| | |
08.03.2019 19:35 -
Nefunkční RT3
|
3210939
|
|
Pagvelius
|
|
|
(pokračování z .link. )
tak kdyz nenajdes vlakno k RT3 ,vytvor si ho nic natom neni
RT3 CAN muze byt i RT4 .. jaky to mas rok ? popripade vin ,podle nej zjistime jakou tam mas vlastne navi
nenapsal jsi ani jaky problem s ni mas,jak se to stalo a co to dela
Rok výroby: 2005; VIN: VF7RCRFJC76715630
Jde o to, e to nedělá nic. Ráno přijdu k autu, nastartuju a displej nesvítí a nehrajou CD (mám 2 dané v zásobníku). Na stisknutí jakýchkoliv tlačítek, nebo dlouhého podrení tl. DARK, nereaguje. Take nic nehraje a ani není slyet pípání park. asistenta. Take jsem taky bez něho.
Kolik lidí tu chce něco poradit - xx z ich mi příjde e nás testuje kdo se trefí , mnohokrát nesedí ani auto nato info z čeho by se dalo vycházet - to ten vin je tak tajnej ??
VIN je základ k přesnějí odpovědi to jestli je v jiném vlákně bude jasné s vin hned - zatím je jasné jen to e v C5II není VDO.
VIN neni tajnej, ale taky to neni údaj, kterej by musel viset na internetu. Číslo OP a jiné citlivé údaje taky na internet běně nikdo nedává. Tak se nedivte. No, to je jedno. Auto nemám jetě tak dlouho, abych se vyznal v takových detailech, co e tam mam přesně za rádio. Z tohohle článku nejsem moudrý .link. , kdy tam je smíchané RT3 s RT4.
(pokračování z http://www.c5club.cz/diskuze/elektrika-elektronika-multimedia/2343525-vdo-displej-telematika/6/#3210705 )
VIN neni tajnej, ale taky to neni údaj, kterej by musel viset na internetu. Číslo OP a jiné citlivé údaje taky na internet běně nikdo nedává. Tak se nedivte. No, to je jedno. Auto nemám jetě tak dlouho, abych se vyznal v takových detailech, co e tam mam přesně za rádio. Z tohohle článku nejsem moudrý http://www.c5club.cz/clanky/vseobecne-informace-o-c5/elektricke-a-elektronicke-systemy/system-palubniho-pocitace-a-navigace , kdy tam je smíchané RT3 s RT4.
|
|
08.03.2019 20:03 -
Re: Nefunkční RT3
|
3210944
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
mas RT3 problem muze byt LCD i vlastni radio je to jeden propojenej celek
VIN mas za oknem auta ,takze je to udaj verejny a vubec na nem neni nic citliveho..takze se divim ..
mas RT3 problem muze byt LCD i vlastni radio je to jeden propojenej celek
VIN mas za oknem auta ,takze je to udaj verejny a vubec na nem neni nic citliveho..takze se divim ;) ..
|
|
08.03.2019 20:06 -
|
3210945
|
|
jruze
|
|
|
Pagvelius napsal(a): (pokračování z .link. )
VIN neni tajnej, ale taky to neni údaj, kterej by musel viset na internetu. Číslo OP a jiné citlivé údaje taky na internet běně nikdo nedává. Tak se nedivte. No, to je jedno. Auto nemám jetě tak dlouho, abych se vyznal v takových detailech, co e tam mam přesně za rádio. Z tohohle článku nejsem moudrý .link. , kdy tam je smíchané RT3 s RT4.
