| | |
23.06.2013 11:07 -
Re: Venkovní čidlo teploty
|
2591690
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Díky za vysvětlení,jenom tady někdo napsal roud vzduchu s otazníky,tak jsem nevěděl,jestli v tom není něco jiného,jinak k tomuto závěru jsem logicky také doel,potvrdil jsi mou domněnku,chci o tomto autě vědět co nejvíc,jetě jednou dík,
Díky za vysvětlení,jenom tady někdo napsal :proud vzduchu s otazníky,tak jsem nevěděl,jestli v tom není něco jiného,jinak k tomuto závěru jsem logicky také doel,potvrdil jsi mou domněnku,chci o tomto autě vědět co nejvíc,jetě jednou dík,;-)
|
|
23.06.2013 11:12 -
|
2591691
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
No, já si prostě myslim, e to funguje jako u vzduchem chlazenýho motoru.. Ochladí se z tý vysoký teploty a to rychlej, nikde sem neřek, e se to ochladí POD teplotu okolí..
No, já si prostě myslim, e to funguje jako u vzduchem chlazenýho motoru.. Ochladí se z tý vysoký teploty a to rychlej, nikde sem neřek, e se to ochladí POD teplotu okolí..
|
|
23.06.2013 16:02 -
|
2591772
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Jo jasně, v podstatě si vichni rozumíme, není ádný problém. Zail jsem u několik aut s venkovním teploměrem zabudovaným z výroby a jeho umístění je vdy oříek. Třeba vectra to měla tuím pod předním nárazníkem, kde se to za stání a pomalé jízdy hicovalo od chladičů motoru a klimy. Tady mne příjemně překvapuje, jak to docela odolává slunci a jiným vlivům. Mnoho teploměrů na slunci ukazuje -- (neměřitelné přes 50), tady to samo ujede nahoru, ale o přijatelné hodnoty.
Jo jasně, v podstatě si vichni rozumíme, není ádný problém. Zail jsem u několik aut s venkovním teploměrem zabudovaným z výroby a jeho umístění je vdy oříek. Třeba vectra to měla tuím pod předním nárazníkem, kde se to za stání a pomalé jízdy hicovalo od chladičů motoru a klimy. Tady mne příjemně překvapuje, jak to docela odolává slunci a jiným vlivům. Mnoho teploměrů na slunci ukazuje -- (neměřitelné přes 50), tady to samo ujede nahoru, ale o přijatelné hodnoty.
|
|
17.07.2013 14:56 -
|
2599584
|
|
Katan
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 241 |
|
|
Dneska je venku podle meteostanice 30°C, kterou mám doma. A auto mi ukázalo 40°C, po ujetí cca 15km (25minut), teplota spadla na 36°C. Podle mě ní u by nela, posledních 10km z jízdy tam bylo 36°C. Tak kde je problém? Čidlo je nové, je vymontované ze zrcátka s autokelly. Je moné e zrcátko je stále tak rozpálené od slunka, e teplota nespadne na opravdovou teplotu vzduchu? Kdy nesvítí venku slunko, tak ukazuje cca stejně jak ta meteostanice co mám doma.
Dneska je venku podle meteostanice 30°C, kterou mám doma. A auto mi ukázalo 40°C, po ujetí cca 15km (25minut), teplota spadla na 36°C. Podle mě ní u by nela, posledních 10km z jízdy tam bylo 36°C. Tak kde je problém? Čidlo je nové, je vymontované ze zrcátka s autokelly. Je moné e zrcátko je stále tak rozpálené od slunka, e teplota nespadne na opravdovou teplotu vzduchu? Kdy nesvítí venku slunko, tak ukazuje cca stejně jak ta meteostanice co mám doma.
|
|
17.07.2013 15:28 -
|
2599591
|
|
Tony_Z
|
Město: Okr. Kladno, Auto: C5 III (X7) Tourer 2.2HDi 125Kw (4HT, 2009); C5 I 2.0HDi 80Kw (RHZ, 2002) | Počet příspěvků: 519 |
|
|
Katan napsal(a): Dneska je venku podle meteostanice 30°C, kterou mám doma. A auto mi ukázalo 40°C, po ujetí cca 15km (25minut), teplota spadla na 36°C. Podle mě ní u by nela, posledních 10km z jízdy tam bylo 36°C. Tak kde je problém? Čidlo je nové, je vymontované ze zrcátka s autokelly. Je moné e zrcátko je stále tak rozpálené od slunka, e teplota nespadne na opravdovou teplotu vzduchu? Kdy nesvítí venku slunko, tak ukazuje cca stejně jak ta meteostanice co mám doma.
