| | |
03.05.2017 11:56 -
Re: Elektrické otevírání pátých dveří / C5 III
|
3064036
|
|
konqui
|
Město: Kousek od opavy, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 213 |
|
|
To by postrádalo logiku - normálně dojedou dolů, pípnou a zpátky se pootevřou (vdy do stejné polohy - cca 30cm od konce).
Někdy stačí zmáčknout tlačítko znovu, jindy udělají to samé i podruhé.
To by postrádalo logiku - normálně dojedou dolů, pípnou a zpátky se pootevřou (vdy do stejné polohy - cca 30cm od konce).
Někdy stačí zmáčknout tlačítko znovu, jindy udělají to samé i podruhé.
|
|
03.05.2017 12:59 -
|
3064038
|
|
Royce
|
Město: Frýdek-Místek, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) | Počet příspěvků: 221 |
|
|
co tak potelovat trochu dorazy? moná nezapadne, tak se vrátí?
co tak potelovat trochu dorazy? moná nezapadne, tak se vrátí?
|
|
03.05.2017 19:59 -
|
3064081
|
|
ondrus
|
Město: Chrudim, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 10 |
|
|
RimmerCZ napsal(a): Mel jsem prakticky stejny problem, nechtely se zavrit, po druhe uz treba jo, nekdy jo, nekdy ne. Merili jsme ty ruzne cidla, v citroenu mi dokonce vymenili baterku, ze jsou presvedceni, ze to je tim (kecy ze baterka je slaba atp., samozrejme to delalo i pri nastartovanem motoru). Nakonec se prislo na klasiku - polamane draty v te chranicce u pantu dveri
Ahoj, můu se zeptat o jakou chráničku jde? Zkusím se na to taky podívat. Díky.
Ahoj, můu se zeptat o jakou chráničku jde? Zkusím se na to taky podívat. Díky.
|
|
03.05.2017 21:43 -
|
3064092
|
|
igok
|
Město: Pezinok, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 517 |
|
|
Mam nieco podobne, trva to uz asi mesiac. Zhodou okolnosti to zacalo po vymene baterky. Najskor sa stalo ze mi obcas zavrelo dvere a hned otovorilo ako ked sa do niecoho opru, na druhy krat sa uz zavreli. Ked som pozoroval co sa deje tak som si vsimol ze obcas sa po prikaze na zatvorenie zasunie spodny zamok a tym padom horny zamok nedociahne a necvakne. Ked som dvere pootvoril a opat zavrel tak cvakli a spodny zamok sa pritiahol. Ale v poslednych dnoch mi uz ten spodny zamok nechce pritiahnut.
Chova sa to takto:
1. ovorim dvere, spodny zamok sa vysunie,
2 stlacim tlacitko na zavretie, spodny zamok sa zasunie a tym znemozni zacvaknutie horneho zamku.
3. pokus o duhe zavretie, spodny zamok sa vysunie ale po zacvaknuti horneho zamku sa uz nepritiahne.
Ak chcem mat riadne zavrete dvere tak im musim pomoct a pritlacit dvere tesne pred zavretim (bod 2) alebo ked vidim ze spodny zamok je zatiahnuty zatvorim dvere manualne. Vcera a dnes to vygradovalo az do stavu ze na povel z tlacitka nad SPZ sa zamok sice odomkne ale dvere za nechcu otvorit az na opakovane stlacenia, popri tom pipaju jak besne. Na dialkovy ovladac zatial reaguju. Po tom, co som si tu precital, skusim asi skontrolovat kable v tej chranicke medzi kasnou a dverami. Len dufam ze zajtra tie dvere este otvorim
Mam nieco podobne, trva to uz asi mesiac. Zhodou okolnosti to zacalo po vymene baterky. Najskor sa stalo ze mi obcas zavrelo dvere a hned otovorilo ako ked sa do niecoho opru, na druhy krat sa uz zavreli. Ked som pozoroval co sa deje tak som si vsimol ze obcas sa po prikaze na zatvorenie zasunie spodny zamok a tym padom horny zamok nedociahne a necvakne. Ked som dvere pootvoril a opat zavrel tak cvakli a spodny zamok sa pritiahol. Ale v poslednych dnoch mi uz ten spodny zamok nechce pritiahnut.
