| | |
28.07.2015 01:25 -
Nefunkční stěrače / C5 III
|
2845180
|
|
Ricmond
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 52 |
|
|
Prosim o radu .
Pokazil som si stierace .
Asi pred mesiacom som vybral motorceky prednych stieracov , aby som vycistil priestor pod nimi . Klucik som nezapinal , ale baterka bola pripojena . Myslim ze som ich potom ani neskusal . Niekedy sa stalo , ze bolo auto zamknute a sierace sa len tak pohli hore , ked som dal klucik tak sa vratili dole , neprsalo tak som ich stale nepotreboval .
Teraz mi zacal blbnut aj zadny stierac , ide iba ked mam spiatocku .
Ked som sa pripojil kablom tak jednotka stieracov bola seda , odpojil som baterku a potom sa jednotka stieracov prihlasila , ale odmieta komunikovat a hlasi chybu FF1A (komunikace meci obema motorky prednich steracu po siti LIN).
Teraz mi funguje iba ostrekovanie a pred mojim zasahom stierace fungovali .
Jednotku stieracov som asi neodpajal ani neviem kde je .
Vie mi niekto poradit ?
Je na to ozivenie nejaky postup ?
Vdaka
Prosim o radu .
Pokazil som si stierace .
Asi pred mesiacom som vybral motorceky prednych stieracov , aby som vycistil priestor pod nimi . Klucik som nezapinal , ale baterka bola pripojena . Myslim ze som ich potom ani neskusal . Niekedy sa stalo , ze bolo auto zamknute a sierace sa len tak pohli hore , ked som dal klucik tak sa vratili dole , neprsalo tak som ich stale nepotreboval .
Teraz mi zacal blbnut aj zadny stierac , ide iba ked mam spiatocku .
Ked som sa pripojil kablom tak jednotka stieracov bola seda , odpojil som baterku a potom sa jednotka stieracov prihlasila , ale odmieta komunikovat a hlasi chybu FF1A (komunikace meci obema motorky prednich steracu po siti LIN).
Teraz mi funguje iba ostrekovanie a pred mojim zasahom stierace fungovali .
Jednotku stieracov som asi neodpajal ani neviem kde je .
Vie mi niekto poradit ?
Je na to ozivenie nejaky postup ?
Vdaka
|
|
30.07.2015 22:32 -
Re: Nefunkční stěrače / C5 III
|
2846262
|
|
Ricmond
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 52 |
|
|
Kedze sa nikto nenasiel tak si poradim sam .
Mozno to niekomu v buducnosti pomoze .
Poruchu som nasiel , som rad ze som ju nesposobil ja ale netesi ma ze auto ma iba 5 rokov a prejavila sa vyrobna chyba .
Na aute su daleko od seba stierace tak to vyriesili dvoma motorcekmi , na kazdy stierac zvlast. Riadiaca jednotka stieracov je priamo v motorceku (v zadnom nie) . Rozobral som motorceky a zistil som ze motorcek u spolujazdca je zateceny , este som z neho vylial vodu .
Zatiect to muselo uz davnejsie , lebo plosak bol dost poskodeny (chybali medene plosky) ,aj zopar suciastok som musel vymenit a ani ochranny lak nepomohol .
Nastastie druhy bol ok tak som porovnaval a meral (novy motorcek 275) , nastaste sa mi
ho podarilo rozbehat .
Ked som skusal , tak funguje vsetko ako ma a aj zadny stierac .
Kedze sa nikto nenasiel tak si poradim sam .
Mozno to niekomu v buducnosti pomoze .
Poruchu som nasiel , som rad ze som ju nesposobil ja ale netesi ma ze auto ma iba 5 rokov a prejavila sa vyrobna chyba .
Na aute su daleko od seba stierace tak to vyriesili dvoma motorcekmi , na kazdy stierac zvlast. Riadiaca jednotka stieracov je priamo v motorceku (v zadnom nie) . Rozobral som motorceky a zistil som ze motorcek u spolujazdca je zateceny , este som z neho vylial vodu .
Zatiect to muselo uz davnejsie , lebo plosak bol dost poskodeny (chybali medene plosky) ,aj zopar suciastok som musel vymenit a ani ochranny lak nepomohol .
Nastastie druhy bol ok tak som porovnaval a meral (novy motorcek 275) , nastaste sa mi
ho podarilo rozbehat .
