| | |
25.05.2013 09:49 -
Parkovací světla / C5II
|
2582531
|
|
řepák
|
Město: Praha 6, Auto: Citroën C5 II 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 105 |
|
|
Tak jsem byl na stk a zjistili mi e mi nesvítí parkovačky . Jeliko sem je nikdy snad nepouil , díky nastavení denního svícení , nevím kde vlastně to má svítit . V té litě okolo světla ?
Tak jsem byl na stk a zjistili mi e mi nesvítí parkovačky . Jeliko sem je nikdy snad nepouil , díky nastavení denního svícení , nevím kde vlastně to má svítit . V té litě okolo světla ?
Přílohy: 135600826550d30b49946ca.jpg ( 93817b ) - |
|
25.05.2013 10:53 -
Re: Parkovací světla / C5II
|
2582562
|
|
řepák
|
|
|
Není tedy lepí světlo kopl. ven ?
Co tam je za árovky ?
Není tedy lepí světlo kopl. ven ?
Co tam je za árovky ?
|
|
25.05.2013 11:41 -
|
2582590
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Co tam je za árovky si u nepamatuju,ale vyměnil jsem je na autě,sundat gumovej klobouček,odjistit pérko,a za kabílek vytáhnout ven,pravá jde hůř,je tam omezený přístup,ale dá se,je lepí si to prohlédnout na straně levé,u řidiče,nemám moc velké ruce,ale árovku zpět musela nasadit manelka,nemohl sem se tam vejít s rukou a jetě po slepu,
Co tam je za árovky si u nepamatuju,ale vyměnil jsem je na autě,sundat gumovej klobouček,odjistit pérko,a za kabílek vytáhnout ven,pravá jde hůř,je tam omezený přístup,ale dá se,je lepí si to prohlédnout na straně levé,u řidiče,nemám moc velké ruce,ale árovku zpět musela nasadit manelka,nemohl sem se tam vejít s rukou a jetě po slepu,
|
|
25.05.2013 12:22 -
Re: Parkovací světla C5/II
|
2582612
|
|
Jano
|
Město: Vychodna, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 117 |
|
|
Sú tam malé 4watove klasické s excentrickymi vystupkami na uchytenie. /Nie sú oproti sebe/
Sú tam malé 4watove klasické s excentrickymi vystupkami na uchytenie. /Nie sú oproti sebe/
|
|
25.05.2013 14:15 -
|
2582637
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Nejsou 4W. Jsou to H6W - teda halogeny - 6Wattů. Důleitý je, aby měly v označení písmeno "U". To je UV filtr. Jiný tam nedávej, mohlo by to pokodit parabolu. Jsou dost drahý a málokdy vydrí víc ne rok. Tak se vyplatí jich koupit víc za jedno potovný. Na netu se toti dají sehnat laciněji. V běným obchodě není vyjímka cena za jednu přes 200,- Kč.
.link.
Tady je vidět, e výstupky nejsou přesně proti sobě. Tak na to pozor. Patice se jmenuje - BAX9s. To "X" je v názvu důleitý. Pokud to bude jen BA9s, tak budou výstupky přesně proti sobě a nejde to do patice.
Nejsou 4W. Jsou to H6W - teda halogeny - 6Wattů. Důleitý je, aby měly v označení písmeno "U". To je UV filtr. Jiný tam nedávej, mohlo by to pokodit parabolu. Jsou dost drahý a málokdy vydrí víc ne rok. Tak se vyplatí jich koupit víc za jedno potovný. Na netu se toti dají sehnat laciněji. V běným obchodě není vyjímka cena za jednu přes 200,- Kč.
http://autozarovky.hledejceny.cz/narva-h6w-12v-6w-bax9s-long-life/
Tady je vidět, e výstupky nejsou přesně proti sobě. Tak na to pozor. Patice se jmenuje - BAX9s. To "X" je v názvu důleitý. Pokud to bude jen BA9s, tak budou výstupky přesně proti sobě a nejde to do patice.
|
|
27.05.2013 20:54 -
|
2583467
|
|
řepák
|
|
|
...mi říkal známý co dělá u P-C e ty árovky tam má pro mě za 60,- ? Tedy e je běně mají za 120,- tak jakých pak 200 ?
...mi říkal známý co dělá u P-C e ty árovky tam má pro mě za 60,- ? Tedy e je běně mají za 120,- tak jakých pak 200 ?
|
|
27.05.2013 21:10 -
|
2583505
|
|
Jano
|
Město: Vychodna, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 117 |
|
|
Ja som tam mal 4watove tak som tam dal take iste a svietia dobre.
Ja som tam mal 4watove tak som tam dal take iste a svietia dobre.
|
|
01.06.2013 09:04 -
|
2585273
|
|
řepák
|
|
|
Teď sem byl u auta bo v Práglu aktuálne neleje a e jako vyměním ty árovky . S..u na to , to je mrsk , udělám to třeba a na chalupě a na to budu mít klid a hlavně pro případ detě sem pod střechou . Do teď to nesvítilo tak to 14 dní počká no ni ?
