| | |
07.03.2014 14:48 -
Rádio neudrí nastavení
|
2675441
|
|
zdenek999
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Zdravím vechny. Stal jsem se astným majitelem zánovní C5, absolvoval vechny potřebné kontroly a výměny, ale jedna záhada zůstala. Kdy nastavím nějakou kvalitu zvuku, výky, hloubky, loudness, závislost hlasitosti na rychlosti, tak se to nastavení po vypnutí motoru ztratí. Naladěné stanice ovem zůstanou, take větev napájení, která se nevypíná, nejspí funguje.
V servisu o tom nikdy neslyeli, tak bych se rád zeptal tady, jestli jste se s tím někdo nesetkal. Je to rádio s navigací MyWay, r.v.2010.
Díky Zdeněk
Zdravím vechny. Stal jsem se astným majitelem zánovní C5, absolvoval vechny potřebné kontroly a výměny, ale jedna záhada zůstala. Kdy nastavím nějakou kvalitu zvuku, výky, hloubky, loudness, závislost hlasitosti na rychlosti, tak se to nastavení po vypnutí motoru ztratí. Naladěné stanice ovem zůstanou, take větev napájení, která se nevypíná, nejspí funguje.
V servisu o tom nikdy neslyeli, tak bych se rád zeptal tady, jestli jste se s tím někdo nesetkal. Je to rádio s navigací MyWay, r.v.2010.
Díky Zdeněk
|
|
07.03.2014 16:55 -
Re: Rádio neudrí nastavení
|
2675485
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
zkus vyměnit baterku. My měli podobný problém u 406-ky, kdy asi rok během zimního období se vdy po vypnutí klíčku vynuloval čas a datum na origo rádiu. Auto startovalo OK, moc jsem to neřeil. Před pár týdny u ena nenastartovala, dali jsme tedy novou baterku a ve je OK.
zkus vyměnit baterku. My měli podobný problém u 406-ky, kdy asi rok během zimního období se vdy po vypnutí klíčku vynuloval čas a datum na origo rádiu. Auto startovalo OK, moc jsem to neřeil. Před pár týdny u ena nenastartovala, dali jsme tedy novou baterku a ve je OK.
|
|
07.03.2014 17:01 -
|
2675486
|
|
zdenek999
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Hm, to je zajímavé, moná se to mazalo při poklesu napětí během startování.
Já jsem vak opomněl napsat, e nejen stanice, ale i čas zůstane zachován, tak to asi na baterku nevypadá.
Hm, to je zajímavé, moná se to mazalo při poklesu napětí během startování.
Já jsem vak opomněl napsat, e nejen stanice, ale i čas zůstane zachován, tak to asi na baterku nevypadá.
|
|
07.03.2014 17:13 -
|
2675491
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
MyWay drí pamě stanic i bez elektriky. Zapisuje si to toti do paměti podobného typu jako je třeba fleka. Po koupi auta jsem byl potěen, e při výměně baterky se mi neztratily stanice.
Jestli mi zmizí dalí nastavení třeba zvuku při vyndání baterky jsem nezkouel. Je moné, e tyto hodnoty potřebují trvalé napětí. Pak by to vypadalo, e to trvalé napětí u rádia chybí. To by vysvětlovalo popsané chování.
MyWay drí pamě stanic i bez elektriky. Zapisuje si to toti do paměti podobného typu jako je třeba fleka. Po koupi auta jsem byl potěen, e při výměně baterky se mi neztratily stanice.
Jestli mi zmizí dalí nastavení třeba zvuku při vyndání baterky jsem nezkouel. Je moné, e tyto hodnoty potřebují trvalé napětí. Pak by to vypadalo, e to trvalé napětí u rádia chybí. To by vysvětlovalo popsané chování.
|
|
07.03.2014 17:24 -
|
2675492
|
|
zdenek999
|
|
|
To jsem netuil, e je tam fleka. Teď tedy dává smysl rádio vyndat a změřit napětí. Akorát co ten čas, který se neztrácí, ale ten třeba běí někde úplně jinde.
To jsem netuil, e je tam fleka. Teď tedy dává smysl rádio vyndat a změřit napětí. Akorát co ten čas, který se neztrácí, ale ten třeba běí někde úplně jinde.
|
|
07.03.2014 19:04 -
|
2675512
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
No abych nekecal o té flece, protoe to ze ádné dokumentace nemám. Prostě při výměně baterky se mi stanice neztratily. Konstrukčně kromě fleky tam můe být nějaká baterinka nebo kondík, které to udrí nějakou dobu.
