| | |
13.12.2014 10:37 -
Re: Silnějí árovky do couvacích světel
|
2764143
|
|
jumep
|
|
|
zato som pisal ze z toho auta nic nevidis, ja chodim na zrkadla a senzori ...
zato som pisal ze z toho auta nic nevidis, ja chodim na zrkadla a senzori ...
|
|
13.12.2014 22:48 -
|
2764293
|
|
DrMarvin
|
|
|
no nevim co cekate od lode jako je c5 ze uvidite v zadnim okne:=)))
neverit senzorum kdyz pipaji asi mozno bez komentu:=)))
jinak mne reaguji sofort....odezva opravdu minimalni...a se svetlama do zadu jsem spokojenej...staci trefit smer skrz zrcatka a pak jen hlidat senzory...jednodussi parkovani-couvani snad ani vymyslet nejde:=)
no nevim co cekate od lode jako je c5 ze uvidite v zadnim okne:=)))
neverit senzorum kdyz pipaji:D asi mozno bez komentu:=)))
jinak mne reaguji sofort....odezva opravdu minimalni...a se svetlama do zadu jsem spokojenej...staci trefit smer skrz zrcatka a pak jen hlidat senzory...jednodussi parkovani-couvani snad ani vymyslet nejde:=)
|
|
14.12.2014 06:51 -
|
2764315
|
|
vilous
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1256 |
|
|
Já jsem se senzory u X7 velmi spokojen. Jetě se mi nestalo, e by přehlédly i sebemení překáku. Akorát couvání v trávě je na nic, to řvou furt, ale to je logické.
K původnímu tématu - nejlepí přisvícení je klepnout na brzdu - hlavně ta horní lita docela sluně osvítí právě prostor před zadním oknem.
Já jsem se senzory u X7 velmi spokojen. Jetě se mi nestalo, e by přehlédly i sebemení překáku. Akorát couvání v trávě je na nic, to řvou furt, ale to je logické.
K původnímu tématu - nejlepí přisvícení je klepnout na brzdu - hlavně ta horní lita docela sluně osvítí právě prostor před zadním oknem.
|
|
14.12.2014 09:25 -
|
2764330
|
|
igok
|
Město: Pezinok, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 517 |
|
|
Moj pocit pri prvom cuvani na X7 v tme bol, ze vobec nic nevidim ako keby mi nefungovali spiatockove svetla. Bol som zvyknuty na vykladove okno z takmer cireho skla na C5I a na X7 som zrazu mal cuvat s takmer polovycnym vyhladom cez origo tmave sklo. Ale Netrvalo dlho a zvykol som si, kobinacia vsetkych troch zrkadiel a cuvacich senzorov mi dava dost istoty na vycuvanie z akejkolvek situacie
Moj pocit pri prvom cuvani na X7 v tme bol, ze vobec nic nevidim ako keby mi nefungovali spiatockove svetla.:-o Bol som zvyknuty na vykladove okno z takmer cireho skla na C5I a na X7 som zrazu mal cuvat s takmer polovycnym vyhladom cez origo tmave sklo. Ale Netrvalo dlho a zvykol som si, kobinacia vsetkych troch zrkadiel a cuvacich senzorov mi dava dost istoty na vycuvanie z akejkolvek situacie :palec
|
|
14.12.2014 09:45 -
|
2764333
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Je pravda, e C5 II je auto, u kterého vidím při couvání nejhůř, třeba Peugeot 406 měl skla lampy na zpátečku hodně do černa, ale bylo vidět při couvání nádherně, moná svítili i dál, kdy ze silnice couvám do zahrady, tak pod pouličním osvětlením to jetě jde, ale jak zatočím 90 stupňů do zahrady do tmy, nic nevidím, u ostatních aut bylo vidět dobře. Ty parkovací senzory nevím při jaké rychlosti ukazují správně, ale mám vyzkoueno, e kdy couvám rychleji, platí i pro jízdu vpřed, tak nic nehlásí a kdy zastavím, řvou na mne, e u jsem na zdi, kdy jedu hrozně pomalu, překáku zaregistrují.
