| | |
30.01.2014 17:01 -
Chybí modul pravých dveří, neotvírá p.p. okno
|
2663284
|
|
strapa
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 34 |
|
|
Nerad zakládám nové vlákno, ale nikde jsem se nic podobného nedočetl. Přestalo mi fungovat ovládání pravých dveří, to jest okno, nastavení i sklápění zrcátka i venkovní teploměr. Diagnostika mi napsala, e chybí modul pravých dveří, asi odeel pod kytky, zmetek. Nevíte někdo, kde ho najdu? Prý by měl být ve dveřích a je součástí motorku okna, ale prý je jich víc druhů. Nikde jsem nenael ani prodejce, který by něco takového nabízel. Otvírání okna u spolujezdce mi sice moc neschází, ale vypadá to blbě, kdy je na stojícím autě sklopené jen jedno zrcátko.
Nerad zakládám nové vlákno, ale nikde jsem se nic podobného nedočetl. Přestalo mi fungovat ovládání pravých dveří, to jest okno, nastavení i sklápění zrcátka i venkovní teploměr. Diagnostika mi napsala, e chybí modul pravých dveří, asi odeel pod kytky, zmetek. Nevíte někdo, kde ho najdu? Prý by měl být ve dveřích a je součástí motorku okna, ale prý je jich víc druhů. Nikde jsem nenael ani prodejce, který by něco takového nabízel. Otvírání okna u spolujezdce mi sice moc neschází, ale vypadá to blbě, kdy je na stojícím autě sklopené jen jedno zrcátko. :-)
|
|
30.01.2014 17:37 -
Re: Chybí modul pravých dveří, neotvírá p.p. okno
|
2663304
|
|
jruze
|
|
|
strapa napsal(a): Nerad zakládám nové vlákno, ale nikde jsem se nic podobného nedočetl. Přestalo mi fungovat ovládání pravých dveří, to jest okno, nastavení i sklápění zrcátka i venkovní teploměr. Diagnostika mi napsala, e chybí modul pravých dveří, asi odeel pod kytky, zmetek. Nevíte někdo, kde ho najdu? Prý by měl být ve dveřích a je součástí motorku okna, ale prý je jich víc druhů. Nikde jsem nenael ani prodejce, který by něco takového nabízel. Otvírání okna u spolujezdce mi sice moc neschází, ale vypadá to blbě, kdy je na stojícím autě sklopené jen jedno zrcátko.
Řekl bych e je to spí záleitost konektoru,nebo kablíků v průchodce ve dveřích.- začal bych tímto kdo dělal diag - to e jí diag nevidí neznamená e tam není a dá se otestovat-podívat se co za chybu tam je a tak. Mimo to mám za to e teploměr jde mimo přímo do BSI. takle od PC nevím.
Řekl bych e je to spí záleitost konektoru,nebo kablíků v průchodce ve dveřích.- začal bych tímto kdo dělal diag - to e jí diag nevidí neznamená e tam není a dá se otestovat-podívat se co za chybu tam je a tak. Mimo to mám za to e teploměr jde mimo přímo do BSI.:nevim takle od PC nevím.
|
|
30.01.2014 18:50 -
|
2663320
|
|
strapa
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 34 |
|
|
Tu diag. jsem si dělal samoe myself. Ale servisák, který mi dovíral to okno, protoe zůstalo pootevřené, to napíchl taky a ten mi právě potvrdil a řekl, e si mám někde z bouračky sehnat ten modul, kabely jsou údajně v pořádku. Ono by asi bylo nejlepí u někoho, kdo do toho vidí napíchnout druhý modul a zkusit, jestli se ohlásí BSI. Jene kde ho vyzkouet před koupí?
Tu diag. jsem si dělal samoe myself. Ale servisák, který mi dovíral to okno, protoe zůstalo pootevřené, to napíchl taky a ten mi právě potvrdil a řekl, e si mám někde z bouračky sehnat ten modul, kabely jsou údajně v pořádku. Ono by asi bylo nejlepí u někoho, kdo do toho vidí napíchnout druhý modul a zkusit, jestli se ohlásí BSI. Jene kde ho vyzkouet před koupí?
|
|
31.01.2014 23:07 -
|
2663590
|
|
jumep
|
|
|
modul dveri je to kde su vsetky kable, tj aj s motorom ten blok
lisia sa vo vybave (sklapcie zrkadlo a pod) a aj teplomer je do neho zapojeny a predpokladam ze udaj z teplomera uz potom ide datovou zbernicou
zadne okno ti inak ide ?