Ked som skusal , tak funguje vsetko ako ma a aj zadny stierac .
|
|
14.08.2015 14:07 -
|
2851201
|
|
Ricmond
|
|
|
Stierac sa zase ozval !
Predne funguju v pohode , ale zady zase strajkuje .
Na packu nereaguje a spusti sa pri spiatocke , alebo ked zapnem svetla .
V citroene mi poradili , vymen predny soferov stieracovy motorcek (nebol poskodeny)
alebo packa stieracova .
Nedal som na radu skontroloval som kablovy zvezok co ide to zadnych dvery .
Na moje pocudovanie z 30kablov asi 7poskodenych !
Vodic ku zadnemu stieracu preruseny uplne !
Zistil som ze to uz bolo opravovane v servise a to som musel znovu prerobyt ,
opraveny spoj nechali akurat v mieste ohybu !
Pred C5 som mal Opla a tomu sa prejavila chyba ohybanych kabov po 14rokoch !
Nemci maju asi lepsie kable .
Pany kto mate taketo auto , doporucujem tento kablovy ohyb preventyvne skontrolovat
v zime sa to bude zle opravovat .
Stierac sa zase ozval !
Predne funguju v pohode , ale zady zase strajkuje .
Na packu nereaguje a spusti sa pri spiatocke , alebo ked zapnem svetla .
V citroene mi poradili , vymen predny soferov stieracovy motorcek (nebol poskodeny)
alebo packa stieracova .
Nedal som na radu skontroloval som kablovy zvezok co ide to zadnych dvery .
Na moje pocudovanie z 30kablov asi 7poskodenych !
Vodic ku zadnemu stieracu preruseny uplne !
Zistil som ze to uz bolo opravovane v servise a to som musel znovu prerobyt ,
opraveny spoj nechali akurat v mieste ohybu !
Pred C5 som mal Opla a tomu sa prejavila chyba ohybanych kabov po 14rokoch !
Nemci maju asi lepsie kable .
Pany kto mate taketo auto , doporucujem tento kablovy ohyb preventyvne skontrolovat
v zime sa to bude zle opravovat .
|
|
21.01.2018 13:36 -
Nefunkční přední stěrače / C5 III
|
3125807
|
|
biaxy
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Přední stěrače někdy pracují, někdy nepracují. Kdy nastartuji a stěrače fungují, jsou během celé jízdy funkční a pak jsou funkční třeba týden i déle. Jindy nastartuji a stěrače stojí ve vech polohách na přepínači, a tak je tomu po celou dobu jízdy. Kdy motor vypnu a znovu nastartuji, někdy zase nefungují.
Přední stěrače někdy pracují, někdy nepracují. Kdy nastartuji a stěrače fungují, jsou během celé jízdy funkční a pak jsou funkční třeba týden i déle. Jindy nastartuji a stěrače stojí ve vech polohách na přepínači, a tak je tomu po celou dobu jízdy. Kdy motor vypnu a znovu nastartuji, někdy zase nefungují.
|
|
21.01.2018 13:46 -
Re: Nefunkční přední stěrače / C5 III
|
3125808
|
|
bachman
|
Město: Němčice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 40 |
|
|
Měl jsem podobný problém. Rozdělal jsem volant a pořádně pozastrkoval konektory na COMu. Poté prostříkal Kontaktolem, nebo Contoxem a od té doby klid. Čili můj problém byl v kontaktu na páčce stěrače.
Měl jsem podobný problém. Rozdělal jsem volant a pořádně pozastrkoval konektory na COMu. Poté prostříkal Kontaktolem, nebo Contoxem a od té doby klid. Čili můj problém byl v kontaktu na páčce stěrače.
|
|
21.01.2018 14:06 -
|
3125811
|
|
biaxy
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 III (X7) 1.6 HDi 16V 110k (80kW) | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Děkuji za odpověď, ale nikdy jsem volant nesundaval. Máte nějaký návod, nebo fota? Nevím co je comm.
