| | |
05.10.2015 07:38 -
nastavení Xenonů po nastartování
|
2870347
|
|
Sharpers
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 30 |
|
|
Ahoj, neřeím ani tak problém jako mě spíe zajímá funkce nastavení sklonu xenonů. V mém autě funguje, kdykoliv třeba sníím podvozek u baráku jde hezky vidět e se světla postupně krůček po krůčku sniují nebo zvyují. teď jsem koupil druhou C5ku, ta má taky xenony, a ty se navíc po startu samy sníí do dolní polohy, pak do horní a pak se nastaví na " pracovní " pozici. Zajímá mě, jeslti je normální e to moje nedělají nebo jen bylo třeba více druhů Xenonových světel atp. První C5ka je rok 2003, ta druhá která to dělá je 2002.
Ahoj, neřeím ani tak problém jako mě spíe zajímá funkce nastavení sklonu xenonů. V mém autě funguje, kdykoliv třeba sníím podvozek u baráku jde hezky vidět e se světla postupně krůček po krůčku sniují nebo zvyují. teď jsem koupil druhou C5ku, ta má taky xenony, a ty se navíc po startu samy sníí do dolní polohy, pak do horní a pak se nastaví na " pracovní " pozici. Zajímá mě, jeslti je normální e to moje nedělají nebo jen bylo třeba více druhů Xenonových světel atp. První C5ka je rok 2003, ta druhá která to dělá je 2002.
|
|
05.10.2015 07:43 -
Re: nastavení Xenonů po nastartování
|
2870348
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
Ahoj, kalibrace a zkouka probíhají v závislosti na jednotce, hledat v tom logiku nemá cenu. Je to podle toho jak to vývojáři nastavili na základě poadavků automobilky. Ono toti můe dojít ke kalibraci u při startu ne se rozsvítí výbojka a pak ani neví e se hýbou.
Ahoj, kalibrace a zkouka probíhají v závislosti na jednotce, hledat v tom logiku nemá cenu. Je to podle toho jak to vývojáři nastavili na základě poadavků automobilky. Ono toti můe dojít ke kalibraci u při startu ne se rozsvítí výbojka a pak ani neví e se hýbou.
|
|
05.10.2015 09:38 -
|
2870374
|
|
jumep
|
|
|
mali by to robit na kazdom aute, ked zapnes kluc je pocut ako zavrzaju (dokonca aj ked nereguluju sklon, tak tento selftest si spravia)
je mozne ze si si to na svojich nevsimol len?
mali by to robit na kazdom aute, ked zapnes kluc je pocut ako zavrzaju (dokonca aj ked nereguluju sklon, tak tento selftest si spravia)
je mozne ze si si to na svojich nevsimol len?
|
|
05.10.2015 09:48 -
|
2870378
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
C5 II z roku 07 si dělá kalibraci/selftest adaptivního bixenonu dovnitř a dolů, horní a vnějí strana nejsou testovány. LR Discovery III, takté s adaptivním bixenonem dělá kalibraci/selftest v plném rozsahu. Fakt to záleí na výrobci a verzi software a hardware.
C5 II z roku 07 si dělá kalibraci/selftest adaptivního bixenonu dovnitř a dolů, horní a vnějí strana nejsou testovány. LR Discovery III, takté s adaptivním bixenonem dělá kalibraci/selftest v plném rozsahu. Fakt to záleí na výrobci a verzi software a hardware.
|
|
05.10.2015 12:14 -
|
2870396
|
|
vemda
|
Město: Třebíč, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 113 |
|
|
Na mé C5 II z roku 07 jsem pozoroval kalibraci bixenonů jen horizontálně tj. z leva do prava při zapnutí klíče zapalování. Jinak jsem to moc nezkoumal, ale jako zajímavost to zkusím vypozorovat jestli, kalibruje i vertikálně.
Na mé C5 II z roku 07 jsem pozoroval kalibraci bixenonů jen horizontálně tj. z leva do prava při zapnutí klíče zapalování. Jinak jsem to moc nezkoumal, ale jako zajímavost to zkusím vypozorovat jestli, kalibruje i vertikálně.
|
|
05.10.2015 12:48 -
|
2870397
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
Me jednickova litala po startu dolu a zpet, trojkova to same.
