| | |
24.01.2013 12:54 -
Výstraná světla, nejdou vypnout
|
2541784
|
|
Stirius
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 229 |
|
|
Ahoj,
jsem dnes na parkování na oběd zjistil, e mi nejdou vypnout výstraná světla. Vechny 4 blinkry vesele blikají a na mačkání tlačítka kalou. Jsem pak odpojil, zapojil baterku a el jezt. Ale problém to asi nevyřeilo . Kde bude chybka?
Ahoj,
jsem dnes na parkování na oběd zjistil, e mi nejdou vypnout výstraná světla. Vechny 4 blinkry vesele blikají a na mačkání tlačítka kalou. Jsem pak odpojil, zapojil baterku a el jezt. Ale problém to asi nevyřeilo :-). Kde bude chybka?
|
|
24.01.2013 14:38 -
Re: Výstraná světla, nejdou vypnout
|
2541806
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
A není prostě to tlačítko stále ve stavu stlačeném? Prostě by mohlo drhnout obvodem a zcela se nevracet. Nemá to velký zdvih. Přesně tohle jsem měl u vectry. U C5 jsem měl těký hokej, kdy jsem v madle řidiče cvičně zkusil vypnout ovládání zadních oken tlačítky zadních oken. Vysunout zpět to tlačítko bylo na několik minut a nevozím mrňata, tak jsem to vícekrát nezkouel.
A není prostě to tlačítko stále ve stavu stlačeném? Prostě by mohlo drhnout obvodem a zcela se nevracet. Nemá to velký zdvih. Přesně tohle jsem měl u vectry. U C5 jsem měl těký hokej, kdy jsem v madle řidiče cvičně zkusil vypnout ovládání zadních oken tlačítky zadních oken. Vysunout zpět to tlačítko bylo na několik minut a nevozím mrňata, tak jsem to vícekrát nezkouel.
|
|
24.01.2013 15:39 -
|
2541820
|
|
Stirius
|
|
|
Nevím, trochu se bojím, e je to tam zarvané a stlačené pořád. Teď to nedělá a zapínat to nebudu. V kadém přpadě jsem zkouel vypnutí mení i větí silou, ale spínač nesepnul.
Nevím, trochu se bojím, e je to tam zarvané a stlačené pořád. Teď to nedělá a zapínat to nebudu. V kadém přpadě jsem zkouel vypnutí mení i větí silou, ale spínač nesepnul.
|
|
24.01.2013 16:03 -
|
2541822
|
|
mravcek1
|
|
|
no mozu byt aj kontakty zlepene na relatku a tym ze odpojis baterku sa to rozpoji
no mozu byt aj kontakty zlepene na relatku a tym ze odpojis baterku sa to rozpoji
|
|
24.01.2013 17:31 -
|
2541860
|
|
Stirius
|
|
|
Ono je to zajímavějí. Teď jsem jel z práce. Dálkovým jsem otevřel auto a hádej co, začalo to blikat. Zkouel jsem to teda normál vypnout, bez úspěchu. Kdy drím ten čudl, tak po chvilce slyím, e to chce sepnout (vypnout), ale pak se rozbliká dál. To jsem zkusil tak 5x a nic. Tak jsem otevřel opět kapotu, znova nahodil baterku. Co mi potom ale začal hlásit Going into energy safe mode nebo jak. Nakonec se mi nastartovat povedlo.
Tady je monost, e mám fakt baterku v řiti, protoe teď v zimě jezdím málo, mám novou práci a ta je 3 minuty autem z baráku . Co akorát vyaví.
A dalí věc, nemůe být třeba nějaký kontakt přimrzlý nebo jinak spojený? Přeci jen je teď počasí ílené a krápníky mám na autě standardně...
A mám podezření, e kdybych auto odemkl klíčem (často mi teď dálkáč nereaguje), tak by to blikat nezačalo. I ráno, kdy večer zapnu dálkovým a ráno odemknu jen klíčkem, tak houká, ne to narvu do zapalování. Myslel jsem, e alarm je stejně nastavený, a u zamykám ručně, nebo dálkovým, hm?
Ono je to zajímavějí. Teď jsem jel z práce. Dálkovým jsem otevřel auto a hádej co, začalo to blikat. Zkouel jsem to teda normál vypnout, bez úspěchu. Kdy drím ten čudl, tak po chvilce slyím, e to chce sepnout (vypnout), ale pak se rozbliká dál. To jsem zkusil tak 5x a nic. Tak jsem otevřel opět kapotu, znova nahodil baterku. Co mi potom ale začal hlásit Going into energy safe mode nebo jak. Nakonec se mi nastartovat povedlo.
