| | |
05.02.2017 23:28 -
Startér / C5 I
|
3036255
|
|
blerio
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Dobrý večer,
dnes jsem vyndal startér z auta značky MITSUBISHI M001T80481. Zkusím ho dát na repas, má velkou vůli v pouzdru. Pokud by se repas prodrail můete mi poradit jakou alternativu startéru ? Pokukuju po BOSH startérech, ale jsou 2 typy výkonu (1,7 a 2,3 kW). Který výkon by byl optimální pro mýho mazla ? Je to C5 2.0 HDI BREAK DERHZB 80kW. Budu rád za kadý poznatek. Děkuji předem
Dobrý večer,
dnes jsem vyndal startér z auta značky MITSUBISHI M001T80481. Zkusím ho dát na repas, má velkou vůli v pouzdru. Pokud by se repas prodrail můete mi poradit jakou alternativu startéru ? Pokukuju po BOSH startérech, ale jsou 2 typy výkonu (1,7 a 2,3 kW). Který výkon by byl optimální pro mýho mazla ? Je to C5 2.0 HDI BREAK DERHZB 80kW. Budu rád za kadý poznatek. Děkuji předem
|
|
27.03.2017 14:29 -
Re: Startér / C5 I
|
3053770
|
|
blerio
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Tak nakonec jsem sehnal starí VALEO, nechal jsem na něm udělat repas a teď startuje jak za mlada
Tak nakonec jsem sehnal starí VALEO, nechal jsem na něm udělat repas a teď startuje jak za mlada :-)
|
|
27.03.2017 20:05 -
|
3053897
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Je to dva roky, co jsem si nechal udělat repas svého startéru u soukromníka, který se repasema zabývá od revoluce a platil jsem 800,- kč.
Je to dva roky, co jsem si nechal udělat repas svého startéru u soukromníka, který se repasema zabývá od revoluce a platil jsem 800,- kč.
|
|
28.03.2017 19:06 -
|
3054164
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
jruze napsal(a): Jo to souhlasí = uhlíky,stočit kolektor a loiska A kolik chtěl za cívku? (to je jedna z hlavních věcí co odchází) a záruka?
Cívka měněna nebyla, ta je stále ok, někdy stačí vyměnit pouze co je v háji, nemusí se dávat hned jinej, záruka je snad samozřejmostí, bez ní by snad nemohl ani podnikat, ale kdy jsem se ho ptal, kolik by vyla komplet repase, říkal max 2 litry, jinak mi samozřejmě dal měněné součástky, hezkej rozlámanej rot.
Cívka měněna nebyla, ta je stále ok, někdy stačí vyměnit pouze co je v háji, nemusí se dávat hned jinej, záruka je snad samozřejmostí, bez ní by snad nemohl ani podnikat, ale kdy jsem se ho ptal, kolik by vyla komplet repase, říkal max 2 litry, jinak mi samozřejmě dal měněné součástky, hezkej rozlámanej rot.
|
|
28.03.2017 20:25 -
|
3054178
|
|
jruze
|
|
|
63zdenda napsal(a): Cívka měněna nebyla, ta je stále ok, někdy stačí vyměnit pouze co je v háji, nemusí se dávat hned jinej, záruka je snad samozřejmostí, bez ní by snad nemohl ani podnikat, ale kdy jsem se ho ptal, kolik by vyla komplet repase, říkal max 2 litry, jinak mi samozřejmě dal měněné součástky, hezkej rozlámanej rot.
No a o tom to je - dám komplet novej s plnou zárukou (ten sice starlin mám odskouenej a je i silnějí) a ten opravenej není celej opravenej - nemá měněnou cívku,převodovku a s kolektorem je to velijaký i kdy ko stočí a myslím e ti nikdo nedá dvouletou záruku na repas.
No a o tom to je - dám komplet novej s plnou zárukou (ten sice starlin mám odskouenej a je i silnějí) a ten opravenej není celej opravenej - nemá měněnou cívku,převodovku a s kolektorem je to velijaký i kdy ko stočí a myslím e ti nikdo nedá dvouletou záruku na repas.;-)
|
|
28.03.2017 23:04 -
|
3054285
|
|
63zdenda
|
|
|
jruze napsal(a): No a o tom to je - dám komplet novej s plnou zárukou (ten sice starlin mám odskouenej a je i silnějí) a ten opravenej není celej opravenej - nemá měněnou cívku,převodovku a s kolektorem je to velijaký i kdy ko stočí a myslím e ti nikdo nedá dvouletou záruku na repas.
Ale jo, má pravdu, oprava mne vyla na 800,- kč, jezdim víc jak dva roky bez problémů, asi to byla blbost, měl jsem zaplatit 3 litry + něco práce a jezdil bych stejně bez problémů jako teď, jsem hroznej krkovička , tím ale nechci říct, e se nemůe něco vy...t, to se můe stát i u nového.
