, před dálnicí, po dálnici atd.. Např. v zimě na dálnici ostřikuju co cca 5-10km, abych z okna odstranil pínu z předemnou jedoucích aut a kdyby mi pokadý u toho stříkali i světla, tak mi to nevydrí ani z Prahy do Hradce.. Nehledě na monost ztráty krytky v cca 140kmh.. Takhle neostřikuju vůbec a to mi vadí(u kvůli ostatním), lepí ostřikovat kdy chci, ne vůbec.. Kdybych přece nechtěl stříkat, vůbec bych to neřeil, ale já chci - nezávisle na ostřiku oken..
Například kdy stojím, při pomalejí jízdě, před dálnicí, po dálnici atd.. ;) Např. v zimě na dálnici ostřikuju co cca 5-10km, abych z okna odstranil pínu z předemnou jedoucích aut a kdyby mi pokadý u toho stříkali i světla, tak mi to nevydrí ani z Prahy do Hradce.. Nehledě na monost ztráty krytky v cca 140kmh.. ;-) Takhle neostřikuju vůbec a to mi vadí(u kvůli ostatním), lepí ostřikovat kdy chci, ne vůbec.. Kdybych přece nechtěl stříkat, vůbec bych to neřeil, ale já chci - nezávisle na ostřiku oken.. :-)
|
|
31.08.2012 00:43 -
|
2502384
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Ale zase - pokud má u na okně tolik bordelu, e musí ostřikovat, jak asi myslí, e budou vypadat přední světla.
Ale zase - pokud má u na okně tolik bordelu, e musí ostřikovat, jak asi myslí, e budou vypadat přední světla.
|
|
31.08.2012 00:54 -
|
2502385
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
TomasT napsal(a): Ale zase - pokud má u na okně tolik bordelu, e musí ostřikovat, jak asi myslí, e budou vypadat přední světla.
Líp, kdy je ostříknu na dálnici třeba jednou, dvakrát za trasu ne vůbec.. Jinak mě stačí troka smetí na okně a myju, rád vidím skrz okno, jako by tam ádné nebylo.. Díky debilní povinnosti svítit přes den se musí řeit takovýhle věci.. :/
Líp, kdy je ostříknu na dálnici třeba jednou, dvakrát za trasu ne vůbec.. ;-) Jinak mě stačí troka smetí na okně a myju, rád vidím skrz okno, jako by tam ádné nebylo.. ;) Díky debilní povinnosti svítit přes den se musí řeit takovýhle věci.. :/
|
|
31.08.2012 06:54 -
|
2502386
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Jo, je to vude samá debilita. A kdybys slyel ty protijedoucí řidiče, jak asi titulujou tebe, kdy jede bez očitěných xenonů, bylo by o debilitu víc. Debilní xenony, říkají ti, kteří je nemají.
Podívej, bydlím v horách. Moná e si marastu na silnici uiju trochu víc ne někdo jiný. A za celou zimu spotřebuju i s xenonama 2x 5l nemrzky z LÍDLU za 2x 150,- Kč. A to nijak zvlá neetřím a neředím ji. Jestli ty bude mít poloviční spotřebu, tak si za rok uetřil 150,- Kč a nasral 150 protijedoucích řidičů. Jeden za korunu, to se vyplatí.
Jo, je to vude samá debilita. A kdybys slyel ty protijedoucí řidiče, jak asi titulujou tebe, kdy jede bez očitěných xenonů, bylo by o debilitu víc. Debilní xenony, říkají ti, kteří je nemají.
Podívej, bydlím v horách. Moná e si marastu na silnici uiju trochu víc ne někdo jiný. A za celou zimu spotřebuju i s xenonama 2x 5l nemrzky z LÍDLU za 2x 150,- Kč. A to nijak zvlá neetřím a neředím ji. Jestli ty bude mít poloviční spotřebu, tak si za rok uetřil 150,- Kč a nasral 150 protijedoucích řidičů. Jeden za korunu, to se vyplatí. ;-)
|
|
31.08.2012 19:30 -
|
2502443
|
|
karneval
|
|
|
Ja drím v aute aj fžaku Clinu a handru. Auto moe by skryté pod prachom ale na čisté sklá a svetlá som alergický. V zime aj ometám sneh.
Ja drím v aute aj fžaku Clinu a handru. Auto moe by skryté pod prachom ale na čisté sklá a svetlá som alergický. V zime aj ometám sneh.:-d
|
|
31.08.2012 20:12 -
|
2502456
|
|
DeFuckTo
|
|
|
Zajímavé, e na mě nikdy nikdo ani nebliknul, asi z toho oslepnutí zapomněli, kde mají páčku na světla.. Sem holt pirát a hajzl, tak se mnou asi nechtěj nic mít nebo co..
