| | |
02.01.2012 23:14 -
Palubní počítač - spotřeba
|
2436711
|
|
jardas
|
|
|
Hledal jsem, ale nenael téma na tento problém
Dneska kdy jsem jel z práce najednou přestal palubák ukazovat okamitou spotřebu (ráno jetě v pohodě), respektive ukazuje ale 0.0l/100km, kdy se zpomalí pod 30km/h, tak klasika jenom čárky. Na cestě jsem zkusil odpojit na chvíli baterku a připojit, při překročení 30km/h asi tak 5s ukazoval a pak zase 0.0l/100km.
Jinak vechno ostatní z "trip" co není závislý na aktuálce funguje (najetý km, průměrná rychlost) a zbytek infomací co zobrazuje je taky OK
nějakej tip, ne to zítra půjde na počítač ?
Hledal jsem, ale nenael téma na tento problém
Dneska kdy jsem jel z práce najednou přestal palubák ukazovat okamitou spotřebu (ráno jetě v pohodě), respektive ukazuje ale 0.0l/100km, kdy se zpomalí pod 30km/h, tak klasika jenom čárky. Na cestě jsem zkusil odpojit na chvíli baterku a připojit, při překročení 30km/h asi tak 5s ukazoval a pak zase 0.0l/100km.
Jinak vechno ostatní z "trip" co není závislý na aktuálce funguje (najetý km, průměrná rychlost) a zbytek infomací co zobrazuje je taky OK
nějakej tip, ne to zítra půjde na počítač ?
|
|
03.01.2012 01:49 -
Re: Palubní počítač - spotřeba
|
2436715
|
|
Darja
|
|
|
nemá u v palubáku namotáno moc km? on čas od času začal blbnout a ukazovat nesmysly, kdy si tam měl moc km. Mě taky jednou ukázal, e mám spotřebu 2,7 l na 100km a furt snioval (ké by to byla pravda), větinou stačí resetnout počítadla.
nemá u v palubáku namotáno moc km? on čas od času začal blbnout a ukazovat nesmysly, kdy si tam měl moc km. Mě taky jednou ukázal, e mám spotřebu 2,7 l na 100km a furt snioval (ké by to byla pravda), větinou stačí resetnout počítadla.
|
|
03.01.2012 02:29 -
|
2436718
|
|
jardas
|
|
|
nene, loni jsem tankoval ehm v půlce prosince a při tý příleitosti mazal a navíc dneska mazal na zkouku znova, tak je tam 85 km
nene, loni jsem tankoval :-)))) ehm v půlce prosince a při tý příleitosti mazal a navíc dneska mazal na zkouku znova, tak je tam 85 km
|
|
04.01.2012 22:29 -
|
2437010
|
|
jardas
|
|
|
záhada rozlutěna... auto ten den stálo v citroenu kvůli přehrání softu v jednotce, no nevim asi se tam v tom trochu hrabali i jinde, dnesa jsem nael v konfiguraci: zobrazovat zvýenou spotřebu při regeneraci FAP: ANO ... a to tam minule bylo NE, ta jsem to vrátil a ha, okamitá spotřeba u zase ukazuje jak má
záhada rozlutěna... auto ten den stálo v citroenu kvůli přehrání softu v jednotce, no nevim asi se tam v tom trochu hrabali i jinde, dnesa jsem nael v konfiguraci: zobrazovat zvýenou spotřebu při regeneraci FAP: ANO ... a to tam minule bylo NE, ta jsem to vrátil a ha, okamitá spotřeba u zase ukazuje jak má
|
|
04.01.2012 22:36 -
|
2437011
|
|
jumep
|
|
|
tato funkcia v BSI pribudla az po upgrade a kedze oni nevedia naco to tam je tak to nechali tak ako to je defaultne
tato funkcia v BSI pribudla az po upgrade a kedze oni nevedia naco to tam je tak to nechali tak ako to je defaultne
|
|
17.05.2012 14:44 -
|
2479188
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
Ahoj, jen bych se chtěl zeptat.. Kdy mi PP ukazuje spotřebu o cca 2 litry vyí ne je reálná, jak to můu řeit? Soft v motoru je aktuální, reset PP jsem zkouel, na co jetě se můu kouknout nebo v čem můe být problém? Díky.
