| | |
03.12.2012 22:43 -
Re: Elektrické otevírání pátých dveří / C5 III
|
2527939
|
|
jumep
|
|
|
pocita sa to ako 0.7 hodiny
pocita sa to ako 0.7 hodiny
|
|
25.10.2013 00:17 -
Re: Vzpěry pátých dveří - break
|
2630001
|
|
J.Cimrman
|
Město: Nymburk, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 144 |
|
|
Zdravím a mám dotaz. koupil jsem C5 kombi r.v. 2010 a mám otevírání kufru na elektriku. Ve funguje skvěle ale občas se stane e auto se přepne do ekonomy modu a kufr nejde otevřít a tak musím nastartovat. Dá se přepnutí do ekonomy modu nějak naprogramovat nebo vypnout aby mi to neotravovalo ivot. Díky J.C.
Zdravím a mám dotaz. koupil jsem C5 kombi r.v. 2010 a mám otevírání kufru na elektriku. Ve funguje skvěle ale občas se stane e auto se přepne do ekonomy modu a kufr nejde otevřít a tak musím nastartovat. Dá se přepnutí do ekonomy modu nějak naprogramovat nebo vypnout aby mi to neotravovalo ivot. Díky J.C.
|
|
25.10.2013 00:48 -
|
2630002
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
Za cely jejich slavny economy mod bych je poslal nekam. Kdyby se to dalo aspon nastavit nebo idealne vypnout v nastaveni vozidla jako denni svetla, ale ani omylem. Ten kufr je dost opruz no. Zazivam to same. Diagem to snad taky nejde prej.
Za cely jejich slavny economy mod bych je poslal nekam. Kdyby se to dalo aspon nastavit nebo idealne vypnout v nastaveni vozidla jako denni svetla, ale ani omylem. Ten kufr je dost opruz no. Zazivam to same. Diagem to snad taky nejde prej.
|
|
25.10.2013 06:30 -
|
2630003
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
No zaívám si to taky. Zjistil jsem, e stačí zapnout zapalování a pak jde kufr bez větího odporu ovládat ručně. No ale kdy u tam člověk strká klíček, tak je lepí nastartovat a pak to jde normálně.
Je to frajeřinka, ale nějak nedoladěná, u jsem si uil i opak - omylem otevřený kufr při odchodu od auta, kdy jsem zmačknul omylem DO při strkání klíčů do kapsy.
No zaívám si to taky. Zjistil jsem, e stačí zapnout zapalování a pak jde kufr bez větího odporu ovládat ručně. No ale kdy u tam člověk strká klíček, tak je lepí nastartovat a pak to jde normálně.
Je to frajeřinka, ale nějak nedoladěná, u jsem si uil i opak - omylem otevřený kufr při odchodu od auta, kdy jsem zmačknul omylem DO při strkání klíčů do kapsy.
|
|
25.10.2013 15:05 -
|
2630037
|
|
RimmerCZ
|
|
|
To se mi taky stavalo. Jeste kdyby to nebylo tak blbe a sel kufr zavrit zase dalkou. To mi docela chybi a nechapu proc to tam proste neni. Dalsi vec - zavira se kufr (trva to par vterin) a cekam na to, jen abych mohl zamknout auto. Copak by to byl za problem sakra, abych mohl pri otevrenem kufru zmacknout zamknuti auta, aby si sam zavrel okna, kufr a zamklo se. A vsecko je to jen o softwaru.
To se mi taky stavalo. Jeste kdyby to nebylo tak blbe a sel kufr zavrit zase dalkou. To mi docela chybi a nechapu proc to tam proste neni. Dalsi vec - zavira se kufr (trva to par vterin) a cekam na to, jen abych mohl zamknout auto. Copak by to byl za problem sakra, abych mohl pri otevrenem kufru zmacknout zamknuti auta, aby si sam zavrel okna, kufr a zamklo se. A vsecko je to jen o softwaru.
|
|
25.10.2013 15:34 -
|
2630039
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
No to zavírání povinně ručně je moná bezpečnostní poadavek. Ta dálka funguje na desítky metrů a ten, kdo ji ovládá, nemusí vidět, co se na hraně kufru děje. Člověka by snad jen uhodilo a vylekalo a trochu sevřelo, nějaké mení zvířátko...zejména poslední centimetry aby to zacvaklo, tak to najednou zabere fest, je to slyet.
