| | |
04.01.2013 17:37 -
Nefunkční natáčení světel / C5II
|
2536771
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
presunuti diskuze ...
presunuti diskuze ...
|
|
04.01.2013 14:32 -
Natáčení světel nefunkční.
|
2536746
|
|
Pawell
|
Město: U Pelhřimova :), Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 97 |
|
|
Ahoj. Přestali se mi natáčet světla, byl jsem na diagnostice a ukázalo to chybu u světla spolujezdce, nahoru a dolu funguje, do stran ne. Diagnostika Texa a číslo chyby B1110. Ví někdo, kde je chyba? Budu rád za kadou radu, děkuji.
C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break. r.v.2006.
Ahoj. Přestali se mi natáčet světla, byl jsem na diagnostice a ukázalo to chybu u světla spolujezdce, nahoru a dolu funguje, do stran ne. Diagnostika Texa a číslo chyby B1110. Ví někdo, kde je chyba? Budu rád za kadou radu, děkuji.
C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break. r.v.2006.
|
|
05.01.2013 02:34 -
Re: Nefunkční natáčení světel / C5II
|
2536913
|
|
Pawell
|
Město: U Pelhřimova :), Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 97 |
|
|
jruze napsal(a): Diagnostika-test akčních členů - zjistit která funkce nereaguje(nebo nejde odzkouet) - chyba bude zřejmě v těch jezdcích(nebo v kabelech v lampě) - bliká ti kontrolka tlumených světel na přístrojovce? V horím případě jednotka xenonů (je pod drákem AKU) cena kolem 3500,- Zkus zahýbat kabely v lampě a rozpojit a zapojit jak lampu tak jednotku xen. Ano, kontrolka bliká, kdy vypnu natáčení světel, pak je ve ok. Zapnu, pípne chybu. Druhé světlo přes diagnostiku funguje. Mrknu na to, dám vědět. Dík.
Ano, kontrolka bliká, kdy vypnu natáčení světel, pak je ve ok. Zapnu, pípne chybu. Druhé světlo přes diagnostiku funguje. Mrknu na to, dám vědět. Dík. ;-)
|
|
06.01.2013 17:31 -
|
2537157
|
|
Pawell
|
|
|
jruze napsal(a): V diag by mohla být uloena chyba komunikace mezi lampama (přesné znění si nepamatuji) - tak to bude chtít lampu ven a pořádně zkontrolovat jestli není některý drátky prodřené a nelusnou se o něco - to jsem tu řeil a nejhorí e to nedělalo pořád.Tobě to dělá pravidelně? ve dne i v noci ? (vedne by to dělat nemělo) to jsem jetě nezkouel, zítra to prubnu . Ono se to má tak, v letě jsem obě světla měnil, měl jsem toti nehodu, tak jsem sehnal jiné pouité, jedno bylo opravované a myslim e zrovna to co mi teď blbne, co se týče skleletu na zadní straně, čtyry měsíce to fungovalo bez problému. a teď přestalo jít...
to jsem jetě nezkouel, zítra to prubnu . ;-) Ono se to má tak, v letě jsem obě světla měnil, měl jsem toti nehodu, tak jsem sehnal jiné pouité, jedno bylo opravované a myslim e zrovna to co mi teď blbne, co se týče skleletu na zadní straně, čtyry měsíce to fungovalo bez problému. a teď přestalo jít...
|
|
23.01.2013 23:55 -
|
2541725
|
|
Pawell
|
|
|
Pawell napsal(a): to jsem jetě nezkouel, zítra to prubnu . Ono se to má tak, v letě jsem obě světla měnil, měl jsem toti nehodu, tak jsem sehnal jiné pouité, jedno bylo opravované a myslim e zrovna to co mi teď blbne, co se týče skleletu na zadní straně, čtyry měsíce to fungovalo bez problému. a teď přestalo jít... Take jsem vyměnil baterii, odpojil světlo co blblo a odpojil kabel z té jednotky, opět ve připojil a světla fungují jako dřív, tak nevím kde byla chyba. Hlavně kdy to jde a snad to vydrí
Take jsem vyměnil baterii, odpojil světlo co blblo a odpojil kabel z té jednotky, opět ve připojil a světla fungují jako dřív, tak nevím kde byla chyba. Hlavně kdy to jde a snad to vydrí :palec
|
|
11.01.2014 11:08 -
|
2655686
|
|
Vaek66
|
Město: Nučice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 64 |
|
|
Ahoj Chlapci a Chlapi,
mám C2 II s D1S. Zeptám se: Natáčí se jen tlumená světla, nebo i dálková?
Vaek
Ahoj Chlapci a Chlapi,
mám C2 II s D1S. Zeptám se: Natáčí se jen tlumená světla, nebo i dálková?
