| | |
14.05.2022 19:38 -
Jaká je funkce tlačítka?
|
3340665
|
|
LadesFCB
|
Město: Pňovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 52 |
|
|
Zdravím, asi jsem úplně blbej , ale potřeboval bych vysvětlit funkci tlačítka na "zavření vstupu vzduchu do interiéru auta". Návod jsem četl a na první fotce je zapnutá vnitřní cirkulace (tzn. e vzduch z venku NEJDE do interiéru) - to chápu.
Ale při zapnutí klimatizace v automatickém reimu se mi automaticky zapne "automatický reim vstupu vzduchu do auta", to jsou ty tři ipky s áčkem uprostřed (druhá fotka) a tady je můj dotaz: Chápu dobře, e v tomto automatickém reimu normálně vzduch proudí z venku do auta, ale při zařazení zpátečky nebo zapnutí ostřikovačů se vstup vzduchu do interiéru zastaví a po nějaké době znovu obnoví nebo u to zůstane trvale uzavřené nebo je to vechno úplně jinak?
Omlouvám se za tak hloupý dotaz, ale nějak mi to nejde do hlavy.
Zdravím, asi jsem úplně blbej :-d , ale potřeboval bych vysvětlit funkci tlačítka na "zavření vstupu vzduchu do interiéru auta". Návod jsem četl a na první fotce je zapnutá vnitřní cirkulace (tzn. e vzduch z venku NEJDE do interiéru) - to chápu.
Ale při zapnutí klimatizace v automatickém reimu se mi automaticky zapne "automatický reim vstupu vzduchu do auta", to jsou ty tři ipky s áčkem uprostřed (druhá fotka) a tady je můj dotaz: Chápu dobře, e v tomto automatickém reimu normálně vzduch proudí z venku do auta, ale při zařazení zpátečky nebo zapnutí ostřikovačů se vstup vzduchu do interiéru zastaví a po nějaké době znovu obnoví nebo u to zůstane trvale uzavřené nebo je to vechno úplně jinak?
Omlouvám se za tak hloupý dotaz, ale nějak mi to nejde do hlavy. :-d:nevim
Přílohy: IMG_20220514_183932.jpg ( 2889223b ) - úplné uzavření vzduchu IMG_20220514_183918.jpg ( 2862762b ) - automatický reim |
|
14.05.2022 19:54 -
Re: Jaká je funkce tlačítka?
|
3340674
|
|
honza98
|
Město: Slaný, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Ahoj, podle mě v případě automatiky jde jen o to, e auto se snaí ideálně dosáhnout poadovaný teploty (otáčky ventilátoru, směr proudění vzduchu atd.) Zároveň jak píe, tak kdy je automatika zapnutá, tak při ostřikovačích a zpátečce se zapne vnitřní cirkulace vzduchu (nejde vzduch z venku do kabiny) a následně se obnoví po nějaký době nasávání vzduchu z venku. Přikládám taky stránky z manuálu, kde o tom píou - to si ale asi četl
Ahoj, podle mě v případě automatiky jde jen o to, e auto se snaí ideálně dosáhnout poadovaný teploty (otáčky ventilátoru, směr proudění vzduchu atd.) Zároveň jak píe, tak kdy je automatika zapnutá, tak při ostřikovačích a zpátečce se zapne vnitřní cirkulace vzduchu (nejde vzduch z venku do kabiny) a následně se obnoví po nějaký době nasávání vzduchu z venku. Přikládám taky stránky z manuálu, kde o tom píou - to si ale asi četl :-)
Přílohy: C5_ostrikovac.png ( 147802b ) - Automatika_C5.png ( 166173b ) - |
|
14.05.2022 21:23 -
|
3340695
|
|
Hanz 397
|
|
|
Auto má na vstupu vzduchu do klimatizace snímač kvality vzduchu (v podstatě to snímá mnoství uhlovodíků v nasávaném vzduchu) a podle toho je klima v automatickém reimu otevřít, nebo zavřít vstup z venku. To samé pak platí o snímači vlhkosti v interiéru, který zase měří vlhkost vzduchu v interiéru (rosný bod na základě vlhkosti a teploty atd.)a dle toho řídí privod vzduchu do kabiny...
Ne vechna auta mají snímač kvality, ale vechna mají snímač vlhkosti.
Auto má na vstupu vzduchu do klimatizace snímač kvality vzduchu (v podstatě to snímá mnoství uhlovodíků v nasávaném vzduchu) a podle toho je klima v automatickém reimu otevřít, nebo zavřít vstup z venku. To samé pak platí o snímači vlhkosti v interiéru, který zase měří vlhkost vzduchu v interiéru (rosný bod na základě vlhkosti a teploty atd.)a dle toho řídí privod vzduchu do kabiny...
Ne vechna auta mají snímač kvality, ale vechna mají snímač vlhkosti.
|
|
15.05.2022 00:04 -
|
3340716
|
|
Bobr53
|
|
|
Kdy má klimu nastavenou na Auto, tak při zařazení zpátečky se uzavře přívod vzduchu z venku - to proto, abys při couvání, kdy najede do svých výfukových plynů, tak abys je nenasál dovnitř vozu.
Kdy přestane couvat, tak se přívod vzduchu z venku zase obnoví.
Kdy má klimu nastavenou na Auto, tak při zařazení zpátečky se uzavře přívod vzduchu z venku - to proto, abys při couvání, kdy najede do svých výfukových plynů, tak abys je nenasál dovnitř vozu.
Kdy přestane couvat, tak se přívod vzduchu z venku zase obnoví.
|
|
15.05.2022 10:03 -
|
3340741
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Este sami zda, ze klapku privodu vzduchu automatika docasne uzatvara aj v zime, ked sa navoli max ohrev a zrovna tak aj pri max klime, aby sa v interiery dosiahla co najskor komfortnejsia teplota..
Este sami zda, ze klapku privodu vzduchu automatika docasne uzatvara aj v zime, ked sa navoli max ohrev a zrovna tak aj pri max klime, aby sa v interiery dosiahla co najskor komfortnejsia teplota..
|
|
16.05.2022 19:05 -
|
3340885
|
|
LadesFCB
|
Město: Pňovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 52 |
|
|
Super, díky vem za objasnění.
Super, díky vem za objasnění. :palec
|
|
| |
|
|