Pokud chce poradit a neuvádí přesné údaje tak je vin namístě - pokud má C5 II není tam VDO - pokud má C5II r.v. 2006 bude tam na 99% RT3 , pokud je to konec roku mohla by tam být RT3 i RT4 , pokud je to r.v. 2007 měla by tam být RT4. Pokud dá vin ti co budou chtít radit se podívají a budou vědět jak poradit místo odhadu co tam je a uetří čas s vyzvídáním a věř e nás tvé auto vůbec nezajímá víc ne ta rada kterou chce ty né mi vědět víc o tvém autě= jen těm ,,rádcům" uetří čas.Nebo sem dej foto navi a zapnutého displeje s otevřeným menu (pokud je v řádcích je to RT3 , pokud do kruhu je to RT4) a vin si nech
Pokud chce poradit a neuvádí přesné údaje tak je vin namístě - pokud má C5 II není tam VDO - pokud má C5II r.v. 2006 bude tam na 99% RT3 , pokud je to konec roku mohla by tam být RT3 i RT4 , pokud je to r.v. 2007 měla by tam být RT4.;-) Pokud dá vin ti co budou chtít radit se podívají a budou vědět jak poradit místo odhadu co tam je a uetří čas s vyzvídáním a věř e nás tvé auto vůbec nezajímá víc ne ta rada kterou chce ty né mi vědět víc o tvém autě= jen těm ,,rádcům" uetří čas.Nebo sem dej foto navi a zapnutého displeje s otevřeným menu (pokud je v řádcích je to RT3 , pokud do kruhu je to RT4) :-p a vin si nech:-)
|
|
08.03.2019 20:21 -
|
3210949
|
|
Pagvelius
|
|
|
Díky za upřesnění. Uvedený článek by to chtělo víc zpřehlednit a doplnit info. Zkusím o víkendu nechat zkontrolovat to rádio.
(Zveřejňování údajů na internetu by bylo do jiné diskuse. Kadopádně internet je úplně něco jiného, ne nechat stát auto u chodníku ve městě po omezený čas, kde projde omezený počet lidí. Jsou lidi, kteří dají na internet vecko ze ivota. A někdo jiný si soukromí víc hlídá. Nemam problém dát VIN vám, ale zas aby se moch kdejaký mejdil dozvědět, co chce, to se mi nelíbí.)
Díky za upřesnění. Uvedený článek by to chtělo víc zpřehlednit a doplnit info. Zkusím o víkendu nechat zkontrolovat to rádio.
(Zveřejňování údajů na internetu by bylo do jiné diskuse. Kadopádně internet je úplně něco jiného, ne nechat stát auto u chodníku ve městě po omezený čas, kde projde omezený počet lidí. Jsou lidi, kteří dají na internet vecko ze ivota. A někdo jiný si soukromí víc hlídá. Nemam problém dát VIN vám, ale zas aby se moch kdejaký mejdil dozvědět, co chce, to se mi nelíbí.)
|
|
08.03.2019 20:27 -
|
3210951
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
Pagvelius napsal(a): Díky za upřesnění. Uvedený článek by to chtělo víc zpřehlednit a doplnit info. Zkusím o víkendu nechat zkontrolovat to rádio.
tak trochu paranoia ,vid...
tak trochu paranoia ,vid...:-)))):-)))):-))))
|
|
08.03.2019 20:40 -
|
3210952
|
|
Pagvelius
|
|
|
Ne, jen nejsem ádný exhibicionista.
Ne, jen nejsem ádný exhibicionista.;-)
|
|
10.03.2019 20:32 -
|
3211266
|
|
Pagvelius
|
|
|
Displej i rádio jsou nejspí v pořádku. Nevíte, odkud vedou dráty, které rádio napájí? Můu někde prosím sehnat schéma elektroinstalace, co se týče RT3?
Displej i rádio jsou nejspí v pořádku. Nevíte, odkud vedou dráty, které rádio napájí? Můu někde prosím sehnat schéma elektroinstalace, co se týče RT3?
|
|
18.03.2019 22:08 -
|
3212278
|
|
Pagvelius
|
|
|
Potřebujeme vědět, kde je nějaký zdroj pro rádio, kam vede edý napájecí kabel. Pokud se rádio připojí přímo, tak ve jde.