Ahoj, jen bych se chtěl zeptat.. Kdy mi PP ukazuje spotřebu o cca 2 litry vyí ne je reálná, jak to můu řeit? Soft v motoru je aktuální, reset PP jsem zkouel, na co jetě se můu kouknout nebo v čem můe být problém? Díky.
|
|
17.05.2012 18:23 -
|
2479229
|
|
jumep
|
|
|
najskor v palivovom systeme
najskor v palivovom systeme
|
|
17.05.2012 19:59 -
|
2479258
|
|
DeFuckTo
|
Město: Kladno, Auto: Citroën C5 II 3.0i V6 24v 211k AM6 Exclusive Break | Počet příspěvků: 780 |
|
|
A tam někde můu prohlídnout nějaký čidlo nebo tak něco? Vim sem si, e kdy jedu z kopce na neutrál, tak PP klidně ukazuje i 3 litry aktuální spotřebu a pomalinku to klesá, kdy dám neutrál, tak zhruba 1,5-2 litry a taky to klesá hodně pomalu, nemohl by být zádrhel někde tam? Diagnostika nic neukázala.. Nějak zvlá mi to nevadí, jsem zvyklej měřit plná-plná, ale samozřejmě bych byl radi, kdyby to lo srovnat.. Díky..
A tam někde můu prohlídnout nějaký čidlo nebo tak něco? Vim sem si, e kdy jedu z kopce na neutrál, tak PP klidně ukazuje i 3 litry aktuální spotřebu a pomalinku to klesá, kdy dám neutrál, tak zhruba 1,5-2 litry a taky to klesá hodně pomalu, nemohl by být zádrhel někde tam? Diagnostika nic neukázala.. Nějak zvlá mi to nevadí, jsem zvyklej měřit plná-plná, ale samozřejmě bych byl radi, kdyby to lo srovnat.. ;-) Díky..
|
|
17.05.2012 20:45 -
|
2479267
|
|
najk
|
Město: Děčín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1537 |
|
|
DeFuckTo napsal(a): A tam někde můu prohlídnout nějaký čidlo nebo tak něco? Vim sem si, e kdy jedu z kopce na neutrál, tak PP klidně ukazuje i 3 litry aktuální spotřebu a pomalinku to klesá, kdy dám neutrál, tak zhruba 1,5-2 litry a taky to klesá hodně pomalu, nemohl by být zádrhel někde tam? Diagnostika nic neukázala.. Nějak zvlá mi to nevadí, jsem zvyklej měřit plná-plná, ale samozřejmě bych byl radi, kdyby to lo srovnat.. Díky..
z kopce se na neutrál nejezdíííííííííí!!!!!!!!!!!! kdy bude BRZDIT motorem, tak by měl PC ukazovat ZERO
z kopce se na neutrál nejezdíííííííííí!!!!!!!!!!!! kdy bude BRZDIT motorem, tak by měl PC ukazovat ZERO ;-)
|
|
17.05.2012 21:07 -
|
2479275
|
|
DeFuckTo
|
|
|
Proč by se nejezdilo? Jezdím tak, kdy nechci jet s plynem a s rychlostí by to jelo pomalu.. Jinak on tu nulu nakonec ukazuje, ale trvá to podle mě celkem dlouho, ne to spadne z těch litrů na nulu..
Proč by se nejezdilo? Jezdím tak, kdy nechci jet s plynem a s rychlostí by to jelo pomalu.. ;-) Jinak on tu nulu nakonec ukazuje, ale trvá to podle mě celkem dlouho, ne to spadne z těch litrů na nulu.. ;)
|
|
17.05.2012 21:23 -
|
2479280
|
|
Hanz 397
|
|
|
Kdy dá nohu z plynu(jednotka zaznamená poadavek na volnoběh) a má víc,jak cca 1100 ot/min,tak se nenastřikuje palivo,tudí jede za 00 l/100km. Kdeto kdy tam hodí N,tak otáčky spadnou na ten volnoběh a aby ten motor nechcípl musí dávat,tím pádem nemůe v ádným případě jet zadaxe... A jestli ti jí BC ukazuje,tak kecá. Jo a z kopce se na N fakt nejezdí .