Přikláním se k rozpálení od slunka. Pokud za obačného počasí ukazuje správně, tak bych vůbec neřeil.
Přikláním se k rozpálení od slunka. :-) Pokud za obačného počasí ukazuje správně, tak bych vůbec neřeil.
|
|
26.07.2013 23:13 -
|
2602451
|
|
Katan
|
Město: Olomouc, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 241 |
|
|
Take teploměr přeměřuje cca o 4°C. Počkal jsem si do večera, kdy auto není rozpálené od slunka a výsledek 29°C a doma na meteostanici 25,4°C. To by odpovídalo výsledkům přes den. Teplota chybně ukazuje od výroby. (čidlo se zrcátka s Kelly).
Jde mi o to, jestli se klima skrz ty 4°C chová jinak, ně kdyby tam bylo čidlo, které ukazuje správně? Má to cenu kupovat nové čidlo za 800kč, skrz odchylku?
Take teploměr přeměřuje cca o 4°C. Počkal jsem si do večera, kdy auto není rozpálené od slunka a výsledek 29°C a doma na meteostanici 25,4°C. To by odpovídalo výsledkům přes den. Teplota chybně ukazuje od výroby. (čidlo se zrcátka s Kelly).
Jde mi o to, jestli se klima skrz ty 4°C chová jinak, ně kdyby tam bylo čidlo, které ukazuje správně? Má to cenu kupovat nové čidlo za 800kč, skrz odchylku?
|
|
27.07.2013 00:09 -
|
2602496
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
4st není a taková odchylka, kdy si uvědomí, e i meteostanice můe proměřovat třeba 2st do mínusu a čidlo na autě 2st do plusu a přesná venkovní teplota je 27st
4st není a taková odchylka, kdy si uvědomí, e i meteostanice můe proměřovat třeba 2st do mínusu a čidlo na autě 2st do plusu a přesná venkovní teplota je 27st;-)
|
|
27.07.2013 06:22 -
|
2602499
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Doporučuji to občas porovnat. Kdyby se rozdíl zvětoval, tak je to problém. Pak to odchází velmi rychle. Kdy mi to odcházelo, tak jeden den třeba o 10, přítí ráno o 15, večer o 20...
Nejde jen o informaci pro řidiče, jak je venku, náledí... Pouívá to jako vstupní údaj klimatizace a ta se pak do výměny čidla chová zmateně a je to fakt problém.
Doporučuji to občas porovnat. Kdyby se rozdíl zvětoval, tak je to problém. Pak to odchází velmi rychle. Kdy mi to odcházelo, tak jeden den třeba o 10, přítí ráno o 15, večer o 20...
Nejde jen o informaci pro řidiče, jak je venku, náledí... Pouívá to jako vstupní údaj klimatizace a ta se pak do výměny čidla chová zmateně a je to fakt problém.
|
|
27.07.2013 07:35 -
|
2602506
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
U enina auta ukazovalo čidlo celou zimu ptákoviny,při -10 ukazovalo +55,na jaře se záhadnym způsobem srovnalo,a pomalu půl roku ukazuje správné hodnoty,nevim na jak dlouho a je my to velkou neznámou,má někdo podobné zkuenosti? Zajímalo by mně,jestli budu kupovat nové,ve značkové prodejně kolem 2tis.kč,nebo zda mám po problému.
U enina auta ukazovalo čidlo celou zimu ptákoviny,při -10 ukazovalo +55,na jaře se záhadnym způsobem srovnalo,a pomalu půl roku ukazuje správné hodnoty,nevim na jak dlouho a je my to velkou neznámou,má někdo podobné zkuenosti? Zajímalo by mně,jestli budu kupovat nové,ve značkové prodejně kolem 2tis.kč,nebo zda mám po problému.
|
|
27.07.2013 07:49 -
|
2602508
|
|
alud
|
Město: Litomyl, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 151 |
|
|
Měl jsem úplně stejný problém. Také se srovnalo, ale časem stejně odelo. Nechal jsem čidlo vyměnit ve značkovém servisu. Cena byla - celkem 1305,- Kč (3.1.2011).