Čas já mám nastavený, e si bere z GPS.
No abych nekecal o té flece, protoe to ze ádné dokumentace nemám. Prostě při výměně baterky se mi stanice neztratily. Konstrukčně kromě fleky tam můe být nějaká baterinka nebo kondík, které to udrí nějakou dobu.
Čas já mám nastavený, e si bere z GPS.
|
|
07.03.2014 19:08 -
|
2675513
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Pro tyhle případy se myslím pouívala pamě ROM. Ta drí data i bez napájení. Je to nějakej malinkej váb na desce. V PC bývá na ROM třeba BIOS.
A třeba moje RT3 má jetě svoji baterku k zachování některých informací při odpojení napájení. Např. čas musím nastavit při kadým odpojení autobaterie, ale stanice a nastavení rádia se neztratí.
Pro tyhle případy se myslím pouívala pamě ROM. Ta drí data i bez napájení. Je to nějakej malinkej váb na desce. V PC bývá na ROM třeba BIOS.
A třeba moje RT3 má jetě svoji baterku k zachování některých informací při odpojení napájení. Např. čas musím nastavit při kadým odpojení autobaterie, ale stanice a nastavení rádia se neztratí.
|
|
07.03.2014 23:33 -
|
2675650
|
|
jumep
|
|
|
mikra, ked nepoznas pojmy, radsej ich nepis
ROM = read only memory (tj. neda sa do nej zapisat)
EPROM = prepisovatelna (programatorom, nie radiom)
EEPROM = prepisovatelna zariadenim
a ano navigacie maju zalozne baterky (diagnostika vie vacsinou aj povedat ze ta baterka je mrtva) ktore by toto mohli robit - cize skus ist na diagnostiku nech pozru stav baterky v navigacii / ju dat vymenit
mikra, ked nepoznas pojmy, radsej ich nepis
ROM = read only memory (tj. neda sa do nej zapisat)
EPROM = prepisovatelna (programatorom, nie radiom)
EEPROM = prepisovatelna zariadenim
a ano navigacie maju zalozne baterky (diagnostika vie vacsinou aj povedat ze ta baterka je mrtva) ktore by toto mohli robit - cize skus ist na diagnostiku nech pozru stav baterky v navigacii / ju dat vymenit
|
|
08.03.2014 00:11 -
|
2675660
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Kdyby ses neflákal kdo ví kde, tak jsi to mohl napsat dřív ne já a jetě k tomu správně.
A zas a tak vedle jsem nebyl, jen o dvě nebo tři písmenka.
A netvrdil jsem, e je to přesně tak, jak píu, ale e si to myslím. To jako e to nevím přesně. Napsal jsem to hlavně proto, aby v tom někdo nehledal třeba USB Flash disk.
Kdyby ses neflákal kdo ví kde, tak jsi to mohl napsat dřív ne já a jetě k tomu správně. :-p
A zas a tak vedle jsem nebyl, jen o dvě nebo tři písmenka. :-))
A netvrdil jsem, e je to přesně tak, jak píu, ale e si to myslím. To jako e to nevím přesně. Napsal jsem to hlavně proto, aby v tom někdo nehledal třeba USB Flash disk. :-d
|
|
10.03.2014 16:17 -
|
2676165
|
|
zdenek999
|
|
|
Tak jsem o víkendu chtěl vyndat rádio a podívat se po baterkách, ale jetě předtím jsem zapnul rádio a ejhle, poprvé za ten měsíc, co auto mám, to nastavení nebylo smazané. Tak jsem to zatím odloil a uvidíme.
To samé před týdnem jedna ze árovek pro denní svícení, jak jsem zajel do servisu, tak se rozsvítila a od té doby svítí. Nějak si to auto ije vlastním ivotem, jsem zvědavý, čím mě jetě překvapí.
Tak jsem o víkendu chtěl vyndat rádio a podívat se po baterkách, ale jetě předtím jsem zapnul rádio a ejhle, poprvé za ten měsíc, co auto mám, to nastavení nebylo smazané. Tak jsem to zatím odloil a uvidíme.