Tady je monost, e mám fakt baterku v řiti, protoe teď v zimě jezdím málo, mám novou práci a ta je 3 minuty autem z baráku :-). Co akorát vyaví.
A dalí věc, nemůe být třeba nějaký kontakt přimrzlý nebo jinak spojený? Přeci jen je teď počasí ílené a krápníky mám na autě standardně...
A mám podezření, e kdybych auto odemkl klíčem (často mi teď dálkáč nereaguje), tak by to blikat nezačalo. I ráno, kdy večer zapnu dálkovým a ráno odemknu jen klíčkem, tak houká, ne to narvu do zapalování. Myslel jsem, e alarm je stejně nastavený, a u zamykám ručně, nebo dálkovým, hm?
|
|
24.01.2013 18:12 -
|
2541871
|
|
jumep
|
|
|
nejsom si isty, ale mam dojem ze je to len tlacitko (nie prepinac) a zabudnite na nieco take ako ze je tam relatko co to spina, vypinac je zapojeny do budikov a odtial sa BSI dozveda ze chcem zapat vystrane svetla
to co popisujes je economy mode a vtedy ani svetla neblikaju ked odomknes (je jedno ako)
nejsom si isty, ale mam dojem ze je to len tlacitko (nie prepinac) a zabudnite na nieco take ako ze je tam relatko co to spina, vypinac je zapojeny do budikov a odtial sa BSI dozveda ze chcem zapat vystrane svetla
to co popisujes je economy mode a vtedy ani svetla neblikaju ked odomknes (je jedno ako)
|
|
24.01.2013 19:59 -
|
2541927
|
|
Stirius
|
|
|
Ok, ale proč to potom nejde vypnout? Respektive po odlockování to hned zase bliká a pomůe jen baterka off - on?
A economy mod se zapne, kdy je slabá baterka? Nebo je tam něco jiného v tom?
Ok, ale proč to potom nejde vypnout? Respektive po odlockování to hned zase bliká a pomůe jen baterka off - on?
A economy mod se zapne, kdy je slabá baterka? Nebo je tam něco jiného v tom?
|
|
24.01.2013 20:02 -
|
2541934
|
|
jumep
|
|
|
economy mode sa zapina v c5 1 po urcitom case ked je auto v "zobudenom" stave
takze je mozne ze ti nieco ostava zopnute
neblbne ti vnutorne osvetlenie nahodou? (skontroluj si stropne svetla - hlavne zadne)
economy mode sa zapina v c5 1 po urcitom case ked je auto v "zobudenom" stave
takze je mozne ze ti nieco ostava zopnute
neblbne ti vnutorne osvetlenie nahodou? (skontroluj si stropne svetla - hlavne zadne)
|
|
24.01.2013 23:30 -
|
2542069
|
|
jruze
|
|
|
Mám pocit e to nebude chtít usnout BSI bude reagovat e se něco děje a neusne,ovládání tohoto je podle mne v BSI a spojené i s tuím giroskopem a abs (funkce prudkého brdění a zapnutí varovek) a podle mne je to také jen inpuls tlačítko. co zkusit v diag vypnout toto.
Mám pocit e to nebude chtít usnout BSI bude reagovat e se něco děje a neusne,ovládání tohoto je podle mne v BSI a spojené i s tuím giroskopem a abs (funkce prudkého brdění a zapnutí varovek) a podle mne je to také jen inpuls tlačítko. co zkusit v diag vypnout toto.
|
|
24.01.2013 23:35 -
|
2542071
|
|
jumep
|
|
|
skor v diagnostike sledovat co sa tvari ako zapnute ked ma byt vypnute
skor v diagnostike sledovat co sa tvari ako zapnute ked ma byt vypnute
|
|
25.01.2013 11:07 -
|
2542095
|
|
Stirius
|
|
|
No, diag doma nemám . Ale je to na prd, dnes ráno jsem zase přiel, odemkl klíčkem manuálně a začalo to blikat. Automaticky mi taky hází energy mod (fakt se obávám, e tohle je spí vycucanou baterkou) a blikání musím zase vypnout zapnout baterku.
Kdy můu a nemůu nastartovat na energy mod? Mi to třeba 3x nejde, pak zkusím počkat nebo vypnout zapnout klíček a chytne se. Ale nějak nevím kdy...
No, diag doma nemám :-). Ale je to na prd, dnes ráno jsem zase přiel, odemkl klíčkem manuálně a začalo to blikat. Automaticky mi taky hází energy mod (fakt se obávám, e tohle je spí vycucanou baterkou) a blikání musím zase vypnout zapnout baterku.