Zajímavé, e na mě nikdy nikdo ani nebliknul, asi z toho oslepnutí zapomněli, kde mají páčku na světla.. :nevim Sem holt pirát a hajzl, tak se mnou asi nechtěj nic mít nebo co..
|
|
31.08.2012 21:06 -
|
2502463
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
jetě mně napadlo, e by si mohl i brzdové světla zapínat páčkou - např. kdy za tebou nikdo nejede - to je taky zbytečné aby svítil zadek, ale to je OT a pak to máznu. Prostě to nech tak a nyvymýlej blbiny.
jetě mně napadlo, e by si mohl i brzdové světla zapínat páčkou - např. kdy za tebou nikdo nejede - to je taky zbytečné aby svítil zadek, ale to je OT a pak to máznu. Prostě to nech tak a nyvymýlej blbiny. :-D
|
|
31.08.2012 21:17 -
|
2502468
|
|
DeFuckTo
|
|
|
Tak já nevim co teda.. Píu, e ostřik světel mám vyplý diagnostikou, mám to nechat tak, tzn nestříkat vůbec.. a pak kdy chci stříkat aspoň kdy chci, tak je to patně, tak nevim..
Jinak je fajn, e na mojí původní otázku odpověděl, alespon z části, jedinej Mamlas(díky ti), jinak vichni řeili něco jinýho. Zeptal jsem se, jestli je nějakej problém v zapojení motorku na nezávislej čudlík a napájení, co si myslim, e je k tématu.. Pak se to zvrtlo, kvůli příspěvkům o něčem jinym, stejně jako jsem se ptal na kit pro denní světla.. Zkrátka asi se tady neodpoutí, kdy člověk chce něco jinak ne maj ostatní..
A jetě něco - kdy se to stejně smae - jinej člověk tady má různě "upravené" auto, jako např to přídavné turbo a tak.. No to e to je hnus, to si můeme říct, ale přemejlet nad tim, co kam dát, aby to náhodou přítímu majiteli nevadilo, tak to teda potě kotě.. Zkrátka některé lidi tu nechápu(asi jako mnozí z vás nechápou mě). Kdy já si dávám něco do auta(od ledek po kdejakou ozdůbku atd) tak řeím jak to tam zapadne, jak se mi to bude líbit, jak to decentně umístit, přichytit, atd, ale určitě nepřemýlím nad tím, jak se to bude líbit přítímu majiteli, to je fakt haluz..
Tak já nevim co teda.. ;-) Píu, e ostřik světel mám vyplý diagnostikou, mám to nechat tak, tzn nestříkat vůbec.. a pak kdy chci stříkat aspoň kdy chci, tak je to patně, tak nevim.. :)
Jinak je fajn, e na mojí původní otázku odpověděl, alespon z části, jedinej Mamlas(díky ti), jinak vichni řeili něco jinýho. Zeptal jsem se, jestli je nějakej problém v zapojení motorku na nezávislej čudlík a napájení, co si myslim, e je k tématu.. Pak se to zvrtlo, kvůli příspěvkům o něčem jinym, stejně jako jsem se ptal na kit pro denní světla.. Zkrátka asi se tady neodpoutí, kdy člověk chce něco jinak ne maj ostatní.. :(
A jetě něco - kdy se to stejně smae - jinej člověk tady má různě "upravené" auto, jako např to přídavné turbo a tak.. No to e to je hnus, to si můeme říct, ale přemejlet nad tim, co kam dát, aby to náhodou přítímu majiteli nevadilo, tak to teda potě kotě.. Zkrátka některé lidi tu nechápu(asi jako mnozí z vás nechápou mě). Kdy já si dávám něco do auta(od ledek po kdejakou ozdůbku atd) tak řeím jak to tam zapadne, jak se mi to bude líbit, jak to decentně umístit, přichytit, atd, ale určitě nepřemýlím nad tím, jak se to bude líbit přítímu majiteli, to je fakt haluz..
|
|
31.08.2012 21:55 -
|
2502479
|
|
máca
|
|
|
Tak se nám to tu nějak zvrtlo. Já teda nevím, nějak nechápu, jak zapiněný xenony oslňují protijedoucí, spí bych chápala, e já uvidím hůř. Jinak na staré C5 jsem měla ostřiky vypnuté diagn. Servisman mi to doporučil, protoe ty krytky zamrzají v zimě.Celých 5 let, co jsem s tím autem jezdila, se mi nestalo, e by na mne někdo blikal, e bych ho oslňovala.Kámo má espace renaulta s xenonama a nemá vůbec ostřikovače světel.