Měl jsem úplně stejný problém. Také se srovnalo, ale časem stejně odelo. Nechal jsem čidlo vyměnit ve značkovém servisu. Cena byla - celkem 1305,- Kč (3.1.2011).
|
|
27.07.2013 09:32 -
|
2602526
|
|
vilous
|
|
|
63zdenda: A topilo to manelce v zimě? Kdy si klimatizace myslí, e je venku +55, tak se snaí chladit a nezatopí a nezatopí...
63zdenda: A topilo to manelce v zimě? Kdy si klimatizace myslí, e je venku +55, tak se snaí chladit a nezatopí a nezatopí...
|
|
27.07.2013 09:46 -
|
2602528
|
|
63zdenda
|
|
|
Jojo,topilo,ona má na cliu manuální klimoku,malé auto ale topí snad po 100 metrech,při té manuální by toto čidlo nemělo mít vliv na topení,aspoň jeden klad.
Jojo,topilo,ona má na cliu manuální klimoku,malé auto ale topí snad po 100 metrech,při té manuální by toto čidlo nemělo mít vliv na topení,aspoň jeden klad.;-)
|
|
15.02.2014 12:40 -
|
2668551
|
|
miskod
|
|
|
Snazne prosim tych kuzelnikov, ktorym sa podarilo dat dole sklo zrkadla, aby mi to kuzlo prezradili. Asi mam nejake mimozemske auto. Nasiel som tam len jednu aj to nikam nezacvaknutu pruzinu v lavej hornej casti zrkadla. Vobec to nekoresponduje s navodom od Petra (ktory je predpokladam na pravostranne riadenie).
Po hodine rozneho pacenia a tahania som to vzdal, lebo uz som mal nakrocene po kladivo.
Za co treba pacit? To sklo vypada ako tubus obrazovky. Treba pacit az na konci toho tubusu, alebo na kraji za sklo? Prosim rady ako "vacsia sila" si nechajte. Bol som na medzi pruznosti skla, plastu a aj mojich nervov.
Snazne prosim tych kuzelnikov, ktorym sa podarilo dat dole sklo zrkadla, aby mi to kuzlo prezradili. Asi mam nejake mimozemske auto. Nasiel som tam len jednu aj to nikam nezacvaknutu pruzinu v lavej hornej casti zrkadla. Vobec to nekoresponduje s navodom od Petra (ktory je predpokladam na pravostranne riadenie).
Po hodine rozneho pacenia a tahania som to vzdal, lebo uz som mal nakrocene po kladivo.
Za co treba pacit? To sklo vypada ako tubus obrazovky. Treba pacit az na konci toho tubusu, alebo na kraji za sklo? Prosim rady ako "vacsia sila" si nechajte. Bol som na medzi pruznosti skla, plastu a aj mojich nervov.
|
|
15.02.2014 17:04 -
|
2668627
|
|
tomikm
|
Město: Tabor, Auto: Toyota Auris TS hybrid | Počet příspěvků: 443 |
|
|
.link.
na spodním obrázku si vimni kruhového drátu. to je zajitění, které drí zrcátko. musí zrcátko co nejvíc zespodu doklopit (né markantní silou, aby ti neprasklo) tak, aby ses slabým roubovákem k aspon jedné ze dvou rovných částí zajitovacího drátu, ten musí vyháknout a u je zrcátko volné
http://www.c5club.cz/download.php?fileid=1802561&z=yes
na spodním obrázku si vimni kruhového drátu. to je zajitění, které drí zrcátko. musí zrcátko co nejvíc zespodu doklopit (né markantní silou, aby ti neprasklo) tak, aby ses slabým roubovákem k aspon jedné ze dvou rovných částí zajitovacího drátu, ten musí vyháknout a u je zrcátko volné ;-)
|
|
15.02.2014 17:34 -
|
2668640
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
No na mým to vypadá podobně, moná e dokonce úplně stejně a nic se vyháknout nemusí. Jen je potřeba prostě zapáčit, zabrat, podělat se strachy, e to sklo praskne a pak teprve to povolí a vypadne. Ta kruhová pruina to drí jen podobně jako plastový poklice na kolech. Jen vytváří tlak, ale nijak jinak tam nic nedrí.
Na poprvé jsem to taky nedal. Jumep mi to sundal během sekundy a teď u to umím taky.
No na mým to vypadá podobně, moná e dokonce úplně stejně a nic se vyháknout nemusí. Jen je potřeba prostě zapáčit, zabrat, podělat se strachy, e to sklo praskne a pak teprve to povolí a vypadne. Ta kruhová pruina to drí jen podobně jako plastový poklice na kolech. Jen vytváří tlak, ale nijak jinak tam nic nedrí.
