| | |
30.09.2015 20:02 -
Re: Vybíjení baterie
|
2868991
|
|
Tridac
|
Město: , Auto: | Počet příspěvků: 183 |
|
|
Jo, souhlas, ale pøi výpoètu 200mA za hodinu za jak dlouho to vybije baterku, mluvíme o týdnech, baterie má 74A a jedna ampéra má milion miliAmper a psal jsi odbìr 200mA namìøený, co neodpovídá zkratu nebo odbìru jakéhokoliv zaøízení. (kromì pamìových obvodù
Vìøím tomu, e ten spínaè by to mohl pøez kostru spojovat, vypínaèe mají nìkde kolem 1Amperu, tedy 74 hodin do vybití ale u druhý den je problém nastartovat. Stále ale pøemýlím, kde by se tam ten proud mìl vzít a pokud ano, proè to vydrí spínaè.
Jo, ano, doèetl jsem tvùj pøíspìvek, pokud má auto v garái nebo na dvoøe a je otevøené, tedy nezamèené pak jej mùe vybít cokoliv a to i velmi rychle, samozøejmì i vèetnì toho okna. To souhlasím.
Jo, souhlas, ale pøi výpoètu 200mA za hodinu za jak dlouho to vybije baterku, mluvíme o týdnech, baterie má 74A a jedna ampéra má milion miliAmper a psal jsi odbìr 200mA namìøený, co neodpovídá zkratu nebo odbìru jakéhokoliv zaøízení. (kromì pamìových obvodù)
Vìøím tomu, e ten spínaè by to mohl pøez kostru spojovat, vypínaèe mají nìkde kolem 1Amperu, tedy 74 hodin do vybití ale u druhý den je problém nastartovat. Stále ale pøemýlím, kde by se tam ten proud mìl vzít a pokud ano, proè to vydrí spínaè.
Jo, ano, doèetl jsem tvùj pøíspìvek, pokud má auto v garái nebo na dvoøe a je otevøené, tedy nezamèené pak jej mùe vybít cokoliv a to i velmi rychle, samozøejmì i vèetnì toho okna. To souhlasím.
|
|
30.09.2015 20:16 -
|
2869013
|
|
kleki
|
Město: Zvolen, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 72 |
|
|
Ja práve parkujem von na ulici a ten odber si tie myslím e by nevymlátil akumulátor. Ale to tlačidlo mi neblblo stále a pravdepodobne keď som meral kžudový odber bolo vetko v poriadku. Preto som rozmýžal nad nejakým elektrickým problémom na aute a napadlo ma práve to občasné otváranie zadného okna a problém tlačidlo. Tak som to vyskúal a zabralo to.
Francúz je francúz
Ja práve parkujem von na ulici a ten odber si tie myslím e by nevymlátil akumulátor. Ale to tlačidlo mi neblblo stále a pravdepodobne keď som meral kžudový odber bolo vetko v poriadku. Preto som rozmýžal nad nejakým elektrickým problémom na aute a napadlo ma práve to občasné otváranie zadného okna a problém tlačidlo. Tak som to vyskúal a zabralo to.
Francúz je francúz:-d
|
|
30.09.2015 21:16 -
|
2869046
|
|
jumep
|
|
|
bud to mas zle zratane,alebo to ma zle zratane ten druhy clovek,
ale mam tu jedno auto kde 250ma mu zozere za tyzden baterku ze ledva natoci
bud to mas zle zratane,alebo to ma zle zratane ten druhy clovek,
ale mam tu jedno auto kde 250ma mu zozere za tyzden baterku ze ledva natoci
|
|
30.09.2015 21:17 -
|
2869047
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
1 A = 1000 mA, ne milion Předpona mili značí mocninu 10-3, tzn.jednu tisínu.
1 A = 1000 mA, ne milion ;-) Předpona mili značí mocninu 10-3, tzn.jednu tisínu.
|
|
30.09.2015 21:22 -
|
2869050
|
|
Tridac
|
|
|
Pøesný výpoèet by mìl být pøi 200mA je baterie totálnì vybitá za 15,4 dne.
Ale líbí se mi jako na vìtinì diskusních for, e problém nepomùe vyøeit nikdo, ale chytit se naprosto bezvýznamných vìcí je otázka prestie diskutujících. Nic ve zlém, ale nìjak mi v tìch pøíspìvcích schází rada èi zkuneost proè se vybíjí baterka, jeliko tento problém je otázkou tohoto vlákna.
Pøesný výpoèet by mìl být pøi 200mA je baterie totálnì vybitá za 15,4 dne.