Tak se nám to tu nějak zvrtlo. Já teda nevím, nějak nechápu, jak zapiněný xenony oslňují protijedoucí, spí bych chápala, e já uvidím hůř. Jinak na staré C5 jsem měla ostřiky vypnuté diagn. Servisman mi to doporučil, protoe ty krytky zamrzají v zimě.Celých 5 let, co jsem s tím autem jezdila, se mi nestalo, e by na mne někdo blikal, e bych ho oslňovala.Kámo má espace renaulta s xenonama a nemá vůbec ostřikovače světel.:-o
|
|
31.08.2012 21:57 -
|
2502480
|
|
DeFuckTo
|
|
|
To s tím Renaultem potvrzuju, některé to nemají vůbec, např velsatis a zmíněný espace, myslím e i avantime.. Ne vechny verze, ale některé z nich..
To s tím Renaultem potvrzuju, některé to nemají vůbec, např velsatis a zmíněný espace, myslím e i avantime.. Ne vechny verze, ale některé z nich..
|
|
31.08.2012 22:02 -
|
2502486
|
|
jumep
|
|
|
nechce sa mi hladat vyhlaska, ale originalne xenony musia mat umyvanie svetla, je jedno ci je to stierac alebo ostrek prave z dovodu rozptylu svetla zo zaspineneho reflektoru (nie je je to tam pre pohodlie atd. - to je skor druhoefekt)
ak mas xenony a neostrekujes - mali by ta vyrazit z STK .... (to ze to nerobia atd. neriesim)
rovnako ako je povinna elevacia xenonov (autokorekcia vysky) - ktora funguje aj za jazdy pri zhupnuti auta stale nastavuje luc - aby sa neoslnovali oprotiiduce auta (pre HID nikdy nemoze dostat schvalenie)
DeFuckTo: preto sa to tu zvrhlo na tuto temu - tu nejde o to ze chces nieco, teraz to mas zle a nema to tak byt, ty to chces inac, ale stale to je ZLE - preto aj na taketo dotazy neodpovedam (inak je to relativne jednoducha zalezitost) - je to bastlenie proti predpisom - tym to skoncilo a nemame sa o com bavit
máca: zmen servisaka ... ked vidim co vsetko a ako mlady po tebe zdedil
nechce sa mi hladat vyhlaska, ale originalne xenony musia mat umyvanie svetla, je jedno ci je to stierac alebo ostrek prave z dovodu rozptylu svetla zo zaspineneho reflektoru (nie je je to tam pre pohodlie atd. - to je skor druhoefekt)
ak mas xenony a neostrekujes - mali by ta vyrazit z STK .... (to ze to nerobia atd. neriesim)
rovnako ako je povinna elevacia xenonov (autokorekcia vysky) - ktora funguje aj za jazdy pri zhupnuti auta stale nastavuje luc - aby sa neoslnovali oprotiiduce auta (pre HID nikdy nemoze dostat schvalenie)
DeFuckTo: preto sa to tu zvrhlo na tuto temu - tu nejde o to ze chces nieco, teraz to mas zle a nema to tak byt, ty to chces inac, ale stale to je ZLE - preto aj na taketo dotazy neodpovedam (inak je to relativne jednoducha zalezitost) - je to bastlenie proti predpisom - tym to skoncilo a nemame sa o com bavit
máca: zmen servisaka ... ked vidim co vsetko a ako mlady po tebe zdedil :)
|
|
31.08.2012 22:10 -
|
2502489
|
|
DeFuckTo
|
|
|
Jumep - chápu tě a souhlasím s tím, e kdy já něco chci a ty s tím nesouhlasí, e neodpovídá.. Ty renaulty to tak zkrátka mají, nemají ani stírátko, ani ostřik, ale xenony mají a je to tak z výroby. Jinak mám něco "patně"(zkrátka odmítám dolejvat co 100km plnou nádrku) a chci to mít o něco lépe, ikdy to je pořád patně.. Myslím e po silnici jezdí mnohem sakrahorí auta a řidiči ne jsem jeden já a nestříkající ostřik světel. Není to argument, ale nemyslím si, e by to byl takový hřích, aby se tu na mě sesypalo to, co se sesypalo.. A srovnávat tohle s ručním rozsvicováním brzdových světel - no to si musí kadý říct v hlavě sám, jak moc si to je podobné..
