| | |
04.01.2011 16:48 -
Re: Venkovní čidlo teploty
|
2368158
|
|
Seki
|
Město: Velké Meziříčí, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 58 |
|
|
Podle tohodle článku - .link. se dá čidlo vyrobit doma, ale nevím, nejsem elektrikář. Jde o to, jestli má smysl vůbec něco bastlit...sice vyjde na nějakých 40 korun, ale origo je origo
Podle tohodle článku - http://www.peugeot-club.com/forum/viewthread.php?tid=11623#pid614314 se dá čidlo vyrobit doma, ale nevím, nejsem elektrikář. Jde o to, jestli má smysl vůbec něco bastlit...sice vyjde na nějakých 40 korun, ale origo je origo :-)
|
|
04.01.2011 17:16 -
|
2368168
|
|
jumep
|
|
|
zaliat to, upravit aby to tam drzalo atd ....
tiez som nad tym uvazoval, kupil nove a je pokoj - ak by aj prdlo, raz za 7 rokov ma 30E nezabije
zaliat to, upravit aby to tam drzalo atd ....
tiez som nad tym uvazoval, kupil nove a je pokoj - ak by aj prdlo, raz za 7 rokov ma 30E nezabije
|
|
18.01.2011 18:00 -
|
2370216
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
Ahoj, tak u mi to taky venku ukazuje tropy (a 52°C) Viml jsem si tohu, a kdy na mě foukal studený vzduch místo teplého v automatickém reimu. Teplo na výměnu čidla budu mít asi a v dubnu (parkuji před panelákem). Take jen dotaz, nikde jsem tuto odpověď nenael přesně - předpokládám, e v manuálním reimu bude topení fungovat (ručně řídit směr foukání, rychlost ventilátoru a zapnutý ECO provoz). Je to tak nebo jsem vedle? Díky.
Ahoj, tak u mi to taky venku ukazuje tropy (a 52°C) Viml jsem si tohu, a kdy na mě foukal studený vzduch místo teplého v automatickém reimu. Teplo na výměnu čidla budu mít asi a v dubnu (parkuji před panelákem). Take jen dotaz, nikde jsem tuto odpověď nenael přesně - předpokládám, e v manuálním reimu bude topení fungovat (ručně řídit směr foukání, rychlost ventilátoru a zapnutý ECO provoz). Je to tak nebo jsem vedle? Díky.
|
|
18.01.2011 18:06 -
|
2370219
|
|
amirinda
|
Město: Planá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 439 |
|
|
nevm, proč teplo na výměnu čidla, vára ho měnil v prosinci a ve bylo hotové za pár minut
nevm, proč teplo na výměnu čidla, vára ho měnil v prosinci a ve bylo hotové za pár minut :-)
|
|
18.01.2011 18:40 -
|
2370228
|
|
TomasH
|
Město: Pribram, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 23 |
|
|
Třeba se bude někomu toto hodit: potom co mi odelo také čidlo a ukazovalo tropické hodnoty v prosinci, jsem čidlo nafotil rentgenem a poté opatrně rozebral tak, aby se nic nerozbilo. Příčina byla poruchy byla jasná - vlhkost, která se dovnitř dostala okolo el. vodičů. Samotné čidlo má při teplotě 25°C hodnotu 2,95kOhmu (pravděpodobně 3kOhm termistor). Paralelně k tomuto termistoru je jetě SMD rezistor 18200 Ohmu. Snímač, pokud je ohmicky v pořádku v nejblií době zaliju do zalévací hmoty a namontuji zpět. Koukal jsem po netu, zda by se nedalo koupit 3kOhmové čidlo, ale jsou hodnoty v řadě E12, nejčastěji k dostání. O náhradě ale u tady proběhla diskuze.
Třeba se bude někomu toto hodit: potom co mi odelo také čidlo a ukazovalo tropické hodnoty v prosinci, jsem čidlo nafotil rentgenem a poté opatrně rozebral tak, aby se nic nerozbilo. Příčina byla poruchy byla jasná - vlhkost, která se dovnitř dostala okolo el. vodičů. Samotné čidlo má při teplotě 25°C hodnotu 2,95kOhmu (pravděpodobně 3kOhm termistor). Paralelně k tomuto termistoru je jetě SMD rezistor 18200 Ohmu. Snímač, pokud je ohmicky v pořádku v nejblií době zaliju do zalévací hmoty a namontuji zpět. Koukal jsem po netu, zda by se nedalo koupit 3kOhmové čidlo, ale jsou hodnoty v řadě E12, nejčastěji k dostání. O náhradě ale u tady proběhla diskuze.
|
|
18.01.2011 20:15 -
|
2370255
|
|
Maxifik
|
|
|
Pro amirinda - díky za info, ale ptal jsem se na něco jiného
Pro TomasH - perfektní údaje, díky, začnu shánět součástky, ale stejně počkám na jaro
Pro amirinda - díky za info, ale ptal jsem se na něco jiného :-)
Pro TomasH - perfektní údaje, díky, začnu shánět součástky, ale stejně počkám na jaro :-)
|
|
18.01.2011 20:34 -
|
2370259
|
|
Maxifik
|
|
|
No vida, alespoň jeden s duevní podporou. Díky!
