| | |
18.12.2016 15:01 -
Praská pojistka na spoutění motoru
|
3021186
|
|
Marsiano
|
Město: Sokolov, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 90 |
|
|
Ahoj, mohl by někdo poradit, zničeho nic mi při pokusu o nastartování praskne pojistka na spoutění a to i po její výměně. Kde by mohl být problém?
Ahoj, mohl by někdo poradit, zničeho nic mi při pokusu o nastartování praskne pojistka na spoutění a to i po její výměně. Kde by mohl být problém?
|
|
18.12.2016 15:30 -
Re: Praská pojistka na spoutění motoru
|
3021200
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
pokud tam mas origo 10A dej tam 20A a vyzkousej
pokud tam mas origo 10A dej tam 20A a vyzkousej
|
|
18.12.2016 15:51 -
|
3021202
|
|
Marsiano
|
|
|
Origo je tam 20A zkouel jem 30A ta sice nepraskne, ale stále se nic neděje a auto nestartuje.
Origo je tam 20A zkouel jem 30A ta sice nepraskne, ale stále se nic neděje a auto nestartuje.
|
|
18.12.2016 16:06 -
|
3021204
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
ne, origo je 10..v servisnim buletinu je v pripade prerusovani teto pojistky prikaz ji nahradit 20A
pokud ti skace i ta 20A je cas pro jistotu projit kabelaz ,nicmene starter je pricina,pres 20A je uz na sepnuti civky dost
a pro priste :
nestartuje = toci ale nebezi
netoci = netoci starter motorem
ne, origo je 10..v servisnim buletinu je v pripade prerusovani teto pojistky prikaz ji nahradit 20A
pokud ti skace i ta 20A je cas pro jistotu projit kabelaz ,nicmene starter je pricina,pres 20A je uz na sepnuti civky dost
a pro priste :
nestartuje = toci ale nebezi
netoci = netoci starter motorem
|
|
18.12.2016 16:14 -
|
3021205
|
|
Marsiano
|
|
|
Pojistka spoutění je i v manuálu psaná 20A. Netočí, jen jak říkám praská pojistka a kdy dám 30A tak ta nepraská, ale startér netočí. Příčina je tedy vadný startér? Před 3 dny mi odeel alternátor, nechal jsem ho repasovat, teď e by odeel zničeho nic i startér, tomu se říká sakra smůla.
Pojistka spoutění je i v manuálu psaná 20A. Netočí, jen jak říkám praská pojistka a kdy dám 30A tak ta nepraská, ale startér netočí. Příčina je tedy vadný startér? Před 3 dny mi odeel alternátor, nechal jsem ho repasovat, teď e by odeel zničeho nic i startér, tomu se říká sakra smůla.
|
|
18.12.2016 16:43 -
|
3021207
|
|
jumep
|
|
|
na 90% cievka na starteri
na 90% cievka na starteri
|
|
18.12.2016 16:52 -
|
3021211
|
|
Marsiano
|
|
|
Ok díky za rady, jetě jen dodám, startér vůbec necvakne.
Ok díky za rady, jetě jen dodám, startér vůbec necvakne.
|
|
18.12.2016 17:02 -
|
3021213
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Jednodue vyzkouí - natáhni si drát od startéru (ten ovládací, ne silový) k baterce - kdy necvakne, je to určitě ve startéru.
Ta zkratovaná cívka, co píe Jumep, opravdu vypadá pravděpodobně, má to mení odpor (pálí pojistku) a přitom to nemá dost síly na sepnutí. Mechanicky zaseklý startér by asi nepálil pojistku (kdysi jsem kvůli tomu Dacii nějakou chvíli startoval s kladívkem ).
Jednodue vyzkouí - natáhni si drát od startéru (ten ovládací, ne silový) k baterce - kdy necvakne, je to určitě ve startéru.
Ta zkratovaná cívka, co píe Jumep, opravdu vypadá pravděpodobně, má to mení odpor (pálí pojistku) a přitom to nemá dost síly na sepnutí. Mechanicky zaseklý startér by asi nepálil pojistku (kdysi jsem kvůli tomu Dacii nějakou chvíli startoval s kladívkem :-d ).
|
|
18.12.2016 17:08 -
|
3021215
|
|
autodiag
|
|
|
civka je soucasti starteru,a tak je to brano
jtejne musi starter vyndat vycistir,prohlidnout uhliky ,namazat
civka nebude ve skratu,to by sla ven i ta 30...muze byt klidne jen sucha a nevyjede
zahreje se,diky svemu vnitrnimu odporu ktery s vyssi teplotou klesa a roste proud...bude brat cca 25A
civka je soucasti starteru,a tak je to brano
jtejne musi starter vyndat vycistir,prohlidnout uhliky ,namazat
civka nebude ve skratu,to by sla ven i ta 30...muze byt klidne jen sucha a nevyjede
zahreje se,diky svemu vnitrnimu odporu ktery s vyssi teplotou klesa a roste proud...bude brat cca 25A
|
|
18.12.2016 18:04 -
|
3021229
|
|
Marsiano
|
|
|
To se mi nějak nezdá, auto jezdí pravidelně kadý den se startováním nebyl nikdy ádný problém. Nemohl třeba jen někde skratovat nějaký kabel, nebo odpálené relé v BSM?