Kdy dá nohu z plynu(jednotka zaznamená poadavek na volnoběh) a má víc,jak cca 1100 ot/min,tak se nenastřikuje palivo,tudí jede za 00 l/100km. Kdeto kdy tam hodí N,tak otáčky spadnou na ten volnoběh a aby ten motor nechcípl musí dávat,tím pádem nemůe v ádným případě jet zadaxe... A jestli ti jí BC ukazuje,tak kecá. Jo a z kopce se na N fakt nejezdí :-d .
|
|
17.05.2012 21:27 -
|
2479281
|
|
jumep
|
|
|
pri c5 1 2.2 na dialnici to trva zhruba 400m kym to zleze na 0
rozdiel v ukazovani pocitaca je spojeny najskor s nejakou odchylkou na palivovom systeme
ono to vie ze otvorenie vstrekovaca = tolko a tolko nafty a z toho rata spotrebu
ak cez ten vtrekovac prejde malo nafty, on o tom nevie (ostatna nafta ide do prepadu) - cize realna spotreba oproti pocitacovej bude nizsia, auto bude mat nizsi vykon ...
ak pretece viac nafty, realna spotreba bude vyssia, vykon moze byt vyssi, alebo moze nafta kvapat (nezavre strik)
v kazdom pripade je to na kontrolu strikov a systemu
diagnostika neukaze nic - posledny pripad, korekcie +0.1 | +0.5 | -2.6 | +1.4
vysledok testu: 2 striky valili do prepadu, jeden bol ok a jeden kvapal
vela v tomto pripade zohralo ulohu to ze chlapik nemenil filter nafty (nabehane na nom mal 60000), bol cierny a uz nejako nefiltroval, preto hovorim, filter nafty menit VZDY
diely z toho co kvapal mam, zoberem na zraz ukazat
pri c5 1 2.2 na dialnici to trva zhruba 400m kym to zleze na 0
rozdiel v ukazovani pocitaca je spojeny najskor s nejakou odchylkou na palivovom systeme
ono to vie ze otvorenie vstrekovaca = tolko a tolko nafty a z toho rata spotrebu
ak cez ten vtrekovac prejde malo nafty, on o tom nevie (ostatna nafta ide do prepadu) - cize realna spotreba oproti pocitacovej bude nizsia, auto bude mat nizsi vykon ...
ak pretece viac nafty, realna spotreba bude vyssia, vykon moze byt vyssi, alebo moze nafta kvapat (nezavre strik)
v kazdom pripade je to na kontrolu strikov a systemu
diagnostika neukaze nic - posledny pripad, korekcie +0.1 | +0.5 | -2.6 | +1.4
vysledok testu: 2 striky valili do prepadu, jeden bol ok a jeden kvapal
vela v tomto pripade zohralo ulohu to ze chlapik nemenil filter nafty (nabehane na nom mal 60000), bol cierny a uz nejako nefiltroval, preto hovorim, filter nafty menit VZDY
diely z toho co kvapal mam, zoberem na zraz ukazat
|
|
17.05.2012 21:38 -
|
2479283
|
|
Hanz 397
|
|
|
jumep napsal(a): pri c5 1 2.2 na dialnici to trva zhruba 400m kym to zleze na 0
...ale asi ne na neutrál,ne? C5 mám v automatu,tak to v ní ani nevyzkouím,ale vím,e v Picassu to trvá taky hóóódně dlouho,ne se tam objeví nula a na neutrál mě to jetě nějak nenapadlo zkoumat
...ale asi ne na neutrál,ne? C5 mám v automatu,tak to v ní ani nevyzkouím,ale vím,e v Picassu to trvá taky hóóódně dlouho,ne se tam objeví nula a na neutrál mě to jetě nějak nenapadlo zkoumat ;-)
|
|
17.05.2012 21:41 -
|
2479284
|
|
jumep
|
|
|