No vida, alespoň jeden s duevní podporou:palec. Díky!
|
|
18.01.2011 21:29 -
|
2370282
|
|
jumep
|
|
|
nejako by som neriesil opravu, vydrzi dost dlho aj bez bastlenia (inak teoreticky ho staci vysusit aj na aute)
eco = len vypnuty kompresor klimatizacie
cize po akomtakom zahriati interieru moze kludne zacat zasa chladit - predides tomu nastavenim vyssej teploty a eco zapat lebo skutocne kompresor v tomto mraze netreba
jo a spravis to aj v tomto pocasi ten plast je hooodne huzevnaty, ak by nebol tak mame vsetci rozbite plasty na zrkadlach
nejako by som neriesil opravu, vydrzi dost dlho aj bez bastlenia (inak teoreticky ho staci vysusit aj na aute)
eco = len vypnuty kompresor klimatizacie
cize po akomtakom zahriati interieru moze kludne zacat zasa chladit - predides tomu nastavenim vyssej teploty a eco zapat lebo skutocne kompresor v tomto mraze netreba
jo a spravis to aj v tomto pocasi :) ten plast je hooodne huzevnaty, ak by nebol tak mame vsetci rozbite plasty na zrkadlach
|
|
21.01.2011 20:22 -
|
2370614
|
|
Maxifik
|
|
|
Tak Peter, příroda pomohla sama, ochladilo se, trochu mrzne, čidlo vyschlo a ukazuje. Problém odloen na neurčito s tím, e mě to stejně nemine
Tak Peter, příroda pomohla sama, ochladilo se, trochu mrzne, čidlo vyschlo a ukazuje. Problém odloen na neurčito s tím, e mě to stejně nemine ;-)
|
|
21.01.2011 21:04 -
|
2370625
|
|
tief
|
|
|
namontuj si na zrcatko meteo provazek a mas pokoj
namontuj si na zrcatko meteo provazek a mas pokoj :)
|
|
21.01.2011 22:00 -
|
2370631
|
|
Maxifik
|
|
|
to by lo, jen nevím jak kompenzovat rychlost auta aby se nesčítala s rychlostí větru
to by lo, jen nevím jak kompenzovat rychlost auta aby se nesčítala s rychlostí větru :-)
|
|
09.05.2011 11:30 -
|
2389646
|
|
Stirius
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 229 |
|
|
Ahojte, po delí době zase zde. Auto mi přes rok vcelku funguje, dal jsem teď asi 15k za opravy včetně loisek apod.
Ale k věci, čidlo vyměněné, ukazovalo ílenosti. A potom 2 týdny po výměně zachcalo a hádejte co, zase v ... Tak řeím, jestli to nějak izolovat, nebo vyměnit nebo tam dát něco jiného. Teď jsem v autě pár dní nebyl, ale dnes zkusím, jestli při suchu ukazuje správně. Ale aby mi to po kadém chcanci blblo, to mi moc nemakuje...
Ahojte, po delí době zase zde. Auto mi přes rok vcelku funguje, dal jsem teď asi 15k za opravy včetně loisek apod.
Ale k věci, čidlo vyměněné, ukazovalo ílenosti. A potom 2 týdny po výměně zachcalo a hádejte co, zase v ... Tak řeím, jestli to nějak izolovat, nebo vyměnit nebo tam dát něco jiného. Teď jsem v autě pár dní nebyl, ale dnes zkusím, jestli při suchu ukazuje správně. Ale aby mi to po kadém chcanci blblo, to mi moc nemakuje...
|
|
09.05.2011 12:52 -
|
2389656
|
|
jumep
|
|
|
ak si ho daval nove, reklamuj
mne po vymene bez problemov uz 3 roky (cidlo kupene v peugeote)
ak si ho daval nove, reklamuj
mne po vymene bez problemov uz 3 roky (cidlo kupene v peugeote)
|
|
09.05.2011 13:09 -
|
2389659
|
|
Stirius
|
|
|
No, problém je, e jsem to vzal z Hulína a instalace proběhla v jiném servise. Take ten řekne, e to zadrbali v servisu a ti řeknou, e to nebyl originál apod. Zná to.