To se mi nějak nezdá, auto jezdí pravidelně kadý den se startováním nebyl nikdy ádný problém. Nemohl třeba jen někde skratovat nějaký kabel, nebo odpálené relé v BSM?
|
|
18.12.2016 18:08 -
|
3021230
|
|
autodiag
|
|
|
a co vlastne chces poradit nebo diskutovat ?
jeste by mohl byt problem ve vyfuku nebo zadnich svetlech
a co vlastne chces poradit nebo diskutovat ?
jeste by mohl byt problem ve vyfuku nebo zadnich svetlech
|
|
18.12.2016 18:51 -
|
3021235
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Marsiano napsal(a): To se mi nějak nezdá, auto jezdí pravidelně kadý den se startováním nebyl nikdy ádný problém. Nemohl třeba jen někde skratovat nějaký kabel, nebo odpálené relé v BSM?
U jsem ti psal, a vezme kus drátu a zkusí to napřímo - vyloučí vliv kabeláe i BSM.
Pokud to na drát bude spínat a točit bez problémů a klíčkem ne, není to startérem, jinak ano.
U jsem ti psal, a vezme kus drátu a zkusí to napřímo - vyloučí vliv kabeláe i BSM.
Pokud to na drát bude spínat a točit bez problémů a klíčkem ne, není to startérem, jinak ano.
|
|
18.12.2016 19:43 -
|
3021246
|
|
jumep
|
|
|
uz som tu mal aj pripad ze napriamo to slo, akurat to malo taky odber ze ten kabel sa zohrial, cize to slo do skratu
uz som tu mal aj pripad ze napriamo to slo, akurat to malo taky odber ze ten kabel sa zohrial, cize to slo do skratu
|
|
18.12.2016 19:51 -
|
3021247
|
|
Marsiano
|
|
|
Zítra to zkusím a pak napíu.
Zítra to zkusím a pak napíu.
|
|
18.12.2016 19:52 -
|
3021248
|
|
autodiag
|
|
|
jumep napsal(a): uz som tu mal aj pripad ze napriamo to slo, akurat to malo taky odber ze ten kabel sa zohrial, cize to slo do skratu
autodiag napsal(a): civka nebude ve skratu,to by sla ven i ta 30...muze byt klidne jen sucha a nevyjede
|
|
18.12.2016 21:16 -
|
3021259
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
autodiag napsal(a): ... zahreje se,diky svemu vnitrnimu odporu ktery s vyssi teplotou klesa a roste proud...
Nějak v tom plavu.
Ve kole nás učili, e s rostoucí teplotou vodiče roste i jeho odpor. Pokud se teda cívka díky vnitřnímu odporu zahřeje, tak její odpor jetě víc stoupne a proud by se měl teda sníit.
Sice to asi nemá nic společnýho s daným problémem, ale kdy u se tady slovíčkaří, tak budu rád, kdy mi to odborníci vysvětlí.
Nějak v tom plavu.
Ve kole nás učili, e s rostoucí teplotou vodiče roste i jeho odpor. Pokud se teda cívka díky vnitřnímu odporu zahřeje, tak její odpor jetě víc stoupne a proud by se měl teda sníit.
Sice to asi nemá nic společnýho s daným problémem, ale kdy u se tady slovíčkaří, tak budu rád, kdy mi to odborníci vysvětlí.
|
|
18.12.2016 21:25 -
|
3021262
|
|
autodiag
|
|
|
ano to souhlasi ,jen tohle je civka,ne jen vodic,..take neni vodic jako vodic..
ale vyzkousej si to,cim dele budes starter drzet,tim bude civka teplejsi a odber vetsi..funguje to i v aute i mino nej
ale ja nejsem odbornik ,jsou tu vetsi...
PS: me toho taky ve skole ucili ale kdo by si to pamatoval a take uz je to hodne dlouho
ano to souhlasi ,jen tohle je civka,ne jen vodic,..take neni vodic jako vodic..
ale vyzkousej si to,cim dele budes starter drzet,tim bude civka teplejsi a odber vetsi..funguje to i v aute i mino nej
ale ja nejsem odbornik ,jsou tu vetsi...
PS: me toho taky ve skole ucili ale kdo by si to pamatoval a take uz je to hodne dlouho :D
|
|
18.12.2016 21:32 -
|
3021265
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
OK, zkouet to nebudu. Ale nebudu u ode dneka povaovat cívku za vodič, ale jen za polovodič.
OK, zkouet to nebudu. Ale nebudu u ode dneka povaovat cívku za vodič, ale jen za polovodič. :-d
|
|
18.12.2016 21:39 -
|
3021268
|
|
autodiag
|
|
|
klidne to zkuuus neboj se toto ..
no neni civka jako civka,zalezi v zakladu na jeji indukcnosti a hlavne zpusobu pouziti (elektro magnet-nas pripad,tlumivka,ochrana,odruseni atd...) takze pro neco civka vodic je a pro neco uz neni
neuplatnuje se zde jen ohmuv zakon ale i Faradayuv minimalne
klidne to zkuuus :) neboj se toto :) ..
no neni civka jako civka,zalezi v zakladu na jeji indukcnosti a hlavne zpusobu pouziti (elektro magnet-nas pripad,tlumivka,ochrana,odruseni atd...) takze pro neco civka vodic je a pro neco uz neni
|
|
18.12.2016 22:36 -
|
3021282
|
|
jruze
|
|
|
autodiag napsal(a): klidne to zkuuus neboj se toto ..
e by něco jako elektromotor,trafo ?
e by něco jako elektromotor,trafo ?:nevim
|
|
| |
|
|