| | |
21.01.2009 14:16 -
Venkovní čidlo teploty
|
386704
|
|
alud
|
Město: Litomyl, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 151 |
|
|
Teploměr mi začal ukazovat nádherné letní teploty. Ač je kolem nuly, mám na displeji + 21 a 40 stupňů C. Několik dní si takhle vymýlí a pak je zase chvilku hodný. Neví někdo, čím to můe být? Díky.
Teploměr mi začal ukazovat nádherné letní teploty. Ač je kolem nuly, mám na displeji + 21 a 40 stupňů C. Několik dní si takhle vymýlí a pak je zase chvilku hodný. Neví někdo, čím to můe být? Díky.
|
|
21.01.2009 18:14 -
Re: Venkovní čidlo teploty
|
386711
|
|
jumep
|
|
|
bezna zavada, neviem ci tu ale na citroeny.cz riesena, treba vymenit cidlo v pravom zrkadle
bezna zavada, neviem ci tu ale na citroeny.cz riesena, treba vymenit cidlo v pravom zrkadle
|
|
22.01.2009 13:36 -
|
386728
|
|
alud
|
|
|
Nemá někdo přehled, jak, kde a za kolik se čidlo dá sehnat? U nás v servisu za 780 + DPH. Není to moc????
Nemá někdo přehled, jak, kde a za kolik se čidlo dá sehnat? U nás v servisu za 780 + DPH. Není to moc????
|
|
22.01.2009 19:31 -
|
386738
|
|
jumep
|
|
|
skus peugeot, vedia to mat lacnejsie, ale tak zhruba som to kupoval aj ja
alebo si to odtav a vymen smd termistor
skus peugeot, vedia to mat lacnejsie, ale tak zhruba som to kupoval aj ja
alebo si to odtav a vymen smd termistor :)
|
|
22.01.2009 20:19 -
|
386740
|
|
alud
|
|
|
O tom odtavení jsem u četl na citroen.cz, ale nejsem tak schopný tavitel a zastamdatel. Raději zkusím ten peugeot a uvidím. Díky za radu.
O tom odtavení jsem u četl na citroen.cz, ale nejsem tak schopný tavitel a zastamdatel. Raději zkusím ten peugeot a uvidím. Díky za radu.
|
|
22.01.2009 23:18 -
|
386744
|
|
jumep
|
|
|
inak, odporucam do opravy mat vypatu klimu, lebo je to z toho blbe a zapina kompresor aj v mrazoch co mu moc nesvedci, moze zamrznut
inak, odporucam do opravy mat vypatu klimu, lebo je to z toho blbe a zapina kompresor aj v mrazoch co mu moc nesvedci, moze zamrznut
|
|
23.01.2009 19:36 -
|
386763
|
|
jumep
|
|
|
jo, to pravdepodobne ano, len viem ze mne svietila kontrolka aj ked bolo -10, ale ci ju zoplo som nestudoval, vymenil som to nejako obden jak to zacalo blbnut a potom som prisiel na to ze mam webasto a odvtedy pod 10 stupnov mam stroj na hmlu
jo, to pravdepodobne ano, len viem ze mne svietila kontrolka aj ked bolo -10, ale ci ju zoplo som nestudoval, vymenil som to nejako obden jak to zacalo blbnut a potom som prisiel na to ze mam webasto a odvtedy pod 10 stupnov mam stroj na hmlu :)
|
|
30.04.2009 11:10 -
|
660538
|
|
michaga
|
Město: Hlohovec, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 4 |
|
|
tief napsal(a): Neboj, klima si hlida teplotu na vyparniku, nespolieha sa na exterierove cidilko ...
