| | |
24.07.2020 20:49 -
Nestartuje / C5 II 2.0 HDi
|
3277994
|
|
Miiiirek
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 26 |
|
|
Ahoj vichni,
potřeboval bych poradit, po otočení klíčku se rozsvítí kontrolka ESP, Servis, Airbag , a hlavně nejde nastartovat.
Pojistky jsou ok, zatím nemám monost připojit diagnostiku, máte nějaké tipy kde hledat?
Díky za tipy.
Ahoj vichni,
potřeboval bych poradit, po otočení klíčku se rozsvítí kontrolka ESP, Servis, Airbag , a hlavně nejde nastartovat.
Pojistky jsou ok, zatím nemám monost připojit diagnostiku, máte nějaké tipy kde hledat?
Díky za tipy.
|
|
25.07.2020 10:03 -
Re: Nestartuje / C5 II 2.0 HDi
|
3278045
|
|
tankista
|
Město: Hlubočky 3, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 88 |
|
|
baterka,kontakty na ní,pojistky v motorvém prostoru.Zkus to projít
baterka,kontakty na ní,pojistky v motorvém prostoru.Zkus to projít:nevim
|
|
26.07.2020 12:44 -
|
3278149
|
|
Miiiirek
|
|
|
Pojistky a baterka Ok, nic jiného divného nenalezeno....
Startér jenom tak cvakne, a nic.
Navíc se kadý den mění ty kontrolky které svítí na přístrojovce.....
Pojistky a baterka Ok, nic jiného divného nenalezeno....
Startér jenom tak cvakne, a nic.
Navíc se kadý den mění ty kontrolky které svítí na přístrojovce.....:-(
|
|
26.07.2020 13:24 -
|
3278156
|
|
Hanz 397
|
|
|
Na kolik voltů padne napětí na baterie, kdy startér cvakne?
Mohl by být KO ten, baterka, nebo nějaká kostra. Podívej se, jak od baterky jde ten silnej od - pólu, tak jestli je korektně přiroubovanej nahoře na převodovce a od +pólu jde přímo na startér a alternátor. Tak jestli tady je ve v pořádku. Jestli je to auto, co má v profilu, tak není problém ani změřit, jestli jde proud na ten startér...
Na kolik voltů padne napětí na baterie, kdy startér cvakne?
Mohl by být KO ten, baterka, nebo nějaká kostra. Podívej se, jak od baterky jde ten silnej od - pólu, tak jestli je korektně přiroubovanej nahoře na převodovce a od +pólu jde přímo na startér a alternátor. Tak jestli tady je ve v pořádku. Jestli je to auto, co má v profilu, tak není problém ani změřit, jestli jde proud na ten startér... ;-)
|
|
27.07.2020 19:39 -
|
3278374
|
|
Miiiirek
|
|
|
Zkoueli zkontrolovat co lo, i startovat na kabely, diagnostika v mobilu píe p1351, problém se havením...
Zítra jede, na laně, do servisu, dám vědět co tomu je, bylo.
Díky vem za rady.
Zkoueli zkontrolovat co lo, i startovat na kabely, diagnostika v mobilu píe p1351, problém se havením...
Díky vem za rady.
|
|
27.07.2020 22:56 -
|
3278375
|
|
Bobr53
|
|
|
Miiiirek napsal(a): Zkoueli zkontrolovat co lo, i startovat na kabely, diagnostika v mobilu píe p1351, problém se havením...
Díky vem za rady. Ą
havení neře, to teď nehraje ádnou roli. Pokud startér jen "cvakne", tak solenoid anebo uhlíky startéru. Zkus podret klíček na startování a ukni něčím kovovým do tělesa startéru, jestli cívka anebo uhlíky přiskočí a uzavřou elektrický obvod.