Kdy můu a nemůu nastartovat na energy mod? Mi to třeba 3x nejde, pak zkusím počkat nebo vypnout zapnout klíček a chytne se. Ale nějak nevím kdy...
|
|
25.01.2013 11:11 -
|
2542097
|
|
jumep
|
|
|
ak ti nejde odomykat klucom a hlasi to chybu immo atd, stalo sa ze bol nejaky pochybny kontakt na poistke pacok (comu) a vtedy to blblo
ak ti nejde odomykat klucom a hlasi to chybu immo atd, stalo sa ze bol nejaky pochybny kontakt na poistke pacok (comu) a vtedy to blblo
|
|
25.01.2013 17:43 -
|
2542124
|
|
Stirius
|
|
|
Tak někde je průser. Popíu jetě jednou diagnózu:
1. Pár dní zpátky jsem zapnul výstrané světla, nely vypnout = baterka vypnout, zapnout a pomůe to.
2. Zamknu auto (klíčkem nebo čímkoliv, je to fuk). Dojdu dalí den, odemknu a svině bliká okamitě znova na vechny strany. Musím opět vypnout, zapnout baterku manuálně.
3. Tlačítko jsem dřív slyel i spínat, kdy jsem to podrel a tlačil na něj. Teď je gumové, necítím ádný "stisk" spínače, můu dret, jak chci, ale prd. Jak kdybych tlačil na gumu a nic z toho.
4. Od té doby se mi naprosto pokadé, kdy dám klíček do zámku a otočím, nahodí energy safe mode. Netuím, jak normálně startovat, protoe je to celé dok...mrvené. Vdy zkouím zapínat, vypínat a startovat, a se to podaří. Třeba na poosmé. Dnes se mi povedlo, e jsem i vypnul klíček a svítil mi svině lcd displej. Jinak to standardně vechno pozhasíná a mám utrum.
5. Dnes jsem koupil novou baterku, situace STEJNÁ. Stále energy safe mode.
6. Alarm, zamykání, odemýkání vypadá normálně, blikne to vude jak má. Jen to potom začne blikat znova.
Co s tím? Není někde pojistka na to zamrvené tlačítko, ale aby mi blinkry fungovaly dál? Co ten safe mode? Není někde nějaký reset nebo něco? Co se mi tam podělalo?
Počítám, e budu muset zajet na diag, ale nevím, kdy se tam dostanu a takto budu muset jak idiot kadé ráno otvírat kapotu, vypínat, zapínat baterku...
Tak někde je průser. Popíu jetě jednou diagnózu:
1. Pár dní zpátky jsem zapnul výstrané světla, nely vypnout = baterka vypnout, zapnout a pomůe to.
2. Zamknu auto (klíčkem nebo čímkoliv, je to fuk). Dojdu dalí den, odemknu a svině bliká okamitě znova na vechny strany. Musím opět vypnout, zapnout baterku manuálně.
3. Tlačítko jsem dřív slyel i spínat, kdy jsem to podrel a tlačil na něj. Teď je gumové, necítím ádný "stisk" spínače, můu dret, jak chci, ale prd. Jak kdybych tlačil na gumu a nic z toho.
4. Od té doby se mi naprosto pokadé, kdy dám klíček do zámku a otočím, nahodí energy safe mode. Netuím, jak normálně startovat, protoe je to celé dok...mrvené. Vdy zkouím zapínat, vypínat a startovat, a se to podaří. Třeba na poosmé. Dnes se mi povedlo, e jsem i vypnul klíček a svítil mi svině lcd displej. Jinak to standardně vechno pozhasíná a mám utrum.
5. Dnes jsem koupil novou baterku, situace STEJNÁ. Stále energy safe mode.
6. Alarm, zamykání, odemýkání vypadá normálně, blikne to vude jak má. Jen to potom začne blikat znova.
Co s tím? Není někde pojistka na to zamrvené tlačítko, ale aby mi blinkry fungovaly dál? Co ten safe mode? Není někde nějaký reset nebo něco? Co se mi tam podělalo?
Počítám, e budu muset zajet na diag, ale nevím, kdy se tam dostanu a takto budu muset jak idiot kadé ráno otvírat kapotu, vypínat, zapínat baterku... :nevim
|
|
25.01.2013 17:52 -
|
2542125
|
|
jumep
|
|
|
pletes tu 2 veci
ked startujes tak otocis klucom a nic sa nedeje?
economy mode je ako sme uz pisali, dovodom ze sa neuspi BSI a po case vyhlasi economy mode, nehladaj v tom chybu startovania, vypinac smeroviek skus odpojit, je to jednoduchy konektor (musis dat dole predny panel - .link. zaujima ta to len po to co das dole ten okrasny panel), po tom co das panel dole ten vypinac aj vytiahnes, alebo vytiahnes konektor priamo z neho
ako som uz pisal, je to tlacitko a s funciou blinkrov v podstate nema absolutne nic
pletes tu 2 veci
ked startujes tak otocis klucom a nic sa nedeje?
