| | |
08.06.2011 21:08 -
Re: Venkovní čidlo teploty
|
2395863
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Přijde na to, co je v těhle slunečných dnech správně.
Mě auto stojí na sluníčku, po nasednutí ukazuje přes 40°C ujedu 10 km a to u klesne na 30°C.
Přijde na to, co je v těhle slunečných dnech správně.
Mě auto stojí na sluníčku, po nasednutí ukazuje přes 40°C ujedu 10 km a to u klesne na 30°C.
|
|
09.06.2011 07:29 -
|
2395923
|
|
tezkac
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 189 |
|
|
hodnopta občas skáče třeba o stupen a dva nahoru a zase dolů v intervalech minuta/dvě, ale ádný nový spotřebič v autě nemám a ani nic extra nezapínám
to TomasT: jene kdy je venku 30 a teploměr padne na 20 tak to je něco jiného
jde nějak to čidlo zkontorlovat?
hodnopta občas skáče třeba o stupen a dva nahoru a zase dolů v intervalech minuta/dvě, ale ádný nový spotřebič v autě nemám a ani nic extra nezapínám
to TomasT: jene kdy je venku 30 a teploměr padne na 20 tak to je něco jiného
jde nějak to čidlo zkontorlovat?
|
|
09.06.2011 09:35 -
|
2395931
|
|
jumep
|
|
|
cidlo je obycajny termistor, mozes ho premerat ohmetrom, ak si to tu precitas spetne tak sa dozvies aj hodnoty pri teplote
cidlo je obycajny termistor, mozes ho premerat ohmetrom, ak si to tu precitas spetne tak sa dozvies aj hodnoty pri teplote :)
|
|
09.06.2011 13:10 -
|
2395994
|
|
Avenger1
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 29 |
|
|
kde sa to cidlo nachadza v citroene ?
Z mojej skusenosti, co sa tyka Renaultu, cidlo bolo na vonkajsom spetnom zrkadle, na jeho dolnej strane. Ked auto stalo cely den na parkovisku pri budove na zhavom slnku, tak to rozpalene asfaltove parkovisko vyzarovalo vyssiu teplotu, nasledkom coho senzor ukazoval vyssiu teplotu, aj 40st. Ked som vsak uz z parkoviska odisiel, jazda autom vsak uz ukazovala nasledne skutocne hodnoty, kedze asfalt uz nevyzaroval vysoku teplotu na cidlo a cidlo meralo teda len teplotu vzduchu pocas jazdy autom, cca 33st.
kde sa to cidlo nachadza v citroene ?
Z mojej skusenosti, co sa tyka Renaultu, cidlo bolo na vonkajsom spetnom zrkadle, na jeho dolnej strane. Ked auto stalo cely den na parkovisku pri budove na zhavom slnku, tak to rozpalene asfaltove parkovisko vyzarovalo vyssiu teplotu, nasledkom coho senzor ukazoval vyssiu teplotu, aj 40st. Ked som vsak uz z parkoviska odisiel, jazda autom vsak uz ukazovala nasledne skutocne hodnoty, kedze asfalt uz nevyzaroval vysoku teplotu na cidlo a cidlo meralo teda len teplotu vzduchu pocas jazdy autom, cca 33st.
|
|
09.06.2011 14:03 -
|
2395996
|
|
JirkaŘ
|
|
|
Avenger1: Ano, má pravdu, i v C5 je čidlo teploty v pravém vnějím zpětném zrcátku ve spodní části. Take k tomu nahřívání čidla v době, kdy auto stojí, slunce svítí na auto... na asfalt vede k vyí hodnotě teploty v okamiku startu vozu... a za jízdy pak postupně klesne. A jetě něco. Zkuste v parném letním dnu zajet na myčku, umyjte vapkou auto, pak sedněte a jeďte... při pohledu na teplotu zjistíte, e se čidlo ochladilo. Bude ukazovat třeba kolem 17°C... a ne skutečných 32°C. Voda čidlo schladí taky a a následné osuení jízdou dá teplotu postupně do normálu - do skutečných hodnot.
