| | |
19.03.2012 08:21 -
Výměna árovky v blinkrech - C5III
|
2459771
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
Opět jeden poznatek - prasklá árovka v zadním blikači - O.K. BSI na to reaguje pochopitelně detekcí závady a zrychlí blikání, tedy - vyměníme árovku a... hovno... nic se nezmění. árovka nebliká, a je v cajku a není cesta, jak ji k tomu přimět a to i cestou výmazu faultů z BSI za pomocí Lexie. Přitom při simulovné chybě na árovce zadní obrysovky to funguje perfektně - chyba je rozpoznána, výměna árovky - ta se rosvítí a chyba zmizí.
řeení - nutnost v tomto případě odpojit baterku - teprem potom se chyba smae a reinicializují se blinkry, čili - nutné následné kroky - nastavení systému, rádia, dojezdů na okenech... Počitám, e to bude nějaký bug v SW, páč tohle neni normální...
je jetě předčasné tvrdit, e francouztí programátoři jsou banda amatérskejch sráčů, páč zbytek ayuta funguje poměrně solidně, ale - začínám mít pocit, e s kadou C5 si člověk automaticky pořídí "ghost in the machine" a buď se s ním naučí ít, nebo bude válčit, ale vyhrát se nedá...
Opět jeden poznatek - prasklá árovka v zadním blikači - O.K. BSI na to reaguje pochopitelně detekcí závady a zrychlí blikání, tedy - vyměníme árovku a... hovno... nic se nezmění. árovka nebliká, a je v cajku a není cesta, jak ji k tomu přimět a to i cestou výmazu faultů z BSI za pomocí Lexie. Přitom při simulovné chybě na árovce zadní obrysovky to funguje perfektně - chyba je rozpoznána, výměna árovky - ta se rosvítí a chyba zmizí.
řeení - nutnost v tomto případě odpojit baterku - teprem potom se chyba smae a reinicializují se blinkry, čili - nutné následné kroky - nastavení systému, rádia, dojezdů na okenech... Počitám, e to bude nějaký bug v SW, páč tohle neni normální...
je jetě předčasné tvrdit, e francouztí programátoři jsou banda amatérskejch sráčů, páč zbytek ayuta funguje poměrně solidně, ale - začínám mít pocit, e s kadou C5 si člověk automaticky pořídí "ghost in the machine" a buď se s ním naučí ít, nebo bude válčit, ale vyhrát se nedá... :-)
|
|
25.05.2012 18:30 -
Re: Výměna árovky v blinkrech - C5III
|
2480727
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
u předního blinkru je výměna snadná, po výměně ve funguje, ani by se musela odpojovat baterka. A na to, e je tam "spel" árovka - PSY 24W. V manuálu je sice psáno, e je tam HP24W, ale to je nesmysl, ta je jen v daylightech, navíc tam je čirá a u blinkrů je oranová. Tak jsem počítal taky s pořádnou cenou, je sice míň ne poloviční oproti denním árovkám, ale stejně je to ranec. Já ji sehnal na objednávku a cena po slevě 480,- Kč. Co jsem koukal na net, dá se sehnat skoro o stovku levnějí, ale + potovné, take je to stejný. Nechápu, proč tam dávaj takovýhle atypický árovky, kdyby tam dali klasickou 21W, tak je výměna "za pusu" a slubu to udělá stejnou.
u předního blinkru je výměna snadná, po výměně ve funguje, ani by se musela odpojovat baterka. A na to, e je tam "spel" árovka - PSY 24W. V manuálu je sice psáno, e je tam HP24W, ale to je nesmysl, ta je jen v daylightech, navíc tam je čirá a u blinkrů je oranová. Tak jsem počítal taky s pořádnou cenou, je sice míň ne poloviční oproti denním árovkám, ale stejně je to ranec. Já ji sehnal na objednávku a cena po slevě 480,- Kč. Co jsem koukal na net, dá se sehnat skoro o stovku levnějí, ale + potovné, take je to stejný. Nechápu, proč tam dávaj takovýhle atypický árovky, kdyby tam dali klasickou 21W, tak je výměna "za pusu" a slubu to udělá stejnou.
|
|
25.05.2012 22:48 -
|
2480761
|
|
jumep
|
|
|
pretoze im vyrobca do prvovyroby da tie ziarovky bud zadarmo ale za velmi smiesnu cenu s tym ze na vymenu ich budu davat za strasne prachy a predavat ...
pretoze im vyrobca do prvovyroby da tie ziarovky bud zadarmo ale za velmi smiesnu cenu s tym ze na vymenu ich budu davat za strasne prachy a predavat ...
|
|
25.05.2012 23:11 -
|
2480765
|
|
jumep
|
|
|
to ze mate extra znackove ziarovky je ine ale v druhovyrobe su za par supov, ide o to ze tieto tu ani v druhovyrobe nejsu lacne
co sa tyka vybojok, D1S ma aj citroen krasne drahu ...
to ze mate extra znackove ziarovky je ine :) ale v druhovyrobe su za par supov, ide o to ze tieto tu ani v druhovyrobe nejsu lacne
co sa tyka vybojok, D1S ma aj citroen krasne drahu ...
|
|
25.05.2012 23:17 -
|
2480766
|
|
Hanz 397
|
|
|
Jasně,Osram Jinak to,co popisoval Roozena s tím,e to samo nepoznalo výměnu árovky se mi stalo i na tchánově C4 picasso a tam teda stačilo auto zamknout(nechat usnout) a pak to lo...
Jasně,Osram :-d Jinak to,co popisoval Roozena s tím,e to samo nepoznalo výměnu árovky se mi stalo i na tchánově C4 picasso a tam teda stačilo auto zamknout(nechat usnout) a pak to lo...
|
|
26.05.2012 22:24 -
|
2480847
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
ty PSY 24W vyrábí pouze Philips
ty PSY 24W vyrábí pouze Philips:-(
|
|
| |
|
|