Ale líbí se mi jako na vìtinì diskusních for, e problém nepomùe vyøeit nikdo, ale chytit se naprosto bezvýznamných vìcí je otázka prestie diskutujících. Nic ve zlém, ale nìjak mi v tìch pøíspìvcích schází rada èi zkuneost proè se vybíjí baterka, jeliko tento problém je otázkou tohoto vlákna.
|
|
30.09.2015 21:27 -
|
2869056
|
|
jumep
|
|
|
cize za tyzden mas problem startovat
cize 200mA je moc a spravne je tam 4-5mA tusim
cize za tyzden mas problem startovat
cize 200mA je moc a spravne je tam 4-5mA tusim
|
|
30.09.2015 21:41 -
|
2869069
|
|
Tridac
|
|
|
No tìch 200mA je odkaz v diskusi, je to proud, který namìøil kolega v klidu a zde to popisoval tak jsem mu pouze sdìlil, e to je hodnì a konkrétnì za jak dlouho se baterka vybije
No tìch 200mA je odkaz v diskusi, je to proud, který namìøil kolega v klidu a zde to popisoval tak jsem mu pouze sdìlil, e to je hodnì a konkrétnì za jak dlouho se baterka vybije
|
|
30.09.2015 21:48 -
|
2869072
|
|
kleki
|
Město: Zvolen, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 72 |
|
|
Ospravedlňujem sa bolo to u na jar a asi som nameral max do 20mA. Chcel som len poukáza na to e mne baterku vybíjal vadný spínač otvorenia okna na kufrových dverách.
Ospravedlňujem sa bolo to u na jar a asi som nameral max do 20mA. Chcel som len poukáza na to e mne baterku vybíjal vadný spínač otvorenia okna na kufrových dverách.
|
|
08.10.2015 05:19 -
|
2871684
|
|
artsvec
|
Město: Suice, Auto: Opel Insignia Country Tourer 1.6 16V - 200 koní | Počet příspěvků: 650 |
|
|
Před 9 dny se auto uspalo a baterka měla 12.73 V, celých 9 dní auto jen stálo, ádné otvírání dveří, prostě vůbec nic. Včera po oněch 9ti dnech měla baterka 11.97 V. Jetě tam chceme zkusit dát aspoň na týden jinou baterku, jak se to bude chovat s ní, jestli přece jen není patná ta nae baterka.
Před 9 dny se auto uspalo a baterka měla 12.73 V, celých 9 dní auto jen stálo, ádné otvírání dveří, prostě vůbec nic. Včera po oněch 9ti dnech měla baterka 11.97 V. Jetě tam chceme zkusit dát aspoň na týden jinou baterku, jak se to bude chovat s ní, jestli přece jen není patná ta nae baterka.
|
|
01.08.2020 16:27 -
Vybíjení baterky
|
3278775
|
|
paseka21
|
Město: Skuteč, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 2 |
|
|
Zdravím, řeím teď u svojí C5 I následující problém... Kdy auto zaparkuji, zavřu, zamknu a cca po hodině začne blikat displej s nápisem ECONOMY MODE ACTIVE. Vdycky "zavrčí" v budíkách, cvakne relátko v BSI a cca na 5s se rozsvítí ten displej, takto pořád dokola... Baterka to takto vydrí cca jednu noc, jak u je to noc a den, tak neodjedu... Zkouel jsem odpojit páčky pod volantem a rádio, jiné budíky a pořád stejné... Na diagnostice ádná závada, dveře ukazuje vechny zavřené, spínače neaktivní... Tak nějak u nevím kam sáhnout, nebo co zkusit... Má někdo nápad co by to mohlo způsobovat ? Za kadý nápad budu vděčný...
Zdravím, řeím teď u svojí C5 I následující problém... Kdy auto zaparkuji, zavřu, zamknu a cca po hodině začne blikat displej s nápisem ECONOMY MODE ACTIVE. Vdycky "zavrčí" v budíkách, cvakne relátko v BSI a cca na 5s se rozsvítí ten displej, takto pořád dokola... Baterka to takto vydrí cca jednu noc, jak u je to noc a den, tak neodjedu... Zkouel jsem odpojit páčky pod volantem a rádio, jiné budíky a pořád stejné... Na diagnostice ádná závada, dveře ukazuje vechny zavřené, spínače neaktivní... Tak nějak u nevím kam sáhnout, nebo co zkusit... Má někdo nápad co by to mohlo způsobovat ?:nevim Za kadý nápad budu vděčný... :-)
|
|
02.08.2020 07:17 -
Re: Vybíjení baterky
|
3278792
|
|
jruze
|
|
|
paseka21 napsal(a): Zdravím, řeím teď u svojí C5 I následující problém... Kdy auto zaparkuji, zavřu, zamknu a cca po hodině začne blikat displej s nápisem ECONOMY MODE ACTIVE. Vdycky "zavrčí" v budíkách, cvakne relátko v BSI a cca na 5s se rozsvítí ten displej, takto pořád dokola... Baterka to takto vydrí cca jednu noc, jak u je to noc a den, tak neodjedu... Zkouel jsem odpojit páčky pod volantem a rádio, jiné budíky a pořád stejné... Na diagnostice ádná závada, dveře ukazuje vechny zavřené, spínače neaktivní... Tak nějak u nevím kam sáhnout, nebo co zkusit... Má někdo nápad co by to mohlo způsobovat ? Za kadý nápad budu vděčný...
