| | |
15.12.2012 21:04 -
Nefunkční rádio po odpojení baterie.
|
2530992
|
|
tom90
|
Město: Kadaň, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Ahoj. Dnes jsme kvůli výměně árovky u CII 2.0HDi odpojili baterii a po opětovném přípojení nefunguje rádio. Zkusil jsem podret tlačítko klíčku cca deset vteřin, bez výsledku, poté opět odpojit baterku a po připojení počkat něco přes tři minuty, poté opět podrené tlačítko klíčku a stále nic. Prozkoueny vekeré pojistky a bez problému. Rádio je schopné vysunout i zasunout cd, ale prostě nehraje a ani v menu nejde vůbec najet na ikonku audia. Jedná se o originál autorádio. Nemáte s tím někdo zkuenost?
Ahoj. Dnes jsme kvůli výměně árovky u CII 2.0HDi odpojili baterii a po opětovném přípojení nefunguje rádio. Zkusil jsem podret tlačítko klíčku cca deset vteřin, bez výsledku, poté opět odpojit baterku a po připojení počkat něco přes tři minuty, poté opět podrené tlačítko klíčku a stále nic. Prozkoueny vekeré pojistky a bez problému. Rádio je schopné vysunout i zasunout cd, ale prostě nehraje a ani v menu nejde vůbec najet na ikonku audia. Jedná se o originál autorádio. Nemáte s tím někdo zkuenost?
|
|
15.12.2012 21:28 -
Re: Nefunkční rádio po odpojení baterie.
|
2530996
|
|
jumep
|
|
|
naco si nakodovaval kluc ked ti nejde radio?
tu je fakt otazka co sa stalo, kedze pises ze c5 2 a ide ti ovladanie displaya
naco si nakodovaval kluc ked ti nejde radio?
tu je fakt otazka co sa stalo, kedze pises ze c5 2 a ide ti ovladanie displaya
|
|
15.12.2012 21:37 -
|
2531001
|
|
tom90
|
|
|
Ovládání displeje jde normálně. Ale rádio jako kdyby v autě vůbec nebylo. Jak říkám, na ikonu audia vůbec nejde najet, navíc je oproti těm zbývajícím třem jakoby nejasná, nekonkrétní, vykreslená jen kadým druhým bodem, nebo jak to popsat.
Ovládání displeje jde normálně. Ale rádio jako kdyby v autě vůbec nebylo. Jak říkám, na ikonu audia vůbec nejde najet, navíc je oproti těm zbývajícím třem jakoby nejasná, nekonkrétní, vykreslená jen kadým druhým bodem, nebo jak to popsat.
|
|
15.12.2012 21:43 -
|
2531002
|
|
jumep
|
|
|
jo, je "zasedena"
poistkou to nebude, to by nesla polka auta
tazko takto povedat, pozret diagnostikou a podla toho sa hybat
jo, je "zasedena"
poistkou to nebude, to by nesla polka auta
tazko takto povedat, pozret diagnostikou a podla toho sa hybat
|
|
16.12.2012 11:54 -
|
2531070
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
mono blbos ale sa mi vidí ze tieto rádia mali problém s tlačítkom. Skús ten gombík plastový rukou vybra, normálne ide von vytiahnu a rádio pusti tak za zatlači tu kovovú osku. Ta plastová čas sa často pokodila a náhrada sa dá kúpi v citrone za pár centov.
mono blbos ale sa mi vidí ze tieto rádia mali problém s tlačítkom. Skús ten gombík plastový rukou vybra, normálne ide von vytiahnu a rádio pusti tak za zatlači tu kovovú osku. Ta plastová čas sa často pokodila a náhrada sa dá kúpi v citrone za pár centov.
|
|
16.12.2012 12:09 -
|
2531072
|
|
tom90
|
|
|
Bohuel problém nevyřeen. V tlačítku to není. Protoe rádio se zapne mimo jiné i vloením CD. A tady to CD normálně schramstne, ale nic víc se u nezapne.
Bohuel problém nevyřeen. V tlačítku to není. Protoe rádio se zapne mimo jiné i vloením CD. A tady to CD normálně schramstne, ale nic víc se u nezapne.
|
|
16.12.2012 14:40 -
|
2531097
|
|
Jano
|
Město: Vychodna, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 117 |
|
|
Toto sa mi stalo a stačilo bateriu odpoji a pripoji najprv mínus a potom plus.
