| | |
15.12.2014 10:10 -
Re: Auto PC
|
2764728
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
ja by som nechcel do x7 centralny LCD displej ani nahodou. Ved v PSA do predsa pchaju do P308,208 a neviem este kde. Ved na tom maju marketing, vymazali zbytocne gombiky
je to sice trendy a cool, ale preklikavat sa cez menu za jazdy dotykovym LCD aby som zmenil hlasitost radia alebo klimu, to si schvalne vyskusajte. Jedina blbost podla mna je koliskovy ovladac hlasitosti na X7. ten otocny mi fakt chyba .
no auto co ma tuto mega obrazovku je tesla, tam je to pochopitelne ze to asi aj setri energiu v porovnani s extra navi, klimou radiom atd...
U X7 by kludne stacilo vyhodit ten eMyway a nahradit to dotykovym LCD. To jest ked mi zvoni telefon, na LCD je zdvihnut [ano/nie] tak musime hladat ten otocny kolik a krutit s tym .
PS : moja manzelka jasne uz viackrat potvrdzovala pokyny na LCDcku
ja by som nechcel do x7 centralny LCD displej ani nahodou. Ved v PSA do predsa pchaju do P308,208 a neviem este kde. Ved na tom maju marketing, vymazali zbytocne gombiky
je to sice trendy a cool, ale preklikavat sa cez menu za jazdy dotykovym LCD aby som zmenil hlasitost radia alebo klimu, to si schvalne vyskusajte. Jedina blbost podla mna je koliskovy ovladac hlasitosti na X7. ten otocny mi fakt chyba :-((((.
no auto co ma tuto mega obrazovku je tesla, tam je to pochopitelne ze to asi aj setri energiu v porovnani s extra navi, klimou radiom atd...
U X7 by kludne stacilo vyhodit ten eMyway a nahradit to dotykovym LCD. To jest ked mi zvoni telefon, na LCD je zdvihnut [ano/nie] tak musime hladat ten otocny kolik a krutit s tym .
PS : moja manzelka jasne uz viackrat potvrdzovala pokyny na LCDcku :-))))
|
|
15.12.2014 12:09 -
|
2764750
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
robo, ovládanie auta zostane zachované pekne gombíkmi..tak isto sa bude preklikáva menu.. tie funkcie cez dotykové menu budu vacsinou nastavenia..
Ked sa raz zistia signaly zo siete auta, tak sa dajú poui v softvéri..a rovnako by sa ovladalo napr radio a prehravanie pod volantom
robo, ovládanie auta zostane zachované pekne gombíkmi..tak isto sa bude preklikáva menu.. tie funkcie cez dotykové menu budu vacsinou nastavenia..
Ked sa raz zistia signaly zo siete auta, tak sa dajú poui v softvéri..a rovnako by sa ovladalo napr radio a prehravanie pod volantom
|
|
09.02.2015 23:04 -
|
2784751
|
|
Ph34k
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 75 |
|
|
Neslo by to vyskladat odtialto? .link.
Neslo by to vyskladat odtialto? http://www.pcdoauta.cz
|
|
10.02.2015 07:05 -
|
2784809
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Naprostá větina komponentů v daném linku je dávno překonaná. Na co zdroj za cenu tabletu, nač montovat nahé PC někam do palubky, kde akorát zapřičiní poár, nač sloité kabely??
Na začátku tohoto vlákna je řečeno, e ideální HW platforma je tablet, napájecí zdroj za 200.
Schade Werke a VW obecně si nepotrpí na parádičky, ale v poslední Fabii je zajímavý krok správným směrem. U nejniího modelu!!
Velmi sluný displej toti umoňuje reim zrcadlení obrazovky mobilu (nebo tabletu). Poukd by to fungovalo i opačně (asi ne, nevím) aby z dipleje auta el ovládat mobil, tak by bylo vyřeeno. Do kastlíku vyřazený smrtphone, na něj přivést údaje ze sběrnice auta a je hotovo.
Ale hoi z Creative technologie vymysleli za posledních 10 let akorát volant s 20 tlačítky (mně vyhovuje velmi).
Třeba je v tomto Číňani postrčí, ti jsou v elektronice schopní. Navíc to nevyaduje změnu výrobních linek a jiné náklady a přinese efekt. Ekonomicky jim to taky myslí lépe ne soudruhům z F.
Naprostá větina komponentů v daném linku je dávno překonaná. Na co zdroj za cenu tabletu, nač montovat nahé PC někam do palubky, kde akorát zapřičiní poár, nač sloité kabely??
Na začátku tohoto vlákna je řečeno, e ideální HW platforma je tablet, napájecí zdroj za 200.
