| | |
19.01.2012 17:51 -
Audio, video - C5 III
|
2442691
|
|
Miki
|
Město: J. Hradec, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Ahoj vsem.Treba mi nekdo poradite ,ci vysvetlite to jako blbost. U nove C5 mi nevyhovuje dispay, ze není dotekovy. Dal by se nahradit a aby komunikoval s navigaciatd? A z ceho? Take mne zarazi, prehravani videa co je zde, kdyz to ma jen analogove vstupy cinche. Vim, necha se tam pridat USB vystup-vstup.To vypada, ze lze prehravat jen video ve formatu wmv a podobnych?V tomto mne Citrous zklamal . Miki
Ahoj vsem.Treba mi nekdo poradite ,ci vysvetlite to jako blbost. U nove C5 mi nevyhovuje dispay, ze není dotekovy. Dal by se nahradit a aby komunikoval s navigaciatd? A z ceho? Take mne zarazi, prehravani videa co je zde, kdyz to ma jen analogove vstupy cinche. Vim, necha se tam pridat USB vystup-vstup.To vypada, ze lze prehravat jen video ve formatu wmv a podobnych?V tomto mne Citrous zklamal . Miki
|
|
19.01.2012 19:03 -
Re: Audio, video - C5 III
|
2442700
|
|
pagi
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) | Počet příspěvků: 74 |
|
|
Já ji mám teprve 3 týdny, ale stejný pohled na věc. Nekupoval jsem tu drahou navi, ale "jen" tu levnějí a audio cinche také nechápu. Displej by dotykový byl dobrý, jeliko ovládání navi i celého rádia je jako z roku 2002 . Na dotykáč je asi jen jedna rada a sice celé to přestavět třeba na čínu .link.
Já ji mám teprve 3 týdny, ale stejný pohled na věc. Nekupoval jsem tu drahou navi, ale "jen" tu levnějí a audio cinche také nechápu. Displej by dotykový byl dobrý, jeliko ovládání navi i celého rádia je jako z roku 2002 :-). Na dotykáč je asi jen jedna rada a sice celé to přestavět třeba na čínu http://www.ebay.com/itm/220926308565?_trksid=p3984.m1423.l2649&item=220926308565&cmd=ViewItem&sspagename=STRK:MEWAX:IT&vxp=mtr
|
|
19.01.2012 19:07 -
|
2442702
|
|
jumep
|
|
|
dotykac do auta neni dobry napad, nakolko odputava pozornost
preto je aj original video blokovane nad 30km/h
dotykac do auta neni dobry napad, nakolko odputava pozornost
preto je aj original video blokovane nad 30km/h
|
|
19.01.2012 19:11 -
|
2442708
|
|
pagi
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) | Počet příspěvků: 74 |
|
|
nevím nakolik je rozdíl v odpoutání pozornosti mezi dotykovým ovládáním a tím pravěkým točením kolečka a potvrzování písmenek, případně kompletního přelistování telefonního seznamu atd.
nevím nakolik je rozdíl v odpoutání pozornosti mezi dotykovým ovládáním a tím pravěkým točením kolečka a potvrzování písmenek, případně kompletního přelistování telefonního seznamu atd.
|
|
19.01.2012 19:17 -
|
2442710
|
|
jumep
|
|
|
zhruba taky, ako ked si kedysi na nejakej nokii za jazdy natukal sms a teraz ju mas natukat
tj. tam si tukal pismena a len skontroloval ze co mas, na dotykaci hladas kazde pismeno a este kontrolujes ci si sa trafil
ako riesit by sa to dalo, zaklad je ze nemas za jazdy co zadavat veci do navi ...
zhruba taky, ako ked si kedysi na nejakej nokii za jazdy natukal sms a teraz ju mas natukat
tj. tam si tukal pismena a len skontroloval ze co mas, na dotykaci hladas kazde pismeno a este kontrolujes ci si sa trafil
ako riesit by sa to dalo, zaklad je ze nemas za jazdy co zadavat veci do navi ...
|
|
19.01.2012 19:22 -
|
2442716
|
|
pagi
|
|
|
tak jednak zatím auto prohlíím a v podstatě nejezdím. ale kdy se mi na obrazovce objeví celá abeceda a uknu si na kadé písmeno, tak je to rozhodně jednoduí ne přejídět kvůli kadému písmenku celou abecedu. a co se týče telefonního seznamu, tak stejně jako na třeba nokii by stačilo, abych pro nalezení písmene Z zmáčknul zet a nelistoval 400 čísel .