Je pravda, e C5 II je auto, u kterého vidím při couvání nejhůř, třeba Peugeot 406 měl skla lampy na zpátečku hodně do černa, ale bylo vidět při couvání nádherně, moná svítili i dál, kdy ze silnice couvám do zahrady, tak pod pouličním osvětlením to jetě jde, ale jak zatočím 90 stupňů do zahrady do tmy, nic nevidím, u ostatních aut bylo vidět dobře. Ty parkovací senzory nevím při jaké rychlosti ukazují správně, ale mám vyzkoueno, e kdy couvám rychleji, platí i pro jízdu vpřed, tak nic nehlásí a kdy zastavím, řvou na mne, e u jsem na zdi, kdy jedu hrozně pomalu, překáku zaregistrují.
|
|
14.12.2014 11:07 -
|
2764351
|
|
jumep
|
|
|
ano, o tej rychlosti sa hovorilo, nesmies letet (co je aj nelogicke letet do niecoho co nevidim)
odozva je v tomto pripade dlha ... ale ked ides pomaly a zacnu pipat este spomalis tak ides na presno uplne
ano, o tej rychlosti sa hovorilo, nesmies letet (co je aj nelogicke letet do niecoho co nevidim)
odozva je v tomto pripade dlha ... ale ked ides pomaly a zacnu pipat este spomalis tak ides na presno uplne
|
|
14.12.2014 18:04 -
|
2764423
|
|
robo
|
Město: Piestany, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 1083 |
|
|
neviem jaky vyhlad je z tourera, ale zo sedana to tiez neni ziadna malina potme, bez stieraca na zadnom okne ked prsi [hmm to ma ani nenapadlo ked som to kupoval ] . Obcas musim cuvat asi 50m, zlava zprava auta casto na zrkadla, sensory su ok, len keby fungovali trocha citlivejsie alebo skor rychlejsie. Niekedy ked sa lepim pri prekazku - stenu tak nic nic a zrazu 2 ciarky.....A chodim pomalicky
no ja navi mam ale teraz sa mi zda ze som cital ze to musi mat akysi parkovaci pocitac, a pozna sa to podla toho ze ma 6 sensorov vpredu ? Zrejme origo kamera sama o sebe nestaci pichnut do emyway.
Dokonca nemam ani vie AV vstupy v kastliku, to som myslel ze ma snad kazdy s navi.....
hold setrenie , no po tom incidente s C4 si davam pozor.
neviem jaky vyhlad je z tourera, ale zo sedana to tiez neni ziadna malina potme, bez stieraca na zadnom okne ked prsi [hmm to ma ani nenapadlo ked som to kupoval :)] . Obcas musim cuvat asi 50m, zlava zprava auta casto na zrkadla, sensory su ok, len keby fungovali trocha citlivejsie alebo skor rychlejsie. Niekedy ked sa lepim pri prekazku - stenu tak nic nic a zrazu 2 ciarky.....A chodim pomalicky
no ja navi mam ale teraz sa mi zda ze som cital ze to musi mat akysi parkovaci pocitac, a pozna sa to podla toho ze ma 6 sensorov vpredu ? Zrejme origo kamera sama o sebe nestaci pichnut do emyway.
Dokonca nemam ani vie AV vstupy v kastliku, to som myslel ze ma snad kazdy s navi.....
hold setrenie , no po tom incidente s C4 si davam pozor.
|
|
14.12.2014 19:28 -
|
2764437
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
Take me trochu stve ze to dozadu malo sviti, kdyz pak jsou tonovana skla, je to o poznani horsi (zkuste si stahnout okna a hned uvidite lepe).
Tak jsem se koukal po nejakych "lepsich" zarovkach, treba jestli cinan nedela BAU15S halogenovou, nebo podobne. Nasel jsem jen od Philipse Vision Plus kde pisou o 50% vyssi svitivost, treba by to stalo za vyzkouseni...
LED zarovky vetsinou maji problem ze nesviti do vsech stran tak jako klasicka zarovka, anebo jsou moc dlouhe a do svetla se nevejde. Jedny uz jsem pred casem zkousel a bylo to horsi nez zarovky. Ted jsem na jedny zase narazil a zkusil jsem je objednat, tak jsem zvedavy az dorazi...
Nicmene, vzpomel jsem si, ze jsem si kdysi, uz ani nevim na co, objednal takove doplnkove LED svetylka ( .link. ). Zkusil jsem je na auto nainstalovat, netvrdim ze to je nejaka super montaz a nekterym se to mozna libit nebude, ale ucel to myslim plni, viz foto. Videt je jiz celkem dobre.
Take me trochu stve ze to dozadu malo sviti, kdyz pak jsou tonovana skla, je to o poznani horsi (zkuste si stahnout okna a hned uvidite lepe).
Tak jsem se koukal po nejakych "lepsich" zarovkach, treba jestli cinan nedela BAU15S halogenovou, nebo podobne. Nasel jsem jen od Philipse Vision Plus kde pisou o 50% vyssi svitivost, treba by to stalo za vyzkouseni...
LED zarovky vetsinou maji problem ze nesviti do vsech stran tak jako klasicka zarovka, anebo jsou moc dlouhe a do svetla se nevejde. Jedny uz jsem pred casem zkousel a bylo to horsi nez zarovky. Ted jsem na jedny zase narazil a zkusil jsem je objednat, tak jsem zvedavy az dorazi...
