| | |
12.05.2012 14:02 -
Jak poznám, e je patná cívka v zapalovací litě?
|
2477455
|
|
j.cermi
|
Město: Jirkov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v X Break | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Ahoj, po nějaké době řeím dalí problém. Od včerejího dne jakmile se zahřeje motor, začne jít jen na 2 válce a diag hlásí chybu od cívky (nejprve přeruený obvod a napodruhé zkrat). Ale jakmile motor vychladl, běel zase dobře a do zahřátí, co jsem tedy poznal a dnes za jízdy . Svíčky u jsem vyměnil a nic. Dá se to nějak proměřit? Nebo lépe je někdo z okolí Jirkova (Chomutova), kdo by mi půjčil na odzkouení zapalovací litu? mám C5 2L 16V benzín 100kW r.v. 2002, snad je to stejný i pro 1.8L. Díky Jirka 725 503 460
Ahoj, po nějaké době řeím dalí problém. Od včerejího dne jakmile se zahřeje motor, začne jít jen na 2 válce a diag hlásí chybu od cívky (nejprve přeruený obvod a napodruhé zkrat). Ale jakmile motor vychladl, běel zase dobře a do zahřátí, co jsem tedy poznal a dnes za jízdy . Svíčky u jsem vyměnil a nic. Dá se to nějak proměřit? Nebo lépe je někdo z okolí Jirkova (Chomutova), kdo by mi půjčil na odzkouení zapalovací litu? mám C5 2L 16V benzín 100kW r.v. 2002, snad je to stejný i pro 1.8L. Díky Jirka 725 503 460
|
|
12.05.2012 15:24 -
Re: Jak poznám, e je patná cívka v zapalovací litě?
|
2477476
|
|
Darja
|
|
|
Diagnostika by měla umět říct, jaké cívka je patná. Je tam test cívek, popřípadě na jakém válci je chyba spalování.
Ale ty musí stejně koupit celou litu, je shodná s 1,8 16v.
Diagnostika by měla umět říct, jaké cívka je patná. Je tam test cívek, popřípadě na jakém válci je chyba spalování.
Ale ty musí stejně koupit celou litu, je shodná s 1,8 16v.
|
|
13.05.2012 21:15 -
|
2477803
|
|
j.cermi
|
|
|
Jo jo já vím, ale jak poznám e to je právě lita nebo jestli je to někde v přívodních drátech nebo nedej boe v řídící jednotce? Nerad kupuji něco za tisíce kdy nevím zda je to ono.
Jo jo já vím, ale jak poznám e to je právě lita nebo jestli je to někde v přívodních drátech nebo nedej boe v řídící jednotce? Nerad kupuji něco za tisíce kdy nevím zda je to ono. :-)
|
|
13.05.2012 21:25 -
|
2477811
|
|
jumep
|
|
|
ak ma ta lista okol 120000 tak ani nerozmyslaj a vymen, ak to pise zavadu v nej, tak po zohriati to proste preraza, vymen a neries
ak ma ta lista okol 120000 tak ani nerozmyslaj a vymen, ak to pise zavadu v nej, tak po zohriati to proste preraza, vymen a neries
|
|
13.05.2012 21:30 -
|
2477813
|
|
j.cermi
|
|
|
Vím e je to celá lita měl jsem ji venku u snad 20x, ale nic na ní člověk přece neuvidí? Diagnostika napsala u cívky pro válce 1,4 ZKRAT na kostru. Ale zkrat mezi čím? Kdy změřím odpory na konektoru tý lity tak tam nějakej odpor vdy je, tak to na zkrat nevypadá proto se ptám jestli se to dá poznat nějak jináč co by mě přesvědčilo e to skutečně je ta lita. Po rozkliknutí lexie byl uveden postup - kontrola kabelů a řídící jednotky. To je dost chabé a servisní pomůcky nemám.
Vím e je to celá lita měl jsem ji venku u snad 20x, ale nic na ní člověk přece neuvidí? Diagnostika napsala u cívky pro válce 1,4 ZKRAT na kostru. Ale zkrat mezi čím? Kdy změřím odpory na konektoru tý lity tak tam nějakej odpor vdy je, tak to na zkrat nevypadá proto se ptám jestli se to dá poznat nějak jináč co by mě přesvědčilo e to skutečně je ta lita. Po rozkliknutí lexie byl uveden postup - kontrola kabelů a řídící jednotky. To je dost chabé a servisní pomůcky nemám.
|
|
13.05.2012 21:33 -
|
2477815
|
|
j.cermi
|
|
|
díky jumep. Tomu říkám odpověď.
díky jumep. Tomu říkám odpověď. :-)
|
|
13.05.2012 21:35 -
|
2477817
|
|
Darja
|
|
|
Lita a její cívky mají ivotnost 100-150tis km... víc ne. Kdy ji nevymění teď, stejně tě to čeká. Na 98% je to lita, ale kdy chce jít po kabelech, tak taky monost...
