| | |
22.12.2014 16:30 -
Nesvítí potkávací světa
|
2767112
|
|
Jiri678
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X | Počet příspěvků: 5 |
|
|
Nemáte někdo zkuenost s nesvítícími potkávacími světly? Přestaly zničehonic - po dvou hodinách jsem vlezl do auta a nesvítily. Zadní světla svítí, dálkové a mlhovky také. Kdy jsem na levé páčce u volantu demontoval její konec a zkratoval kontakty natvrdo, tak to takté nepřineslo ádný efekt.
Přední světla nesvítí ani v poloze 0 (trvale zaplé přes počítač) ani v "nočním módu". árovky a pojistky jsou OK. Relé jsem nekontroloval, ale předpokládám, e bude stejně na kadé světlo zvlá a obě najednou by asi neodely...
Nemáte někdo zkuenost s nesvítícími potkávacími světly? Přestaly zničehonic - po dvou hodinách jsem vlezl do auta a nesvítily. Zadní světla svítí, dálkové a mlhovky také. Kdy jsem na levé páčce u volantu demontoval její konec a zkratoval kontakty natvrdo, tak to takté nepřineslo ádný efekt.
Přední světla nesvítí ani v poloze 0 (trvale zaplé přes počítač) ani v "nočním módu". árovky a pojistky jsou OK. Relé jsem nekontroloval, ale předpokládám, e bude stejně na kadé světlo zvlá a obě najednou by asi neodely...
|
|
22.12.2014 22:21 -
Re: Nesvítí potkávací světa
|
2767349
|
|
jumep
|
|
|
ziarovky dokazu odist obe naraz, je to pomerne normalny jav
skusal si ich vymenit?
tym skratovanim si tomu isto nepomohol a je tu o ziarokach toho popisaneho dost
ziarovky dokazu odist obe naraz, je to pomerne normalny jav
skusal si ich vymenit?
tym skratovanim si tomu isto nepomohol a je tu o ziarokach toho popisaneho dost
|
|
23.12.2014 12:00 -
|
2767418
|
|
Jiri678
|
|
|
Zarovky jsem jenom kontroloval vizualne, vypadaji obe dobre. Zkratovanim jsem myslel propojeni kontaktu v pacce - to nepomohlo (Pri otoceni zapinanim svetel se stane to same, tak jsem nepredpokladal, ze bych tim zpusobil nejaky problem..) Mam rozdelany COM, ale ve vysoupanych kontaktech problem neni. Na predchozich prispevcich ve foru jsem stravil nekolik hodin, ale odpoved na svuj problem jsem tam nenasel. Mozna jsem jenom nebyl dost dusledny...
Zarovky jsem jenom kontroloval vizualne, vypadaji obe dobre. Zkratovanim jsem myslel propojeni kontaktu v pacce - to nepomohlo (Pri otoceni zapinanim svetel se stane to same, tak jsem nepredpokladal, ze bych tim zpusobil nejaky problem..) Mam rozdelany COM, ale ve vysoupanych kontaktech problem neni. Na predchozich prispevcich ve foru jsem stravil nekolik hodin, ale odpoved na svuj problem jsem tam nenasel. Mozna jsem jenom nebyl dost dusledny...
|
|
23.12.2014 21:47 -
|
2767852
|
|
Jiri678
|
|
|
Chlapi byly to zarovky... Ja se z toho picnu . Po nekolika hodinach prace jsem se konecne zamyslel. Nic jineho to logicky ani byt nemohlo, kdyz mi svitily obe zadni svetla... Nu, aspon jsem si na comu pocinoval prodirajici se kontakty a procvicil motoriku... Hezke svatky!
:-)))):palec Chlapi byly to zarovky... Ja se z toho picnu . Po nekolika hodinach prace jsem se konecne zamyslel. Nic jineho to logicky ani byt nemohlo, kdyz mi svitily obe zadni svetla... Nu, aspon jsem si na comu pocinoval prodirajici se kontakty a procvicil motoriku... Hezke svatky!
|
|
23.12.2014 22:08 -
|
2767859
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Jo někdy je to problém na dva dny hledání, kdysi dávno mi také přestala svítit árovka, u jiného auta, prvně jsem pořádně prohlédl celou árovku, vlákno celé, baňka drela, potom pojistky, kabely a kdy jsem u chtěl natáhnout nové, zkusil jsem vyměnit árovku, světe div se, svítila, stará byla přeruená někde v patici árovky, vůbec na ní nebylo vidět ádné pokození, od té doby zkouím měnit hned.
Jo někdy je to problém na dva dny hledání, kdysi dávno mi také přestala svítit árovka, u jiného auta, prvně jsem pořádně prohlédl celou árovku, vlákno celé, baňka drela, potom pojistky, kabely a kdy jsem u chtěl natáhnout nové, zkusil jsem vyměnit árovku, světe div se, svítila, stará byla přeruená někde v patici árovky, vůbec na ní nebylo vidět ádné pokození, od té doby zkouím měnit hned. ;-)
|
|
14.03.2016 23:29 -
|
2928989
|
|
vaek007
|
Město: Mistřice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 20 |
|
|
Mám stejný problém. Potkávací světla přestali svítit. árovkama to není. Relé cvaká a na pojistkách je napětí.
Máte někdo nějaký nápad?
Děkuji.
Mám stejný problém. Potkávací světla přestali svítit. árovkama to není. Relé cvaká a na pojistkách je napětí.