Nie som si isty, mal som podobny problem, teplomer mi ukazoval neuveritelne teploty, pri ktorych by aj cernosi v Afrike zhoreli. Ak som spustil auto klimu, vnutri mi mrazilo aj ked bolo chladno, jednoducho nekurilo, ale chladilo (a riadne). Zrazu jedneho pekneho dna mi teplomer zacal ukazovat normalne teploty . Odvtedy vsetko funguje ako ma. Ach, keby na aute bolo vsetko taketo samoopravovacie
Nie som si isty, mal som podobny problem, teplomer mi ukazoval neuveritelne teploty, pri ktorych by aj cernosi v Afrike zhoreli. Ak som spustil auto klimu, vnutri mi mrazilo aj ked bolo chladno, jednoducho nekurilo, ale chladilo (a riadne). Zrazu jedneho pekneho dna mi teplomer zacal ukazovat normalne teploty :-o . Odvtedy vsetko funguje ako ma. Ach, keby na aute bolo vsetko taketo samoopravovacie :-d
|
|
01.05.2009 12:46 -
|
660556
|
|
Zdenál
|
|
|
Venkovní čidlo má opravdu vliv na činnost automatické klimy. U jsem ho měnil 2x. Jednou v servisu za originál - to odelo zase, take jsem se dal do laboratorních pokusů, změřil závislost odporu na teplotě a vyrobil nové čidlo za cca 20Kč - termistor za 12, paralelní odpor za 3.- a troku práce.. Problém je v tom, e potřebná závislost odporu a teploty je skoro lineární, zatímco dostupné termistory jsou asi hyperbolické - od vysokého odporu při minusových teplotách do přijatelných hodnot okolo +10st. Paralelním odporem jsem to dotlačil tak, e od asi -8st to u jde skoro stejně, take okolo 0st, kdy je to důleité to ukazuje správně..
A ivotnost, zdá se, je lepí - aspoň zatím..
Venkovní čidlo má opravdu vliv na činnost automatické klimy. U jsem ho měnil 2x. Jednou v servisu za originál - to odelo zase, take jsem se dal do laboratorních pokusů, změřil závislost odporu na teplotě a vyrobil nové čidlo za cca 20Kč - termistor za 12, paralelní odpor za 3.- a troku práce.. Problém je v tom, e potřebná závislost odporu a teploty je skoro lineární, zatímco dostupné termistory jsou asi hyperbolické - od vysokého odporu při minusových teplotách do přijatelných hodnot okolo +10st. Paralelním odporem jsem to dotlačil tak, e od asi -8st to u jde skoro stejně, take okolo 0st, kdy je to důleité to ukazuje správně..
A ivotnost, zdá se, je lepí - aspoň zatím..
|
|
01.05.2009 19:33 -
|
660557
|
|
tief
|
|
|
Vonkajsie cidlo ma mozno vplyv na klimu v tom sa nehadam ale klima si sleduje teplotu vyparniku aby nedoslo k jeho zmrznutiu.
Vonkajsie cidlo ma mozno vplyv na klimu v tom sa nehadam ale klima si sleduje teplotu vyparniku aby nedoslo k jeho zmrznutiu.
|
|
01.05.2009 21:52 -
|
660559
|
|
Beruka
|
Město: Jihlava, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Mám taky problém s venkovní teplotou, pohybuje se od 30 do 60st, tak jsem z předchozích zpráv pochopila, e to bude čidlem venkovního teploměru. Ale s nastartováním se taky spíná větrák motoru a to i při vypnuté klimě a vypíná a s vypnutím motoru. To má nějakou spojitost, nebo je to jiný problém?! Poradíte mi někdo, co s tím? Nepomohl by restart odpojením baterky?! Díky.
Mám taky problém s venkovní teplotou, pohybuje se od 30 do 60st, tak jsem z předchozích zpráv pochopila, e to bude čidlem venkovního teploměru. Ale s nastartováním se taky spíná větrák motoru a to i při vypnuté klimě a vypíná a s vypnutím motoru. To má nějakou spojitost, nebo je to jiný problém?! Poradíte mi někdo, co s tím? Nepomohl by restart odpojením baterky?! Díky.