jo a najku, k čemu mi tedy bue BT handsfree, kdy se nedostanu k telefonnímu číslu??? třeba abych volal z okýnka a jezdím u dost dlouho, abych ti mohl z toho protisměru zamávat
tak jednak zatím auto prohlíím a v podstatě nejezdím. ale kdy se mi na obrazovce objeví celá abeceda a uknu si na kadé písmeno, tak je to rozhodně jednoduí ne přejídět kvůli kadému písmenku celou abecedu. a co se týče telefonního seznamu, tak stejně jako na třeba nokii by stačilo, abych pro nalezení písmene Z zmáčknul zet a nelistoval 400 čísel :-p.
jo a najku, k čemu mi tedy bue BT handsfree, kdy se nedostanu k telefonnímu číslu??? třeba abych volal z okýnka :-d a jezdím u dost dlouho, abych ti mohl z toho protisměru zamávat
|
|
19.01.2012 19:43 -
|
2442747
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
Mám BT handsfree a vyuívám hlasový vytáčení. Take jen jedno stlačení tlačítka a nehledám ádný čísla. Navigaci zásadně nastavuju při stání, nikdy za jízdy. Myslím, e zákaz telefonování za jízdy je výborná věc a to samý bych zavedl i pro ovládání navigace. Výrobcům bych nařídil, aby znemonili nastavování navigace za jízdy, stejně jako je znemoněno video.
Mám BT handsfree a vyuívám hlasový vytáčení. Take jen jedno stlačení tlačítka a nehledám ádný čísla. Navigaci zásadně nastavuju při stání, nikdy za jízdy. Myslím, e zákaz telefonování za jízdy je výborná věc a to samý bych zavedl i pro ovládání navigace. Výrobcům bych nařídil, aby znemonili nastavování navigace za jízdy, stejně jako je znemoněno video.
|
|
19.01.2012 19:47 -
|
2442752
|
|
pagi
|
|
|
souhlasím, zákaz telefonování je v pořádku, ale mělo se ujmout zákaz volání i s handsfree, jeliko to, e drím telefon v ruce mi nevadí, ale to e přemýlím o něčem jiném ne o provozu je asi nebezpečnějí. hlasové vytáčení jsem jetě nevyzkouel
souhlasím, zákaz telefonování je v pořádku, ale mělo se ujmout zákaz volání i s handsfree, jeliko to, e drím telefon v ruce mi nevadí, ale to e přemýlím o něčem jiném ne o provozu je asi nebezpečnějí. hlasové vytáčení jsem jetě nevyzkouel :-)
|
|
20.01.2012 09:33 -
|
2442809
|
|
toskey
|
Město: Odolena Voda, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 147 |
|
|
V tom případě chci zakázat jíst,pít a kouřit v autě ,které povauji za mnohem horí ne telefonování s handsfree. A jetě bychom mohli zakázat mluvení s řidičem a zaákaz jízdy v nemoci, pt je dokázano e nemocný člověk můe dělat víc chyb ne podnapilý...
V tom případě chci zakázat jíst,pít a kouřit v autě ,které povauji za mnohem horí ne telefonování s handsfree. A jetě bychom mohli zakázat mluvení s řidičem a zaákaz jízdy v nemoci, pt je dokázano e nemocný člověk můe dělat víc chyb ne podnapilý...
|
|
20.01.2012 13:34 -
|
2442838
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
ano... zakazat, omezit, potrestat, zavrit a radsi i zastrelit... nejsem pro telefonovani z ruky, ale i prez HF dovede byt telefonat mnohdy velmi exitovany a odputat pozornost stejne, jako dve nevychovany rvouci smradata na zadnich sedackach ci nabuzena pritelka vedle ridice. Zakazeme i toto? Kazdej ma vetsinou svuj rozum a mel by rozumne posoudit, co si dovolit muze a na co ma. Kdyz uz neco, tak bojujte pro dukladny kazdorocni psychotesty ridicu. Kdo neprojde, odevzda na tri mesicepapairy a znova prezkouset. Prevence je vzdy ucinnejsi, nez represe.