Nicmene, vzpomel jsem si, ze jsem si kdysi, uz ani nevim na co, objednal takove doplnkove LED svetylka ( http://www.dx.com/p/6w-6000k-300-lumen-1-led-white-light-car-reversing-rear-fog-light-dc-12-24v-102831 ). Zkusil jsem je na auto nainstalovat, netvrdim ze to je nejaka super montaz a nekterym se to mozna libit nebude, ale ucel to myslim plni, viz foto. Videt je jiz celkem dobre.
Přílohy: zarovky.jpg ( 85410b ) - svetlo ze zarovek zarovky + led.jpg ( 98733b ) - svetlo ze zarovek + LED prisviceni pohled ze zadu.jpg ( 64749b ) - pohled ze zadu detail 1.jpg ( 83947b ) - detail na LED svetlo 1 detail 2.jpg ( 91352b ) - detail na LED svetlo 2 |
|
14.12.2014 21:21 -
|
2764569
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Vypadá to dobře a rozdíl je vidět na první pohled, můe to tak bít, nebo co na to čerti a STK?
Jetě mne napadlo, podívat se pod kryt světla, měl by tam bít pochromovaný hliníkový plech ohledně odrazu světla, nebude třeba problém v něm? Posoudit nemohu, jetě jsem neměl potřebu to sundávat, tak nevím jak to tam vypadá. Jinak to ale podle fotek nemá chybu a je krásně vidět, zapojené to je asi přímo na konektor světel zpátečky, pojistka zůstala stejná?
:palec
Vypadá to dobře a rozdíl je vidět na první pohled, můe to tak bít, nebo co na to čerti a STK?
Jetě mne napadlo, podívat se pod kryt světla, měl by tam bít pochromovaný hliníkový plech ohledně odrazu světla, nebude třeba problém v něm? Posoudit nemohu, jetě jsem neměl potřebu to sundávat, tak nevím jak to tam vypadá. Jinak to ale podle fotek nemá chybu a je krásně vidět, zapojené to je asi přímo na konektor světel zpátečky, pojistka zůstala stejná? ;-)
|
|
14.12.2014 21:41 -
|
2764581
|
|
DrMarvin
|
|
|
nevim,mozna mne umlatite.....sorry alxi,ale je to strasna prasarna:=)
vypada to jako by jsi mel trysky:=))))
je to muj osobni nazor,ale prznit auto takovejma cajkama je hrich podle mne....
Kupte LED zarovky,s velkou watazi a jen jednim smerem svetla....je lepsi kdyz to svitit zrovna dopredu a ne do boku a odrazi se od sten svetla..
.link.
nevim,mozna mne umlatite.....sorry alxi,ale je to strasna prasarna:=)
vypada to jako by jsi mel trysky:=))))
je to muj osobni nazor,ale prznit auto takovejma cajkama je hrich podle mne....
Kupte LED zarovky,s velkou watazi a jen jednim smerem svetla....je lepsi kdyz to svitit zrovna dopredu a ne do boku a odrazi se od sten svetla..:-)
http://autozarovky.heureka.cz/led-philips-x-tremevision-t10-w5w-6000k/
|
|
14.12.2014 21:41 -
|
2764587
|
|
alx
|
Město: Hostovlice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 1278 |
|
|
63zdenda napsal(a):
Jetě mne napadlo, podívat se pod kryt světla, měl by tam bít pochromovaný hliníkový plech ohledně odrazu světla, nebude třeba problém v něm? Posoudit nemohu, jetě jsem neměl potřebu to sundávat, tak nevím jak to tam vypadá. Jinak to ale podle fotek nemá chybu a je krásně vidět, zapojené to je asi přímo na konektor světel zpátečky, pojistka zůstala stejná?
Zapojene je to na kabely vedouci k zarovce.
Zapojene je to na kabely vedouci k zarovce.
|
|
14.12.2014 22:05 -
|
2764618
|
|
63zdenda
|
|
|
Díky alxi.
DrMarvin - koukám e nejsou homologované, vyzkouel je u někdo e neshoří lampy, nejsem v tom odborník, ale zase nechci aby jsem měl z auta pochodeň.
Díky alxi.
DrMarvin - koukám e nejsou homologované, vyzkouel je u někdo e neshoří lampy, nejsem v tom odborník, ale zase nechci aby jsem měl z auta pochodeň. :nevim
|
|
14.12.2014 22:16 -
|
2764625
|
|
alx
|
|
|
DrMarvin napsal(a):
to je ale jina zarovka
to je ale jina zarovka
|
|
14.12.2014 22:30 -
|
2764632
|
|
DrMarvin
|
|
|
alx napsal(a): to je ale jina zarovka
.link.
http://www.heureka.cz/?h%5Bfraze%5D=led+autozarovky&f=3
|
|
14.12.2014 22:45 -
|
2764650
|
|
alx
|
|
|
DrMarvin napsal(a):
no.. diky Najit vhodnou zarovku tohoto typu neni tak jednoduche.