Ą
havení neře, to teď nehraje ádnou roli. Pokud startér jen "cvakne", tak solenoid anebo uhlíky startéru. Zkus podret klíček na startování a ukni něčím kovovým do tělesa startéru, jestli cívka anebo uhlíky přiskočí a uzavřou elektrický obvod.
|
|
30.07.2020 15:03 -
|
3278545
|
|
Miiiirek
|
|
|
Zatím to vypadá na BSI jednotku, uvidí se jestli je patná, nebo jenom napájení, ale nedělám si iluzi
Více bych měl vědět přítí týden, dám vědět, třeba to někomu potom pomůe.
Zatím to vypadá na BSI jednotku, uvidí se jestli je patná, nebo jenom napájení, ale nedělám si iluzi:-(
Více bych měl vědět přítí týden, dám vědět, třeba to někomu potom pomůe.
|
|
30.07.2020 22:31 -
|
3278595
|
|
Hanz 397
|
|
|
Nějak marně přemýlím, jak by BSI mohla způsobit to, e startér jen cvakne... 🤔 Dovedl bych si to představit, kdyby třeba nedělal vůbec nic, kdyby motor točil, ale ne naskočil, ale takhle... No uvidí, no...
Nějak marně přemýlím, jak by BSI mohla způsobit to, e startér jen cvakne... 🤔 Dovedl bych si to představit, kdyby třeba nedělal vůbec nic, kdyby motor točil, ale ne naskočil, ale takhle... No uvidí, no...
|
|
18.08.2020 18:26 -
|
3280581
|
|
Miiiirek
|
|
|
Tak pořád se opravuje....., co mi bylo řečeno, ta nová jednotka BSI zatím nejde nahrát, při přehrání softwaru se sekne při 90% a konec, shání se nová. Údajně to dělá imobilizér. Budu dále informovat.
Tak pořád se opravuje....., co mi bylo řečeno, ta nová jednotka BSI zatím nejde nahrát, při přehrání softwaru se sekne při 90% a konec, shání se nová. Údajně to dělá imobilizér. Budu dále informovat.:-(
|
|
18.08.2020 18:41 -
|
3280584
|
|
PATaMAT
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 1299 |
|
|
Miiiirek napsal(a): Pojistky a baterka Ok, nic jiného divného nenalezeno....
Startér jenom tak cvakne, a nic. Toto ale vypadá na problém se startérem nebo napájením startéru obecně, silové kabely, spoje, oxidace, přechodový odpor, cívka starteru ... Ten startér se musí točit vdycky pokud v něm cvakne ( přitáhne cívka silovej kontakt a vysune pastorek), to vinutí starteru je napojeno přímo od baterky ...
Toto ale vypadá na problém se startérem nebo napájením startéru obecně, silové kabely, spoje, oxidace, přechodový odpor, cívka starteru ... Ten startér se musí točit vdycky pokud v něm cvakne ( přitáhne cívka silovej kontakt a vysune pastorek), to vinutí starteru je napojeno přímo od baterky ...
|
|
18.08.2020 18:45 -
|
3280585
|
|
jruze
|
|
|
Miiiirek napsal(a): Tak pořád se opravuje....., co mi bylo řečeno, ta nová jednotka BSI zatím nejde nahrát, při přehrání softwaru se sekne při 90% a konec, shání se nová. Údajně to dělá imobilizér. Budu dále informovat.
Nechám ti celou sadu (komplet= BSI,ECU,BSM,spínačku,zátku nádre,zámek dveří + klíč) nájezd +- 220000Km(C5II break)
patmat:chce jednotky má je mít
Nechám ti celou sadu (komplet= BSI,ECU,BSM,spínačku,zátku nádre,zámek dveří + klíč);-) nájezd +- 220000Km(C5II break)
patmat:chce jednotky má je mít
|
|
18.08.2020 21:20 -
|
3280591
|
|
Hanz 397
|
|
|
Miiiirek napsal(a): Tak pořád se opravuje....., co mi bylo řečeno, ta nová jednotka BSI zatím nejde nahrát, při přehrání softwaru se sekne při 90% a konec, shání se nová. Údajně to dělá imobilizér. Budu dále informovat.