Teď sem byl u auta bo v Práglu aktuálne neleje a e jako vyměním ty árovky . S..u na to , to je mrsk , udělám to třeba a na chalupě a na to budu mít klid a hlavně pro případ detě sem pod střechou . Do teď to nesvítilo tak to 14 dní počká no ni ?
|
|
10.06.2013 11:09 -
|
2588007
|
|
tichys
|
|
|
Já se s tím poprvé taky trápil, ale nakonec jsem se na to vykalal jezdím je měnit do servisu. Poprvé jsem byl přímo v Citroenu, jedna skutečně stála přes 200,- Kč a vydrely 4 měsíce. Teď jezdím do jiného servisu, který se specializuje na Peugeot a Citroen, ale není "oficiální", take montují i náhrady. Naposledy (asi před rokem) jsem zaplatil asi 100,- Kč za obě. Výměnu nikdy nechtěli zaplatit tam ani tam, trvá toti asi 3 minuty (obě strany) - kdo ví, jak na to, tak to dělá poslepu (jinak to ostatně ani nejde)
Já se s tím poprvé taky trápil, ale nakonec jsem se na to vykalal jezdím je měnit do servisu. Poprvé jsem byl přímo v Citroenu, jedna skutečně stála přes 200,- Kč a vydrely 4 měsíce. Teď jezdím do jiného servisu, který se specializuje na Peugeot a Citroen, ale není "oficiální", take montují i náhrady. Naposledy (asi před rokem) jsem zaplatil asi 100,- Kč za obě. Výměnu nikdy nechtěli zaplatit tam ani tam, trvá toti asi 3 minuty (obě strany) - kdo ví, jak na to, tak to dělá poslepu (jinak to ostatně ani nejde):palec
|
|
10.06.2013 12:39 -
|
2588041
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Já tam dávám T4W .link. , aktuálně cena kolem 8Kč, kontroluju a případně vyměňuju je jednou za 2 roky před STK, na STK si nestěovali, do patice je s trochou síly dostanu (je to jen plech) a reflektoru zatím ani po 3 letech nijak viditelně nekodí. (na rozdíl od předposledních Octavií, kde čirý plast nad orig. parkovací árovkou praská větině lidí)
Já tam dávám T4W http://www.auto77.cz/autozarovky/12v/t2w-t3w-t4w/12v-t4w-ba9s-tr00121.html , aktuálně cena kolem 8Kč, kontroluju a případně vyměňuju je jednou za 2 roky před STK, na STK si nestěovali, do patice je s trochou síly dostanu (je to jen plech) a reflektoru zatím ani po 3 letech nijak viditelně nekodí. (na rozdíl od předposledních Octavií, kde čirý plast nad orig. parkovací árovkou praská větině lidí)
|
|
20.11.2013 19:28 -
|
2639787
|
|
Jimmivon
|
Město: Blíkovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 124 |
|
|
Koukal jsem na to velijak, ale vidím jen, e tam je plastová patice (světlejí plast) a do ni kabely. Je tam nějaký bajonet, nebo skutečně zmiňované pérko?
Koukal jsem na to velijak, ale vidím jen, e tam je plastová patice (světlejí plast) a do ni kabely. Je tam nějaký bajonet, nebo skutečně zmiňované pérko?
|
|
20.11.2013 19:44 -
|
2639790
|
|
C5stepan
|
|
|
Jumepovi trvala kadá cca 1 minutu i s vybalením z krabičky. A to si při tom vyprávěl s kamarádem. Mně zřejmě zachránil od průvihu na STK. Taky jsem netuil, e nemám přední parkovačky. A auto je zase o něco hezčí......
Jumepovi trvala kadá cca 1 minutu i s vybalením z krabičky:palec. A to si při tom vyprávěl s kamarádem. Mně zřejmě zachránil od průvihu na STK. Taky jsem netuil, e nemám přední parkovačky:-o. A auto je zase o něco hezčí......
|
|
01.12.2013 15:49 -
|
2642445
|
|
luta
|
|
|
tak u mám první výměnu taky za sebou. Bál jsem se, e to bude katastrofa, ale dík hubeným elektrikářským prstům, co jsou zvyklé na letování smd, mi obě trvaly dohromady asi "jen" 15 min . Baterka musela jít dolů. Krom času se natěstí nic nevymazalo
narval jsem tam H6W Narva z ges.cz
tak u mám první výměnu taky za sebou. Bál jsem se, e to bude katastrofa, ale dík hubeným elektrikářským prstům, co jsou zvyklé na letování smd, mi obě trvaly dohromady asi "jen" 15 min :-d. Baterka musela jít dolů. Krom času se natěstí nic nevymazalo :-p
narval jsem tam H6W Narva z ges.cz
|
|
01.12.2013 16:12 -
|
2642451
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Také jsem měnil,dal jsem H6W NARVA 12V 6W BAX9s long life,píou delí ivotnost,tak jsem zvědav,jo u řidiče byla sranda,baterka ven a vude plno místa,to jsem zvládnul sám,ale druhou stranu musela u dělat ena,árovku jsem vyndal,vyměnil a málo místa,nemohl jsem se tam vejít,u řidiče jsem měnil podruhé,ale a te jsem si viml toho druhého meního otvoru,mohl jsem se podívat,kam to vlastně strkám.
Také jsem měnil,dal jsem H6W NARVA 12V 6W BAX9s long life,píou delí ivotnost,tak jsem zvědav,jo u řidiče byla sranda,baterka ven a vude plno místa,to jsem zvládnul sám,ale druhou stranu musela u dělat ena,árovku jsem vyndal,vyměnil a málo místa,nemohl jsem se tam vejít,u řidiče jsem měnil podruhé,ale a te jsem si viml toho druhého meního otvoru,mohl jsem se podívat,kam to vlastně strkám.;-)
|
|
01.12.2013 19:28 -
|
2642492
|
|
jumep
|
|
|
len podotknem, ze ak ste sa chytitli skla rukou tak ste to menili zbytocne ....
len podotknem, ze ak ste sa chytitli skla rukou tak ste to menili zbytocne ....
|
|
01.12.2013 19:30 -
|
2642493
|
|
luta
|
|
|
ne nechytil a ocistil izopropylem nastesti se mi to vybavilo ze je to halogen
ne nechytil a ocistil izopropylem :-) nastesti se mi to vybavilo :) ze je to halogen
|
|
01.12.2013 19:32 -
|
2642494
|
|
jumep
|
|
|