| | |
12.09.2020 13:46 -
Re: Ventilátor topení / C5 III
|
3283288
|
|
PeLi
|
Město: Palárikovo, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 16V THP 158k | Počet příspěvků: 8 |
|
|
igok napsal(a): zdravim vas chlapi
Vcera mi na mojej X7 nenabehol ventilator kurenia. Je to celkom pruser, lebo klima chladi, len ten chlad nema co vhanat do kabiny (len pri vyssej rychlosti naporom vzduchu). Stalo sa mi toto isté a zistil som to cestou na dovolenku. Bolo chladné ráno a začali sa mi zahmlieva okná. Toto vlákno som naiel a na hotely no a nepoteilo ma to, lebo bolo teplo. Tak som vybral ten regulátor. Mal som po ruke len robováky, tak som nemal ako premosti konektor, aby som odskúal ventilátor. Rozobral som teda ten regulátor. Na plonom spoji nebola iadna viditežná chyba, tak som ho v rozobratom stave pripojil, natartoval, zapol ventilátor cez ovládací panel a robovakom som premostil výkonový tranzistor (vývody S - D). Ventilátor sa rozbehol a od vtedy zasa vetko funguje tak ako má.
Tak mono tento laický postup niekomu v núdzi pomôe.
Stalo sa mi toto isté a zistil som to cestou na dovolenku. Bolo chladné ráno a začali sa mi zahmlieva okná. Toto vlákno som naiel a na hotely no a nepoteilo ma to, lebo bolo teplo. Tak som vybral ten regulátor. Mal som po ruke len robováky, tak som nemal ako premosti konektor, aby som odskúal ventilátor. Rozobral som teda ten regulátor. Na plonom spoji nebola iadna viditežná chyba, tak som ho v rozobratom stave pripojil, natartoval, zapol ventilátor cez ovládací panel a robovakom som premostil výkonový tranzistor (vývody S - D). Ventilátor sa rozbehol a od vtedy zasa vetko funguje tak ako má. :-o
Tak mono tento laický postup niekomu v núdzi pomôe.
|
|
02.11.2020 20:34 -
|
3289274
|
|
RRC
|
Město: Braniovice , Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Dnes jsem řeil přesně to stejné. Regulace usnula a probudil jsem ji zkratem S a D tranzistoru. Jetě jsem trochu přepájel noičky a ve jede jako nové. Nevím, co se v té elektronice stane, ale v kadém případě to teď jede. Dík moc. Pro toho, kdo to bude hledat - je to tak 5 cm od pylového filtru.
Dnes jsem řeil přesně to stejné. Regulace usnula a probudil jsem ji zkratem S a D tranzistoru. Jetě jsem trochu přepájel noičky a ve jede jako nové. Nevím, co se v té elektronice stane, ale v kadém případě to teď jede. Dík moc. Pro toho, kdo to bude hledat - je to tak 5 cm od pylového filtru.:-))
|
|
16.11.2020 21:23 -
Ventilátor topení C5 III
|
3290779
|
|
Maty114
|
Město: Liberec, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 26 |
|
|
Čus, jak jsem psal v tématu pro starí modely, běí mi ventilátor pořád naplno. Nechal jsem si koupit předřadný odpor, mechanik rozebral kastlík spolujezdce a nic...pak jsme zjistili, e pro výměnu se musí rozebrat kompletní přístrojová deska 🤦. Tak jsme jetě napíchli diagnostiku a hlásí mi to chybu 72F, signál ventilátoru není rozpoznán trvale. Nemáte někdo zkuenosti s touto závadou? To asi nebude odporem... díky za rady, Maty
Čus, jak jsem psal v tématu pro starí modely, běí mi ventilátor pořád naplno. Nechal jsem si koupit předřadný odpor, mechanik rozebral kastlík spolujezdce a nic...pak jsme zjistili, e pro výměnu se musí rozebrat kompletní přístrojová deska 🤦. Tak jsme jetě napíchli diagnostiku a hlásí mi to chybu 72F, signál ventilátoru není rozpoznán trvale. Nemáte někdo zkuenosti s touto závadou? To asi nebude odporem... díky za rady, Maty
|
|
16.11.2020 22:07 -
Re: Ventilátor topení C5 III
|
3290793
|
|
Carlík
|
Město: Prostějov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 256 |
|
|
A neni to co nazyvas odporem nahodou nad plynovym pedalem? Tam je umisten regulator otacek ventilatoru, vedou od nej 4 draty a vytahuje se pootocenim.
