| | |
28.12.2011 21:10 -
Re: Časté praskání árovek H7
|
2436069
|
|
tomikku
|
Město: Havířov, Auto: Citroën C5 I 2.0i 16v SX | Počet příspěvků: 308 |
|
|
stejný problém měly i Fobie I generace, odstranila to a černá krabička instalovaná autorizovaným servisem za cca 300 Kč. V práci jsme měli dvě kadá jiná motorizace a árovkama jsme házeli kolem sebe jak silný kuřák vajglama. A bylo celkem jedno jestli to byly árovky značkové nebo ne
stejný problém měly i Fobie I generace, odstranila to a černá krabička instalovaná autorizovaným servisem za cca 300 Kč. V práci jsme měli dvě kadá jiná motorizace a árovkama jsme házeli kolem sebe jak silný kuřák vajglama. A bylo celkem jedno jestli to byly árovky značkové nebo ne ;-)
|
|
28.12.2011 22:00 -
|
2436080
|
|
DOUFAK
|
|
|
Pokud není nutné svítit H7 - dejte si na C5 denní svícení a H7 pouívat jen při skutečné potřebě a je po problému.Také jsem kdysi stále měnil H7 a po montái denního svícení ji vůbec,nebo minimálně a samotná montá těchto světel je pro bezrukého a s klíčem na olejovky...
Pokud není nutné svítit H7 - dejte si na C5 denní svícení a H7 pouívat jen při skutečné potřebě a je po problému.Také jsem kdysi stále měnil H7 a po montái denního svícení ji vůbec,nebo minimálně a samotná montá těchto světel je pro bezrukého a s klíčem na olejovky...:palec:-d
|
|
28.12.2011 23:42 -
|
2436091
|
|
Lovec
|
Město: Frýdek-Místek, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 64 |
|
|
Taky jsem měnil dost často a pak jsem tam dal autoárovky Osram H7 ultra life a je klid.Zatím je mám od jara a drí.
Taky jsem měnil dost často a pak jsem tam dal autoárovky Osram H7 ultra life a je klid.Zatím je mám od jara a drí.
|
|
28.12.2011 23:47 -
|
2436092
|
|
jumep
|
|
|
mne vydrzia tak rok, ale kedze som konecne kupil DRL, pojdu tam
mne vydrzia tak rok, ale kedze som konecne kupil DRL, pojdu tam
|
|
29.12.2011 13:01 -
|
2436136
|
|
Darja
|
|
|
DRL u starích C5 (do 2003) trochu nedoporučuju, protoe svetelnej senzor je nepřehratelnej na diag a dělá hlavně v zimě, kdy je ero, pěknou paseku. Furt se přepíná DRL a normální světla, co nedělá dobře ani H7, ani xenonům.
Take já DRL jen v jaro-léto-podzim, jakmile se seeří, tak xenóny.
P.S. Levný árovku prdat budou, protoe na tomhle se neetří!
P.S.S. Co si jetě pamatuju z autorizovaného servisu koda, tak na H7 ve fóbiích a koktáck se dávala spel přemosovací sada, bo je to prostě vada, ňáký drátky či čo.
DRL u starích C5 (do 2003) trochu nedoporučuju, protoe svetelnej senzor je nepřehratelnej na diag a dělá hlavně v zimě, kdy je ero, pěknou paseku. Furt se přepíná DRL a normální světla, co nedělá dobře ani H7, ani xenonům.
Take já DRL jen v jaro-léto-podzim, jakmile se seeří, tak xenóny.
P.S. Levný árovku prdat budou, protoe na tomhle se neetří!
P.S.S. Co si jetě pamatuju z autorizovaného servisu koda, tak na H7 ve fóbiích a koktáck se dávala spel přemosovací sada, bo je to prostě vada, ňáký drátky či čo.
|
|
29.12.2011 14:16 -
|
2436146
|
|
Brzda
|
|
|
Tak já mám přesně opačnou zkuenost. Kupoval jsem drahé značkové árovky (byl jsem zvyklý z H4 na Xsara Picasso). Kdy jsem se ale častými výměnami dostal na pokraj osobního bankrotu a na ruce mi narostly dalí tři klouby , začal jsem kupovat levné árovky a frekvence výměn se sníila. Naposledy jsem v obchodě řekl, e chci to nejlevnějí co mají - cca za 60 kč (u si to přesně nepamatuju) a mám je tam od dubna a furt drí. Doufám e jsem to teď nezakřikl....
Tak já mám přesně opačnou zkuenost. Kupoval jsem drahé značkové árovky (byl jsem zvyklý z H4 na Xsara Picasso). Kdy jsem se ale častými výměnami dostal na pokraj osobního bankrotu a na ruce mi narostly dalí tři klouby :-p , začal jsem kupovat levné árovky a frekvence výměn se sníila. Naposledy jsem v obchodě řekl, e chci to nejlevnějí co mají - cca za 60 kč (u si to přesně nepamatuju) a mám je tam od dubna a furt drí. Doufám e jsem to teď nezakřikl.... :-)
|
|
29.12.2011 21:03 -
|
2436226
|
|
DOUFAK
|
|
|
Mám levný H7 kus za 38 kč a vydrely mi úplně stejně a někdy i podstatně déle,jako drahé kdysi...