Pokud se budeme drzet heureky, tak pak bych hledani trochu vice specifikoval a ukazou se jiz zarovky se spravnou patici: .link.
Ale bacha, zarovka nesmi byt vyssi nez 49mm s tim, ze se pocita s kulatym tvarem banky, takze ploche zakonceni nekterych LED zarovek take vyhovovat nebude, odhadem by u techto plochych mohla byt vyska max cca 4,3-4,4mm. Vetsina LED nahrad toto nesplnuje.
no.. diky :) Najit vhodnou zarovku tohoto typu neni tak jednoduche.
Pokud se budeme drzet heureky, tak pak bych hledani trochu vice specifikoval a ukazou se jiz zarovky se spravnou patici: http://www.heureka.cz/?h[fraze]=BA15s+P21W+led
Ale bacha, zarovka nesmi byt vyssi nez 49mm s tim, ze se pocita s kulatym tvarem banky, takze ploche zakonceni nekterych LED zarovek take vyhovovat nebude, odhadem by u techto plochych mohla byt vyska max cca 4,3-4,4mm. Vetsina LED nahrad toto nesplnuje.
|
|
14.12.2014 22:50 -
|
2764657
|
|
63zdenda
|
|
|
DrMarvin napsal(a): tak si tam navrtej trysky no
99% LED neni homologovanych, jinak by stali jak xenony:=)))
nejakemu znamemu meho kamarada to zakourilo sklo, tak to tam taky davat nebudu:=)
staci tam dat nejakou noname zarovku a muze se to stat....u ledek bych se toho nebal a hlavne od phillipsu,nebo osramu tuplem ne...
Píe, e známému to zakouřilo sklo, někde ve vlákně o árovkách se psalo, e ledky mají při svícení nějaké dost vysoké odpadní teplo, tady nemá cenu laborovat, můe se napáchat víc kody jak uitku, to raději budu couvat pomaleji a senzory si s tím snad poradí, dokonce ve vyhláce stojí, pokud je nedostatečný výhled, vezmi sebou třeba manelku, ona Ti moná ukáe správně.
Píe, e známému to zakouřilo sklo, někde ve vlákně o árovkách se psalo, e ledky mají při svícení nějaké dost vysoké odpadní teplo, tady nemá cenu laborovat, můe se napáchat víc kody jak uitku, to raději budu couvat pomaleji a senzory si s tím snad poradí, dokonce ve vyhláce stojí, pokud je nedostatečný výhled, vezmi sebou třeba manelku, ona Ti moná ukáe správně. :-)) :-))))
|
|
14.12.2014 22:53 -
|
2764660
|
|
alx
|
|
|
jeste by stalo za pokus toto .link.
jeste by stalo za pokus toto http://www.autozarovky-philips.cz/brzdova-svetla/autozarovky-philips-p21w-12v-21w-ba15s-vision-p
|
|
15.12.2014 10:53 -
|
2764729
|
|
Georgie
|
Město: Vranovice, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 98 |
|
|
A co to vyresit timto svetlem nad RZ .link.
Myslim, ze je to z hlediska vzhledu auta nejlepsi reseni.
Jo a co se tyka X7 a couvani, tak ve dne je to OK. Ale v noci je to jeste horsi nez s C5 I. A nepomaha ani origo parkovaci kamera, protoze v ni neni nic videt ma proste moc malou citlivost a uz za sera je k nicemu.
A co to vyresit timto svetlem nad RZ http://eud.dx.com/product/marsing-12w-1000lm-6500k-12-cree-q5-led-cool-white-car-reversing-plate-light-844343401
Myslim, ze je to z hlediska vzhledu auta nejlepsi reseni.
Jo a co se tyka X7 a couvani, tak ve dne je to OK. Ale v noci je to jeste horsi nez s C5 I. A nepomaha ani origo parkovaci kamera, protoze v ni neni nic videt :-( ma proste moc malou citlivost a uz za sera je k nicemu.
|
|
15.12.2014 11:57 -
|
2764749
|
|
Buchta
|
Město: Praha 3, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 445 |
|
|
stejně mi to ika nebere, jako etřit na takový kravině jako sou couvačky..... auto za 3/4 mega
stejně mi to ika nebere, jako etřit na takový kravině jako sou couvačky..... auto za 3/4 mega :nevim
|
|
| |
|
|