Toto sa mi stalo a stačilo bateriu odpoji a pripoji najprv mínus a potom plus.
|
|
21.02.2013 13:32 -
|
2550139
|
|
personz
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 32 |
|
|
zdarec mám ten samý problém,baterka z auta vyndaná cca dva dny...po zapojení nejde radio..udělal jsem ve podle rad a doporučení...znovu odpojit pak znovu zapojit..zasunul klíč do zapalování..počkal cca 2minuty,pak otočil klíč do polohy jedna zase cca 2minuty,pak nechal načíst vekeré kontrolky..nastartoval a radio pořád nic.I jsem zkusil odpojit a znovu zapojit nejdřív minus pak plus ...pořád nic.Před odpojením baterky na tu delí dobu mi radio normálně fungovalo....tak se chci zeptat jestli někdo nevíte jetě o nějakém figlu,který by mi mohl pomoci jetě před tím,ne asi budu muset navtívit odborníků? díky ahojda..
zdarec mám ten samý problém,baterka z auta vyndaná cca dva dny...po zapojení nejde radio..udělal jsem ve podle rad a doporučení...znovu odpojit pak znovu zapojit..zasunul klíč do zapalování..počkal cca 2minuty,pak otočil klíč do polohy jedna zase cca 2minuty,pak nechal načíst vekeré kontrolky..nastartoval a radio pořád nic.I jsem zkusil odpojit a znovu zapojit nejdřív minus pak plus ...pořád nic.Před odpojením baterky na tu delí dobu mi radio normálně fungovalo....tak se chci zeptat jestli někdo nevíte jetě o nějakém figlu,který by mi mohl pomoci jetě před tím,ne asi budu muset navtívit odborníků? díky ahojda..:-)
|
|
21.02.2013 15:49 -
|
2550165
|
|
jumep
|
|
|
mas tam VDO alebo RT3?
mas tam VDO alebo RT3?
|
|
21.02.2013 18:43 -
|
2550189
|
|
jruze
|
|
|
RT3 má vlastní zdroj- pokud není KO tak by to mělo přeít bez úhony. Jestli VDO tak bych zkusil odpojit a znovu připojit rádio jako takové,potom jedině diag a zkusit ho znovu nakonfigurovat. V profilu má nějaké bludy - C5 I - RT5? rádio s cd a telefon - tak asi RT3.
RT3 má vlastní zdroj- pokud není KO tak by to mělo přeít bez úhony. Jestli VDO tak bych zkusil odpojit a znovu připojit rádio jako takové,potom jedině diag a zkusit ho znovu nakonfigurovat. :nevim V profilu má nějaké bludy - C5 I - RT5? rádio s cd a telefon - tak asi RT3.
Přílohy: 200320111689.jpg ( 748115b ) - VDO rádio + telefon rt3.pdf ( 1047507b ) - |
|
21.02.2013 20:59 -
|
2550254
|
|
tom90
|
|
|
U mě byl problém nakonec v tolikrát omílaném zlomeném tlačítku rádia. Rádio se toti po odpojení vypne a je potřeba ho zapnout tím knoflíkem. Zmátlo mě, e nelo najet ani na ikonku audia v menu, co ale nelo právě proto, e rádio nebylo zapnuté, nikoliv tím, e by řídící jednotka "zapomněla" e v autě je rádio, jak mi také někdo tvrdil.
Na problém přiel a druhý člověk z diagnostikou, který tak dlouho tvrdil, e dle počítače je ve ok, a se začal ourat v tom čudlíku a nejednou rádio hrálo.
U mě byl problém nakonec v tolikrát omílaném zlomeném tlačítku rádia. Rádio se toti po odpojení vypne a je potřeba ho zapnout tím knoflíkem. Zmátlo mě, e nelo najet ani na ikonku audia v menu, co ale nelo právě proto, e rádio nebylo zapnuté, nikoliv tím, e by řídící jednotka "zapomněla" e v autě je rádio, jak mi také někdo tvrdil.
Na problém přiel a druhý člověk z diagnostikou, který tak dlouho tvrdil, e dle počítače je ve ok, a se začal ourat v tom čudlíku a nejednou rádio hrálo.
|
|
22.02.2013 12:33 -
|
2550436
|
|
personz
|
|
|
jj,mám přesně totoVDO radio s telefonem.RT3 to není.Odpojit a znovu zapojit jsem to zkouel u několikrát...Nu,zkouím to znovu.Uvidím,třeba se teď rozmyslí a začne hrát.Zapínací knoflík se zdá být v pohodě.
Jen mi příjde divné,e radio hraje a po odpojení baterie a delí době kdy se zapojila zpět u nehraje,to mi nepříjde,e by měla být závada v nějakém knoflíku.
jj,mám přesně totoVDO radio s telefonem.RT3 to není.Odpojit a znovu zapojit jsem to zkouel u několikrát...Nu,zkouím to znovu.Uvidím,třeba se teď rozmyslí a začne hrát.Zapínací knoflík se zdá být v pohodě.