Lita a její cívky mají ivotnost 100-150tis km... víc ne. Kdy ji nevymění teď, stejně tě to čeká. Na 98% je to lita, ale kdy chce jít po kabelech, tak taky monost...
|
|
13.05.2012 21:49 -
|
2477822
|
|
Hanz 397
|
|
|
j.cermi napsal(a): Vím e je to celá lita měl jsem ji venku u snad 20x, ale nic na ní člověk přece neuvidí? Diagnostika napsala u cívky pro válce 1,4 ZKRAT na kostru. Ale zkrat mezi čím? Kdy změřím odpory na konektoru tý lity tak tam nějakej odpor vdy je, tak to na zkrat nevypadá proto se ptám jestli se to dá poznat nějak jináč co by mě přesvědčilo e to skutečně je ta lita. Po rozkliknutí lexie byl uveden postup - kontrola kabelů a řídící jednotky. To je dost chabé a servisní pomůcky nemám.
Teď jsem si vzpomněl,e jsem kdysi podobné symptomy řeil na 1,6(taky lita),myslím,e to bylo v xsaře. KTS psala to samé a kdy jsme to hodně z blízka prohlídli,tak nejen na vypisovaném válci bylo vidět,e je proraená ta gumová izolace na vysokonapěovém vedení ke svícím. Ale na první pohled a měřením taky nic patrného. No a teď to máme v práci na cívkách Bosch dnes a denně . Take bych u dnes asi neřeil a věřil...
...tak jsem si vzpomněl-byl to P406 a 1,8 dokonce
Teď jsem si vzpomněl,e jsem kdysi podobné symptomy řeil na 1,6(taky lita),myslím,e to bylo v xsaře. KTS psala to samé a kdy jsme to hodně z blízka prohlídli,tak nejen na vypisovaném válci bylo vidět,e je proraená ta gumová izolace na vysokonapěovém vedení ke svícím. Ale na první pohled a měřením taky nic patrného. No a teď to máme v práci na cívkách Bosch dnes a denně :-( . Take bych u dnes asi neřeil a věřil...
...tak jsem si vzpomněl-byl to P406 a 1,8 dokonce
|
|
23.05.2012 13:31 -
|
2480400
|
|
Lubo74
|
Město: Neznaov 48, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k Tourer | Počet příspěvků: 78 |
|
|
Zdravím
Dá se poznat jak stará je zapalovací lita? Třeba podle vyraeného roku výroby jestli tam tedy něco takového je. Auto má poctivých 145 000km. Ve 120 000Km v Citroenu v ČB. měněny svíčky ale lita tam není psaná.
Zdravím
Dá se poznat jak stará je zapalovací lita? Třeba podle vyraeného roku výroby jestli tam tedy něco takového je. Auto má poctivých 145 000km. Ve 120 000Km v Citroenu v ČB. měněny svíčky ale lita tam není psaná.
|
|
23.05.2012 14:12 -
|
2480401
|
|
tomikku
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 308 |
|
|
hmm to nevím ale diagnostika by měla umět odhalit kondici rampy, v mém případě při diagnostice vyplynulo e na druhý válec jde jen jeden impuls na svíčku místo dvou co je prý první signál e se rampa chystá do věčných lovi. Netuil jsem e svíčka bliká dvakrát.
hmm to nevím ale diagnostika by měla umět odhalit kondici rampy, v mém případě při diagnostice vyplynulo e na druhý válec jde jen jeden impuls na svíčku místo dvou co je prý první signál e se rampa chystá do věčných lovi. Netuil jsem e svíčka bliká dvakrát.
|
|
23.05.2012 14:25 -
|
2480402
|
|
Lubo74
|
Město: Neznaov 48, Auto: Citroën C5 III (X7) 3.0i V6 215k Tourer | Počet příspěvků: 78 |
|
|
Já mám zatím ve v pohodě. Myslel jsem e jí vyměním preventivně. Nechci někde zůstat trčet protoe to pojde na 2-3 válce. Jestli je původní tak si myslím e je před smrtí a je otázka kdy.
Já mám zatím ve v pohodě. Myslel jsem e jí vyměním preventivně. Nechci někde zůstat trčet protoe to pojde na 2-3 válce. Jestli je původní tak si myslím e je před smrtí a je otázka kdy.
|
|
23.05.2012 14:25 -
|
2480403
|
|
Lubo74
|
|
|
Já mám zatím ve v pohodě. Myslel jsem e jí vyměním preventivně. Nechci někde zůstat trčet protoe to pojde na 2-3 válce. Jestli je původní tak si myslím e je před smrtí a je otázkou kdy.
Já mám zatím ve v pohodě. Myslel jsem e jí vyměním preventivně. Nechci někde zůstat trčet protoe to pojde na 2-3 válce. Jestli je původní tak si myslím e je před smrtí a je otázkou kdy.
|
|
23.05.2012 14:27 -
|
2480404
|
|
jumep
|
|
|
to mas jednoduche, jednu 8cku klucik, novu rampu a zabalit do kufru, ked sa odporuci, prehodis
to mas jednoduche, jednu 8cku klucik, novu rampu a zabalit do kufru, ked sa odporuci, prehodis
|
|
23.05.2012 14:34 -
|
2480405
|
|
Lubo74
|
|
|
jumep napsal(a): to mas jednoduche, jednu 8cku klucik, novu rampu a zabalit do kufru, ked sa odporuci, prehodis
Hm to je taky monost. Stejnak mě to čeká tak e jí koupím.
Hm to je taky monost. Stejnak mě to čeká tak e jí koupím.
|
|
| |
|
|