Jumep - chápu tě a souhlasím s tím, e kdy já něco chci a ty s tím nesouhlasí, e neodpovídá.. Ty renaulty to tak zkrátka mají, nemají ani stírátko, ani ostřik, ale xenony mají a je to tak z výroby. Jinak mám něco "patně"(zkrátka odmítám dolejvat co 100km plnou nádrku) a chci to mít o něco lépe, ikdy to je pořád patně.. Myslím e po silnici jezdí mnohem sakrahorí auta a řidiči ne jsem jeden já a nestříkající ostřik světel. Není to argument, ale nemyslím si, e by to byl takový hřích, aby se tu na mě sesypalo to, co se sesypalo.. A srovnávat tohle s ručním rozsvicováním brzdových světel - no to si musí kadý říct v hlavě sám, jak moc si to je podobné.. :palec
|
|
31.08.2012 22:11 -
|
2502490
|
|
máca
|
|
|
jumep napsal(a): nechce sa mi hladat vyhlaska, ale originalne xenony musia mat umyvanie svetla, je jedno ci je to stierac alebo ostrek prave z dovodu rozptylu svetla zo zaspineneho reflektoru (nie je je to tam pre pohodlie atd. - to je skor druhoefekt)
máca: zmen servisaka ... ked vidim co vsetko a ako mlady po tebe zdedil
nevím proč, kvůli vypnutýmu ostřiku světel? Nemám důvod.Se servisem toho auta jsem naprosto spokojená.
nevím proč, kvůli vypnutýmu ostřiku světel? Nemám důvod.Se servisem toho auta jsem naprosto spokojená.
|
|
31.08.2012 22:12 -
|
2502493
|
|
jumep
|
|
|
ne, ono toho bolo viacej, to je skor na debatu za 27 dni okrem ineho
ne, ono toho bolo viacej, to je skor na debatu za 27 dni okrem ineho :)
|
|
31.08.2012 22:14 -
|
2502496
|
|
máca
|
|
|
OK
OK
|
|
01.09.2012 07:22 -
|
2502509
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
DeFuckTo napsal(a): Tak já nevim co teda.. Píu, e ostřik světel mám vyplý diagnostikou, mám to nechat tak, tzn nestříkat vůbec.. a pak kdy chci stříkat aspoň kdy chci, tak je to patně, tak nevim..
Jinak je fajn, e na mojí původní otázku odpověděl, alespon z části, jedinej Mamlas(díky ti), jinak vichni řeili něco jinýho.....
No tak nebul, nikdo tě nemlátí. Ty sis tady první stěoval na debilní zákony a pak bere za jedinou skvělou radu přidělání krytky páskou.
Ber to jako zodpovědnej řidič a ty debilní zákony dodruj. Jednou je stanoveno, e xenony musí mít ostřik, tak to neobcházej. A nepoukazuj na to, e to jiní taky nedodrujou. Vrahy a lupiče taky nenapodobuje, oraly za volantem taky ne, politiky taky ne... S tímhle přístupem bude na silnicích pořád větí bordel, kdy to budeme aplikovat vichni.
Jsou věci, který si do auta nacpat můe a nikomu do toho nic není, ale nechtěj po nás, aby jsme ti radili, jak nejlíp obejít a nebo poruit zákon. Samozřejmě e je lepí ostřikovat světla alespoň někdy ne vůbec nikdy, o tom se tu nediskutovalo, jen ta skutečnost, e to má teď vypnutý nějak přehluila tvůj dotaz a vichni se tomu diví. Jak psal jumep, neměl bys projít STK.
A protoe teď je ostřik řízený počítačem, tak buď opatrný, který dráty kam připojí. I kdy to bude softwarově vypnutý. A a to dodělá, poli fotky, kam jsi umístil ten vypínač. Ono toti na něj moc místa u volantu není a já si nedovedu představit, kde by mohl být a při tom nehyzdit interier.
Jednu věc ale oceňuju. Líbí se mi, e nejsi línej a auto tě baví. Jen nebuď tak prchlivej.
No tak nebul, nikdo tě nemlátí. Ty sis tady první stěoval na debilní zákony a pak bere za jedinou skvělou radu přidělání krytky páskou.
Ber to jako zodpovědnej řidič a ty debilní zákony dodruj. Jednou je stanoveno, e xenony musí mít ostřik, tak to neobcházej. A nepoukazuj na to, e to jiní taky nedodrujou. Vrahy a lupiče taky nenapodobuje, oraly za volantem taky ne, politiky taky ne... S tímhle přístupem bude na silnicích pořád větí bordel, kdy to budeme aplikovat vichni.
