| | |
28.02.2016 22:11 -
Snímání otáček a rychlosti / C5 III
|
2923470
|
|
dzakobo
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 31 |
|
|
Ahoj mám dotaz, odkud si C5 bere údaje o otáčkách motoru (předpokládám setrvačník + vačka) a rychlosti? Díky
Ahoj mám dotaz, odkud si C5 bere údaje o otáčkách motoru (předpokládám setrvačník + vačka) a rychlosti? Díky
|
|
28.02.2016 22:16 -
Re: Snímání otáček a rychlosti / C5 III
|
2923475
|
|
jumep
|
|
|
otacky sa beru z terciku co je pod remenicou na kluke
rychlost z ABS snimacov (ESP jednotka)
otacky sa beru z terciku co je pod remenicou na kluke
rychlost z ABS snimacov (ESP jednotka)
|
|
28.02.2016 22:19 -
|
2923476
|
|
dzakobo
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 31 |
|
|
Je k tomu nejaky rozumny pristup, nebo se musi ze spodu auta?
Je k tomu nejaky rozumny pristup, nebo se musi ze spodu auta?
|
|
28.02.2016 22:20 -
|
2923477
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
jenom bych upresnil ze ne kazdy motor to ma jak pise Petr ze strany rozvodu
nektere maji snimac na setrvaku
rychlost se bere z praveho predniho snimace kola jednotky ABS (ESP neni jednotka,je to funkce)
jenom bych upresnil ze ne kazdy motor to ma jak pise Petr ze strany rozvodu
nektere maji snimac na setrvaku
rychlost se bere z praveho predniho snimace kola jednotky ABS (ESP neni jednotka,je to funkce)
|
|
28.02.2016 22:32 -
|
2923482
|
|
jumep
|
|
|
otazka znela na X7 2.2 biturbo
na ten snimac otacok je lepsie ist zospodu, 1 konektor a srobik
kazdopadne presne, aky je problem
otazka znela na X7 2.2 biturbo
na ten snimac otacok je lepsie ist zospodu, 1 konektor a srobik
kazdopadne presne, aky je problem
|
|
28.02.2016 23:01 -
|
2923510
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
na na obranu jumepa musim rict ze si pro nej take jdu spodem,je to jednodussi a rychlejsi nez sundavat nadkoli
na na obranu jumepa musim rict ze si pro nej take jdu spodem,je to jednodussi a rychlejsi nez sundavat nadkoli
|
|
28.02.2016 23:53 -
|
2923561
|
|
dzakobo
|
|
|
Mel jsem auto na diagnostice a ukazovala stalou chybu snimace rychlosti. Nicmene auto nehlasi zadnou chybu, normalne startuje, rychlost ukazuje. Jen resim problem s kolisanim otacek a ma to souvislost s vlhkosti a teplotou... spatne se to popisuje. Mel jsem podezreni na spojku, ale v servisu mi rekli, ze je OK... Takze se pokousim jit od elementarnich casti, nez zacnu resit opravy za nesmyslne penize, ktere treba nikam nepovedou.
Jedna se o 2.2HDI biturbo 125kw.
Mel jsem auto na diagnostice a ukazovala stalou chybu snimace rychlosti. Nicmene auto nehlasi zadnou chybu, normalne startuje, rychlost ukazuje. Jen resim problem s kolisanim otacek a ma to souvislost s vlhkosti a teplotou... spatne se to popisuje. Mel jsem podezreni na spojku, ale v servisu mi rekli, ze je OK... Takze se pokousim jit od elementarnich casti, nez zacnu resit opravy za nesmyslne penize, ktere treba nikam nepovedou.
|
|
29.02.2016 07:56 -
|
2923641
|
|
jruze
|
|
|
dzakobo napsal(a): Mel jsem auto na diagnostice a ukazovala stalou chybu snimace rychlosti. Nicmene auto nehlasi zadnou chybu, normalne startuje, rychlost ukazuje. Jen resim problem s kolisanim otacek a ma to souvislost s vlhkosti a teplotou... spatne se to popisuje. Mel jsem podezreni na spojku, ale v servisu mi rekli, ze je OK... Takze se pokousim jit od elementarnich casti, nez zacnu resit opravy za nesmyslne penize, ktere treba nikam nepovedou.
No biturbo jsem jetě neviděl kolísat na otáčkách - chce to vidět , mohl by to dělat EGR,klapka sání,tlak paliva .Kde je chyba uloena v motorovce,v ABS ?