No to zavírání povinně ručně je moná bezpečnostní poadavek. Ta dálka funguje na desítky metrů a ten, kdo ji ovládá, nemusí vidět, co se na hraně kufru děje. Člověka by snad jen uhodilo a vylekalo a trochu sevřelo, nějaké mení zvířátko...zejména poslední centimetry aby to zacvaklo, tak to najednou zabere fest, je to slyet.
|
|
25.10.2013 20:43 -
|
2630101
|
|
igok
|
Město: Pezinok, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 517 |
|
|
J.Cimrman napsal(a): Zdravím a mám dotaz. koupil jsem C5 kombi r.v. 2010 a mám otevírání kufru na elektriku. Ve funguje skvěle ale občas se stane e auto se přepne do ekonomy modu a kufr nejde otevřít a tak musím nastartovat. Dá se přepnutí do ekonomy modu nějak naprogramovat nebo vypnout aby mi to neotravovalo ivot. Díky J.C.
Mne, ked to padne do economy modu tak to jednoducho otvorim rukou, ono to na prve potiahnutie trochu drzi ale potom sa uvolni nejaky mechanizmus a ide to uz bez vacsieho odporu. To iste aj pri zatvarani. Urobil som to uz niekolko krat a nezda sa ze by to nejako ublizilo tomu mechanizmu. Skor ma stve to, ze ked sa hram s klucom a nahodou otvorim kufor, tak musim ist k autu aby som ho zavrel. Nedavno som kontroloval nahradny kluc a pomackal som tlacitka. Robil som to v byte, auto stalo na parkovisku cca 20 metrov od domu, este ze mi napadlo skontrolovat ci to nahodou neotvorilo kufor. Samozrejme ze otvorilo a musel som pekne utekat na ulicu zatvorit auto
Mne, ked to padne do economy modu tak to jednoducho otvorim rukou, ono to na prve potiahnutie trochu drzi ale potom sa uvolni nejaky mechanizmus a ide to uz bez vacsieho odporu. To iste aj pri zatvarani. Urobil som to uz niekolko krat a nezda sa ze by to nejako ublizilo tomu mechanizmu. Skor ma stve to, ze ked sa hram s klucom a nahodou otvorim kufor, tak musim ist k autu aby som ho zavrel. Nedavno som kontroloval nahradny kluc a pomackal som tlacitka. Robil som to v byte, auto stalo na parkovisku cca 20 metrov od domu, este ze mi napadlo skontrolovat ci to nahodou neotvorilo kufor. Samozrejme ze otvorilo a musel som pekne utekat na ulicu zatvorit auto :-))
|
|
25.10.2013 22:36 -
|
2630113
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
Tie normálne ručne otvorím/zatvorím, ak náhodou padne do economy módu a neplánujem okamite niekde vyrazi a tartova motor
Tie normálne ručne otvorím/zatvorím, ak náhodou padne do economy módu a neplánujem okamite niekde vyrazi a tartova motor ;-)
|
|
25.10.2013 23:02 -
|
2630116
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
asi není nikdo, koho by to nezlobilo. Jinak taky zavírám u eco modu ručně bez startování.
asi není nikdo, koho by to nezlobilo. Jinak taky zavírám u eco modu ručně bez startování.
|
|
26.10.2013 22:53 -
|
2630303
|
|
jumep
|
|
|
to je blbost softu ze odpoji tie dvere, v takej C8 kde su bocne dvere na elektriku tieto idu do uplneho vymlatenia baterky (jedny som tu teraz steloval takze viem - teda baterku som neodstavil, ale cvicil som s nimi 2 dni v garazi) - vela veci proste nedomysleli alebo prerobili pre nas nezmyselne
to je blbost softu ze odpoji tie dvere, v takej C8 kde su bocne dvere na elektriku tieto idu do uplneho vymlatenia baterky (jedny som tu teraz steloval takze viem - teda baterku som neodstavil, ale cvicil som s nimi 2 dni v garazi) - vela veci proste nedomysleli alebo prerobili pre nas nezmyselne
|
|
20.06.2014 19:59 -
|
2707339
|
|
vilous
|
|
|
Budu asi potřebovat vézt delí náklad. Máte někdo zkuenost jak drí nedovřené víko kufru? Při zavírání narazí na překáku a zůstane v té poloze?