No, problém je, e jsem to vzal z Hulína a instalace proběhla v jiném servise. Take ten řekne, e to zadrbali v servisu a ti řeknou, e to nebyl originál apod. Zná to.
|
|
09.05.2011 13:15 -
|
2389663
|
|
jumep
|
|
|
myslim ze zavolaj bobovi co ti povie, montaz sa aj tak robi tak ze sa to tam letuje
myslim ze zavolaj bobovi co ti povie, montaz sa aj tak robi tak ze sa to tam letuje
|
|
16.05.2011 09:18 -
|
2390860
|
|
Stirius
|
|
|
Take. Reklamace nebude problém, Bobovi polu a on pole do citrónu. Ale k tomu se vztahují dvě věci.
1. Co se stane, pokud bych měl třeba 3 týdny auto bez čidla? Jak bude reagovat klima a ve okolo? Nemrví se mi klima, kdy to ukazuje blbě? Přeci jen to musí načítat okolní teplotu a dle toho topit motorem nebo klimovat ne? Pokud mám v reálně teplotě 30° na displeji 10°, tak to bude na 20° topit motorem a nebude poutět klimu, nebo se pletu?
2. Můe být i něco jiného podělaného a ne čidlo? Můe být třeba chyba v elektronice nebo v řídící jednotce? Včera jsem měl teplotu zase dobrou, ale nechci se spoléhat na to, e třeba dnes to bude ok a doufat...
3. A jetě jedna věc mě zlobí, ta se asi nebude vázat k čidlu, ale zeptám se tu (vedlejí diskuzi jsem jak tak četl). Kdy zapnu klimu nebo vůbec foukání ventilátoru, tak u mě, řidiče, to fučí míň jak u spolujezdce. Přítelkyně si stěuje, e jí je tam pořád kosa a u mě vedro . Mám pocit, e po opravě a generálce na jaře to foukalo v pohodě a teď je to zase domrvené. Čím to?
Díky.
Take. Reklamace nebude problém, Bobovi polu a on pole do citrónu. Ale k tomu se vztahují dvě věci.
1. Co se stane, pokud bych měl třeba 3 týdny auto bez čidla? Jak bude reagovat klima a ve okolo? Nemrví se mi klima, kdy to ukazuje blbě? Přeci jen to musí načítat okolní teplotu a dle toho topit motorem nebo klimovat ne? Pokud mám v reálně teplotě 30° na displeji 10°, tak to bude na 20° topit motorem a nebude poutět klimu, nebo se pletu?
2. Můe být i něco jiného podělaného a ne čidlo? Můe být třeba chyba v elektronice nebo v řídící jednotce? Včera jsem měl teplotu zase dobrou, ale nechci se spoléhat na to, e třeba dnes to bude ok a doufat...
3. A jetě jedna věc mě zlobí, ta se asi nebude vázat k čidlu, ale zeptám se tu (vedlejí diskuzi jsem jak tak četl). Kdy zapnu klimu nebo vůbec foukání ventilátoru, tak u mě, řidiče, to fučí míň jak u spolujezdce. Přítelkyně si stěuje, e jí je tam pořád kosa a u mě vedro :-). Mám pocit, e po opravě a generálce na jaře to foukalo v pohodě a teď je to zase domrvené. Čím to?
Díky.
|
|
16.05.2011 09:47 -
|
2390862
|
|
jumep
|
|
|
1. bez cidla alebo zo zlym cidlom je to relativne uplne jedno
bez cidla nedostane udaj, nebude nic zobrazovat a klima pojde v nudzovom rezime
2. prechodovy odpor / nejaka chyba na module dveri
3. sprav si zakladny test z tohoto navodu .link. / si ho precitaj cely (pripadne sa vrat do spravneho vlakna s tym alebo pis sz)
1. bez cidla alebo zo zlym cidlom je to relativne uplne jedno
bez cidla nedostane udaj, nebude nic zobrazovat a klima pojde v nudzovom rezime
2. prechodovy odpor / nejaka chyba na module dveri
3. sprav si zakladny test z tohoto navodu http://www.c5club.cz/clanky/uzivatelske-navody/navod-na-opravu-klimatizacie-c5-1-(2001-2004) / si ho precitaj cely :) (pripadne sa vrat do spravneho vlakna s tym alebo pis sz)
|
|
08.06.2011 20:38 -
|
2395854
|
|
tezkac
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 189 |
|
|
tak mi asi zase odelo čidlo, větinou kdy sednu do auta tak ukazuje správně, ale jak kousek popojedu tak začne teplota padat a ve finále ukazuje o cca 8-10 stupňů méně...co s tím?
asi vyměnit čidlo co
tak mi asi zase odelo čidlo, větinou kdy sednu do auta tak ukazuje správně, ale jak kousek popojedu tak začne teplota padat a ve finále ukazuje o cca 8-10 stupňů méně...co s tím?
asi vyměnit čidlo co :-((((
|
|
08.06.2011 20:40 -
|
2395855
|
|
jumep
|
|