Děkuji za odpověď, ale nikdy jsem volant nesundaval. Máte nějaký návod, nebo fota? Nevím co je comm.
|
|
21.01.2018 14:09 -
|
3125812
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
bachman napsal(a): Měl jsem podobný problém. Rozdělal jsem volant a pořádně pozastrkoval konektory na COMu. Poté prostříkal Kontaktolem, nebo Contoxem a od té doby klid. Čili můj problém byl v kontaktu na páčce stěrače.
navod supr,zvlast strikani sracky do jednorky..fakt supr...
nocmene k veci...on ma problem s autem o dve generace jinak,coz znamena ze ani nema stejnou jednotku pod volantem
problem bych videl v kabelazi .BSI nebo nekterem z motorku steracu, ktere umi pozlobit..staci kdyz se jim rozhodi synchro a uz nesetres
navod supr,zvlast strikani sracky do jednorky..fakt supr...
nocmene k veci...on ma problem s autem o dve generace jinak,coz znamena ze ani nema stejnou jednotku pod volantem
problem bych videl v kabelazi .BSI nebo nekterem z motorku steracu, ktere umi pozlobit..staci kdyz se jim rozhodi synchro a uz nesetres
|
|
21.01.2018 16:25 -
|
3125847
|
|
biaxy
|
|
|
Zná někdo někoho v Plzni a okolí, kdo by dokázal tutu závadu odstranit?
Zná někdo někoho v Plzni a okolí, kdo by dokázal tutu závadu odstranit?
|
|
21.01.2018 17:56 -
|
3125855
|
|
bachman
|
Město: Němčice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 40 |
|
|
Nechci nikomu fuovat do radění, popisuji jen moji zkuenost, jako například kdy po mně chtěli v Citroenu na hláku "Airbag faulty" 11 000,- za výměnu celého COMu. A bylo to rovně uvolněným konektorem ve volantu. A pokud pouívá na prostříkání elektroniky něco jiného ne Kontaktol, nebo Kontox, docela by mne zajímalo co?
Nechci nikomu fuovat do radění, popisuji jen moji zkuenost, jako například kdy po mně chtěli v Citroenu na hláku "Airbag faulty" 11 000,- za výměnu celého COMu. A bylo to rovně uvolněným konektorem ve volantu. A pokud pouívá na prostříkání elektroniky něco jiného ne Kontaktol, nebo Kontox, docela by mne zajímalo co?
|
|
21.01.2018 18:36 -
|
3125874
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
no ja hlavne elektroniku nestrikam nicim,proc taky..taky nestrikam neco nekam kde nevim co je,zvlast v aute resp jeji elektronice
pokud se vratim k tomu co jsem napsal,tak jsem i psal ze ty mas zcela jene auto a uplne jinou elektroniku pod volantem
co po tobe chteli v citroenu nevim,protoze jsem u toho nebyl a take nevim jestli se ti na auto vubec divali nebo ti jen rekli cenu za COM2000 a take nevim co hlaska na LCD zpusovovala protoze jsem nevidel vypis z diagnostika,takze nemozu posoudit jak relevantni to bylo...presne takhle vznikaji famy o spatnych servisech
jinak ja pouzivam na kontakty .link. ,ale jen na kontakty...je to jedina vec z hromady ktere jsem myl moznost vyzkouset ktera funguje jak ma k me spokojenosti
no ja hlavne elektroniku nestrikam nicim,proc taky..taky nestrikam neco nekam kde nevim co je,zvlast v aute resp jeji elektronice
pokud se vratim k tomu co jsem napsal,tak jsem i psal ze ty mas zcela jene auto a uplne jinou elektroniku pod volantem
co po tobe chteli v citroenu nevim,protoze jsem u toho nebyl a take nevim jestli se ti na auto vubec divali nebo ti jen rekli cenu za COM2000 a take nevim co hlaska na LCD zpusovovala protoze jsem nevidel vypis z diagnostika,takze nemozu posoudit jak relevantni to bylo...presne takhle vznikaji famy o spatnych servisech
jinak ja pouzivam na kontakty https://eshop.wuerth.cz/Kontaktni-sprej-OL-CISTIC-OXIDACE-KONTAKTU-OL-200ML/089360.sku/cs/CZ/CZK/?VisibleSearchTerm=089360&CampaignName=SR001 ,ale jen na kontakty...je to jedina vec z hromady ktere jsem myl moznost vyzkouset ktera funguje jak ma k me spokojenosti
|
|
21.01.2018 19:28 -
|
3125895
|
|
bachman
|
|
|
No, to je kontox v novém hávu. Na chrastění potenciometrů a jiných ploných spojů ideální.