Odpoj dispej a kdy to nepomůe tak baterku
Odpoj dispej a kdy to nepomůe tak baterku
|
|
05.08.2020 18:52 -
Re: Vybíjení baterky
|
3279200
|
|
jumep
|
|
|
zadne svetielko nad spolujazdcom nie je zatecene?
zadne svetielko nad spolujazdcom nie je zatecene?
|
|
06.10.2020 13:50 -
|
3285321
|
|
jirka0077
|
Město: Jihlava, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 61 |
|
|
Ahojte dneska ráno, co jsem zjistil e jsem nechal odemknuté auto přes noc jsem zjistil. e ráno jsem ji nenastartoval. Auto jsem nakopnul přes kabely. Ale co bylo nejvíc zajímavý, e po ujetí 16 km a po vypnutí motoru jsem u nenastaroval. Nechapal jsem jak je to moné, táta mě pomohl zase přes kabely nakopnout auto.
Ale co je zajímavý, e běný start trval vdy na jedno a půl otočení. Dneska trval asi 3-4 otočení, fakt velmi zajímavý. Auto jsem po 1 hodině od vypnutí motoru ji nenastartoval. Zase 3-4 otočení motoru, následně dolo k zablokování startu. Vzal jsem pc projel diag, závada na elektrickém čerpadle posilovače. Nízké napětí na baterie, jinak nic. Jen akorát e po cca 10 minutach kdy jsem měl diag na pc se vybila baterie na 9V.
Ahojte dneska ráno, co jsem zjistil e jsem nechal odemknuté auto přes noc jsem zjistil. e ráno jsem ji nenastartoval. Auto jsem nakopnul přes kabely. Ale co bylo nejvíc zajímavý, e po ujetí 16 km a po vypnutí motoru jsem u nenastaroval. Nechapal jsem jak je to moné, táta mě pomohl zase přes kabely nakopnout auto.
Ale co je zajímavý, e běný start trval vdy na jedno a půl otočení. Dneska trval asi 3-4 otočení, fakt velmi zajímavý. Auto jsem po 1 hodině od vypnutí motoru ji nenastartoval. Zase 3-4 otočení motoru, následně dolo k zablokování startu. Vzal jsem pc projel diag, závada na elektrickém čerpadle posilovače. Nízké napětí na baterie, jinak nic. Jen akorát e po cca 10 minutach kdy jsem měl diag na pc se vybila baterie na 9V.
|
|
06.10.2020 15:11 -
|
3285346
|
|
jumep
|
|
|
lebo mam diagnostiku a neviem s nou robit a cakam ze mi napise zavadu co mi vybija auto, tak nejako to chapem
nieco zostava zopnute a to vybija baterku, ak je to tak rapidne ze po hodine ma 9V tak by som to typoval na zalepene relatko zhavenia
ak si ju ale nedobil normalne, ale len tym kuskom cesty co si presiel, tak to moze byt hocico
lebo mam diagnostiku a neviem s nou robit a cakam ze mi napise zavadu co mi vybija auto, tak nejako to chapem
nieco zostava zopnute a to vybija baterku, ak je to tak rapidne ze po hodine ma 9V tak by som to typoval na zalepene relatko zhavenia
ak si ju ale nedobil normalne, ale len tym kuskom cesty co si presiel, tak to moze byt hocico
|
|
06.10.2020 15:27 -
|
3285347
|
|
jirka0077
|
|
|
Ano jumep, tipoval jsem to na relátko havení a měl jsem pravdu. Jsem ho vyndal a krásně zapečený 3 kontakty na havicí svíčky. Musím koupit nové relé havení. Jetě prosím tě jumep- kolik ohmu má mít dobrá havicí svíčka.
Ano jumep, tipoval jsem to na relátko havení a měl jsem pravdu. Jsem ho vyndal a krásně zapečený 3 kontakty na havicí svíčky. Musím koupit nové relé havení. Jetě prosím tě jumep- kolik ohmu má mít dobrá havicí svíčka.
|
|
06.10.2020 15:38 -
|
3285348
|
|
jumep
|
|
|
po tomto by som ich vymenil, to je to najmenej co sa da s tym spravit, pri tomto motore idu v pohode von (este som sa teda netrapil zeby nesla von)
a overit to treba tiez, nechat ho odpojene a ci to bude ok
po tomto by som ich vymenil, to je to najmenej co sa da s tym spravit, pri tomto motore idu v pohode von (este som sa teda netrapil zeby nesla von)
a overit to treba tiez, nechat ho odpojene a ci to bude ok
|
|
09.10.2020 09:06 -
|
3285590
|
|
jirka0077
|
|
|
Ahoj Jumep, tak nakonec se mi ze dne na den vysipala baterie. Koupil jsem novou a je klid.
Ahoj Jumep, tak nakonec se mi ze dne na den vysipala baterie. Koupil jsem novou a je klid.
|
|
| |
|
|