Me jednickova litala po startu dolu a zpet, trojkova to same.
|
|
05.10.2015 19:23 -
|
2870554
|
|
Sharpers
|
|
|
" C5 II z roku 07 si dělá kalibraci/selftest adaptivního bixenonu dovnitř a dolů "
Přesně tohle dělá i ta C5 mk1 co jsem si dovezl o víkendu. Dovnitř a dolů. Na mé C5 se to neděje, nevidím to jako závadu spíe mě to vyloeně zajímalo
" C5 II z roku 07 si dělá kalibraci/selftest adaptivního bixenonu dovnitř a dolů "
Přesně tohle dělá i ta C5 mk1 co jsem si dovezl o víkendu. Dovnitř a dolů. Na mé C5 se to neděje, nevidím to jako závadu spíe mě to vyloeně zajímalo :)
|
|
05.10.2015 19:29 -
|
2870555
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Jsem nějak mimo. Ona má C5I natáčecí světla? Já měl dodnes za to, e to umí jen bixenony na C5II.
Jsem nějak mimo. Ona má C5I natáčecí světla? Já měl dodnes za to, e to umí jen bixenony na C5II.
|
|
05.10.2015 19:37 -
|
2870556
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Mě na jedničkový po nastartování vyjednou zezdola nahoru, pak klesnou na svojí pozici a mitec, do stran jednička určitě neumí..
Mě na jedničkový po nastartování vyjednou zezdola nahoru, pak klesnou na svojí pozici a mitec, do stran jednička určitě neumí.. :-)
|
|
05.10.2015 23:25 -
|
2870725
|
|
johnny.m
|
|
|
Jedničková bixenony nemá, a adaptivní u vůbec ne. Shapersi, nepopletl jsi označení?
Jedničková bixenony nemá, a adaptivní u vůbec ne. Shapersi, nepopletl jsi označení?
|
|
20.10.2015 13:49 -
|
2876231
|
|
Sharpers
|
|
|
Nevim co jsem popletl nebo nepopletl, ale kdy si důkladně přečtu můj první příspěvěk tak tam nevidím ani slovo o bixenonech a ani o adaptivních bixenonech.
Psal sem o tom automatickém telování výky, e na mém autě to funguje, a na druhém autě co mám navíc xenony po startu provádí nějaký test nebo nastavení, kdy po rozsvícení se sklon sníí na max a směrem dovnitř. Zajímalo mě jeslti je to normální, e to moje nedělají.
Nevim co jsem popletl nebo nepopletl, ale kdy si důkladně přečtu můj první příspěvěk tak tam nevidím ani slovo o bixenonech a ani o adaptivních bixenonech.
Psal sem o tom automatickém telování výky, e na mém autě to funguje, a na druhém autě co mám navíc xenony po startu provádí nějaký test nebo nastavení, kdy po rozsvícení se sklon sníí na max a směrem dovnitř. Zajímalo mě jeslti je to normální, e to moje nedělají.
|
|
20.10.2015 17:07 -
|
2876307
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Nejlepí bude, kdy to natočí a hodí sem odkaz na video..
Nejlepí bude, kdy to natočí a hodí sem odkaz na video.. ;)
|
|
21.10.2015 07:15 -
|
2876410
|
|
Sharpers
|
|
|
Hmm, vidí, tohle sem přehlídl ANo, ta nová je taky jedničková a přávě proto mě to zarazilo.
,e kdy sem ji vezl domů, bylo trochu ero tak sem po nastartování tenhle test viděl. Směrem dolů a dovnitř, pak výchozí pozice.
Video u asi nebude moc moné protoe na nová c5 u má předek rozebraný
Hmm, vidí, tohle sem přehlídl :D ANo, ta nová je taky jedničková a přávě proto mě to zarazilo.
,e kdy sem ji vezl domů, bylo trochu ero tak sem po nastartování tenhle test viděl. Směrem dolů a dovnitř, pak výchozí pozice.
Video u asi nebude moc moné protoe na nová c5 u má předek rozebraný ;-)
|
|
21.10.2015 09:28 -
|
2876428
|
|
Sharpers
|
|
|
Nakonec je to asi vyřeeno Ano, do boku nemá, je to pouze takový dojem protoe kdy se sníí, tak vrch toho světelného toku je seříznutý, e to vytváří dojem, e to jde do boku, lépe řečeno do středu auta.
CO se týče toh otestu po startu, na té C5 z roku 2002 se tento test provádí po rozsvícení světel, kdeto na té novějí z roku 2003 se tento test provede po zapnutí zapalování, tudí jetě před rozsvícením světel
Nakonec je to asi vyřeeno :) Ano, do boku nemá, je to pouze takový dojem protoe kdy se sníí, tak vrch toho světelného toku je seříznutý, e to vytváří dojem, e to jde do boku, lépe řečeno do středu auta.
CO se týče toh otestu po startu, na té C5 z roku 2002 se tento test provádí po rozsvícení světel, kdeto na té novějí z roku 2003 se tento test provede po zapnutí zapalování, tudí jetě před rozsvícením světel :)
|
|
| |
|
|