Jen mi příjde divné,e radio hraje a po odpojení baterie a delí době kdy se zapojila zpět u nehraje,to mi nepříjde,e by měla být závada v nějakém knoflíku.
|
|
22.02.2013 20:05 -
|
2550575
|
|
jumep
|
|
|
mno, display ti svieti normalne?
mno, display ti svieti normalne?
|
|
23.02.2013 21:55 -
|
2550899
|
|
tom90
|
|
|
personz napsal(a): jj,mám přesně totoVDO radio s telefonem.RT3 to není.Odpojit a znovu zapojit jsem to zkouel u několikrát...Nu,zkouím to znovu.Uvidím,třeba se teď rozmyslí a začne hrát.Zapínací knoflík se zdá být v pohodě.
Problém je, e rádio normálně zapne klíčkem, kdeto a právě po odpojení baterie to musí provést manuálně tím knoflíkem. Tzn. e knoflík můe být v háji dávno, ale pozná to právě a po tom odpojení. Můj se zdál být taky ok, ale nakonec nebyl. Neříkám, e to tím je, ale přesto bych to pořádně prověřil, ne se pustí do diagnostik a podobných sloitějích věcí, jako jsem to udělal já.
Problém je, e rádio normálně zapne klíčkem, kdeto a právě po odpojení baterie to musí provést manuálně tím knoflíkem. Tzn. e knoflík můe být v háji dávno, ale pozná to právě a po tom odpojení. Můj se zdál být taky ok, ale nakonec nebyl. Neříkám, e to tím je, ale přesto bych to pořádně prověřil, ne se pustí do diagnostik a podobných sloitějích věcí, jako jsem to udělal já.
|
|
25.02.2013 09:16 -
|
2551505
|
|
personz
|
|
|
no zapinal jsem ho před tím knoflíkem vecekrát či vypínal...vídím to asi tak,e si musím natudovat economy mode a trochu se o svém autě dozvědět více
jináč display svítí normálně,navigace frčí jak má,jen je problémek s radiem...,které stávkuje z nějakého duvodu
no zapinal jsem ho před tím knoflíkem vecekrát či vypínal...vídím to asi tak,e si musím natudovat economy mode a trochu se o svém autě dozvědět více :-)
jináč display svítí normálně,navigace frčí jak má,jen je problémek s radiem...,které stávkuje z nějakého duvodu
|
|
25.02.2013 10:34 -
|
2551530
|
|
personz
|
|
|
take nový poznatek,odpojil jsem baterku,nechal to vikend bez ni.Teď jsem to zapojil dle pokynu,take první minus pak plus...pak vlezl do auta...nechal to tak cca 5minut ...pak strčil klič do zapalovani a otočil do polohy jedna a nechal asi 3minuty...pak otočil do polohy dvě,aby se rozsvitily kontrolky..nechal je cca 2minuty svítit,pak nastartoval a nechal běet nějakou dobu.Nastavil si čas datum a zkusil radio...NIC GPSka naběhla v pohodě,měnič na cd takté přechroustal cd i po vytaení za sobníku a zpětném vrácení si je načetl ,ale rádio prostě stávkuje.
Pojistka zkontrolovaná před cca 3 dny i na zkouku daná nová.Stále nic
a tak se chci zeptat jak se dá snadno vyměnit ten spoutěcí knoflík je li to tím? či případně zkontrolovat jestli je patný či dobrý?
take nový poznatek,odpojil jsem baterku,nechal to vikend bez ni.Teď jsem to zapojil dle pokynu,take první minus pak plus...pak vlezl do auta...nechal to tak cca 5minut ...pak strčil klič do zapalovani a otočil do polohy jedna a nechal asi 3minuty...pak otočil do polohy dvě,aby se rozsvitily kontrolky..nechal je cca 2minuty svítit,pak nastartoval a nechal běet nějakou dobu.Nastavil si čas datum a zkusil radio...NIC :-) GPSka naběhla v pohodě,měnič na cd takté přechroustal cd i po vytaení za sobníku a zpětném vrácení si je načetl ,ale rádio prostě stávkuje.
Pojistka zkontrolovaná před cca 3 dny i na zkouku daná nová.Stále nic :-)
a tak se chci zeptat jak se dá snadno vyměnit ten spoutěcí knoflík je li to tím? či případně zkontrolovat jestli je patný či dobrý?
|
|
25.02.2013 11:13 -
|
2551565
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
mas to z brna do olomouce kousek,tak se zastav podivam se ti na to
mas to z brna do olomouce kousek,tak se zastav podivam se ti na to ;)
|
|
25.02.2013 11:19 -
|
2551566
|
|
personz
|
|
|
ty má sídlo kde přesně? Jestli to nechce psát sem,dam ti na sebe email a popřemýlím nad tím,protoe značkový citroen beru jako poslední taci
ty má sídlo kde přesně? Jestli to nechce psát sem,dam ti na sebe email a popřemýlím nad tím,protoe značkový citroen beru jako poslední taci :-)
|
|
| |
|
|