| | |
05.12.2012 08:27 -
Blikanie kontrolky stretavacich svetiel / C5 III
|
2528371
|
|
shalafi
|
|
|
Ahojte, na X7 (bi-xenon s natacanim) mi obcas po zapnuti stretavacich svetiel kontrolka na palubke blika. Je jedno, ci svetla zapnem rucne, alebo sa z DRL zapnu automaticky. Packou mozem otacat do zblbnutia, zhasinat, zapinat, stale to blika. Kontrolka parkovaciek pritom normalne svieti. Nikde v manuali som to nenasiel a tu na fore tiez nie .. nejake napady?
Pred par dnami mi to blikalo celu cestu (140 km) v kuse, svetla pritom svietia normalne .. na druhy den rano po nastartovani ani blik, vsetko ok.
Ahojte, na X7 (bi-xenon s natacanim) mi obcas po zapnuti stretavacich svetiel kontrolka na palubke blika. Je jedno, ci svetla zapnem rucne, alebo sa z DRL zapnu automaticky. Packou mozem otacat do zblbnutia, zhasinat, zapinat, stale to blika. Kontrolka parkovaciek pritom normalne svieti. Nikde v manuali som to nenasiel a tu na fore tiez nie .. nejake napady?
Pred par dnami mi to blikalo celu cestu (140 km) v kuse, svetla pritom svietia normalne .. na druhy den rano po nastartovani ani blik, vsetko ok.
|
|
05.12.2012 08:47 -
Re: Blikanie kontrolky stretavacich svetiel / C5 III
|
2528372
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
Pocitam, ze to signalizuje nejakou zavadu. Mozna problem v niveci, ci nataceni, mozna zarovka zadni obrysovky... tohle by mohla prasknout diagnostika
Pocitam, ze to signalizuje nejakou zavadu. Mozna problem v niveci, ci nataceni, mozna zarovka zadni obrysovky... tohle by mohla prasknout diagnostika
|
|
05.12.2012 08:51 -
|
2528373
|
|
flyteSVK
|
|
|
Suhlasim s Roozenom, mal som nieco podobne na mojej II .link.
Suhlasim s Roozenom, mal som nieco podobne na mojej II http://www.c5club.cz/diskuze/informacni-zpravy-palubniho-pocitace/2513803-main-beam-bulb(s)-faulty/
|
|
05.12.2012 09:32 -
|
2528374
|
|
shalafi
|
|
|
no mne je jasne, ze to neznamena nic vesele ("vasa kava je hotova") .. asi to najblizsie prezeniem diagnostikou, ked sa mi to podari odchytit.
no mne je jasne, ze to neznamena nic vesele ("vasa kava je hotova") .. asi to najblizsie prezeniem diagnostikou, ked sa mi to podari odchytit.
|
|
05.12.2012 09:39 -
|
2528375
|
|
certik
|
Město: , Auto: None | Počet příspěvků: 37 |
|
|
uz par tydnu jsem se chtel zeptat presne na totez ale nejak jsem se k tomu nedostal dela mi to taky, u novyho auta. Byl jsem s tim u prodejce (v ramci nejakyho jinyho servisu) a rikal jim o tom. Rekli ze diagnostika nic neukazala a vsechno se tvari ze je OK. Zda se mi ze to dela za chladnejsich a vlhcich ranni cest.
pro ilustraci prikladam video, treba z toho nekdo neco pozna
uz par tydnu jsem se chtel zeptat presne na totez ale nejak jsem se k tomu nedostal :) dela mi to taky, u novyho auta. Byl jsem s tim u prodejce (v ramci nejakyho jinyho servisu) a rikal jim o tom. Rekli ze diagnostika nic neukazala a vsechno se tvari ze je OK. Zda se mi ze to dela za chladnejsich a vlhcich ranni cest.
pro ilustraci prikladam video, treba z toho nekdo neco pozna
Přílohy: svetla.mp4 ( 8221044b ) - svetla |
|
05.12.2012 09:46 -
|
2528382
|
|
jumep
|
|
|
je to presne nieco s natacanim svetiel
skusit vypnut natacanie, ak to prestane je to v tom, ak to neprestane tak to moze byt nivelacia alebo nieco ine, ak diagnostika nic neukazala, mali pozret do logu, tam by to bolo ...
zjavne ak sa to neobjavi urcitu chvilu, jednotka sa na to flakne a neeviduje to ani ako prechodnu zavadu
je to presne nieco s natacanim svetiel
skusit vypnut natacanie, ak to prestane je to v tom, ak to neprestane tak to moze byt nivelacia alebo nieco ine, ak diagnostika nic neukazala, mali pozret do logu, tam by to bolo ...
zjavne ak sa to neobjavi urcitu chvilu, jednotka sa na to flakne a neeviduje to ani ako prechodnu zavadu
|
|
05.12.2012 11:00 -
|
2528406
|
|
jruze
|
|
|
Tohle jsme řeili na C5 II - tam ale diag řekla e je to problém komunikace mezi lampami - neřeklo která, ale zákazník říkal e mu někdo měnil výbojku v pravém světle - po demontái zjitěné prodřené kabliky které někdy (nepravidelně) toto způsobovalo.po opravě OK.Nebo zkouknout konektory u světel a řídící jednotky xenonů.
