| | |
16.03.2012 21:07 -
Re: Elektrické otevírání pátých dveří / C5 III
|
2459198
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
2 zhrado: o tom jsem nikdy neslyel, e bych musel jít na diagnostiku, aby se auto "dozvědělo", e má novou baterku. To se nastavuje v diagnostice kde?
2 zhrado: o tom jsem nikdy neslyel, e bych musel jít na diagnostiku, aby se auto "dozvědělo", e má novou baterku. To se nastavuje v diagnostice kde?
|
|
16.03.2012 21:08 -
|
2459199
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
No v servise by mali urobit toto: Zmerat baterku zatazovym, tym zistia ci je baterka nadalej pouzitelna alebo nie. Ak je tak cez auto ju nabit a potom kuknut cez diag ake hodnoty su v pocitaci baterky. Ak je bat zla tak vymenit a nastavit to v pc baterky ze je tam nova baterka a ake ma hodnoty. Potom sa na 100% nebude pustat ekomod hned..
No v servise by mali urobit toto: Zmerat baterku zatazovym, tym zistia ci je baterka nadalej pouzitelna alebo nie. Ak je tak cez auto ju nabit a potom kuknut cez diag ake hodnoty su v pocitaci baterky. Ak je bat zla tak vymenit a nastavit to v pc baterky ze je tam nova baterka a ake ma hodnoty. Potom sa na 100% nebude pustat ekomod hned..
|
|
16.03.2012 21:14 -
|
2459200
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
tak jeliko je nová, rovnou bych nechal zadat do pc tento údaj a ty hodnoty. Akorát nevím, jestli diagnostik bude vědět, kde se to zadává...
tak jeliko je nová, rovnou bych nechal zadat do pc tento údaj a ty hodnoty. Akorát nevím, jestli diagnostik bude vědět, kde se to zadává...
|
|
16.03.2012 21:35 -
|
2459210
|
|
zhrado
|
|
|
To si uz presne nepamatam ale asi do toho pocitaca baterky. ten co robi diagnostiku by to mal vediet. ak si bol v citroene tak MUSIA byt na to skoleni ludia tam...
To si uz presne nepamatam ale asi do toho pocitaca baterky. ten co robi diagnostiku by to mal vediet. ak si bol v citroene tak MUSIA byt na to skoleni ludia tam...
|
|
16.03.2012 21:47 -
|
2459223
|
|
Ladman
|
|
|
v Citroenu jsem byl před měsícem na výměně brzd. kapaliny, protoe nikde jinde to prý moc u X7 udělat nejde. Hráli si s tím skoro 2 hodiny a nechal jsem tam 900,- (z toho materiál 150,-). Tak tam fakt u ne. Ale o maníkovi s lexií vím, u toho u jsem byl, tak mu zavolám.
v Citroenu jsem byl před měsícem na výměně brzd. kapaliny, protoe nikde jinde to prý moc u X7 udělat nejde. Hráli si s tím skoro 2 hodiny a nechal jsem tam 900,- (z toho materiál 150,-). Tak tam fakt u ne. Ale o maníkovi s lexií vím, u toho u jsem byl, tak mu zavolám.
|
|
16.03.2012 21:50 -
|
2459226
|
|
jumep
|
|
|
lexiu ma dnes kdekto ... (pri tom za co sa predava)
ide o to ze pouzivat to ako citacku na kody je dost slaba pomoc
a podla toho co popisujes to lepsie asi nebude vedet ... skor si najdi niekoho kto s tym aj vie
lexiu ma dnes kdekto ... (pri tom za co sa predava)
ide o to ze pouzivat to ako citacku na kody je dost slaba pomoc
a podla toho co popisujes to lepsie asi nebude vedet ... skor si najdi niekoho kto s tym aj vie
|
|
16.03.2012 21:53 -
|
2459227
|
|
zhrado
|
|
|
Neviem o tom, zeby bol na vymenu brdovky daky zvlastny postup a este aj s diagnostikou..
Neviem o tom, zeby bol na vymenu brdovky daky zvlastny postup a este aj s diagnostikou..
|
|
16.03.2012 21:56 -
|
2459228
|
|
jumep
|
|
|
uz c5 1 mala odvzdusnovanie cez diagnostiku, ale v zasade plati ze kym nezavzdusnis hlavny brzdovy valec a abs/esp jednotku mozes to cele spravit aj bez diagnostiky
uz c5 1 mala odvzdusnovanie cez diagnostiku, ale v zasade plati ze kym nezavzdusnis hlavny brzdovy valec a abs/esp jednotku mozes to cele spravit aj bez diagnostiky
|
|
16.03.2012 22:00 -
|
2459230
|
|
zhrado
|
|
|
No ved to je ludom co s tym robia jasne. Ale urcite to netrva 2 hodiny a tolko penazi..
No ved to je ludom co s tym robia jasne. Ale urcite to netrva 2 hodiny a tolko penazi..
|
|
16.03.2012 22:36 -
|
2459245
|
|
Hanz 397
|
|
|
U toho bateriového snímače(aspoň tak se to jmenuje u nás) je důleitý tu výměnu registrovat co nedřív. Mám vyzkouený,e kdy to neudělá,tak ti tu baterku za cca dva měsíce odepíe. I kdy měří průběně její stav(teplotu,napětí,proud in,out),tak kapacitu počítá,nezjiuje a chová se k ní,jako k tý starý,tzn., e jí mimo jiného nabíjí jiným proudem,jinak řídí cykly vybíjení a nabíjení,atd... A jetě mě napadlo co nový SW?