Na poprvé jsem to taky nedal. Jumep mi to sundal během sekundy a teď u to umím taky.
|
|
15.02.2014 17:55 -
|
2668647
|
|
miskod
|
|
|
Tak a je vonku. Situacia je taka, ze tu kruhovu sponu tam fakt nemam. To ze mam olamanu vonkajsiu spodnu (od auta vzdialenejsiu) cast toho cierneho lemu, evidentne nebolo sposobene nejakou parkovacou nehodou. Niekto sa v tom predo mnou vrtal a pritom olamal ten lem a dve packy zadneho plastu zo styroch. Tiez tam uz nedal tu sponu.
Sklu som pomohol, tak ze som trosciku zapacil za dve tie plastove zobaciky co tam drzia sklo. To stacilo na to aby sa pouzila primerana sila.
Inak prave vyvaram cidlo v destilke. Blblo zatial len raz v dazdi. Ked vyschlo, tak je ok. Teda ho vyvarim, vysusim a skusim vymysliet cim ho opatlat aby som ho aspon na par rokov zatesnil.
Dufam, ze ho zachranim. 800 penazi za taku kravinu nedam.
Tak a je vonku. Situacia je taka, ze tu kruhovu sponu tam fakt nemam. To ze mam olamanu vonkajsiu spodnu (od auta vzdialenejsiu) cast toho cierneho lemu, evidentne nebolo sposobene nejakou parkovacou nehodou. Niekto sa v tom predo mnou vrtal a pritom olamal ten lem a dve packy zadneho plastu zo styroch. Tiez tam uz nedal tu sponu.
Sklu som pomohol, tak ze som trosciku zapacil za dve tie plastove zobaciky co tam drzia sklo. To stacilo na to aby sa pouzila primerana sila.
Inak prave vyvaram cidlo v destilke. Blblo zatial len raz v dazdi. Ked vyschlo, tak je ok. Teda ho vyvarim, vysusim a skusim vymysliet cim ho opatlat aby som ho aspon na par rokov zatesnil.
Dufam, ze ho zachranim. 800 penazi za taku kravinu nedam.
|
|
29.09.2014 17:39 -
|
2737759
|
|
jarda 68
|
|
|
chci se zeptat kde jeprvní spoj kabelu myslím jako samec+samice od zrcátka spolujezdce jeliko mi nela venkovní teplota a zároveň i s tím bylo naklápění zrcátka u zpátečky.Z vrchu jsem potáhal káblama co jdou do dveří a chvíli to fungovalo a u zase ne není spoj někde ve dveřích e by byl nějak zaoxidovaný dík
chci se zeptat kde jeprvní spoj kabelu myslím jako samec+samice od zrcátka spolujezdce jeliko mi nela venkovní teplota a zároveň i s tím bylo naklápění zrcátka u zpátečky.Z vrchu jsem potáhal káblama co jdou do dveří a chvíli to fungovalo a u zase ne není spoj někde ve dveřích e by byl nějak zaoxidovaný dík
|
|
29.09.2014 18:02 -
|
2737760
|
|
63zdenda
|
|
|
Mam dojem e konektor je a ve sloupku zevnitř auta.
Mam dojem e konektor je a ve sloupku zevnitř auta. ;-)
|
|
29.09.2014 19:42 -
|
2737775
|
|
jumep
|
|
|
konektor je priamo az v module dveri (motor okna)
a este je to prichytene vo dverach
osobne by som to typol skor na nacaty kabel niekde
konektor je priamo az v module dveri (motor okna)
a este je to prichytene vo dverach
osobne by som to typol skor na nacaty kabel niekde
|
|
30.06.2015 17:56 -
|
2835916
|
|
Majerr
|
Město: Roznov p.R., Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 62 |
|
|
prosim Vas, jak se dostat k cidlu u C5 III? Zadny dratek tam nevidim. Uz jsem znasilnil ty plasty a vrchni predni mam dole, ale dal se dostat nemuzu. Diky moc
vyreseno!
prosim Vas, jak se dostat k cidlu u C5 III? Zadny dratek tam nevidim. Uz jsem znasilnil ty plasty a vrchni predni mam dole, ale dal se dostat nemuzu. Diky moc
vyreseno!
|
|
| |
|
|