jasne ze zaradena rychlost, 130 - schadzam z dialnice - vypnem tempomat a dojazdom na zjazd na 5tke - zhruba 400m kym napise 0.0l
logicky pri vyradenej rychlosti to nemoze dat 0 - je to okolo 1l
jasne ze zaradena rychlost, 130 - schadzam z dialnice - vypnem tempomat a dojazdom na zjazd na 5tke - zhruba 400m kym napise 0.0l
logicky pri vyradenej rychlosti to nemoze dat 0 - je to okolo 1l
|
|
17.05.2012 22:13 -
|
2479290
|
|
DeFuckTo
|
|
|
Jumep - Díky, ten filtr je moná ono, mám cca 1500km do výměny oleje, a při té já měním ve, tak uvidíme, snad to bude ono .. Jinak k tomu neutrálu, to já vim e to něco ere, ale ere to míň ne kdybych jel s rychlostí s plynem.. Kdy je krpál, kde bych musel brzdit, tak dám rychlost a přibrďuju nebo bez brzdy jedu jen na rychlost bez plynu. Kdy je ale mírnej kopeček, tak tam hodím neutrál a jedu za málo, kdybych tam nechal rychlost, tak bych jel moc pomalu a musel bych přidat plyn a to u je víc ne neutrál..
Jumep - Díky, ten filtr je moná ono, mám cca 1500km do výměny oleje, a při té já měním ve, tak uvidíme, snad to bude ono .. ;-) Jinak k tomu neutrálu, to já vim e to něco ere, ale ere to míň ne kdybych jel s rychlostí s plynem.. ;-) Kdy je krpál, kde bych musel brzdit, tak dám rychlost a přibrďuju nebo bez brzdy jedu jen na rychlost bez plynu. Kdy je ale mírnej kopeček, tak tam hodím neutrál a jedu za málo, kdybych tam nechal rychlost, tak bych jel moc pomalu a musel bych přidat plyn a to u je víc ne neutrál.. ;-)
|
|
17.05.2012 22:17 -
|
2479291
|
|
jumep
|
|
|
filter je len jedna z pricin poskodenia vstrekovacov, vymenou spotrebu moc neovplyvnis
filter je len jedna z pricin poskodenia vstrekovacov, vymenou spotrebu moc neovplyvnis
|
|
18.12.2017 20:04 -
|
3118526
|
|
martinrx
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 349 |
|
|
Ahojte. Počítač začal ukazovat občas nesmyslnou spotřebu na volnoběh. Normálně kdy jedu z kopce s vyřazenou rychlostí ukazuje 1l (C5 I 2.2 HDi).
Ale poslední dobou se stává, e při stejné situaci začne ukazovat spotřebu mnohem vyí - a třeba 22l.
Jakmile zařadím, ukazatel se postupně dostane zas na normální hodnoty. Dělá to jen někdy....
Ahojte. Počítač začal ukazovat občas nesmyslnou spotřebu na volnoběh. Normálně kdy jedu z kopce s vyřazenou rychlostí ukazuje 1l (C5 I 2.2 HDi).
Ale poslední dobou se stává, e při stejné situaci začne ukazovat spotřebu mnohem vyí - a třeba 22l.
Jakmile zařadím, ukazatel se postupně dostane zas na normální hodnoty. Dělá to jen někdy....
|
|
18.12.2017 20:07 -
|
3118527
|
|
jumep
|
|
|
a kolko tam mas celkovo km, tieto palubaky po nejakych km blbnu
a kolko tam mas celkovo km, tieto palubaky po nejakych km blbnu
|
|
18.12.2017 20:08 -
|
3118528
|
|
martinrx
|
Město: Uherský Brod, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 349 |
|
|
425 tis. e by tím....?
425 tis. e by tím....?
|
|
18.12.2017 20:11 -
|
3118530
|
|