|
|
01.05.2009 21:56 -
|
660560
|
|
jumep
|
|
|
obcas to moze robit konektor v dverach, aj ked si to pri konektoroch ktore su v C5 moc dobre neviem predstavit
dobra otazka ci aj ma vplyv to cidlo aj na spustanie sahary
obcas to moze robit konektor v dverach, aj ked si to pri konektoroch ktore su v C5 moc dobre neviem predstavit
dobra otazka ci aj ma vplyv to cidlo aj na spustanie sahary
|
|
01.05.2009 22:02 -
|
660561
|
|
Beruka
|
|
|
Jsem z toho docela zoufalá, jak pořád hučí. Ten větrák se začal spoutět, a s tím haprováním venkovní teploty. Ale počítač nehlásí to ádnou chybu. Jen jsem jetě chtěla doplnit, e jsem si v zimě to zrcátko u spolujezdce urazila, elektrika a konstrukce zůstala celá, jen jsem měnila plast a zrcátko, natěstí není elektricky sklápěné. Celou dobu to bylo ok, a teď to začlo zlobit.
Jsem z toho docela zoufalá, jak pořád hučí. Ten větrák se začal spoutět, a s tím haprováním venkovní teploty. Ale počítač nehlásí to ádnou chybu. Jen jsem jetě chtěla doplnit, e jsem si v zimě to zrcátko u spolujezdce urazila, elektrika a konstrukce zůstala celá, jen jsem měnila plast a zrcátko, natěstí není elektricky sklápěné. Celou dobu to bylo ok, a teď to začlo zlobit.
|
|
01.05.2009 22:04 -
|
660562
|
|
jumep
|
|
|
treba dat dole plast a vymenit cidlo, ja som ho kupoval v peugeote s obj. cislom z citroenu a setko ok zatial (1.5 roka)
treba dat dole plast a vymenit cidlo, ja som ho kupoval v peugeote s obj. cislom z citroenu a setko ok zatial (1.5 roka)
|
|
01.05.2009 22:07 -
|
660563
|
|
Beruka
|
|
|
Děkuji, poohlídnu se po tom čidle a vyměníme. Jen doufám, e přestane běhat s tou výměnou i ten lufák u motoru.
Děkuji, poohlídnu se po tom čidle a vyměníme. Jen doufám, e přestane běhat s tou výměnou i ten lufák u motoru.
|
|
12.09.2009 22:39 -
|
1105583
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
Přátelé. Nevíte jaký typ termistoru a nebo jaké má mít hodnoty termistor nahrazující čidlo venkovního teploměru? Budu ho muset vyměnit, dnes mi to psalo -1 a auto při nastavení na +20 topilo. Na citroeny.cz tyhle hodnoty byly, ale stránky nechodí
Přátelé. Nevíte jaký typ termistoru a nebo jaké má mít hodnoty termistor nahrazující čidlo venkovního teploměru? Budu ho muset vyměnit, dnes mi to psalo -1 a auto při nastavení na +20 topilo:-(. Na citroeny.cz tyhle hodnoty byly, ale stránky nechodí:-(
|
|
12.09.2009 22:41 -
|
1105585
|
|
jumep
|
|
|
hodnoty si nepamatam, ale skus to cidlo zohriat poriadne a nechat ochladnut, vedelo mu to pomoct
hodnoty si nepamatam, ale skus to cidlo zohriat poriadne a nechat ochladnut, vedelo mu to pomoct
|
|
12.09.2009 22:42 -
|
1105586
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
díky hned ráno rozbalím autogen a jdu na to no dobrá, tak tedy zkusím být méně drastický
díky:palec hned ráno rozbalím autogen a jdu na to:-)))):-)))):-)))) no dobrá, tak tedy zkusím být méně drastický:-p
|
|
13.09.2009 00:06 -
|
1105590
|
|
Poffa
|
Město: Spiská Belá, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 282 |
|
|
jumep napsal(a): hodnoty si nepamatam, ale skus to cidlo zohriat poriadne a nechat ochladnut, vedelo mu to pomoct Tomu velmi neverím lebo tie som niečo skúal ale ten čudlík ked je vprd.. neoklame ,len vymeni.
hodnoty si nepamatam, ale skus to cidlo zohriat poriadne a nechat ochladnut, vedelo mu to pomoct Tomu velmi neverím lebo tie som niečo skúal ale ten čudlík ked je vprd.. neoklame ,len vymeni.
|
|
| |
|
|