Budu asi potřebovat vézt delí náklad. Máte někdo zkuenost jak drí nedovřené víko kufru? Při zavírání narazí na překáku a zůstane v té poloze?
|
|
20.06.2014 20:33 -
|
2707377
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Pokud pod něj nedá nějakou deku a nezafixuje třeba gumycuky,tak se ti budou dveře houpat.
Pokud pod něj nedá nějakou deku a nezafixuje třeba gumycuky,tak se ti budou dveře houpat.;-)
|
|
21.06.2014 07:49 -
|
2707467
|
|
sgt
|
Město: Skalité, Auto: Citroen Grand C4 SpaceTourer 2.0 BlueHDi 160 EAT8 SHINE | Počet příspěvků: 718 |
|
|
Po narazení na prekáku troku cúvne a ostane stá, take na prevoz OK. Po rozjazde bude ale príerne ziapa palubák. Mne po 20 km u dochádzali nervy, potom som niečo pomačkal na volante a bol kžud
Ete radím ís opatrne po horej ceste alebo cez nejaké diery. Keď som vymietol jednu väčiu dieru, tak dvere asi narazili do nákladu a otvorili sa úplne, dodnes neviem prečo...
Po narazení na prekáku troku cúvne a ostane stá, take na prevoz OK. Po rozjazde bude ale príerne ziapa palubák. Mne po 20 km u dochádzali nervy, potom som niečo pomačkal na volante a bol kžud :-))))
Ete radím ís opatrne po horej ceste alebo cez nejaké diery. Keď som vymietol jednu väčiu dieru, tak dvere asi narazili do nákladu a otvorili sa úplne, dodnes neviem prečo...
|
|
21.06.2014 12:51 -
|
2707495
|
|
vilous
|
|
|
4 roky mi pilo krev otevíratelné okno pátých dveří a nikdy jsem ho nepouil. A kdy to konečně potřebuju, tak mám auto, kde u to otevírat nejde . Leda e bych zkusil otvírák na konzervy.
4 roky mi pilo krev otevíratelné okno pátých dveří a nikdy jsem ho nepouil. A kdy to konečně potřebuju, tak mám auto, kde u to otevírat nejde :-). Leda e bych zkusil otvírák na konzervy.
|
|
12.07.2014 23:10 -
|
2714805
|
|
jumep
|
|
|
ja len taku malu poznamku k tomu otvaraniu klucom, soudruzi ve francii castokrat vela veci domyslia ale v tomto ich predbehli americania, tam ked chces otvorit zadne dvere musis tlacitko stlacit 2x, ako dvojklik na mysi, az potom sa to otvori
ja len taku malu poznamku k tomu otvaraniu klucom, soudruzi ve francii castokrat vela veci domyslia ale v tomto ich predbehli americania, tam ked chces otvorit zadne dvere musis tlacitko stlacit 2x, ako dvojklik na mysi, az potom sa to otvori
|
|
18.04.2015 20:58 -
|
2812050
|
|
RimmerCZ
|
|
|
Tak se mi to otevirani nejak pokazilo dvere se otevrou tak do cca pulky, pak zacnou pipat a elektricky se uz nezavrou ani neotevrou dale. To servo na prepinani smeru tam neco dela jako normalne, ale dvere se nehybou, resp. nerozjedou. Rucne zavrit-otevrit vice jdou. Zavada se opakuje porad stejne - otevru a dojedou do pulky a od tama uz pouze rucne. Ma nekdo nejaky napad, nebo proste servis ?
Tak se mi to otevirani nejak pokazilo :( dvere se otevrou tak do cca pulky, pak zacnou pipat a elektricky se uz nezavrou ani neotevrou dale. To servo na prepinani smeru tam neco dela jako normalne, ale dvere se nehybou, resp. nerozjedou. Rucne zavrit-otevrit vice jdou. Zavada se opakuje porad stejne - otevru a dojedou do pulky a od tama uz pouze rucne. Ma nekdo nejaky napad, nebo proste servis ?
|
|
18.04.2015 22:22 -
|
2812112
|
|
RimmerCZ
|
|
|
Normalne jsem mu zkousel pomoct jak rikas, tahal jsem ho nahoru pri otvirani a stejne se zastavil stejne. Hodim to klukum a uvidime jestli neco zjisti.
Normalne jsem mu zkousel pomoct jak rikas, tahal jsem ho nahoru pri otvirani a stejne se zastavil stejne. Hodim to klukum a uvidime jestli neco zjisti.
|
|
| |
|
|