No biturbo jsem jetě neviděl kolísat na otáčkách - chce to vidět , mohl by to dělat EGR,klapka sání,tlak paliva :nevim.Kde je chyba uloena v motorovce,v ABS ?
|
|
29.02.2016 10:04 -
|
2923669
|
|
jumep
|
|
|
vymen ten snimac, stava sa ze odide, skor sa to prejavuje cukanim a zhasinanim motora
zas to nie je taka polozka
vymen ten snimac, stava sa ze odide, skor sa to prejavuje cukanim a zhasinanim motora
zas to nie je taka polozka
|
|
29.02.2016 10:52 -
|
2923693
|
|
autodiag
|
|
|
Petre,pise ze mu to normalne startuje a bezi..coz s vadnym snimace otacek asi tezko muze
Petre,pise ze mu to normalne startuje a bezi..coz s vadnym snimace otacek asi tezko muze ;)
|
|
29.02.2016 11:18 -
|
2923698
|
|
dzakobo
|
|
|
Problém je a pod zátěí a jen v určitém spektru otáček. Jinak auto jede normálně. Z diagnostiky se ádné jiné chyby nehlásí. Nedávno jsem si viml, kdy auto stálo 2 dny a hodně prelo, tak se cca hodinu chovao normálně (pod zátěí otáčky pravidělně stoupaly, kdy přestalo pret a okolo 2tis přilápnu plyn na cca 70% tak ačnou běhat nahoru dolu cca o 300-500, ale auto pořád zrychluje a necuká). Proto jsem měl obavu, e je to spojkou, ale to by dělalo, e otáčky vyletí a rychlost se pomalu zvyuje. U mě to probíhá jinak.
Problém je a pod zátěí a jen v určitém spektru otáček. Jinak auto jede normálně. Z diagnostiky se ádné jiné chyby nehlásí. Nedávno jsem si viml, kdy auto stálo 2 dny a hodně prelo, tak se cca hodinu chovao normálně (pod zátěí otáčky pravidělně stoupaly, kdy přestalo pret a okolo 2tis přilápnu plyn na cca 70% tak ačnou běhat nahoru dolu cca o 300-500, ale auto pořád zrychluje a necuká). Proto jsem měl obavu, e je to spojkou, ale to by dělalo, e otáčky vyletí a rychlost se pomalu zvyuje. U mě to probíhá jinak.
|
|
29.02.2016 11:22 -
|
2923700
|
|
autodiag
|
|
|
to bych si myslel ze ta chyba budu zase jen dusledek neceho ale tezko rict takhle bez auta
zajed k nekomu kdo vi o neco vic nez jen vycist zavadu
to bych si myslel ze ta chyba budu zase jen dusledek neceho ale tezko rict takhle bez auta
zajed k nekomu kdo vi o neco vic nez jen vycist zavadu
|
|
29.02.2016 12:18 -
|
2923710
|
|
jumep
|
|
|
ty nemas skusenosti s vadnym snimacom otacok?
nie ze nenastartuje atd., ale nahodne trhanie motora, zhasnutie motora .... potom to 1000km ide ok ... v diagnostike zavada snimaca otacok - vymena vzdy pomoze
kazdopadne popisovany problem nebude v snimaci otacok, toto mi pride ako poletujuci tlak nafty, ale zasa tento by asi vyhodil chybu motora ked je v takom casovom rozmedzi ...
pripadne preklapanie klapiek turba (elektroventil) - tempomat nahodou nevypadava?
ty nemas skusenosti s vadnym snimacom otacok?
nie ze nenastartuje atd., ale nahodne trhanie motora, zhasnutie motora .... potom to 1000km ide ok ... v diagnostike zavada snimaca otacok - vymena vzdy pomoze
kazdopadne popisovany problem nebude v snimaci otacok, toto mi pride ako poletujuci tlak nafty, ale zasa tento by asi vyhodil chybu motora ked je v takom casovom rozmedzi ...
pripadne preklapanie klapiek turba (elektroventil) - tempomat nahodou nevypadava?
|
|
29.02.2016 12:31 -
|
2923715
|
|
autodiag
|
|
|
Jumep napsal(a): ty nemas skusenosti s vadnym snimacom otacok?
cti :
dzakobo napsal(a): ...Nicmene auto nehlasi zadnou chybu, normalne startuje, rychlost ukazuje. Jen resim problem s kolisanim otacek a ma to souvislost s vlhkosti a teplotou...
...Poslat soukromou zprávu
Problém je a pod zátěí a jen v určitém spektru otáček. Jinak auto jede normálně. Z diagnostiky se ádné jiné chyby nehlásí. Nedávno jsem si viml, kdy auto stálo 2 dny a hodně prelo, tak se cca hodinu chovao normálně (pod zátěí otáčky pravidělně stoupaly, kdy přestalo pret a okolo 2tis přilápnu plyn na cca 70% tak ačnou běhat nahoru dolu cca o 300-500, ale auto pořád zrychluje a necuká...
vidis v textu nekde "nie ze nenastartuje atd., ale nahodne trhanie motora, zhasnutie motora .... potom to 1000km ide ok " ???
skusenosti nemam,mel bych se od tebe ucit
dotaz na okraj: proc doporucujes vymenu kdyz ted odpovidas ze snimacem otacek to nebude?
mams v tom tak trochu hokej
vidis v textu nekde "nie ze nenastartuje atd., ale nahodne trhanie motora, zhasnutie motora .... potom to 1000km ide ok " ???
skusenosti nemam,mel bych se od tebe ucit :palec
dotaz na okraj: proc doporucujes vymenu kdyz ted odpovidas ze snimacem otacek to nebude?
mams v tom tak trochu hokej
|
|
| |
|
|