No, tak to jsem zvědavej... 😁😁😁
Je nová, jako úplně nová, nebo z něčeho vykubnutá?
No, tak to jsem zvědavej... 😁😁😁
Je nová, jako úplně nová, nebo z něčeho vykubnutá?
|
|
25.08.2020 18:52 -
|
3281560
|
|
Miiiirek
|
|
|
Tak u jezdí...
Vyměněna jednotka BSI, musel jsem dát vechny klíče, mám 2, a ty byli nakodované podle nové jednotky. Dali tam nějakou starí jednotku ,servis má zároveň i vrakovitě.
Jedině co mně trochu, dost vadí je e mi vymazali i najeté kilometry, máte tip jak to tam zpět nahrát? Raději více ne méně, nemíním se na stk potom dohadovat, případně kdo mi to nahraje v Ostravě?
Tak u jezdí...
Vyměněna jednotka BSI, musel jsem dát vechny klíče, mám 2, a ty byli nakodované podle nové jednotky. Dali tam nějakou starí jednotku ,servis má zároveň i vrakovitě.
Jedině co mně trochu, dost vadí je e mi vymazali i najeté kilometry, máte tip jak to tam zpět nahrát? Raději více ne méně, nemíním se na stk potom dohadovat, případně kdo mi to nahraje v Ostravě?
|
|
25.08.2020 22:17 -
|
3281563
|
|
Hanz 397
|
|
|
Miiiirek napsal(a): Tak u jezdí...
No a řekli ti k tomu něco?
Me toti pořád nejde do krychle, jak BSI můe způsobovat to, e startér jenom cvakne, ale nezačne se točit...
No a řekli ti k tomu něco?
Me toti pořád nejde do krychle, jak BSI můe způsobovat to, e startér jenom cvakne, ale nezačne se točit... :nevim
|
|
26.08.2020 12:03 -
|
3281582
|
|
Miiiirek
|
|
|
Nic dalího nevím...
Chtěli vechny klíče co mám, musí se spárovat s jednotkou, údajně tam jsou dvě, a tím jak to nelo přehrát, tak zkoueli i nějakou jinou diagnostiku, prý jsou diagnostiky které toho umí více...., tak říkali. Tak nějak jsem pochopil e to blokuje imobilizér, ale jestli tomu tak bylo?
Viditelně byli rádi kdy jsem odjel, je i mně to stálo nervy, ale jednání v pohodě, dalo se s nimi mluvit a domluvit. Bez problému bych tam dal auto znovu do servisu.
Nic dalího nevím...
Chtěli vechny klíče co mám, musí se spárovat s jednotkou, údajně tam jsou dvě, a tím jak to nelo přehrát, tak zkoueli i nějakou jinou diagnostiku, prý jsou diagnostiky které toho umí více...., tak říkali. Tak nějak jsem pochopil e to blokuje imobilizér, ale jestli tomu tak bylo?
Viditelně byli rádi kdy jsem odjel, je i mně to stálo nervy, ale jednání v pohodě, dalo se s nimi mluvit a domluvit. Bez problému bych tam dal auto znovu do servisu.
|
|
26.08.2020 14:00 -
|
3281583
|
|
jruze
|
|
|
Miiiirek napsal(a): Nic dalího nevím...
Zvlátní - to mi připadá jak houpačka na matějský - Co ta sranda stála ? (pokud to jen cvakalo tak bych se přiklonik k BSM , pokud to točilo a nechytlo tak OK = imo)
Zvlátní - to mi připadá jak houpačka na matějský - Co ta sranda stála ? (pokud to jen cvakalo tak bych se přiklonik k BSM , pokud to točilo a nechytlo tak OK = imo):nevim
|
|
| |
|
|