Vaek
|
|
11.01.2014 11:28 -
|
2655696
|
|
jumep
|
|
|
teoretciky by sa mali oboje ale v podstate aj nemusia
ak sa ti natacaju stretavacky a nie dialkove tak je to vporiadku, ono to relativne na tych dialkovych nema vyznam ani
teoretciky by sa mali oboje ale v podstate aj nemusia
ak sa ti natacaju stretavacky a nie dialkove tak je to vporiadku, ono to relativne na tych dialkovych nema vyznam ani
|
|
11.01.2014 11:53 -
|
2655708
|
|
Vaek66
|
Město: Nučice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 64 |
|
|
To si myslím taky, ale nerozumím odpovědi . Teoreticky oboje, ale nemusí . Sháním informaci jak to má být.
a) Potkávačky se natáčejí, xenony ne!
b) Potkávačky i xenony se natáčejí!
Vaek
Vaek
To si myslím taky, ale nerozumím odpovědi :(. Teoreticky oboje, ale nemusí :). Sháním informaci jak to má být.
a) Potkávačky se natáčejí, xenony ne!
b) Potkávačky i xenony se natáčejí!
Vaek
Vaek
|
|
11.01.2014 13:56 -
|
2655744
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Já teda nevím, ale D1S je bixenon a ten obsahuje jak potkávací, tak dálkový světlo. Jedna výbojka a překlápěcí "zrcátko" pro změnu svícení uvnitř výbojky. Take se natáčí dálkový i tlumený.
Samozřejmě dálkový má jetě přídavný světlo s H1 55W a to je pevný a nehýbe se.
Já teda nevím, ale D1S je bixenon a ten obsahuje jak potkávací, tak dálkový světlo. Jedna výbojka a překlápěcí "zrcátko" pro změnu svícení uvnitř výbojky. Take se natáčí dálkový i tlumený.
Samozřejmě dálkový má jetě přídavný světlo s H1 55W a to je pevný a nehýbe se.
|
|
11.01.2014 19:08 -
|
2655784
|
|
STRUCTOR
|
Město: Praha 8, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 88 |
|
|
Mno, D1s je označení výbojky a ne světla. Pokud má bixenon, tedy jedna výbojka (hlavně jedna parabola) pro potkávací i dálková, tak se určitě natáčí potkávací i dálková společně. Pokud má zvlá parabolu (tedy výbojky či árovky) zvlá na potkávací a zvlá na dálková, potom se ta druhá parabola pro dálková světla nenatáčí. Záleí na výbavě vozu, jaký má typ světel.
Mno, D1s je označení výbojky a ne světla. Pokud má bixenon, tedy jedna výbojka (hlavně jedna parabola) pro potkávací i dálková, tak se určitě natáčí potkávací i dálková společně. Pokud má zvlá parabolu (tedy výbojky či árovky) zvlá na potkávací a zvlá na dálková, potom se ta druhá parabola pro dálková světla nenatáčí. Záleí na výbavě vozu, jaký má typ světel.
|
|
11.01.2014 20:26 -
|
2655802
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Já to taky moc nechápu ten rozdíl xenon/bixenon. A nevím co vlastně mám.Viml jsem si e kdy dám dálku svítí árovka vedle čočky xenonu.V serpentinach v noci mi přijde e to natáčení nevidím,ale je moné e je to tolik světla e to není poznat.
Při potkávávacích vidím krásně jak se to hýbe Proto moc dálkové nepouívám abych si to uil
Já to taky moc nechápu ten rozdíl xenon/bixenon. A nevím co vlastně mám.Viml jsem si e kdy dám dálku svítí árovka vedle čočky xenonu.V serpentinach v noci mi přijde e to natáčení nevidím,ale je moné e je to tolik světla e to ne:nevimní poznat.:nevim
Při potkávávacích vidím krásně jak se to hýbe :palec Proto moc dálkové nepouívám abych si to uil :-)))):-))
|
|
11.01.2014 21:12 -
|
2655836
|
|
jumep
|
|
|
C5 2 ma bixenon, ja som len zato myslel ze ked sa to zrkaldo preklopi tak sa to mozno nemusi natacat, nic viac ... preto som hovoril ze teoreticky malo, ale nemusi
ale uz je tu jasne odpovedane, ano nataca sa (akurat teda s dialkovym svieti aj H1 a ta sa nenataca)
C5 2 ma bixenon, ja som len zato myslel ze ked sa to zrkaldo preklopi tak sa to mozno nemusi natacat, nic viac ... preto som hovoril ze teoreticky malo, ale nemusi
ale uz je tu jasne odpovedane, ano nataca sa (akurat teda s dialkovym svieti aj H1 a ta sa nenataca)
|
|
11.01.2014 21:33 -
|
2655855
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Ano, přesně tak to je. Při dálkových je to taky vidět, ale hůř, protoe do toho svítěj rovně ty přídavný H1.
Ano, přesně tak to je. Při dálkových je to taky vidět, ale hůř, protoe do toho svítěj rovně ty přídavný H1.
|
|
11.01.2014 21:41 -
|
2655870
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Take mám bix a při dálce svítí xenon víc a jetě je podpořen árovkou,chápu dobře?
Take mám bix a při dálce svítí xenon víc a jetě je podpořen árovkou,chápu dobře?
|
|
11.01.2014 21:49 -
|
2655886
|
|
jumep
|
|
|