Jsou věci, který si do auta nacpat můe a nikomu do toho nic není, ale nechtěj po nás, aby jsme ti radili, jak nejlíp obejít a nebo poruit zákon. Samozřejmě e je lepí ostřikovat světla alespoň někdy ne vůbec nikdy, o tom se tu nediskutovalo, jen ta skutečnost, e to má teď vypnutý nějak přehluila tvůj dotaz a vichni se tomu diví. Jak psal jumep, neměl bys projít STK.
A protoe teď je ostřik řízený počítačem, tak buď opatrný, který dráty kam připojí. I kdy to bude softwarově vypnutý. A a to dodělá, poli fotky, kam jsi umístil ten vypínač. Ono toti na něj moc místa u volantu není a já si nedovedu představit, kde by mohl být a při tom nehyzdit interier.
Jednu věc ale oceňuju. Líbí se mi, e nejsi línej a auto tě baví. Jen nebuď tak prchlivej. ;-)
|
|
01.09.2012 08:05 -
|
2502511
|
|
DeFuckTo
|
|
|
No neřek jsem e to je skvělá rada, ale e byl jedinej, kdo mi odpověděl, na co jsem se ptal.. Nemám rád kdy se překrucujou slova.. Nebudu se k tomu u vracet..
Zeptám se (jestli je teda někdo ochotnej mi odpověďět na to, na co se ptám), jestli světla ostřikují při kadém ostříknutí okna při zaplých světlech nebo jen při delím podrení páčky, jako to je u větiny vozů, co znám? Co jsem slyel tak ne, ale jistě to nevím. Dík.
No neřek jsem e to je skvělá rada, ale e byl jedinej, kdo mi odpověděl, na co jsem se ptal.. Nemám rád kdy se překrucujou slova.. Nebudu se k tomu u vracet..
Zeptám se (jestli je teda někdo ochotnej mi odpověďět na to, na co se ptám), jestli světla ostřikují při kadém ostříknutí okna při zaplých světlech nebo jen při delím podrení páčky, jako to je u větiny vozů, co znám? Co jsem slyel tak ne, ale jistě to nevím. Dík.
|
|
01.09.2012 08:23 -
|
2502512
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
To jde lehce zjistit u stojícího auta - ostřik světel je i z pozice řidiče vidět, protoe udělá kolem auta pěkný bordel z vodní mlhy. Můj závěr u C5 I je ten, e ostřik světel běí vdy souběně s ostřikem okna. Tedy kdy jsou samozřejmě putěná světla.
To jde lehce zjistit u stojícího auta - ostřik světel je i z pozice řidiče vidět, protoe udělá kolem auta pěkný bordel z vodní mlhy. Můj závěr u C5 I je ten, e ostřik světel běí vdy souběně s ostřikem okna. Tedy kdy jsou samozřejmě putěná světla.
|
|
01.09.2012 08:43 -
|
2502514
|
|
DeFuckTo
|
|
|
No, to je právě to na prd.. Ostřikuju při kadym deti pořád, ne kvůli píně, ale kvůli lepímu stírání, co k tomu stříkat pořád na světla.. Kdyby to bylo aspoň, e na uknutí ostřiku světla nestříkají, tak by to lo..
No, to je právě to na prd.. Ostřikuju při kadym deti pořád, ne kvůli píně, ale kvůli lepímu stírání, co k tomu stříkat pořád na světla.. Kdyby to bylo aspoň, e na uknutí ostřiku světla nestříkají, tak by to lo..
|
|
01.09.2012 10:19 -
|
2502515
|
|
jumep
|
|
|
u faceliftu je odsledovane ze:
ostrek svetiel ide iba ak su zapnute svetla (tj. nie denne svietenie, ale zapnute svetla - packa alebo svetelny senzor)
u c5 1 - myslim ze do opr 09550 (2003) ak je zapate denne svietenie, je podsvietena aj palubovka a ostrek pojde, po tomto roku uz myslim nie je podsvietena palubka a zapina sa zo senzoru - tu uz by to nemuselo ostrekovat svetla
u faceliftu je odsledovane ze:
ostrek svetiel ide iba ak su zapnute svetla (tj. nie denne svietenie, ale zapnute svetla - packa alebo svetelny senzor)
u c5 1 - myslim ze do opr 09550 (2003) ak je zapate denne svietenie, je podsvietena aj palubovka a ostrek pojde, po tomto roku uz myslim nie je podsvietena palubka a zapina sa zo senzoru - tu uz by to nemuselo ostrekovat svetla
|
|
| |
|
|