Chova sa to takto:
1. ovorim dvere, spodny zamok sa vysunie,
2 stlacim tlacitko na zavretie, spodny zamok sa zasunie a tym znemozni zacvaknutie horneho zamku.
3. pokus o duhe zavretie, spodny zamok sa vysunie ale po zacvaknuti horneho zamku sa uz nepritiahne.
Ak chcem mat riadne zavrete dvere tak im musim pomoct a pritlacit dvere tesne pred zavretim (bod 2) alebo ked vidim ze spodny zamok je zatiahnuty zatvorim dvere manualne. Vcera a dnes to vygradovalo az do stavu ze na povel z tlacitka nad SPZ sa zamok sice odomkne ale dvere za nechcu otvorit az na opakovane stlacenia, popri tom pipaju jak besne. Na dialkovy ovladac zatial reaguju. Po tom, co som si tu precital, skusim asi skontrolovat kable v tej chranicke medzi kasnou a dverami. Len dufam ze zajtra tie dvere este otvorim :-))
|
|
10.07.2017 16:39 -
|
3080902
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
Take môj problém (otváranie kufra len diažkovým, tlačidlom nie - to iba pípalo) vyrieený - klasika zlámaný nejaký drát v krku. Opravené v oficiálnom servise za 43. Celkom OK cena.
A ako tak pozerám, takmer vetky problémy spôsobujú zlámané dráty
Take môj problém (otváranie kufra len diažkovým, tlačidlom nie - to iba pípalo) vyrieený - klasika zlámaný nejaký drát v krku. Opravené v oficiálnom servise za 43. Celkom OK cena.
A ako tak pozerám, takmer vetky problémy spôsobujú zlámané dráty ;-)
|
|
10.08.2017 16:18 -
Re: Vzpěry pátých dveří / C5I/II break
|
3088009
|
|
ifan118
|
Město: Banska Bystrica, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 30 |
|
|
Zdravim nenasiel som nikde tema pre vzpery na X7 tak nechcem zbytocne zakladat kratke nove tema a napisem to sem:
Mam novu C5 X7 2012 auto bolo zo zadu buchnute a jedna vzpera 5tych dveri mi furt vyskakuje z tej gulicky myslim ze to ulozenie vo vzpere je zlomene ... neviete ci sa da to ulozenie niekde kupit alebo nema to tu nahodou niekto ? da sa to vobec vymenit bez nutnosti vymeny celej vzpery? Ide o verziu exclusive s elektrickym otvaranim 5tych dveri... pisem to sem este pred kontaktovanim pana gorcaka ci s tym niekto nema skusenosti. Foto su v prilohe. Dakujem za odpoved...
Zdravim nenasiel som nikde tema pre vzpery na X7 tak nechcem zbytocne zakladat kratke nove tema a napisem to sem:
Mam novu C5 X7 2012 auto bolo zo zadu buchnute a jedna vzpera 5tych dveri mi furt vyskakuje z tej gulicky myslim ze to ulozenie vo vzpere je zlomene ... neviete ci sa da to ulozenie niekde kupit alebo nema to tu nahodou niekto ? da sa to vobec vymenit bez nutnosti vymeny celej vzpery? Ide o verziu exclusive s elektrickym otvaranim 5tych dveri... pisem to sem este pred kontaktovanim pana gorcaka ci s tym niekto nema skusenosti. Foto su v prilohe. Dakujem za odpoved...
Přílohy: IMG_20170810_103742.jpg ( 2371550b ) - IMG_20170810_103759.jpg ( 2009896b ) - IMG_20170810_103805.jpg ( 2583746b ) - |
|
10.08.2017 23:35 -
|
3088161
|
|
jumep
|
|
|
samostatne to nie je predavane, len ako sucast celej vzpery
pozret ale aky tam je zavit a ono sa to da presrobovat z inej
samostatne to nie je predavane, len ako sucast celej vzpery
pozret ale aky tam je zavit a ono sa to da presrobovat z inej
|
|
03.09.2017 19:39 -
|
3093019
|
|
karkulin77
|
|
|
Ahoj taky poprosím o radu páté dveře mi jako v mnoha příspěvcích neli otevřít nebo zavřít jeliko to spadlo do Eco módu tak stačilo nastartovat nebo ručně. Tento víkend mi jdou otevřít jak dálkou tak i vzadu a po té ji nejdou zavřít tlačítkem a to ani po nastartování a tlačítko není osvetlené. Jediná monost jak je zavřít je ručně a to musím ze začátku vyvinout mnohem větí sílu ne dříve. Díky za radu.