A neni to co nazyvas odporem nahodou nad plynovym pedalem? Tam je umisten regulator otacek ventilatoru, vedou od nej 4 draty a vytahuje se pootocenim.
|
|
01.12.2020 14:53 -
|
3293032
|
|
srsa
|
Město: Traplice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Tak kde mám hledat ? Ventilátor nejede . Na displeji se tváří jako kdy jede. Můu regulovat ale ventilátor nic.
Tak kde mám hledat ? Ventilátor nejede . Na displeji se tváří jako kdy jede. Můu regulovat ale ventilátor nic.
|
|
01.12.2020 16:58 -
|
3293039
|
|
srsa
|
Město: Traplice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Hanz 397 napsal(a): Nad plynovým pedálem?
Carlik to napsal u v příspěvku před tebou.
Sundat kryt nad pedály, je lepí sundat i ten boční vedle plynového pedálu a na 2 hodinách od uloení plynového pedálu uvidí na tělese topení kruhový "předmět" s placatým konektorem uprostřed. Tak to je regulátor... No jo kdy někdo řekne e je to za kastlikem u spolujezdce tak je to pak jeek v kleci.
No jo kdy někdo řekne e je to za kastlikem u spolujezdce tak je to pak jeek v kleci.
|
|
01.12.2020 17:16 -
|
3293040
|
|
Hanz 397
|
|
|
srsa napsal(a): No jo kdy někdo řekne e je to za kastlikem u spolujezdce tak je to pak jeek v kleci.
Jediné auto, kde si to vybavuju za přihrádkou před spolujezdcem, je C4 Picasso a asi i malá C4, ale tam je to v jednom kuse s větrákem...
Na X7 je tam, kde jsem psal
A jetě doplním, e větrák je o kousek vý nad tou regulací... Celkem rádlo se k němu dostat i jen na odpojení tekru,aby se dalo zjistit, co je ko...
Jediné auto, kde si to vybavuju za přihrádkou před spolujezdcem, je C4 Picasso a asi i malá C4, ale tam je to v jednom kuse s větrákem...
Na X7 je tam, kde jsem psal ;-)
A jetě doplním, e větrák je o kousek vý nad tou regulací... Celkem rádlo se k němu dostat i jen na odpojení tekru,aby se dalo zjistit, co je ko...
|
|
01.12.2020 18:39 -
|
3293044
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
Hanz 397 napsal(a): Jediné auto, kde si to vybavuju za přihrádkou před spolujezdcem, je C4 Picasso a asi i malá C4
C5 ,C5R ,P407 napriklad je toho hodne
C5 ,C5R ,P407 napriklad je toho hodne ;)
|
|
01.12.2020 19:38 -
|
3293049
|
|
citrus
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 612 |
|
|
hoi, čo je to C5R?
hoi, čo je to C5R?:nevim
|
|
02.12.2020 13:31 -
|
3293186
|
|
sage
|
Město: Mladá Boleslav, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 7 |
|
|
Jen jetě doplním k problému s ventilátorem, já jsem 2 roky zpět řeil nejprve mírnou hlučnost ventilátoru,
pak výpadky točení a pak nakonec ventilátor nejel vůbec.
Byl jsem smířen s tím, e je KO buď ta regulace a nebo přímo ten ventilátor.
Ale v mým případě jsem nakonec měl těstí a zjistil jsem, e na kabelái k ventilátoru
jsem měl uvnitř vyhřátej kontakt v bílém tekru, je umístěn vedle víčka pro pylový filtr.
Spoj jsem opravil a od té doby je to v pořádku.
Jen jetě doplním k problému s ventilátorem, já jsem 2 roky zpět řeil nejprve mírnou hlučnost ventilátoru,
pak výpadky točení a pak nakonec ventilátor nejel vůbec.
Byl jsem smířen s tím, e je KO buď ta regulace a nebo přímo ten ventilátor.
Ale v mým případě jsem nakonec měl těstí a zjistil jsem, e na kabelái k ventilátoru
jsem měl uvnitř vyhřátej kontakt v bílém tekru, je umístěn vedle víčka pro pylový filtr.
Spoj jsem opravil a od té doby je to v pořádku.
|
|
| |
|
|