modul dveri je to kde su vsetky kable, tj aj s motorom ten blok
lisia sa vo vybave (sklapcie zrkadlo a pod) a aj teplomer je do neho zapojeny a predpokladam ze udaj z teplomera uz potom ide datovou zbernicou
zadne okno ti inak ide ?
|
|
01.02.2014 00:32 -
|
2663623
|
|
strapa
|
|
|
Jo, vechno ostatní včetně zadního okna lape v pohodě. Jen jak jsem psal, pravé okno, pravé zrcátko a venkovní teploměr.
Jo, vechno ostatní včetně zadního okna lape v pohodě. Jen jak jsem psal, pravé okno, pravé zrcátko a venkovní teploměr.
|
|
01.02.2014 01:03 -
|
2663624
|
|
jumep
|
|
|
to znie ako napajanie toho modulu, ale ak som to dobre vystudoval tak su napajane oba z poistky na BSI, takze bud je zlomeny napajaci kabel alebo je fakt mrtvy ten modul
zamok tych dveri zamyka inac? skusal si?
to znie ako napajanie toho modulu, ale ak som to dobre vystudoval tak su napajane oba z poistky na BSI, takze bud je zlomeny napajaci kabel alebo je fakt mrtvy ten modul
zamok tych dveri zamyka inac? skusal si?
|
|
01.02.2014 05:10 -
|
2663625
|
|
strapa
|
|
|
Jak říkám, kromě těch tří věcí je jak se říká fecko v cajku. Zamykání dveří taky. To bych s tím nemohl jezdit, kdyby to nezamykalo. Kdybych věděl jak sundat ten tapecírunk, tak bych si to prolezl s měřákem. Do elektriky docela vidím. Ale dal jsem na servismana. Ten mi taky nejdřív říkal, e to bude jen zlomený káblík, ale kdy to proměřil (u toho jsem nebyl), tak právě změnil, e si mám někde sehnat ten modul co je ve dveřích a e je součástí motorku.
Jak říkám, kromě těch tří věcí je jak se říká fecko v cajku. Zamykání dveří taky. To bych s tím nemohl jezdit, kdyby to nezamykalo. Kdybych věděl jak sundat ten tapecírunk, tak bych si to prolezl s měřákem. Do elektriky docela vidím. Ale dal jsem na servismana. Ten mi taky nejdřív říkal, e to bude jen zlomený káblík, ale kdy to proměřil (u toho jsem nebyl), tak právě změnil, e si mám někde sehnat ten modul co je ve dveřích a e je součástí motorku.
|
|
01.02.2014 06:08 -
|
2663626
|
|
jruze
|
|
|
strapa napsal(a): Jak říkám, kromě těch tří věcí je jak se říká fecko v cajku. Zamykání dveří taky. To bych s tím nemohl jezdit, kdyby to nezamykalo. Kdybych věděl jak sundat ten tapecírunk, tak bych si to prolezl s měřákem. Do elektriky docela vidím. Ale dal jsem na servismana. Ten mi taky nejdřív říkal, e to bude jen zlomený káblík, ale kdy to proměřil (u toho jsem nebyl), tak právě změnil, e si mám někde sehnat ten modul co je ve dveřích a e je součástí motorku.
Předpokládám e má tento .link.
vycvakne kryt repro,odroubuje repro,vydloubne kulatou krytku pod klikou - je pod ní roubek a potom vycakne i krytku,rozpůlí madlo - jsou tam dva roubky,vycvakne vnitřní kryt zrcátka,z boku dveří pod zámkem krytka - vycvaknout je pod ní roubek,vycvakne vypínač ovládání okna,vycvaká čalounění je potom jen na čudlíkách.Snad jsem na nic nezapoměl je 6. ráno a u fři dny bez spánku jestli ano a mne někdo doplní -motůrek tu mám - pokud to bude v něm mohu pislat a zaplatí po vyzkouení omlouvám se za inzerci
Předpokládám e má tento http://service.citroen.com/docapv/affiche.do?ref=060107841410A&refaff=0601%2007%20841410A&idFct=FCT0323
vycvakne kryt repro,odroubuje repro,vydloubne kulatou krytku pod klikou - je pod ní roubek a potom vycakne i krytku,rozpůlí madlo - jsou tam dva roubky,vycvakne vnitřní kryt zrcátka,z boku dveří pod zámkem krytka - vycvaknout je pod ní roubek,vycvakne vypínač ovládání okna,vycvaká čalounění je potom jen na čudlíkách.Snad jsem na nic nezapoměl je 6. ráno a u fři dny bez spánku jestli ano a mne někdo doplní -motůrek tu mám - pokud to bude v něm mohu pislat a zaplatí po vyzkouení;-) omlouvám se za inzerci;-)
Přílohy: čalounění dveří.xls ( 320000b ) - |
|
01.02.2014 08:37 -
|
2663635
|
|
strapa
|
|
|
jruze napsal(a): Předpokládám e má tento .link. ...