No, to je kontox v novém hávu. Na chrastění potenciometrů a jiných ploných spojů ideální.
|
|
21.01.2018 19:49 -
|
3125901
|
|
autodiag
|
|
|
heh
neee vypada to takhle ,viz priloha
heh :-d
neee vypada to takhle :) ,viz priloha
Přílohy: 20180121_194514.jpg ( 5923121b ) - |
|
03.01.2019 12:43 -
|
3199596
|
|
aMaty
|
Město: Liberec 11, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 8 |
|
|
Jen se zeptám.
Přijel jsem dneska do obchodu (sněilo) tak jsem je zaparkoval nahoře a se mě pak líp uklízí sníh ze skla. Po příchodu z obchodu jsem uklidil sníh ze skla a zbytku auta a chtěl odjet. Přepnu páčku stěračů a sjedou dolů a pravý v pohodě a levý zůstal cca 15cm nad hranou okna a nechtělo se mu nikam. Po příjezdu domů (Fajn cesta bez stěračů ) jsem el hledat rozumy co a jak. Kdy jsem se patřičně vybavil. Vyházel cestu ke garái vlezu do auta a stěrač sjel dolů do parkovací polohy a stěrače začali normálně fungovat. Napíchnul jsem to na diagnostiku a ta neukazuje vůbec nic nikde ( krom F5FF) .. take v pohodě
Otázka tedy: Mají stěrače u X7 nějakou "tepelnou pojistku" nebo něco? Abych věděl přítě co s tim případně?
Jen se zeptám.
Přijel jsem dneska do obchodu (sněilo) tak jsem je zaparkoval nahoře a se mě pak líp uklízí sníh ze skla. Po příchodu z obchodu jsem uklidil sníh ze skla a zbytku auta a chtěl odjet. Přepnu páčku stěračů a sjedou dolů a pravý v pohodě a levý zůstal cca 15cm nad hranou okna a nechtělo se mu nikam. Po příjezdu domů (Fajn cesta bez stěračů :D ) jsem el hledat rozumy co a jak. Kdy jsem se patřičně vybavil. Vyházel cestu ke garái vlezu do auta a stěrač sjel dolů do parkovací polohy a stěrače začali normálně fungovat. Napíchnul jsem to na diagnostiku a ta neukazuje vůbec nic nikde ( krom F5FF) .. take v pohodě
Otázka tedy: Mají stěrače u X7 nějakou "tepelnou pojistku" nebo něco? Abych věděl přítě co s tim případně? :nevim
|
|
03.01.2019 14:17 -
|
3199608
|
|
jumep
|
|
|
v logu by mal byt o tom zaznam najskor
ak sa to nezopakuje, neries, ak zopakuje, najskor ta neminie oprava / vymena motora
v logu by mal byt o tom zaznam najskor
ak sa to nezopakuje, neries, ak zopakuje, najskor ta neminie oprava / vymena motora
|
|
03.01.2019 19:39 -
|
3199648
|
|
autodiag
|
|
|
tepelnou ne ale proudovou ano
navic jsou spolu datove spojene a pokud se jim neco nelibi nejde ani jeden
tuto "dobrou" vychytavku prevzali s P407
tepelnou ne ale proudovou ano
navic jsou spolu datove spojene a pokud se jim neco nelibi nejde ani jeden
tuto "dobrou" vychytavku prevzali s P407
|
|
03.01.2019 21:50 -
|
3199673
|
|
aMaty
|
Město: Liberec 11, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 8 |
|
|
Paráda pánové. Děkuji za info. zkusím se do toho podívat a budu mít náladu podrobněji nebo v té chumelenici jsem byl rád, e to začalo zase fungovat tak jsem se v tom moc nehrabal. Koukal jsem jen do chybových hláek a tam bylo prázdno. Ani auto nic nehlásilo kdy to nefungovalo.
Proudová pojistka ... reset této pojistky je nějaký nebo to chce prostě jen nějaký čas ? Kdyby se mě to někde stalo někde dál od domova tak a vim, e mam jít třeba na 5 minut na kafe nebo něco ...
Paráda pánové. Děkuji za info. zkusím se do toho podívat a budu mít náladu podrobněji nebo v té chumelenici jsem byl rád, e to začalo zase fungovat tak jsem se v tom moc nehrabal. Koukal jsem jen do chybových hláek a tam bylo prázdno. Ani auto nic nehlásilo kdy to nefungovalo.