Schade Werke a VW obecně si nepotrpí na parádičky, ale v poslední Fabii je zajímavý krok správným směrem. U nejniího modelu!!
Velmi sluný displej toti umoňuje reim zrcadlení obrazovky mobilu (nebo tabletu). Poukd by to fungovalo i opačně (asi ne, nevím) aby z dipleje auta el ovládat mobil, tak by bylo vyřeeno. Do kastlíku vyřazený smrtphone, na něj přivést údaje ze sběrnice auta a je hotovo.
Ale hoi z Creative technologie vymysleli za posledních 10 let akorát volant s 20 tlačítky (mně vyhovuje velmi).
Třeba je v tomto Číňani postrčí, ti jsou v elektronice schopní. Navíc to nevyaduje změnu výrobních linek a jiné náklady a přinese efekt. Ekonomicky jim to taky myslí lépe ne soudruhům z F.
|
|
10.02.2015 11:00 -
|
2784895
|
|
Delict
|
Město: Podhajska, Auto: Citroen C6 2.7 HDi V6 24V TwinTurbo Exclusive | Počet příspěvků: 717 |
|
|
Hm..moj zamer bolo nahradit stavajuci pc a navi za nieco s viac moznostami a aktualne.. Vobec nechcem ist cestou tabletu alebo inych dotykovych pitchovin. Pre mna sa auto musi dat ovladat aj potme, bez pozerania sa na zariadenie..a nie hladat cez 2 menu ktorá ikonka stlmuje radio..popri tom niekto predomnou zabrzdí lebo sa zlakol dada..a je to tam ok..trochu prehnany scenar..ale v skratke chcem zachovat ovladanie z pod volantu a ostatne ovladace ak to bude relevantne.
HW nieje problem.. absolutne nie.. vilous - nikto nehovoril ze sa tam strčí supervykonna zostava so spotrebou 1200W ktora potom zhorí vdaka vysokym teplotam v aute
Uz davno su na trhu superkompaktné mini PCčka.. napr tento malý zázrak by mal postačova
.link. .. alebo sa predavaju aj vo velkosti USB kluca..s natiahnutym androidom alebo windows CE
Problem je software.. vidím to velmi karedo lebo s pokrokom som zaspal..nemam na to čas..a popri tom planujem noví citron C6 s RT4 alebo RT5..kde si myslim ze moznosti uprav budu lepsie
Hm..moj zamer bolo nahradit stavajuci pc a navi za nieco s viac moznostami a aktualne.. Vobec nechcem ist cestou tabletu alebo inych dotykovych pitchovin. Pre mna sa auto musi dat ovladat aj potme, bez pozerania sa na zariadenie..a nie hladat cez 2 menu ktorá ikonka stlmuje radio..popri tom niekto predomnou zabrzdí lebo sa zlakol dada..a je to tam :) ok..trochu prehnany scenar..ale v skratke chcem zachovat ovladanie z pod volantu a ostatne ovladace ak to bude relevantne.
HW nieje problem.. absolutne nie.. vilous - nikto nehovoril ze sa tam strčí supervykonna zostava so spotrebou 1200W ktora potom zhorí vdaka vysokym teplotam v aute :)
Uz davno su na trhu superkompaktné mini PCčka.. napr tento malý zázrak by mal postačova
http://www.itnews.sk/spravy/hardware/2010-10-08/c136169-pc-v-zasuvke-klientske-zariadenie-pre-cloud-computing?ref=rss .. alebo sa predavaju aj vo velkosti USB kluca..s natiahnutym androidom alebo windows CE
Problem je software.. vidím to velmi karedo lebo s pokrokom som zaspal..nemam na to čas..a popri tom planujem noví citron C6 s RT4 alebo RT5..kde si myslim ze moznosti uprav budu lepsie :)
|
|
10.02.2015 17:13 -
|
2785072
|
|
Ph34k
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 75 |
|
|
dnes som nad tym rozmyslal cely den v praci... pokial je velky stredovy display iba informacny, ze neobsahuje vlastny integrovany soft (navi apod), slo by to vyriesit ako spominal Delict.
Maly android pc napr- .link.
Dotykovy display napr- .link.
Tech.info auta- .link.
Projekt OpenXC- .link.
dnes som nad tym rozmyslal cely den v praci... pokial je velky stredovy display iba informacny, ze neobsahuje vlastny integrovany soft (navi apod), slo by to vyriesit ako spominal Delict.