Ale jo, má pravdu, oprava mne vyla na 800,- kč, jezdim víc jak dva roky bez problémů, asi to byla blbost, měl jsem zaplatit 3 litry + něco práce a jezdil bych stejně bez problémů jako teď, jsem hroznej krkovička :-d , tím ale nechci říct, e se nemůe něco vy...t, to se můe stát i u nového. ;-)
|
|
18.11.2017 15:04 -
|
3110665
|
|
miskod
|
|
|
To moje auto mi chce v poslednej dobe asi nieco naznacit. Nastartujem, potom som to vypol a zase hned startoval...a ani tuk. Len tam cvakne (aj to nie vzdy). Nechal som sa teda roztiahnut a mile auto uz ani nedobija. Baterka je isto v poriadku. Merana pod zatazou. Doteraz to startovalo na brnk.
Je tam nejaka poistka na starter+alternator? Neverim ze naraz odide starter aj alternator.
To moje auto mi chce v poslednej dobe asi nieco naznacit. Nastartujem, potom som to vypol a zase hned startoval...a ani tuk. Len tam cvakne (aj to nie vzdy). Nechal som sa teda roztiahnut a mile auto uz ani nedobija. Baterka je isto v poriadku. Merana pod zatazou. Doteraz to startovalo na brnk.
Je tam nejaka poistka na starter+alternator? Neverim ze naraz odide starter aj alternator.
|
|
18.11.2017 15:35 -
Re: Startér / C5 II
|
3110672
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
odchazi ti uhliky nebo civka u starteru
pojistka je v BSM jen na civku a kdby byla badny nenastartujes a ani necvakne
odchazi ti uhliky nebo civka u starteru
pojistka je v BSM jen na civku a kdby byla badny nenastartujes a ani necvakne
|
|
18.11.2017 15:42 -
|
3110673
|
|
jumep
|
|
|
ma C5 1, tam nie je ziadna poistka
ma C5 1, tam nie je ziadna poistka
|
|
18.11.2017 16:19 -
|
3110686
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
jasne,nevsiml jsem si precejenom je tohle vlakno "Starter C5II" ,mas pravdu ...nicmene i kdyby tam byla.......
jasne,nevsiml jsem si precejenom je tohle vlakno "Starter C5II" ,mas pravdu ...nicmene i kdyby tam byla....... ;)
|
|
18.11.2017 16:53 -
|
3110700
|
|
miskod
|
|
|
Ok...ďakujem. A budenie alternátora je istene?
Ok...ďakujem. A budenie alternátora je istene?
|
|
18.11.2017 16:59 -
|
3110703
|
|
jumep
|
|
|
nie, hruby kabel je napriamo do startera a aleternatora a tenky ide do BSM kde len prechadza cez konektor do BSI - bez istenia
ked na to tak pozeram, nemas povytiahnuty ten 2pin konektor na BSM?
nie, hruby kabel je napriamo do startera a aleternatora a tenky ide do BSM kde len prechadza cez konektor do BSI - bez istenia
ked na to tak pozeram, nemas povytiahnuty ten 2pin konektor na BSM?
|
|
18.11.2017 18:25 -
|
3110753
|
|
autodiag
|
|
|
petre miskod napsal: Nastartujem, potom som to vypol a zase hned startoval...a ani tuk. Len tam cvakne (aj to nie vzdy).
cvakne,kdyby vypadl konektor tak to fakt necvakne,jenze vono to cvakle ale netoci
petre miskod napsal: Nastartujem, potom som to vypol a zase hned startoval...a ani tuk. Len tam cvakne (aj to nie vzdy).
cvakne,kdyby vypadl konektor tak to fakt necvakne,jenze vono to cvakle ale netoci
|
|
18.11.2017 18:37 -
|
3110755
|
|
jruze
|
|
|
To e necvakne pokadé? To záleí na tom jak je postaveny - a je to jedno v kadém případě startér ven a je asi lepí novej - já jak nemám rad kelynu a neberu od nich jen z nouze a zrovna startery ano (mám s nimi dobre zkuenosti )
To e necvakne pokadé? To záleí na tom jak je postaveny - a je to jedno v kadém případě startér ven a je asi lepí novej - já jak nemám rad kelynu a neberu od nich jen z nouze a zrovna startery ano (mám s nimi dobre zkuenosti )
|
|
18.11.2017 19:21 -
|
3110778
|
|
miskod
|
|
|
Ano, cvakne len obcas. Konektory su ciste a neopalene a boli dobre zasunute. Zajtra vyberiem ten starter. Len mi nejde do hlavy ako je mozne ze odide alternator aj starter naraz. Budem referovat.
Ano, cvakne len obcas. Konektory su ciste a neopalene a boli dobre zasunute. Zajtra vyberiem ten starter. Len mi nejde do hlavy ako je mozne ze odide alternator aj starter naraz. Budem referovat.
|
|
18.11.2017 22:47 -
|
3110892
|
|
jumep
|
|
|
ja len preto ze ten konektor 2pin je prave jeden pin starter a druhy pin alternator
a prepojene je to v BSM na 16pin sedy (pin 1 a 2)
ja len preto ze ten konektor 2pin je prave jeden pin starter a druhy pin alternator
a prepojene je to v BSM na 16pin sedy (pin 1 a 2)
|
|
| |
|
|