Potřebujeme vědět, kde je nějaký zdroj pro rádio, kam vede edý napájecí kabel. Pokud se rádio připojí přímo, tak ve jde.
|
|
19.03.2019 07:37 -
|
3212302
|
|
autodiag
|
|
|
radio zadny zdroj nema,protoze jako "zdroj" slozi baterie,resp palubni napeti
pokud radio pripojis jak pises naprimo,nemuze fungovat..proc ? protoze nema CAN/VAN dle typu..
pokud jsi pripojil radio naprimo (rozumim na 12v) ,tak vis kde ma napajeni,proto mi postradaji smysl tve dotazy
radio zadny zdroj nema,protoze jako "zdroj" slozi baterie,resp palubni napeti
pokud radio pripojis jak pises naprimo,nemuze fungovat..proc ? protoze nema CAN/VAN dle typu..
pokud jsi pripojil radio naprimo (rozumim na 12v) ,tak vis kde ma napajeni,proto mi postradaji smysl tve dotazy:nevim
|
|
19.03.2019 20:01 -
|
3212401
|
|
Pagvelius
|
|
|
autodiag napsal(a): radio zadny zdroj nema,protoze jako "zdroj" slozi baterie,resp palubni napeti
pokud jsi pripojil radio naprimo (rozumim na 12v) ,tak vis kde ma napajeni,proto mi postradaji smysl tve dotazy
Napřímo na 12V to bylo pomocí jiného kabelu. Ale je problém, e ten edý drát tam přivádí moc malé napětí, proto se rádio nezapne. Potí je na druhém konci toho kabelu, ne co je rádio. Jene nevíme, kam vede z rádia.
@ivanivan
Pojistky jsou v pořádku. Tak nevím, na jakém místě je chyba. Jak jsou pojistky, tak je tam zároveň BSI, e ano? Ale tam, kde by se mělo hledat?
Napřímo na 12V to bylo pomocí jiného kabelu. Ale je problém, e ten edý drát tam přivádí moc malé napětí, proto se rádio nezapne. Potí je na druhém konci toho kabelu, ne co je rádio. Jene nevíme, kam vede z rádia.
@ivanivan
Pojistky jsou v pořádku. Tak nevím, na jakém místě je chyba. Jak jsou pojistky, tak je tam zároveň BSI, e ano? Ale tam, kde by se mělo hledat?
|
|
19.03.2019 21:16 -
|
3212417
|
|
autodiag
|
|
|
Pagvelius napsal(a): Napřímo na 12V to bylo pomocí jiného kabelu. Ale je problém, e ten edý drát tam přivádí moc malé napětí, proto se rádio nezapne. Potí je na druhém konci toho kabelu, ne co je rádio. Jene nevíme, kam vede z rádia.
ja se obavam ze sedy drat urcite neni napajeni,ale jen mi vin kouknu se
ja se obavam ze sedy drat urcite neni napajeni,ale jen mi vin kouknu se
|
|
20.03.2019 19:53 -
|
3212528
|
|
Pagvelius
|
|
|
VIN je přece v prvním příspěvku.
Jestli si dobře pamatuju, tak by to měl být pin 12. Kdy jsou kabely připojené k rádiu, tak na tom edém je jen 2 V. Po odpojení tam jde 12 V.
VIN je přece v prvním příspěvku.
Jestli si dobře pamatuju, tak by to měl být pin 12. Kdy jsou kabely připojené k rádiu, tak na tom edém je jen 2 V. Po odpojení tam jde 12 V.
|
|
21.03.2019 11:58 -
|
3212550
|
|
autodiag
|
|
|
.
.
Přílohy: VF7RCRFJC76715630.pdf ( 5119828b ) - |
|
21.03.2019 20:22 -
|
3212618
|
|
Pagvelius
|
|
|
Mockrát děkuji za schéma. Dneska, jak auto celý den stálo na slunci, tak se problém "vyřeil" po práci jsem nastartoval a vechno jde. Uvidím zas ráno. Stejně to budeme muset dořeit.
Jetě dotaz: mohlo by se rádio připojit napřímo přes jiný kabel? Nebo spí ne?
Mockrát děkuji za schéma. Dneska, jak auto celý den stálo na slunci, tak se problém "vyřeil" po práci jsem nastartoval a vechno jde. Uvidím zas ráno. Stejně to budeme muset dořeit.