U toho bateriového snímače(aspoň tak se to jmenuje u nás) je důleitý tu výměnu registrovat co nedřív. Mám vyzkouený,e kdy to neudělá,tak ti tu baterku za cca dva měsíce odepíe. I kdy měří průběně její stav(teplotu,napětí,proud in,out),tak kapacitu počítá,nezjiuje a chová se k ní,jako k tý starý,tzn., e jí mimo jiného nabíjí jiným proudem,jinak řídí cykly vybíjení a nabíjení,atd... A jetě mě napadlo co nový SW?
|
|
16.03.2012 22:40 -
|
2459246
|
|
zhrado
|
|
|
presne som si myslel ze to takto funguje aj u vás.
presne som si myslel ze to takto funguje aj u vás.
|
|
17.03.2012 02:30 -
|
2459263
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
Ladman napsal(a): 2 zhrado: o tom jsem nikdy neslyel, e bych musel jít na diagnostiku, aby se auto "dozvědělo", e má novou baterku. To se nastavuje v diagnostice kde?
c5 Y7 ma BEC,jednotku sledovani stavu baterie ktera vyhodnocuje stav a ridi dobijeni
pokud vyhodnoti ze je spatna ,musi po vymene baterie smazat data stare baterie a "naucit" baterii novou
zpravidla se to dela tak ze se stare data vymazou a auto se necha 4 hodiny bez zasahu
tuhle vymozenost maji vsechny nove auta PSA
c5 Y7 ma BEC,jednotku sledovani stavu baterie ktera vyhodnocuje stav a ridi dobijeni
pokud vyhodnoti ze je spatna ,musi po vymene baterie smazat data stare baterie a "naucit" baterii novou
zpravidla se to dela tak ze se stare data vymazou a auto se necha 4 hodiny bez zasahu
tuhle vymozenost maji vsechny nove auta PSA
|
|
19.03.2012 20:03 -
|
2459944
|
|
Ladman
|
|
|
2 autodiag: dnes jsem byl na diagnostice a u BEC lo změnit jen kapacitu baterie. Já tam mám uvedeno 70 Ah (ve skutečnosti mám baterku 72 Ah), vyí byla asi 74 Ah, tak mi tam nechal těch 70 Ah. Dále to ukazovalo stav nabití akumulátoru, průtok proudu, ap., ale ádná monost nastavit novou baterii.
2 autodiag: dnes jsem byl na diagnostice a u BEC lo změnit jen kapacitu baterie. Já tam mám uvedeno 70 Ah (ve skutečnosti mám baterku 72 Ah), vyí byla asi 74 Ah, tak mi tam nechal těch 70 Ah. Dále to ukazovalo stav nabití akumulátoru, průtok proudu, ap., ale ádná monost nastavit novou baterii.
|
|
19.03.2012 21:35 -
|
2459977
|
|
zhrado
|
|
|
A stav nabitia bol aký?
A stav nabitia bol aký?
|
|
19.03.2012 21:41 -
|
2459978
|
|
Ladman
|
|
|
jeliko byla delí dobu napíchnutá Lexia, tak 75%.
jeliko byla delí dobu napíchnutá Lexia, tak 75%.
|
|
19.03.2012 21:58 -
|
2459981
|
|
jumep
|
|
|
inak dobre ze riesime baterku atd v elektrickom otvarani dveri ...
Ladman: skus ineho diagnostika ... co ti ten povie ...
inak dobre ze riesime baterku atd v elektrickom otvarani dveri ...
Ladman: skus ineho diagnostika ... co ti ten povie ...
|
|
19.03.2012 22:03 -
|
2459986
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
Ladman napsal(a): 2 autodiag: dnes jsem byl na diagnostice a u BEC lo změnit jen kapacitu baterie. Já tam mám uvedeno 70 Ah (ve skutečnosti mám baterku 72 Ah), vyí byla asi 74 Ah, tak mi tam nechal těch 70 Ah. Dále to ukazovalo stav nabití akumulátoru, průtok proudu, ap., ale ádná monost nastavit novou baterii.
pokud davas novou baterii ,musis auto nechat odemcene v klidu 4 hodiny
BEC si nacte co potrebuje
BEC ma dve casti,resp 3
1. je na +polu ktery v pripade havarie i odstavi baterii
2 je na - polu
3 je BSI
baterie by se mela nabijet pokud mozno bez pripojenych svorek a nasledne znovu "naucit"
pokud davas novou baterii ,musis auto nechat odemcene v klidu 4 hodiny
BEC si nacte co potrebuje
BEC ma dve casti,resp 3
1. je na +polu ktery v pripade havarie i odstavi baterii
2 je na - polu
3 je BSI
baterie by se mela nabijet pokud mozno bez pripojenych svorek a nasledne znovu "naucit"
|
|
19.03.2012 22:09 -
|
2459993
|
|
zhrado
|
|
|
No mňa učili, e baterka sa má nabíja vdy cez ten počítač, aby o tom vedel, e sa nabija a tým "povedal" BSI ako má regulova ekomód atď.
No mňa učili, e baterka sa má nabíja vdy cez ten počítač, aby o tom vedel, e sa nabija a tým "povedal" BSI ako má regulova ekomód atď.
|
|
19.03.2012 22:14 -
|
2459994
|
|
autodiag
|
|
|
no ty tam ale nic takoveho nemas,tyka se to aut od cca 2008
u tveho auta je economy mod napevno dany v BSI konfiguraci
no ty tam ale nic takoveho nemas,tyka se to aut od cca 2008
u tveho auta je economy mod napevno dany v BSI konfiguraci
|
|
| |
|
|