A k tematu. Prave kvuli ponekud archetypalnim vlastnostem AV/navi origo systemu od Citroenu jsem radeji, nez boj s vetrnymy mlyny zvolil cestu vyberu modelu bez navi a puvodne 1DIN model jsem relativne snadno predelal na 2 DIN, ktery umi a ma vse, co potrebuji. Btw - neni pravdou to, ze butonove ovladani jest 'more safety' nez dotykove - viz kompletne dotykove ovladani seriovych AV jednotek v ramci koncernu WV. dle meho nazoru je dotykove ovladani jednodussi a rychlejsi, ale platit pro vsechny uzivatela to rozhodne nebude. Jinak, ta Cina nebude asi zla, ale mel bych mozna obavu o kvalitu displaye a zvuku. Co jsem koukal, existuji dva podobne modely a nikde jsem se bohuzel nedocetl, jestli jsou schopny komunikovat po CANu a tudiz je-li mozno je ovladat pomoci tlacitek na volantu, coz je dulezite z hlediska komfortu, potazmo bezpecnosti. U systemu od renomovanych vyrobcu to vesmes jde, ale ti zasd nenabizeji podobny zastavbovy kit. Pokud vim, tak snad jenom Alpine dela 1DIN headunit s detasovanym tochscreenem, ale tam bude zase problem cena, nicmene, clovek by ziskal spickovy AV/navi system, ktry by se dal perfektne zastavet do stavajiciho prostoru a vypadal by skoro, jak origo. Jestli na to ma nekdo prachy a balls, tak drzim palce.
ano... zakazat, omezit, potrestat, zavrit a radsi i zastrelit... nejsem pro telefonovani z ruky, ale i prez HF dovede byt telefonat mnohdy velmi exitovany a odputat pozornost stejne, jako dve nevychovany rvouci smradata na zadnich sedackach ci nabuzena pritelka vedle ridice. Zakazeme i toto? Kazdej ma vetsinou svuj rozum a mel by rozumne posoudit, co si dovolit muze a na co ma. Kdyz uz neco, tak bojujte pro dukladny kazdorocni psychotesty ridicu. Kdo neprojde, odevzda na tri mesicepapairy a znova prezkouset. Prevence je vzdy ucinnejsi, nez represe.
A k tematu. Prave kvuli ponekud archetypalnim vlastnostem AV/navi origo systemu od Citroenu jsem radeji, nez boj s vetrnymy mlyny zvolil cestu vyberu modelu bez navi a puvodne 1DIN model jsem relativne snadno predelal na 2 DIN, ktery umi a ma vse, co potrebuji. Btw - neni pravdou to, ze butonove ovladani jest 'more safety' nez dotykove - viz kompletne dotykove ovladani seriovych AV jednotek v ramci koncernu WV. dle meho nazoru je dotykove ovladani jednodussi a rychlejsi, ale platit pro vsechny uzivatela to rozhodne nebude. Jinak, ta Cina nebude asi zla, ale mel bych mozna obavu o kvalitu displaye a zvuku. Co jsem koukal, existuji dva podobne modely a nikde jsem se bohuzel nedocetl, jestli jsou schopny komunikovat po CANu a tudiz je-li mozno je ovladat pomoci tlacitek na volantu, coz je dulezite z hlediska komfortu, potazmo bezpecnosti. U systemu od renomovanych vyrobcu to vesmes jde, ale ti zasd nenabizeji podobny zastavbovy kit. Pokud vim, tak snad jenom Alpine dela 1DIN headunit s detasovanym tochscreenem, ale tam bude zase problem cena, nicmene, clovek by ziskal spickovy AV/navi system, ktry by se dal perfektne zastavet do stavajiciho prostoru a vypadal by skoro, jak origo. Jestli na to ma nekdo prachy a balls, tak drzim palce.
|
|
20.01.2012 15:53 -
|
2442871
|
|
Miki
|
Město: J. Hradec, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Ahoj a diky za vase nazory. asi to resit nebudu. Jinak k tomu ovladani ostatniho, neni co resit, ma to hlasove ovladani,dost je v v kazde polozce originalnich povelu a da se cokoliv do povelu nahrat. tak to neni problem. Ja jen ze mi to zastarale kolecko moc nebere rozum. Vyhovoalo by me oboji funkcni. neco ke rychlejsi na obrazovce jeden dotyk nez se trefovat na vyber a potvrzeni polozky.