Maly android pc napr- http://www.agem.sk/produkt/tv-box-mk902-8gb-s-android-42-24517031.html
Dotykovy display napr- http://www.aliexpress.com/item/7-open-frame-monitor-7-lcd-monitor-7-touch-monitor/823892943.html
Tech.info auta- http://www.aliexpress.com/item/2014-Free-Shipping-Wholesales-OBD2-OBDII-scanner-ELM-327-car-diagnostic-interface-scanner-tool-Super-mini/2053543542.html?s=p
Projekt OpenXC- http://openxcplatform.com/
|
|
10.02.2015 17:23 -
|
2785074
|
|
jumep
|
|
|
obd scanner ti nehovori nic o dverach, neprebera nic spod volantu a xy inych veci ...
preto sa to napaja do siete auta a beru sa z toho info ...
hardware je to posledne co je problem ... najpodstatnejsi je soft
obd scanner ti nehovori nic o dverach, neprebera nic spod volantu a xy inych veci ...
preto sa to napaja do siete auta a beru sa z toho info ...
hardware je to posledne co je problem ... najpodstatnejsi je soft
|
|
11.02.2015 17:59 -
|
2785857
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Sice to neni citrou, ale k tématu to je.. I ovládání pod volantem jde..
.link.
Sice to neni citrou, ale k tématu to je.. ;) I ovládání pod volantem jde.. ;)
http://www.aldacerny.cz/category/suzuki-swift/
|
|
07.03.2015 05:49 -
|
2795242
|
|
spacekj
|
Město: Brno, Auto: Audi A4 2013 1,8TFSI 172kW | Počet příspěvků: 93 |
|
|
Vypada to fakt super. Bohuzel co jsem se tak koukal nejspis nezustane zachovana funkce ovladani auta, ke ktere se vyuziva stredova cast origo radia (tedy alespon u C5 II)? Jinak to vypada fakt super a do interieru to pasuje lip jak kterykoliv neorigo radio
Vypada to fakt super. Bohuzel co jsem se tak koukal nejspis nezustane zachovana funkce ovladani auta, ke ktere se vyuziva stredova cast origo radia (tedy alespon u C5 II)? Jinak to vypada fakt super a do interieru to pasuje lip jak kterykoliv neorigo radio :)
|
|
07.03.2015 13:24 -
|
2795296
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Jestli myslí palubní pc, tak ten se dá s funkcemi navíc nahradit elm327 s torquem..
Jestli myslí palubní pc, tak ten se dá s funkcemi navíc nahradit elm327 s torquem.. ;)
|
|
07.03.2015 22:06 -
|
2795427
|
|
spacekj
|
Město: Brno, Auto: Audi A4 2013 1,8TFSI 172kW | Počet příspěvků: 93 |
|
|
Super aplikace, ale treba klimu si pomoci ni asi nevypnu. To je podle me nejvetsi problem univerzalnich reseni. Jsou na auta, ktera pocitac nevyuzivaji na nastavovani auta.
Super aplikace, ale treba klimu si pomoci ni asi nevypnu. To je podle me nejvetsi problem univerzalnich reseni. Jsou na auta, ktera pocitac nevyuzivaji na nastavovani auta.
|
|
08.03.2015 09:31 -
|
2795499
|
|
Delict
|
|
|
Ja som nasiel kopu linkov na podobne projekty..ale vacsinou su uz po smrti.. na samostatny soft sa nechytám a tam to u mna asi končí zatial..aj ked čínania su velmi variabilný čo sa tohto týka..a na alibaba.com a pod su nahrady rádií a navi pre C5 III, navigaciu nahradza vacsinou iGO primo.. ma to rozne prehravace a aplikacie..
Takze pre mna.. cinske naviny v nich je soft ktory komunikuje s povodnou CAN sietou a dokaze to iste co orig radio.. takze az sa mi raz nieco podobne dostane do ruk..idem na to
Ja som nasiel kopu linkov na podobne projekty..ale vacsinou su uz po smrti.. na samostatny soft sa nechytám :D a tam to u mna asi končí zatial..aj ked čínania su velmi variabilný čo sa tohto týka..a na alibaba.com a pod su nahrady rádií a navi pre C5 III, navigaciu nahradza vacsinou iGO primo.. ma to rozne prehravace a aplikacie..
Takze pre mna.. cinske naviny :D v nich je soft ktory komunikuje s povodnou CAN sietou a dokaze to iste co orig radio.. takze az sa mi raz nieco podobne dostane do ruk..idem na to :-d
|
|
|
Devilian
|
|
|
Zdravim
Skusal niekto z Vas tuto nahradu radia?
.link.