Avenger1: Ano, má pravdu, i v C5 je čidlo teploty v pravém vnějím zpětném zrcátku ve spodní části. Take k tomu nahřívání čidla v době, kdy auto stojí, slunce svítí na auto... na asfalt vede k vyí hodnotě teploty v okamiku startu vozu... a za jízdy pak postupně klesne. A jetě něco. Zkuste v parném letním dnu zajet na myčku, umyjte vapkou auto, pak sedněte a jeďte... při pohledu na teplotu zjistíte, e se čidlo ochladilo. Bude ukazovat třeba kolem 17°C... a ne skutečných 32°C. Voda čidlo schladí taky a a následné osuení jízdou dá teplotu postupně do normálu - do skutečných hodnot.
|
|
03.08.2011 13:55 -
|
2404447
|
|
tezkac
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 189 |
|
|
včera po usednutí do auta ukazoval teplomě 27 stupňů, co asi odpovídalo, popojel jsme kousek po městě a spadlo na 17
take asi nezbyde nic jiného ne koupit nový
včera po usednutí do auta ukazoval teplomě 27 stupňů, co asi odpovídalo, popojel jsme kousek po městě a spadlo na 17 :-(
take asi nezbyde nic jiného ne koupit nový
|
|
03.08.2011 14:04 -
|
2404449
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
tezkac: také jsem to samé co ty řeil koupí nového čidla, ale po pár měsících, mi opět začal teploměr ukazovat nesmysly. Kdy zlobí, tak bouchnu dveřma u spolujezdce a větinou se teplota srovná. Nejspí mám problém v kabelu k teploměru
tezkac: také jsem to samé co ty řeil koupí nového čidla, ale po pár měsících, mi opět začal teploměr ukazovat nesmysly. Kdy zlobí, tak bouchnu dveřma u spolujezdce a větinou se teplota srovná. Nejspí mám problém v kabelu k teploměru:palec
|
|
03.08.2011 20:19 -
|
2404464
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
.........kdy myslí.....
.........kdy myslí.....
|
|
05.08.2011 16:36 -
|
2404747
|
|
jumep
|
|
|
nezopol sa ti nejaky elektrospotrebic v kabine?
rucicka dobijania sa nepohla tiez?
nezopol sa ti nejaky elektrospotrebic v kabine?
rucicka dobijania sa nepohla tiez?
|
|
27.12.2011 01:16 -
|
2435771
|
|
ivanivan
|
|
|
Prosim opravte me, jestli se pletu. Je cidlo jako cidlo? Meteostanice s venkovnim cidlem v Kauflandu za 100kc. Lze pouzit to cidlo? Ustrihnout a prreletovat.
Prosim opravte me, jestli se pletu. Je cidlo jako cidlo? Meteostanice s venkovnim cidlem v Kauflandu za 100kc. Lze pouzit to cidlo? Ustrihnout a prreletovat.
|
|
27.12.2011 08:21 -
|
2435774
|
|
KostaKE
|
Město: Koice, Auto: Citroën C5 II 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 94 |
|
|
cisto teoreticky mozes mat nahodou stastie, ale neriskoval by som to!!!
Lacnejsie je kupit termistor z elektro obchodu ak chces experimentovat.
Problem je ze treba poznat parametre, moznosti su desiatky... :
.link.
cisto teoreticky mozes mat nahodou stastie, ale neriskoval by som to!!!
Lacnejsie je kupit termistor z elektro obchodu ak chces experimentovat.
Problem je ze treba poznat parametre, moznosti su desiatky... :
http://www.avelmak.sk/index.php?lm=249
|
|
27.12.2011 11:47 -
|
2435794
|
|
jumep
|
|
|
niekto to uz raz meral
osobne som kupil nove a nahodil, miesto rezania a bastlenia ..
niekto to uz raz meral
osobne som kupil nove a nahodil, miesto rezania a bastlenia ..
|
|
27.12.2011 22:30 -
|
2435941
|
|
ivanivan
|
|
|
Vechno jsem četl, ale jiné čidlo, které je originál na teplotu tu nikdo neřeil. Chápu, e něco vytvářet ze součástek je problém. Proto můj dotaz jako elektro-lajka zněl, jestli čidlo na teplotu = čidlo na teplotu. I Cimrman zjioval, jestli foukáním kouře do vody nevznikne zlato . Vichni zkouíme oidit origo díly.