Máte někdo nějaký nápad?
Děkuji.
|
|
14.03.2016 23:38 -
|
2928993
|
|
jumep
|
|
|
si si isty ze ziarovky su ok?
si si isty ze ziarovky su ok?
|
|
15.03.2016 08:18 -
|
2929009
|
|
vaek007
|
Město: Mistřice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 20 |
|
|
Ano jsem. Vyměnil jsem 3 a nic. Navíc proměřeno multimetrem. Na svorkovnici u árovek není napětí. Kostra v pořádku (nesvítily by dálkové).
Ano jsem. Vyměnil jsem 3 a nic. Navíc proměřeno multimetrem. Na svorkovnici u árovek není napětí. Kostra v pořádku (nesvítily by dálkové).
|
|
15.03.2016 08:22 -
|
2929012
|
|
Jiri678
|
|
|
A co delaji dalkove? Daji se normalne zapnout, nebo tam musis packu drzet jako pri svetelne houkacce?
A co delaji dalkove? Daji se normalne zapnout, nebo tam musis packu drzet jako pri svetelne houkacce?
|
|
15.03.2016 08:26 -
|
2929016
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
muzou to byt packa na COM nebo BSM..jednoduse vyzkousis diagnostikoou
muzou to byt packa na COM nebo BSM..jednoduse vyzkousis diagnostikoou
|
|
15.03.2016 08:48 -
|
2929021
|
|
vaek007
|
|
|
dálkové přepínají jak mají. I mlhovky svítí a na přístrojové desce svítí i kontrolka potkávacích světel.
Napadlo mě relátko, které cvaká, ale nemusí spínat.
A dále nevíte někdo, která svorkovnica a číslo pinu jsou potkávací světla na BSMku? Popř. dá se do BSM dostat, nebo je to nerozebíratelné?
dálkové přepínají jak mají. I mlhovky svítí a na přístrojové desce svítí i kontrolka potkávacích světel.
Napadlo mě relátko, které cvaká, ale nemusí spínat.
A dále nevíte někdo, která svorkovnica a číslo pinu jsou potkávací světla na BSMku? Popř. dá se do BSM dostat, nebo je to nerozebíratelné?
|
|
15.03.2016 09:41 -
|
2929036
|
|
jumep
|
|
|
z 99% neriesitelne lebo je zaliate
este pozri poistky F9, F10, F11 a F12
piny si 6,7,8,15
(jedno s toho su dialkove a jedno stretavacky - viac teraz nestiham)
z 99% neriesitelne lebo je zaliate
este pozri poistky F9, F10, F11 a F12
piny si 6,7,8,15
(jedno s toho su dialkove a jedno stretavacky - viac teraz nestiham)
|
|
15.03.2016 14:42 -
|
2929147
|
|
vaek007
|
|
|
pojistky jsou v pořádku. jetě zkontrolovat výstup. Jinak nové BSM.
pojistky jsou v pořádku. jetě zkontrolovat výstup. Jinak nové BSM.:-(
|
|
15.03.2016 14:53 -
|
2929167
|
|
jumep
|
|
|
sedy konektor som zabudol este povedat
sedy konektor som zabudol este povedat
|
|
15.03.2016 23:38 -
|
2929329
|
|
vaek007
|
|
|
Děkuji vem, co se mě snaili pomoci, za Vá čas. Závada nalezena a odstraněna. Kdybych nebyl blbec, ta bych si uetřil 2 dny práce a nervů. Stačilo by se podívat na správné árovky. Na H4 napětí potkávacích světel váně naměřit nejde. Jsou jen patné árovky(H7). ena se mě pěkně vysmála. Těím se na dalí spolupráci.
Děkuji vem, co se mě snaili pomoci, za Vá čas. Závada nalezena a odstraněna. Kdybych nebyl blbec, ta bych si uetřil 2 dny práce a nervů. Stačilo by se podívat na správné árovky. Na H4 napětí potkávacích světel váně naměřit nejde.:nevim Jsou jen patné árovky(H7). ena se mě pěkně vysmála.:-)))) Těím se na dalí spolupráci.
|
|
15.03.2016 23:47 -
|
2929334
|
|
jumep
|
|
|
nuze, sak som sa ta pytal ci si si isty
nuze, sak som sa ta pytal ci si si isty :)
|
|
04.12.2017 22:18 -
|
3115425
|
|
brixtr
|
Město: Milovice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 191 |
|
|
mám podobný problém ale jen podobný při startu se mi akorát rozsvítí denní svícení.. jakmile se setmí tak tak se to dřív okamitě přeplo na potkávací ale ted to pořád je na denní svícení a tudí i budíky jsou potmě.
Po přetočení páčky se potkávací normálně rozsvítí tudí vylučuji patné árovky.. nějaký návrhy co to můe dělat? tipoval bych to na nějaké relé ale nevím kde a které...
senzor detě normálně funguje( stíralo to dle potřeby)
c5 I
mám podobný problém ale jen podobný :) při startu se mi akorát rozsvítí denní svícení.. jakmile se setmí tak tak se to dřív okamitě přeplo na potkávací ale ted to pořád je na denní svícení a tudí i budíky jsou potmě.
Po přetočení páčky se potkávací normálně rozsvítí tudí vylučuji patné árovky.. nějaký návrhy co to můe dělat? tipoval bych to na nějaké relé ale nevím kde a které...
senzor detě normálně funguje( stíralo to dle potřeby)
c5 I
|
|
| |
|
|