Zdravim
Skusal niekto z Vas tuto nahradu radia?
http://i-carus.com/
|
|
02.05.2016 21:12 -
Re: ICarus
|
2948230
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
hmm moc dobrý zakládat zbytečné vlákno, má 186 příspěvků a neví co bys??? tady má vlákno: .link.
hmm moc dobrý zakládat zbytečné vlákno, má 186 příspěvků a neví co bys??? tady má vlákno: http://www.c5club.cz/diskuze/elektrika-elektronika-multimedia/167035-neoriginalni-autoradio-do-c5-i/9/#last :-((((
|
|
03.05.2016 15:19 -
|
2948368
|
|
Devilian
|
|
|
Prepac, ja som ale na zaciatku hladal ci sa tu o tom nieco pise, ale nenasiel som nic. Taktiez si nemyslim, ze je to radio, je to palubny pocitac so vsetkym, od tachometrov, cez gps, diagnostika, televizia aj radio, mp3, pristup na internet, telefon Len stale neviem, ci sa v tejto verzii da ovladat ta klima..
Prepac, ja som ale na zaciatku hladal ci sa tu o tom nieco pise, ale nenasiel som nic. Taktiez si nemyslim, ze je to radio, je to palubny pocitac so vsetkym, od tachometrov, cez gps, diagnostika, televizia aj radio, mp3, pristup na internet, telefon :) Len stale neviem, ci sa v tejto verzii da ovladat ta klima..
|
|
03.05.2016 17:48 -
|
2948391
|
|
crussader
|
Město: Galanta, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 229 |
|
|
no ale dizajn je hrozny, ja by som to do auta nedal
no ale dizajn je hrozny, ja by som to do auta nedal :)
|
|
03.05.2016 18:26 -
|
2948400
|
|
jumep
|
|
|
akoze nevidim dovod kupovat hentaku krabicku, CAN prevodnik sa da najs, pi sa da kupit a designovat si mozes sam co chces a ako chces
akoze nevidim dovod kupovat hentaku krabicku, CAN prevodnik sa da najs, pi sa da kupit a designovat si mozes sam co chces a ako chces
|
|
03.05.2016 19:18 -
|
2948412
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
Tak vechno se dá poskládat...ale tady to má hotové, sestavené, autorádio, navigaci, základní diagnostiku, kameru, monost připojení modemu atd. za 300 dolarů. Kdyby to do C5 nějak rozumně pasovalo, tak bych do toho el. Ale myslím e 2din prostor není ani v X7, e?
Tak vechno se dá poskládat...ale tady to má hotové, sestavené, autorádio, navigaci, základní diagnostiku, kameru, monost připojení modemu atd. za 300 dolarů. Kdyby to do C5 nějak rozumně pasovalo, tak bych do toho el. Ale myslím e 2din prostor není ani v X7, e?
|
|
03.05.2016 19:22 -
|
2948413
|
|
jumep
|
|
|
v X7 to das hore miesto displaya a dole nemusis mat uz nic a relativne aj u C5 2 by to tak slo, ale dotykovka by bola nepouzitelna
v X7 to das hore miesto displaya a dole nemusis mat uz nic a relativne aj u C5 2 by to tak slo, ale dotykovka by bola nepouzitelna
|
|
04.05.2016 00:07 -
|
2948527
|
|
c5vyskov
|
Město: Vykov, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 612 |
|
|
No ve 2 by jsi to dal kam? Tohle je větí ne originální rádio. Jedině jestli jde jetě vyhodit panel ovládání klimy, ale jak ji pak ovládat? A stejně jak píe, displej by byl někde u kolen, nepouitelné...
X7 má za displejem 2din místo? Teoreticky kdybych budoucí X7 koupil jen s malým displejem, tak jde celý ten panel vyměnit za panel pro navi a dát tam neoriginální 2din autorádio?
Jak o tom přemýlím, tak stejně nejlepí je originální navi, protoe i u té X7 ti tam přece zůstane jetě původní rádio, něco bys pak ovládal na tom původním rádiu, něco na novém dotykovém, určitě nebude fungovat ovládání z volantu... Ten Icarus bude super do nějakých jednoduích aut, kde není tak propojené rádio s palubákem, volantem, kde jsou klasické 2 uplíky pro rádio.
No ve 2 by jsi to dal kam? Tohle je větí ne originální rádio. Jedině jestli jde jetě vyhodit panel ovládání klimy, ale jak ji pak ovládat? A stejně jak píe, displej by byl někde u kolen, nepouitelné...
X7 má za displejem 2din místo? Teoreticky kdybych budoucí X7 koupil jen s malým displejem, tak jde celý ten panel vyměnit za panel pro navi a dát tam neoriginální 2din autorádio?
Jak o tom přemýlím, tak stejně nejlepí je originální navi, protoe i u té X7 ti tam přece zůstane jetě původní rádio, něco bys pak ovládal na tom původním rádiu, něco na novém dotykovém, určitě nebude fungovat ovládání z volantu... Ten Icarus bude super do nějakých jednoduích aut, kde není tak propojené rádio s palubákem, volantem, kde jsou klasické 2 uplíky pro rádio.
|
|
| |
|
|