To samé před týdnem jedna ze árovek pro denní svícení, jak jsem zajel do servisu, tak se rozsvítila a od té doby svítí. Nějak si to auto ije vlastním ivotem, jsem zvědavý, čím mě jetě překvapí.
|
|
10.03.2014 16:49 -
|
2676173
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
to furt tvrdim ze citroeny sa niekedy same opravuju, hlavne pazvuky sa spravia same, trasenie volantu pri brzdeni sa zrovnalo atd.
toto co pises mi doma robi 5 rocny notebook, po vypnuti zo siete je furt rok 2006....
asi to bude cmos baterkou, s vzrastajucimi vonkajsimi teplotami asi drzi napatie
to furt tvrdim ze citroeny sa niekedy same opravuju, hlavne pazvuky sa spravia same, trasenie volantu pri brzdeni sa zrovnalo atd.
toto co pises mi doma robi 5 rocny notebook, po vypnuti zo siete je furt rok 2006....
asi to bude cmos baterkou, s vzrastajucimi vonkajsimi teplotami asi drzi napatie
|
|
13.03.2017 14:25 -
|
3049164
|
|
oldtety
|
Město: Velké Bílovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 18 |
|
|
Tak u i moje rádio si ije svým ivotem. Po nastartování mi naladí pokadé jednu a tu samou stanici a to jetě zeslabenou tak, e ani nevím jestli hraje. Kdy během jízdy uloím do paměti novou, tak po opětovném startu je tam opět ta stará, asi se rádiu líbí víc. To e po odpojení baterie se neudrí čas a datum několik dnů ani nemluvím. Prostě Svéhlavička. Tak co s tím?
Tak u i moje rádio si ije svým ivotem. Po nastartování mi naladí pokadé jednu a tu samou stanici a to jetě zeslabenou tak, e ani nevím jestli hraje. Kdy během jízdy uloím do paměti novou, tak po opětovném startu je tam opět ta stará, asi se rádiu líbí víc. To e po odpojení baterie se neudrí čas a datum několik dnů ani nemluvím. Prostě Svéhlavička. Tak co s tím? :nevim
|
|
14.03.2017 07:19 -
|
3049405
|
|
tomio
|
Město: Zlín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 85 |
|
|
Abych to tady trochu zamotal, uvádím zdánlivě nesouvisející věc.
Já "řeil" problém s přehráváním hudby z USB flashky na jednotce NG4. Vdy po vypnutí auta a ranním nastartováním mi tam skočilo automaticky rádio (i kdy jsem při dojezdu poslouchal hudbu z Flashky). Kdy jsem si ručně zvolil vstup, tak tam ta flashka někdy byla a někdy jsem ji musel vysunout a zasunout do USB slotu v loketní podpěrce, časem to lezlo na nervy. Problém zmizel při pouití jiné Flashky
Abych to tady trochu zamotal, uvádím zdánlivě nesouvisející věc.
Já "řeil" problém s přehráváním hudby z USB flashky na jednotce NG4. Vdy po vypnutí auta a ranním nastartováním mi tam skočilo automaticky rádio (i kdy jsem při dojezdu poslouchal hudbu z Flashky). Kdy jsem si ručně zvolil vstup, tak tam ta flashka někdy byla a někdy jsem ji musel vysunout a zasunout do USB slotu v loketní podpěrce, časem to lezlo na nervy. Problém zmizel při pouití jiné Flashky :nevim
|
|
14.03.2017 08:13 -
|
3049411
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
...bude zdanlive nesouvysejici pointa ?
...bude zdanlive nesouvysejici pointa ?
|
|
14.03.2017 14:44 -
|
3049514
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
Vadny zadni tuner RT3
Vadny zadni tuner RT3
|
|
14.03.2017 14:52 -
|
3049523
|
|
jruze
|
|
|
Podívej se na stav vnitřní aku rádia. a předcházející komentář - dám ti fleku která se tě po zapnutí zeptá jestli chce konfigurovat ,nebo druhou která se bude chovat také tak jak popisuje a nebo třetí která se bude chovat tak e bude pokračovat tam kde přestala = závěr si udělej sám.
Podívej se na stav vnitřní aku rádia. a předcházející komentář - dám ti fleku která se tě po zapnutí zeptá jestli chce konfigurovat ,nebo druhou která se bude chovat také tak jak popisuje a nebo třetí která se bude chovat tak e bude pokračovat tam kde přestala = závěr si udělej sám.;-)
|
|
| |
|
|