| | |
26.10.2014 10:25 -
Přepínání dálkových světel - bixenon / C5 III
|
2745305
|
|
dpadevet
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 39 |
|
|
Zdravím, nesvítí mí dálková světla. Dal bych ruku za to, e včera večer nesvítilo pravé a teď nesvítí levé. Mám bi-xenony s LED denním svícením (model 2011 a novějí). Nemáte někdo nápad, čím by to mohlo být? Při přepínání není (aktuálně v levém) slyet, e by cvakla clonka. Kdybych včera neviděl, e mi svítí jen levé, tak bych řekl, e je chyba v reflektoru, ale takhle? Moná je někde nějaká globální závada v elektronice - vypadá to, e mi po vypnutí auta a pár minutách nejde napájení do budíků - pořád se mi přepíná jazyk. Předem díky za jakékoliv rady, kde pátrat...
Zdravím, nesvítí mí dálková světla. Dal bych ruku za to, e včera večer nesvítilo pravé a teď nesvítí levé. Mám bi-xenony s LED denním svícením (model 2011 a novějí). Nemáte někdo nápad, čím by to mohlo být? Při přepínání není (aktuálně v levém) slyet, e by cvakla clonka. Kdybych včera neviděl, e mi svítí jen levé, tak bych řekl, e je chyba v reflektoru, ale takhle? Moná je někde nějaká globální závada v elektronice - vypadá to, e mi po vypnutí auta a pár minutách nejde napájení do budíků - pořád se mi přepíná jazyk. Předem díky za jakékoliv rady, kde pátrat...
|
|
26.10.2014 10:37 -
Re: Přepínání dálkových světel - bixenon / C5 III
|
2745308
|
|
jumep
|
|
|
BSM a kontakty z baterky
BSM a kontakty z baterky
|
|
26.10.2014 12:38 -
|
2745326
|
|
bluemotion
|
Město: Ronov p.R., Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 286 |
|
|
Omlouvam se ze nepisu k tematu, nejak mi nejde najit vlakno kde by se to resilo, mam bi-xenony ale uz asi na ctvrtem aute v rade a citroen je teda zatim nejhorsi, proste ty svetla nesviti dobre, pomohla by vymena vybojek? Nebo jak to sviti vam? Dik za postrehy. Jo a serizene je mam super, mam novou stk a tam mi je serizovali...Mam jeste dvojkoveho superba s Bixenonama a ten rozdil je fakt velky.
Omlouvam se ze nepisu k tematu, nejak mi nejde najit vlakno kde by se to resilo, mam bi-xenony ale uz asi na ctvrtem aute v rade a citroen je teda zatim nejhorsi, proste ty svetla nesviti dobre, pomohla by vymena vybojek? Nebo jak to sviti vam? Dik za postrehy. Jo a serizene je mam super, mam novou stk a tam mi je serizovali...Mam jeste dvojkoveho superba s Bixenonama a ten rozdil je fakt velky.
|
|
26.10.2014 19:04 -
|
2745406
|
|
jumep
|
|
|
tak rozdiel medzi starou a novou vybojkov je velky ...
tak rozdiel medzi starou a novou vybojkov je velky ...
|
|
27.10.2014 08:20 -
|
2745565
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Někdy na jaře jsem měnil a rozdíl jak píe Jumep velký. Jedna mi svítila do fialova a druhá do bíla. Akorát na technický mi je seřídily a asi je neznatelně o kousek zvednu, jinak se svítivostí od starých spokojenost.
Někdy na jaře jsem měnil a rozdíl jak píe Jumep velký. Jedna mi svítila do fialova a druhá do bíla. Akorát na technický mi je seřídily a asi je neznatelně o kousek zvednu, jinak se svítivostí od starých spokojenost. ;-)
|
|
30.10.2014 19:25 -
|
2746823
|
|
dpadevet
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0 V6 HDi Tourer | Počet příspěvků: 39 |
|
|
Tak to vypadá na závadu ve světlometu. Světelná houkačka funguje (při vypnutých světlech se obě rozsvítí), ale na dálku přepne jen pravé. Co by se jetě dalo změřit na konektoru (jestli něco) netuím Nevíte někdo prosím, jestli se to dá nějak opravit (kde?) anebo mi nezbyde ne na vrakáči sehnat nové celé světlo (38 tisíc za nový originál váně nedám)?