Jetě dotaz: mohlo by se rádio připojit napřímo přes jiný kabel? Nebo spí ne?
|
|
16.04.2019 20:06 -
|
3217102
|
|
LadesFCB
|
Město: Pňovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 52 |
|
|
Zdravím, nebudu zakládat nové téma, ikdy můj problém je asi troku jiný. Mám Citroen C5, r.v. 2004 s RT3. Párkrát se mi v zimě stalo, e po nastartování auta a zapnutí rádia se displej restartoval (vypnul se, rádio se nezaplo a pak sem musel pár minut počkat a se asi auto ohřeje a pak rádio lo normálně zanout, kdy sem to zkouel dřív, tak jakýkoliv zmáčknutí tlačítka k ovládání RT3 vedlo k jeho restartu). Přikládal jsem to k tomu, e ta elektronika asi nemá moc ráda zimu, take jsem to neřeil.
Kadopádně dneska ráno kdy bylo v Olomouci asi 2°C mi to udělalo znovu. Bohuel u se to jen seklo a RT3 se nechce načíst. Pouze se na displeji objeví znak citroenu a vpravo dole jen hláka e "načítá". Bohuel to je tak ve. Zkouel jsem pojistky (jsou OK), odpojil jsem tedy konektor co vede k displeji a v tom konektoru svítí jedna mini ledka červeně a znovu připojil. Displej znovu je ukáe znak Citroenu a načítání a tohle tam je furt. I po vypnutí motoru a vytáhnutí klíčku displej stále tmavě svítí s tou samou obrazovkou.
Nevíte někdo čím by to mohlo být? Displej jako takový funguje, protoe svítí , leda e by odela elektronika u něho, nebo něco jiného (kabel)?
Zdravím, nebudu zakládat nové téma, ikdy můj problém je asi troku jiný. Mám Citroen C5, r.v. 2004 s RT3. Párkrát se mi v zimě stalo, e po nastartování auta a zapnutí rádia se displej restartoval (vypnul se, rádio se nezaplo a pak sem musel pár minut počkat a se asi auto ohřeje a pak rádio lo normálně zanout, kdy sem to zkouel dřív, tak jakýkoliv zmáčknutí tlačítka k ovládání RT3 vedlo k jeho restartu). Přikládal jsem to k tomu, e ta elektronika asi nemá moc ráda zimu, take jsem to neřeil.
Kadopádně dneska ráno kdy bylo v Olomouci asi 2°C mi to udělalo znovu. Bohuel u se to jen seklo a RT3 se nechce načíst. Pouze se na displeji objeví znak citroenu a vpravo dole jen hláka e "načítá". Bohuel to je tak ve. Zkouel jsem pojistky (jsou OK), odpojil jsem tedy konektor co vede k displeji a v tom konektoru svítí jedna mini ledka červeně a znovu připojil. Displej znovu je ukáe znak Citroenu a načítání a tohle tam je furt. I po vypnutí motoru a vytáhnutí klíčku displej stále tmavě svítí s tou samou obrazovkou.
Nevíte někdo čím by to mohlo být? Displej jako takový funguje, protoe svítí :D, leda e by odela elektronika u něho, nebo něco jiného (kabel)?
|
|
17.04.2019 14:43 -
|
3217139
|
|
autodiag
|
|
|
LCD je ko,opravit nebo vymenit
to co sviti neni ledka ale opticke spojeni mezi LCD a RT3
LCD je ko,opravit nebo vymenit
to co sviti neni ledka ale opticke spojeni mezi LCD a RT3
|
|
17.04.2019 15:16 -
|
3217140
|
|
LadesFCB
|
Město: Pňovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 52 |
|
|
Díky za odpověď. V nějaké diskuzi jsem četl, e by jste to byl schopen opravit, je to tak? Případně jaká je cena? Kdybych se nakonec rozhodl pro výměnu, tak stačí jen přehodit LCD nebo je potřeba to nějak spárovat?
Díky za odpověď. V nějaké diskuzi jsem četl, e by jste to byl schopen opravit, je to tak? Případně jaká je cena? Kdybych se nakonec rozhodl pro výměnu, tak stačí jen přehodit LCD nebo je potřeba to nějak spárovat?
|
|
| |
|
|