Jinak OK.
Ahoj a diky za vase nazory. asi to resit nebudu. Jinak k tomu ovladani ostatniho, neni co resit, ma to hlasove ovladani,dost je v v kazde polozce originalnich povelu a da se cokoliv do povelu nahrat. tak to neni problem. Ja jen ze mi to zastarale kolecko moc nebere rozum. Vyhovoalo by me oboji funkcni. neco ke rychlejsi na obrazovce jeden dotyk nez se trefovat na vyber a potvrzeni polozky.
Jinak OK.:-)
|
|
29.06.2013 23:12 -
|
2594381
|
|
titanius
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 3 |
|
|
FAP (100kW) Počet příspěvků: 1
Zdravim panove.Jsem uplnej novacek.Citroen C5
3/2009.Co vse umi RT5?Kde je usb?umi
prehravat filmy?tv?jak aktualizovat mapy?
priplatkova hudba Philips-jak hraje?pocet
reproduktoru?Moc dekuji
FAP (100kW) Počet příspěvků: 1
Zdravim panove.Jsem uplnej novacek.Citroen C5
3/2009.Co vse umi RT5?Kde je usb?umi
prehravat filmy?tv?jak aktualizovat mapy?
priplatkova hudba Philips-jak hraje?pocet
reproduktoru?Moc dekuji
|
|
09.10.2013 14:54 -
|
2625351
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
vie niekto ci e-Myway ma video vstup? alebo nejako je schopny citat nejake videosubory?
Tie AV cinche v odkladacej schranke som nemasiel, nemam ich .
kedze mam vzadu dvoch nespratnikov ktory mi dvihaju tlak, dufam som ze im obcas pustim video. Ale e-myway ma iba USB, a ten tipujem je iba na mp3?
nejake skusenosti ?
vie niekto ci e-Myway ma video vstup? alebo nejako je schopny citat nejake videosubory?
Tie AV cinche v odkladacej schranke som nemasiel, nemam ich .
kedze mam vzadu dvoch nespratnikov ktory mi dvihaju tlak, dufam som ze im obcas pustim video. Ale e-myway ma iba USB, a ten tipujem je iba na mp3?
nejake skusenosti ?
|
|
09.10.2013 20:23 -
|
2625410
|
|
jumep
|
|
|
video by si im aj tak nepustil za jazdy ak by to slo ... takze hladaj cestu inde (dvd na opierku hlavy?)
video by si im aj tak nepustil za jazdy ak by to slo ... takze hladaj cestu inde (dvd na opierku hlavy?)
|
|
09.10.2013 20:25 -
|
2625411
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
jruze napsal(a): Kadá má video vstup
A kde by som to nasiel ? ani v manuale e-myway ani slovko .....
A kde by som to nasiel ? ani v manuale e-myway ani slovko .....
|
|
09.10.2013 20:28 -
|
2625414
|
|
jumep
|
|
|
pokial tam mas tzv servisny modul, nemas tam videovstup ... teoreticky sa to tam da mozno nejako dorobit, ale ako som uz pisal, vyznam skoro ziaden
pokial tam mas tzv servisny modul, nemas tam videovstup ... teoreticky sa to tam da mozno nejako dorobit, ale ako som uz pisal, vyznam skoro ziaden
|
|
09.10.2013 20:33 -
|
2625419
|
|
robo
|
|
|
jumep napsal(a): video by si im aj tak nepustil za jazdy ak by to slo ... takze hladaj cestu inde (dvd na opierku hlavy?)
no cital som to ze to nejde za jazdy , ono ta navi fakt nebola hodna tych penez.....ocakavania boli vyssie ale moja chyba mal som sa o to zaujimat pred kupou a nie opacne
teraz to riesi moj tablet. len aj o ten sa natahuju
O tych opierkach som rozmyslal ale asi by to mohlo niekoho na sidlisku drazdit.....
no cital som to ze to nejde za jazdy , ono ta navi fakt nebola hodna tych penez.....ocakavania boli vyssie ale moja chyba mal som sa o to zaujimat pred kupou a nie opacne
teraz to riesi moj tablet. len aj o ten sa natahuju
O tych opierkach som rozmyslal ale asi by to mohlo niekoho na sidlisku drazdit.....
|
|
| |
|
|