Tak to vypadá na závadu ve světlometu. Světelná houkačka funguje (při vypnutých světlech se obě rozsvítí), ale na dálku přepne jen pravé. Co by se jetě dalo změřit na konektoru (jestli něco) netuím :( Nevíte někdo prosím, jestli se to dá nějak opravit (kde?) anebo mi nezbyde ne na vrakáči sehnat nové celé světlo (38 tisíc za nový originál váně nedám)?
|
|
30.10.2014 20:05 -
|
2746839
|
|
jumep
|
|
|
ak sa rozsvieti hukacka (H1) tak na konektore nic, proste nefunguje klapka
ak sa rozsvieti hukacka (H1) tak na konektore nic, proste nefunguje klapka
|
|
30.10.2014 20:06 -
|
2746840
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
dpadevet napsal(a): Tak to vypadá na závadu ve světlometu. Světelná houkačka funguje (při vypnutých světlech se obě rozsvítí), ale na dálku přepne jen pravé. Co by se jetě dalo změřit na konektoru (jestli něco) netuím Nevíte někdo prosím, jestli se to dá nějak opravit (kde?) anebo mi nezbyde ne na vrakáči sehnat nové celé světlo (38 tisíc za nový originál váně nedám)?
aj na ebay sa da a niektore vcelku "lacno" .link.
aj na ebay sa da a niektore vcelku "lacno" http://www.ebay.de/bhp/citroen-c5-scheinwerfer-xenon?_trksid=p2047675.m3443
|
|
30.10.2014 20:08 -
|
2746841
|
|
dpadevet
|
|
|
H1 to právě nemá. C5 II byla podle mě udělaná líp (kdy pominu absenci LED denního svícení) a svítila na dálku nepřekonatelně. Houkačka ale svítí (tj. zapne se xenon), jen klapka necvaká. Nezdá se mi, e by odeel elektromagnet (ten musí vydret víc ne 3 roky ne?). Není to jetě nějak vevnitř propojené (patný kontakt)? Chtělo by to nějakého machra-elektřikáře, aby si celé mé auto vzal do parády... Kdybyste o někom z Prahy nebo Příbrami a okolí věděli, tak prosím dejte napite. Díky
H1 to právě nemá. C5 II byla podle mě udělaná líp (kdy pominu absenci LED denního svícení) a svítila na dálku nepřekonatelně. Houkačka ale svítí (tj. zapne se xenon), jen klapka necvaká. Nezdá se mi, e by odeel elektromagnet (ten musí vydret víc ne 3 roky ne?). Není to jetě nějak vevnitř propojené (patný kontakt)? Chtělo by to nějakého machra-elektřikáře, aby si celé mé auto vzal do parády... Kdybyste o někom z Prahy nebo Příbrami a okolí věděli, tak prosím dejte napite. Díky :)
|
|
30.10.2014 20:12 -
|
2746844
|
|
dpadevet
|
|
|
Potřebuji tohle .link. ale i tak je to podstatně lepí cena ne funglovka. Pokud neopravím, tak budu jezdit dokud mě to totálně nenatve a pak začnu řeit druhou ruku... Nejspí přes bazar.automedik.cz.
Potřebuji tohle http://www.ebay.de/itm/Citroen-C5-Original-XENON-SCHEINWERFER-LED-LINKS-oder-RECHTS-/121463355239?pt=DE_Autoteile&fits=Make%3ACitro%C3%ABn%7CModel%3AC5&hash=item1c47c7b767- ale i tak je to podstatně lepí cena ne funglovka. Pokud neopravím, tak budu jezdit dokud mě to totálně nenatve a pak začnu řeit druhou ruku... Nejspí přes bazar.automedik.cz.
|
|
30.10.2014 20:19 -
|
2746847
|
|
jumep
|
|
|
mno, mozes skusit operovat cez diery v nom, prehliadol som ze sa jedna o X7
jedine co ma napada pozri poistku F15 a pin 5 na svetle ci sa tam zjavy +
mno, mozes skusit operovat cez diery v nom, prehliadol som ze sa jedna o X7
jedine co ma napada pozri poistku F15 a pin 5 na svetle ci sa tam zjavy +
|
|
05.12.2014 15:54 -
|
2761505
|
|
dpadevet
|
|
|
Světlo jsem zatím nevyndal ani nesehnal nové, ale doslechl jsem se, e se prý občas uvnitř předřou drátky (natáčením) a teoreticky by to mohlo jít opravit přes díru na výbojku. Nemáte s tím někdo zkuenost? Případně uvítám i radu, jak sundat nárazník, abych světlo vyndal... Díky předem
Světlo jsem zatím nevyndal ani nesehnal nové, ale doslechl jsem se, e se prý občas uvnitř předřou drátky (natáčením) a teoreticky by to mohlo jít opravit přes díru na výbojku. Nemáte s tím někdo zkuenost? Případně uvítám i radu, jak sundat nárazník, abych světlo vyndal... Díky předem :)
|
|
05.12.2014 17:42 -
|
2761544
|
|
jruze
|
|
|
Za normálních okolností se kablíky neprodřou,ale u jsem to tu řeil e kutil při předchzí výměně skřípnul kablíky pod výbojku a prodřeli se o ovládací lanko natáčení - jde to přes otvor ale lampu ven.