Tohle jsme řeili na C5 II - tam ale diag řekla e je to problém komunikace mezi lampami - neřeklo která, ale zákazník říkal e mu někdo měnil výbojku v pravém světle - po demontái zjitěné prodřené kabliky které někdy (nepravidelně) toto způsobovalo.po opravě OK.Nebo zkouknout konektory u světel a řídící jednotky xenonů.
|
|
06.12.2012 07:28 -
|
2528607
|
|
shalafi
|
|
|
na palubnom PC sa prave neobjavi vobec nic, inak by som to sem ani nedaval
na palubnom PC sa prave neobjavi vobec nic, inak by som to sem ani nedaval :nevim
|
|
06.12.2012 13:19 -
|
2528679
|
|
jumep
|
|
|
chod do servisu a povedz im ze v diagnostike je taka polozka ze LOG a ten treba otvorit a precitat a najdu to tam ... ak chyba nie je aktualne zaznamenana
chod do servisu a povedz im ze v diagnostike je taka polozka ze LOG a ten treba otvorit a precitat a najdu to tam ... ak chyba nie je aktualne zaznamenana
|
|
09.12.2012 15:01 -
|
2529535
|
|
Jano
|
Město: Vychodna, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 117 |
|
|
Mne sa to stalo pri natartovaní na káble stačilo odpoji bateriu a natacanie svetiel funguje. Ja mám ale C5ll.
Mne sa to stalo pri natartovaní na káble stačilo odpoji bateriu a natacanie svetiel funguje. Ja mám ale C5ll.
|
|
09.12.2012 17:12 -
|
2529632
|
|
Jano
|
|
|
Ako som pisal vsetko je v poriadku ked som baterku odpojil a znova pripojil. Pri tom starte cez kable neslo tiez servo ale pri znovunastartovani je tiez OK. Vsetko to pripisujem poklesu napatia pri startovani ,chce to zrejme novu aku ,je tam este povodna.
Ako som pisal vsetko je v poriadku ked som baterku odpojil a znova pripojil. Pri tom starte cez kable neslo tiez servo ale pri znovunastartovani je tiez OK. Vsetko to pripisujem poklesu napatia pri startovani ,chce to zrejme novu aku ,je tam este povodna.
|
|
11.12.2012 09:52 -
|
2530142
|
|
jumep
|
|
|
ak by to robil snimac, myslim ze lampy su posledna vec co ho trapi
tam svieti polka auta ako vadna
ak by to robil snimac, myslim ze lampy su posledna vec co ho trapi :)
tam svieti polka auta ako vadna
|
|
11.12.2012 15:14 -
|
2530202
|
|
Jano
|
|
|
Tak momentálne má netrápi nič lebo to funguje, ale ďakujem za príspevky, ak niečo, tak dám vediet.
Tak momentálne má netrápi nič lebo to funguje, ale ďakujem za príspevky, ak niečo, tak dám vediet.:palec
|
|
12.12.2012 19:11 -
|
2530388
|
|
Jano
|
|
|
Teraz som si spomenul ze pri montazi DRL som mal odpojene lave svetlo,takze este skontrolujem tie kontakty ako mi radil jruze.
Teraz som si spomenul ze pri montazi DRL som mal odpojene lave svetlo,takze este skontrolujem tie kontakty ako mi radil jruze.
|
|
20.01.2013 20:32 -
|
2540528
|
|
andy99
|
Město: Plzeň, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Mě se děje něco podobného, ale kontrolka bliká jen chvilku a pak zase normálně svítí.Za dva roky, co to auto mam, se mi to stalo asi 3x.
Mě se děje něco podobného, ale kontrolka bliká jen chvilku a pak zase normálně svítí.Za dva roky, co to auto mam, se mi to stalo asi 3x.
|
|
03.02.2013 22:23 -
|
2544390
|
|
danny297
|
Město: Bratislava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 3 |
|
|
Mam rovnaky problem s blikajucou klontrolkou. Chyba sa objavuje nahodne - nazalezi, do ktorej strany sa sosovky svetlometov natocia, ani akou rychlostou auto ide. Svetla sa natacaju do stran, aj ked sa objavi blikanie kontrolky.
Dnes som zistil, ze ked sa chyba (blikajuca kontrolka stretavacich svetiel) objavi, tak nefunguje prisvetcovanie do zakrut (samostatne ziarovky v svetlomete). Ak vsak otocim volant na doraz, tak kontrolka prestane blikat a tiez prisvetcovanie zacne fungovat.
Problem som uz konzultoval aj so servisom, auto je este v zaruke, nevedli mi vsak pomoct.
Mam rovnaky problem s blikajucou klontrolkou. Chyba sa objavuje nahodne - nazalezi, do ktorej strany sa sosovky svetlometov natocia, ani akou rychlostou auto ide. Svetla sa natacaju do stran, aj ked sa objavi blikanie kontrolky.
Dnes som zistil, ze ked sa chyba (blikajuca kontrolka stretavacich svetiel) objavi, tak nefunguje prisvetcovanie do zakrut (samostatne ziarovky v svetlomete). Ak vsak otocim volant na doraz, tak kontrolka prestane blikat a tiez prisvetcovanie zacne fungovat.
Problem som uz konzultoval aj so servisom, auto je este v zaruke, nevedli mi vsak pomoct.
|
|
03.02.2013 22:26 -
|
2544392
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Opravit, nebo vyměnit auto. Jak můou neopravit a nechat být???
Opravit, nebo vyměnit auto. Jak můou neopravit a nechat být???
|
|
| |
|
|