economy mode je ako sme uz pisali, dovodom ze sa neuspi BSI a po case vyhlasi economy mode, nehladaj v tom chybu startovania, vypinac smeroviek skus odpojit, je to jednoduchy konektor (musis dat dole predny panel - http://www.jumep.com/c5/panelklimatizacie/ zaujima ta to len po to co das dole ten okrasny panel), po tom co das panel dole ten vypinac aj vytiahnes, alebo vytiahnes konektor priamo z neho
ako som uz pisal, je to tlacitko a s funciou blinkrov v podstate nema absolutne nic
|
|
25.01.2013 17:52 -
|
2542126
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
To ze po odpojeni baterky nejde daky cas nastartovat je normalne. Toto s tym nesúvisí. Ak to tlacitko nema dobry chod tak ako pises tak bude chyba v nom. Tak ho vyber a odpoj. A pozri pre istotu zadne svetielko interierove.
To ze po odpojeni baterky nejde daky cas nastartovat je normalne. Toto s tym nesúvisí. Ak to tlacitko nema dobry chod tak ako pises tak bude chyba v nom. Tak ho vyber a odpoj. A pozri pre istotu zadne svetielko interierove.
|
|
25.01.2013 17:55 -
|
2542128
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Asi bude nejlepí prodat auto a koupit jiné
No nyní váně - proč neřeí původní problém? V bodě 3 píe, etlačítko necvaká, je gumové, no prostě v pr..achu, tak bych vyměnil to tlačítko. Jumep jansě píe, e je to normální spínač s aretací, nic jiného.
No a a se toto odstraní, tak se ukáe, zda dalí potíe s tím souvisejí nebo ne.
Asi bude nejlepí prodat auto a koupit jiné :-)
No nyní váně - proč neřeí původní problém? V bodě 3 píe, etlačítko necvaká, je gumové, no prostě v pr..achu, tak bych vyměnil to tlačítko. Jumep jansě píe, e je to normální spínač s aretací, nic jiného.
No a a se toto odstraní, tak se ukáe, zda dalí potíe s tím souvisejí nebo ne.
|
|
25.01.2013 18:20 -
|
2542130
|
|
Stirius
|
|
|
Hm, zkusím odpojit ten spínač a uvidíme.
Otázka - pokud odpojím, zapojím baterku, po jaké době bych neměl vidět ten safe mod? Protoe tohle se mi dřív nikdy nestalo a to jsem odpojoval docela často. Osobně si myslím, e je to nějak spojitý problém s tím čudlem.
Jinak jumepe ne, pokud otočím klíčkem, tak startuje, haví, ale nepřeskočí a nenastartuje, jenom chrochtá. Ve funguje, jenom nenastartuje...
Hm, zkusím odpojit ten spínač a uvidíme.
Otázka - pokud odpojím, zapojím baterku, po jaké době bych neměl vidět ten safe mod? Protoe tohle se mi dřív nikdy nestalo a to jsem odpojoval docela často. Osobně si myslím, e je to nějak spojitý problém s tím čudlem.
Jinak jumepe ne, pokud otočím klíčkem, tak startuje, haví, ale nepřeskočí a nenastartuje, jenom chrochtá. Ve funguje, jenom nenastartuje...
|
|
25.01.2013 18:25 -
|
2542131
|
|
jumep
|
|
|
tak ano, to je to ze si mal odpojenu baterku a musis pockat par minut kym sa inicializuje a dovoli startovat (vypise ti to mimo ine aj immobilizer fault, ale kedze je to v economy mode tak to nevidis), to neries
este ako rychlo to blika? rychlo ako ked odomknes alebo pomaly ako smerovky?
ps. inak co to mas za benzin ked ti to zhavy?
tak ano, to je to ze si mal odpojenu baterku a musis pockat par minut kym sa inicializuje a dovoli startovat (vypise ti to mimo ine aj immobilizer fault, ale kedze je to v economy mode tak to nevidis), to neries
este ako rychlo to blika? rychlo ako ked odomknes alebo pomaly ako smerovky?
ps. inak co to mas za benzin ked ti to zhavy? :D
|
|
25.01.2013 19:25 -
|
2542137
|
|
Stirius
|
|
|
Benzín standard . Bliká to normál, jak kdy zapne výstrané, stejný rytmus...
Benzín standard :-). Bliká to normál, jak kdy zapne výstrané, stejný rytmus...
|
|
25.01.2013 20:08 -
|
2542140
|
|
jumep
|
|
|