Za normálních okolností se kablíky neprodřou,ale u jsem to tu řeil e kutil při předchzí výměně skřípnul kablíky pod výbojku a prodřeli se o ovládací lanko natáčení - jde to přes otvor ale lampu ven.
|
|
05.12.2014 19:09 -
|
2761565
|
|
dpadevet
|
|
|
e bych se tedy zastavil u Vás a společně bychom na to mrkli?
e bych se tedy zastavil u Vás a společně bychom na to mrkli?
|
|
15.12.2014 09:55 -
|
2764725
|
|
dpadevet
|
|
|
Při výměně výbojky jsem zjistil, e přepnutí na dálkové udělá lehké cvaknutí. Vypadá to, e ve světle asi bude nějaký mechanický problém - motorek funguje, snaí se, ale nemá dost sil... Zatím jsem neměl světlo venku, take víc nevím. Neměl jste to někdo rozebrané? Třeba by stačilo něco rozhýbat...?
Při výměně výbojky jsem zjistil, e přepnutí na dálkové udělá lehké cvaknutí. Vypadá to, e ve světle asi bude nějaký mechanický problém - motorek funguje, snaí se, ale nemá dost sil... Zatím jsem neměl světlo venku, take víc nevím. Neměl jste to někdo rozebrané? Třeba by stačilo něco rozhýbat...?
|
|
15.12.2014 11:14 -
|
2764731
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Nepíe, jestli to po cvaknutí přepne na dálku a nebo jen cvakne a nepřepne.
Pokud přepíná, je to v pořádku. Bixenon má jen jedno vlákno a dálka a tlumený se přepínají překlopením "zrcátka" před výbojkou. To můe být to cvaknutí.
Nepíe, jestli to po cvaknutí přepne na dálku a nebo jen cvakne a nepřepne.
Pokud přepíná, je to v pořádku. Bixenon má jen jedno vlákno a dálka a tlumený se přepínají překlopením "zrcátka" před výbojkou. To můe být to cvaknutí.
|
|
15.12.2014 18:31 -
|
2764813
|
|
dpadevet
|
|
|
Na začátku tématu píu, e mi nepřepíná na dálkové... Výbojka je tam jen jedna, vlákno ádné. Motorek ovládající clonku trochu cvakne, ale clonka se nepřeklopí a světlo svítí pořád stejně. Ve druhém reflektoru "to" cvakne pořádně a clonka se překlopí a světlo svítí do dálky. Pomohla by mi asi fotka, jak je to světlo udělané vevnitř. Řekl bych, e se tam něco zaseklo a snad by to lo opravit (rozhýbat) levněji ne 8 000 Kč za vrakovitě/24 000 Kč za Autokelly/38 000 Kč za Citroen.
Na začátku tématu píu, e mi nepřepíná na dálkové... Výbojka je tam jen jedna, vlákno ádné. Motorek ovládající clonku trochu cvakne, ale clonka se nepřeklopí a světlo svítí pořád stejně. Ve druhém reflektoru "to" cvakne pořádně a clonka se překlopí a světlo svítí do dálky. Pomohla by mi asi fotka, jak je to světlo udělané vevnitř. Řekl bych, e se tam něco zaseklo a snad by to lo opravit (rozhýbat) levněji ne 8 000 Kč za vrakovitě/24 000 Kč za Autokelly/38 000 Kč za Citroen.
|
|
15.12.2014 19:29 -
|
2764847
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
No jo, tak od začátku to vlákno pokadý číst nikdo nebude.
Tak jak jsi to posal teď je to u jasný. Obávám se ale, e takový foto hned tak někdo mít nebude. Osobně slyím poprvé, e by tohle někomu zazlobilo. Teda alespoň tady na clubu jsem o tom jetě nečetl. Moná bude první, kdo to rozebere, nafotí, opraví a vyvěsí tady v návodech.
Zkus hledat na netu něco o konstrukci bixenonů. Já sem něco nael, ale jediný co mě z toho zaujalo je to, e se nejedná o motorek ale jen elektromagnet. - .link.
No jo, tak od začátku to vlákno pokadý číst nikdo nebude. :-))))
Tak jak jsi to posal teď je to u jasný. Obávám se ale, e takový foto hned tak někdo mít nebude. Osobně slyím poprvé, e by tohle někomu zazlobilo. Teda alespoň tady na clubu jsem o tom jetě nečetl. Moná bude první, kdo to rozebere, nafotí, opraví a vyvěsí tady v návodech.
Zkus hledat na netu něco o konstrukci bixenonů. Já sem něco nael, ale jediný co mě z toho zaujalo je to, e se nejedná o motorek ale jen elektromagnet. - http://www.skolahostivar.cz/DownloadPF/Vyvoj_a_konstrukce_svetlometu_28.3.07.pdf
|
|
15.12.2014 19:30 -
|
2764848
|
|
jumep
|
|
|
pri C6 som pocul o tom ze sa to dost casto stava (chyba zaznamenana aj v diagnostike)
co som ale pocul ze to riesia tak ze auto je havarijne poistene .....
pri C6 som pocul o tom ze sa to dost casto stava (chyba zaznamenana aj v diagnostike)
co som ale pocul ze to riesia tak ze auto je havarijne poistene .....
|
|
| |
|
|