Vechno jsem četl, ale jiné čidlo, které je originál na teplotu tu nikdo neřeil. Chápu, e něco vytvářet ze součástek je problém. Proto můj dotaz jako elektro-lajka zněl, jestli čidlo na teplotu = čidlo na teplotu. I Cimrman zjioval, jestli foukáním kouře do vody nevznikne zlato :-)))). Vichni zkouíme oidit origo díly.
|
|
27.12.2011 22:32 -
|
2435943
|
|
jumep
|
|
|
niekde sme sa o tomto uz bavili, ako som pisal, niekto to aj meral - teplota / odpor
ale pri tom ze to riesis tak raz za zivot si myslim ze nestoji za to riesit to suciastkami a zalievanim do nejakej hmoty atd.
niekde sme sa o tomto uz bavili, ako som pisal, niekto to aj meral - teplota / odpor
ale pri tom ze to riesis tak raz za zivot si myslim ze nestoji za to riesit to suciastkami a zalievanim do nejakej hmoty atd.
|
|
27.12.2011 22:57 -
|
2435961
|
|
ivanivan
|
|
|
Souhlasím, ale kdy u se to řeí... Já se chtěl právě vyhnout bastlení a zároveň uetřit. Právě e zpátky někdo řeil, e jsou to 2 dráty a + a - je jedno .
Souhlasím, ale kdy u se to řeí... Já se chtěl právě vyhnout bastlení a zároveň uetřit. Právě e zpátky někdo řeil, e jsou to 2 dráty a + a - je jedno :-p.
|
|
27.12.2011 23:02 -
|
2435964
|
|
jumep
|
|
|
je tam jeden smd termistor, ja som to stare rozpitval
v podstae odide to preto, ze ta hmota zatece rokmi a potom tam vnikne vlhkost, ked to otvoris, vysusis a preletujes kontakty na 95% to bude chodit
je tam jeden smd termistor, ja som to stare rozpitval
v podstae odide to preto, ze ta hmota zatece rokmi a potom tam vnikne vlhkost, ked to otvoris, vysusis a preletujes kontakty na 95% to bude chodit
|
|
20.01.2012 22:29 -
|
2442923
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Tak mi začalo blbnú čidlo vonk. teploty. Keď pralo, bolo mokro, ukazovalo viac ako v skutočnosti. Tak som usúdil, e to bude ma na svedomí voda, ktorá sa tam dostane. Take som rozobral späátko vybral čidlo, vysuil, odmastnil, obalil tmelom čiernym a zloil. Počasie je stále na nič ale čidlo ukazuje správne. Snáď som mu takto predĺil ivotnos.
Tak mi začalo blbnú čidlo vonk. teploty. Keď pralo, bolo mokro, ukazovalo viac ako v skutočnosti. Tak som usúdil, e to bude ma na svedomí voda, ktorá sa tam dostane. Take som rozobral späátko vybral čidlo, vysuil, odmastnil, obalil tmelom čiernym a zloil. Počasie je stále na nič ale čidlo ukazuje správne. Snáď som mu takto predĺil ivotnos.
|
|
30.01.2012 22:09 -
|
2445709
|
|
ForteZH
|
Město: Ziar nad Hronom, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Kazdopadne mu to podla mna pomohlo. Akurat som dnes opravoval toto cidlo... je nadhera ked v tychto mrazoch ukazuje +35°C
Po rozobrati samotneho cidla ktore je tam zaliate som zistil ze na vrchu su dve dierky cez ktore sa mi tam dostala vlhkost a krasne to tam vo vnutry zaoxidovalo. Odporucam rozobrat zrkadlo kym senzor funguje a zatmelit tieto dierky.
PS: dakujem za zverejnenie hodnôt suciastok pouzitych v senzore, (vyroba cidla 0,39 ) maximalna spokojnost.
Kazdopadne mu to podla mna pomohlo. Akurat som dnes opravoval toto cidlo... je nadhera ked v tychto mrazoch ukazuje +35°C :D
Po rozobrati samotneho cidla ktore je tam zaliate som zistil ze na vrchu su dve dierky cez ktore sa mi tam dostala vlhkost a krasne to tam vo vnutry zaoxidovalo. Odporucam rozobrat zrkadlo kym senzor funguje a zatmelit tieto dierky.
PS: dakujem za zverejnenie hodnôt suciastok pouzitych v senzore, (vyroba cidla 0,39 ) maximalna spokojnost. :palec
|
|
| |
|
|