Ahoj taky poprosím o radu páté dveře mi jako v mnoha příspěvcích neli otevřít nebo zavřít jeliko to spadlo do Eco módu tak stačilo nastartovat nebo ručně. Tento víkend mi jdou otevřít jak dálkou tak i vzadu a po té ji nejdou zavřít tlačítkem a to ani po nastartování a tlačítko není osvetlené. Jediná monost jak je zavřít je ručně a to musím ze začátku vyvinout mnohem větí sílu ne dříve. Díky za radu.
|
|
03.09.2017 21:08 -
|
3093041
|
|
jumep
|
|
|
skontroluj kable v krku
skontroluj kable v krku
|
|
09.01.2018 00:13 -
|
3123338
|
|
jogcar
|
Město: Poprad, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 37 |
|
|
Buchanie piatych dveri pri zatvarani pri elektrickej verzii samozrejme. Dorazy nastavene ale to vyznamne nepomaha. Najviac pomoze ked lahucko nakonci pridrzim dvere a ide to skoro bez zvuku.
Riesil to uz niekto?
Buchanie piatych dveri pri zatvarani pri elektrickej verzii samozrejme. Dorazy nastavene ale to vyznamne nepomaha. Najviac pomoze ked lahucko nakonci pridrzim dvere a ide to skoro bez zvuku.
Riesil to uz niekto?
|
|
09.01.2018 06:42 -
|
3123345
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
tie ma to búchanie tve, ale robí to od začiatku. Podobnú fintu pribrzdenia pouívam aj ja
Najhorie je, e kvôli tomu často odchádzajú parkovacie iarovky v kufrových dverách
tie ma to búchanie tve, ale robí to od začiatku. Podobnú fintu pribrzdenia pouívam aj ja :-))))
Najhorie je, e kvôli tomu často odchádzajú parkovacie iarovky v kufrových dverách :-((((
|
|
09.01.2018 08:01 -
|
3123346
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
uplne si mechanismus tech dveri nevybavuju ,ale myslim ze ma take vzpery jako obycejne a ty budou zdrejme KO
uplne si mechanismus tech dveri nevybavuju ,ale myslim ze ma take vzpery jako obycejne a ty budou zdrejme KO
|
|
09.01.2018 09:25 -
|
3123365
|
|
jogcar
|
Město: Poprad, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 37 |
|
|
Autodiag, presne ktomu som sa chcel dostat. Otec ma novu X7 a jemu, ked pohnes kufrom a sa mechanizmus odpoji tak niekedy vytlaci kufor vytlaci sam hore.
Cize hovoris vybrat a dat spravit? Su to klasicke vzpery co poriesi aj ten pan?
sgt - presne ako hovoris, ja to riesim, ze zatvaram kufor vzdy pri vypnutych svetlach alebo pridrzim
Autodiag, presne ktomu som sa chcel dostat. Otec ma novu X7 a jemu, ked pohnes kufrom a sa mechanizmus odpoji tak niekedy vytlaci kufor vytlaci sam hore.
sgt - :-)))) presne ako hovoris, ja to riesim, ze zatvaram kufor vzdy pri vypnutych svetlach alebo pridrzim
|
|
09.01.2018 10:14 -
|
3123371
|
|
jruze
|
|
|
jogcar napsal(a): Autodiag, presne ktomu som sa chcel dostat. Otec ma novu X7 a jemu, ked pohnes kufrom a sa mechanizmus odpoji tak niekedy vytlaci kufor vytlaci sam hore.