Proudová pojistka ... reset této pojistky je nějaký nebo to chce prostě jen nějaký čas ? Kdyby se mě to někde stalo někde dál od domova tak a vim, e mam jít třeba na 5 minut na kafe nebo něco ...
|
|
10.06.2019 15:25 -
Re: Nefunkční stěrače / C5 III (X7)
|
3225884
|
|
Berry
|
Město: Zbiroh, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 18 |
|
|
Zdravím vechny zkuené se ádostí o radu s podobným problémem s předními stěrači:
-po výměně předního okna se mi staly dvě věci:
1) za pár dnů mi na dálnici uletěla krycí lita u sloupku řidiče
2) po nějaké době začaly chvilkama stávkovat stěrače (souvislost s oknem jsem netuil)
- pár dnů ly a pak jsem přiel do auta a nic ... stačilo ale ručně zahýbat ručně ramínky nahoru dolů a po chvíli se zase chytli. Situace se ale zhorovala a jsem s tím byl nucen zajet do servisu - k místnímu "citroenářovi", který mi jinak dělá ostatní opravy...
Ten motory vyndal, vyčistil a nic, auto mi vrátil, e budu muset do Citroenu nejspí na výměnu motorů - diagnostika hlásila chybu komunikace motorů.
Doma mi to ale nedalo a zkusil jsem jetě jeden pokus zahýbat ramínky - k mému zděení měly stěrače rozsah pohybu asi 45° ... Vyndal jsem motor u řidiče a s hrůzou zjistil, e táhlo pohybu je tam nejspí obráceně ...
dávat 15 000 za nové motory se mi jetě nechce, proto prosím místní profíky o pomoc
- nemáte někdo fotku správně sestavené mechaniky táhel a schéma zapojení motorku? nebo aspoň připojovacího konektoru?
- nevíte někdo, jestli, a jak lze amatérsky (diagnostiku nemám) nastavit nulové pozice motorů - dá se spolehnout na pozici dorazů od hřídelky ozubeného kola ...
jen poznámka - občas se stane, e po odemčení auta dálkáčem se stěrače rozběhnou - u řidiče zůstane na 45°, druhý ho přeskočí tam i zpátky ...
díky
Berry
Zdravím vechny zkuené se ádostí o radu s podobným problémem s předními stěrači:
-po výměně předního okna se mi staly dvě věci:
1) za pár dnů mi na dálnici uletěla krycí lita u sloupku řidiče
2) po nějaké době začaly chvilkama stávkovat stěrače (souvislost s oknem jsem netuil)
- pár dnů ly a pak jsem přiel do auta a nic ... stačilo ale ručně zahýbat ručně ramínky nahoru dolů a po chvíli se zase chytli. Situace se ale zhorovala a jsem s tím byl nucen zajet do servisu - k místnímu "citroenářovi", který mi jinak dělá ostatní opravy...
Ten motory vyndal, vyčistil a nic, auto mi vrátil, e budu muset do Citroenu nejspí na výměnu motorů - diagnostika hlásila chybu komunikace motorů.
Doma mi to ale nedalo a zkusil jsem jetě jeden pokus zahýbat ramínky - k mému zděení měly stěrače rozsah pohybu asi 45° ... Vyndal jsem motor u řidiče a s hrůzou zjistil, e táhlo pohybu je tam nejspí obráceně ...
dávat 15 000 za nové motory se mi jetě nechce, proto prosím místní profíky o pomoc
- nemáte někdo fotku správně sestavené mechaniky táhel a schéma zapojení motorku? nebo aspoň připojovacího konektoru?
- nevíte někdo, jestli, a jak lze amatérsky (diagnostiku nemám) nastavit nulové pozice motorů - dá se spolehnout na pozici dorazů od hřídelky ozubeného kola ...
jen poznámka - občas se stane, e po odemčení auta dálkáčem se stěrače rozběhnou - u řidiče zůstane na 45°, druhý ho přeskočí tam i zpátky ...
díky
Berry
Přílohy: stěrače.pdf ( 271899b ) - |
|
10.06.2019 17:38 -
|
3225902
|
|
eisy811
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 809 |
|
|
Prave listy mam. Lava strana, zial uz nie.
Prave listy mam. Lava strana, zial uz nie.
|
|
| |
|
|