Tam se bohuel nedostanu - nemám tam registraci, tak vidím jen titulku.
kdy vidím ten postup, tak se začínám potit a na pr... Ale je sobota, tak a se vyspím po noční, tak to zkusím a pak se ozvu.
PS: Doufám, e pomáhání blinímu svému nemůe někdo brát jako inzerci. Já, kdybych měl něco doma, co pomůe druhému, tak mu to těko dám za jeho modré oči. Ani ta charita u dnes nedělá zadarmo.
Jó, málem jsem zapoměl díky moc za rady.
Tam se bohuel nedostanu - nemám tam registraci, tak vidím jen titulku.
:-o kdy vidím ten postup, tak se začínám potit a na pr... Ale je sobota, tak a se vyspím po noční, tak to zkusím a pak se ozvu.
PS: Doufám, e pomáhání blinímu svému nemůe někdo brát jako inzerci. Já, kdybych měl něco doma, co pomůe druhému, tak mu to těko dám za jeho modré oči. Ani ta charita u dnes nedělá zadarmo. :-d
Jó, málem jsem zapoměl díky moc za rady.
|
|
01.02.2014 11:41 -
|
2663696
|
|
strapa
|
|
|
Rozebráno, nafoceno, jdu měřit. Mimochodem návod úplně suprový, nic jsem neulomil . Akorát pod reprákem byl jetě jeden roubek a byl vidět.
EDIT: Proměřeno. Napájení v pohodě, jak + tak i -. Datové kabely změřit nedokáu. To se musí zkusit s jiným modulem. Modul jsem i otevřel... 4 vábi, 1 kondík. Nic, co by se dalo opravit. Jetě poznámka mimo mísu. Kdy jsem měl venku repro, tak jsem tam zkusil SONY Xplod - hrůza a ok. Ten original bakelitový reprák proti němu hraje jako bůh.
Jo a jetě navíc jsem při tom boji, ani nevím jak zatlačil na SOS tlačítko. To byla pr..., kdy se do toho ticha najednou ozvalo "voláte tísňovou linku 112".
Rozebráno, nafoceno, jdu měřit. Mimochodem návod úplně suprový, nic jsem neulomil :-d . Akorát pod reprákem byl jetě jeden roubek a byl vidět. :palec
EDIT: Proměřeno. Napájení v pohodě, jak + tak i -. Datové kabely změřit nedokáu. To se musí zkusit s jiným modulem. Modul jsem i otevřel... 4 vábi, 1 kondík. Nic, co by se dalo opravit. Jetě poznámka mimo mísu. Kdy jsem měl venku repro, tak jsem tam zkusil SONY Xplod - hrůza a ok. Ten original bakelitový reprák proti němu hraje jako bůh.
Jo a jetě navíc jsem při tom boji, ani nevím jak zatlačil na SOS tlačítko. To byla pr..., kdy se do toho ticha najednou ozvalo "voláte tísňovou linku 112".
Přílohy: DSCF4010.JPG ( 4733881b ) - celek DSCF4012.JPG ( 4885131b ) - číslo DSCF4014.JPG ( 4493730b ) - konektory |
|
03.02.2014 16:50 -
|
2664437
|
|
strapa
|
|
|
Vyřeeno. Zkusili jsme vyměnit modul, měl sice jiné číslo, ale fungoval, tak jsme jej tam u nechali. lape ve, dokonce včetně paměti zpátečky. A za lidový peníz.
Vyřeeno. Zkusili jsme vyměnit modul, měl sice jiné číslo, ale fungoval, tak jsme jej tam u nechali. lape ve, dokonce včetně paměti zpátečky. A za lidový peníz. :palec
|
|
| |
|
|