sgt - presne ako hovoris, ja to riesim, ze zatvaram kufor vzdy pri vypnutych svetlach alebo pridrzim
Nevím jestli jsou zpěry stejné,ale jsou ovládané lankama(rozměr.délka je stejná s klasikou). Mně to po koupy nechodilo (ko kabelá) po opravě a nastavení mi nepříjde e by při dozavírání bouchaly - dojedou pomalu a jen je slyet hlasitějí ,,zavření" zámku - nějak podrobněji jsem to nezkoumal ale řekl bych e dojedou ke konci a spí zastaví a přitahuje je mechanizmus zámku(řekl bych e poslední 1.-2. cm přitahuje zámek).Nějak jsem to moc nesledoval páč jsem to koupil eně(a předal jako dárek k vánocům) nějak mne to auto nic neříká a jsem spokojenej s C5II , manelka si nějak zvykla ale ... její C5 biturbo nechce dát z ruky.(Hlavní rozhodnutí pro X7 byly právě ty 5.dveře e jí nepadají na hlavu jako u biturba
Nevím jestli jsou zpěry stejné,ale jsou ovládané lankama(rozměr.délka je stejná s klasikou). Mně to po koupy nechodilo (ko kabelá) po opravě a nastavení mi nepříjde e by při dozavírání bouchaly - dojedou pomalu a jen je slyet hlasitějí ,,zavření" zámku - nějak podrobněji jsem to nezkoumal ale řekl bych e dojedou ke konci a spí zastaví a přitahuje je mechanizmus zámku(řekl bych e poslední 1.-2. cm přitahuje zámek).Nějak jsem to moc nesledoval páč jsem to koupil eně(a předal jako dárek k vánocům) nějak mne to auto nic neříká a jsem spokojenej s C5II , manelka si nějak zvykla ale ... její C5 biturbo nechce dát z ruky.(Hlavní rozhodnutí pro X7 byly právě ty 5.dveře e jí nepadají na hlavu jako u biturba:-))
|
|
09.01.2018 12:21 -
|
3123381
|
|
sgt
|
|
|
Tak potom je moné, e niečo zmenili pri facelifte v 2010, mne tak búcha od nova. Pri koncovej polohe to bez náznaku spomalenia narazí na zámok a potom to zámok dotiahne.
Tak potom je moné, e niečo zmenili pri facelifte v 2010, mne tak búcha od nova. Pri koncovej polohe to bez náznaku spomalenia narazí na zámok a potom to zámok dotiahne.
|
|
09.01.2018 13:26 -
|
3123391
|
|
jogcar
|
|
|
Tak ja mam 2013 a presne ako hovoris, tresne to az po doraz, to co hovori autodiag bude urcite z velkej casti pravda, ale keby tie motory pribrzdili by to bolo o inom. V BSI som nic take nenasiel. V podstate som skusal len tu rekalibraciu co tam je. Ulozenie vysky funguje. Jedine to ze to zastavi natvrdo.
Tak ja mam 2013 a presne ako hovoris, tresne to az po doraz, to co hovori autodiag bude urcite z velkej casti pravda, ale keby tie motory pribrzdili by to bolo o inom. V BSI som nic take nenasiel. V podstate som skusal len tu rekalibraciu co tam je. Ulozenie vysky funguje. Jedine to ze to zastavi natvrdo.
|
|
12.01.2018 21:25 -
|
3124092
|
|
pepik8888
|
Město: Rudňany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 BlueHDi 150k (110kW) | Počet příspěvků: 79 |
|
|
Mne sa zatvárajú piate dvere tak isto ako popísal jruze.R.v. 2009
Mne sa zatvárajú piate dvere tak isto ako popísal jruze.R.v. 2009
|
|
06.07.2019 21:43 -
|
3229051
|
|
xantia.hd
|
Město: české Budějovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 94 |
|
|
jumep napsal(a): skontroluj kable v krku
Volala mi dcera, e jí dveře na C5 X7 jedou jenom do poloviny, po přečtení této diskuze usuzuji, e problém budou přelámané vodiče (u jsme řeili 3. brzdové světlo). Jenom bych se chtěl zeptat, vodiče pro el. pohon dveří jsou vlevo nebo vpravo - po obou stranách ? Abych na jistotu věděl, kde hledat. Děkuji za tip
Volala mi dcera, e jí dveře na C5 X7 jedou jenom do poloviny, po přečtení této diskuze usuzuji, e problém budou přelámané vodiče (u jsme řeili 3. brzdové světlo). Jenom bych se chtěl zeptat, vodiče pro el. pohon dveří jsou vlevo nebo vpravo - po obou stranách ? Abych na jistotu věděl, kde hledat. Děkuji za tip
|
|
| |
|
|