Mám levný H7 kus za 38 kč a vydrely mi úplně stejně a někdy i podstatně déle,jako drahé kdysi...:-))
|
|
29.12.2011 22:30 -
|
2436235
|
|
troll
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 269 |
|
|
jetě nemám auto ani rok a u vyměněny obě H7. zejména ta levá se mění výborně.... nevim jak kdo ale já to bez vyndání baterky nedám.
jetě nemám auto ani rok a u vyměněny obě H7. zejména ta levá se mění výborně.... nevim jak kdo ale já to bez vyndání baterky nedám.
|
|
30.12.2011 14:03 -
|
2436262
|
|
Martin
|
Město: Vlaim, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX Break | Počet příspěvků: 297 |
|
|
Od koupě (červen 2009) jsem levou H7 jsem měnil u asi 3x. Naposledy asi před 3/4 rokem mi jsem si tam nechal dát nějakou Bosch-ku (přesné označení nevím, dostal jsem ji od souseda). Pravou jsem měnil poprvé asi před měsícem a půl - přímo v servisu jsem si tam nechal dát jejich standardní (a mě neznámou) značku. Teď jsem zvědavý, jak dlouho mi vydrí.
Od koupě (červen 2009) jsem levou H7 jsem měnil u asi 3x. Naposledy asi před 3/4 rokem mi jsem si tam nechal dát nějakou Bosch-ku (přesné označení nevím, dostal jsem ji od souseda). Pravou jsem měnil poprvé asi před měsícem a půl - přímo v servisu jsem si tam nechal dát jejich standardní (a mě neznámou) značku. Teď jsem zvědavý, jak dlouho mi vydrí.
|
|
05.01.2012 08:35 -
|
2437015
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
já koupil h7+h4 osram-modré(označení long)mám je tam od srpna a v poho.v září jsem k h7 dopojil denní led světla take svítím ledkama+h7 a bez problémů-jen jsem jednou musel ukecat policajty e svítím ledkama i v noci.
já koupil h7+h4 osram-modré(označení long)mám je tam od srpna a v poho.v září jsem k h7 dopojil denní led světla take svítím ledkama+h7 a bez problémů-jen jsem jednou musel ukecat policajty e svítím ledkama i v noci.
|
|
05.01.2012 09:48 -
|
2437017
|
|
Petr72
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 850 |
|
|
Za tu dobu co C5 vlastním jsem měnil u asi 6 x H7 , ale vechno zlí je k něčemu dobrý . Naposled jsem měl vyměněný obě za 15 minut , při první výměně jsem sundaval nárazník abych se k tomu dostal.
Nebude to dlouho trvat a měnit H7 budu za jízdy z místa řidiče.
Za tu dobu co C5 vlastním jsem měnil u asi 6 x H7 , ale vechno zlí je k něčemu dobrý . Naposled jsem měl vyměněný obě za 15 minut , při první výměně jsem sundaval nárazník abych se k tomu dostal.
Nebude to dlouho trvat a měnit H7 budu za jízdy z místa řidiče.:-o:-d
|
|
05.01.2012 21:20 -
|
2437119
|
|
DOUFAK
|
|
|
Sundaval nárazník ?!!?
Sundaval nárazník ?!!? :-o:-o:-o
|
|
05.01.2012 21:21 -
|
2437120
|
|
jumep
|
|
|
DOUFAK napsal(a):
oficialny navod na vymenu ziaroviek znie, sundajte naraznik, demontujte svetlo
je to v teme o ziarovkach
oficialny navod na vymenu ziaroviek znie, sundajte naraznik, demontujte svetlo
je to v teme o ziarovkach
|
|
06.01.2012 10:07 -
|
2437197
|
|
Petr72
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 850 |
|
|
DOUFAK napsal(a):
Mno.. kdy ti tam ta H7 spadne (mezi parabolu a stěnu světlometu) tak jinou monost nemá.
Sundaval nárazník ?!!? :-o:-o:-o
Mno.. kdy ti tam ta H7 spadne (mezi parabolu a stěnu světlometu) tak jinou monost nemá.:-((((
|
|
07.01.2012 08:10 -
|
2437471
|
|
Miki
|
Město: J. Hradec, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Ahoj. C5-ku mam jiz 8 let, jezdim denne a ruzne dlouhe trasy.Mam najeto s ni pres 300000km. Zarovky menim 1x
az 2x za rok. Je uplne jedno, jakou kvalitu zarovky koupim. Ju a prevazne to děla levá potkavací H7. Proste jsem se to naucil delat i za tmy. Pravou jsem delal za 8 let 2x. Tam to stoji za to. Uz jsem chtel vymenit znacku auta. Doufam, ze na nove mi A´dapotivni Bi-xeony budou slouzit lepe
Ahoj. C5-ku mam jiz 8 let, jezdim denne a ruzne dlouhe trasy.Mam najeto s ni pres 300000km. Zarovky menim 1x
az 2x za rok. Je uplne jedno, jakou kvalitu zarovky koupim. Ju a prevazne to děla levá potkavací H7. Proste jsem se to naucil delat i za tmy:-)). Pravou jsem delal za 8 let 2x. Tam to stoji za to. Uz jsem chtel vymenit znacku auta.:-d Doufam, ze na nove mi A´dapotivni Bi-xeony budou slouzit lepe:-d
|
|
07.01.2012 20:42 -
|
2437598
|
|
judas
|
|
|
Za sebe můu říct, e můj citro si v ničení hásedmiček doslova libuje.
Za dosavadních asi 7tis. km výměna třikrát, střídavě obě světla. Nevím, jestli je něco patně, nebo jsem v normě. Kupuju úplně obyč, asi za 80 kreditů českých v Keláči. Drahejch se bojím.
Při poslední výměně jsem přiel na takový fígl, e si baterkou posvítím zepředu do paraboly, abych lépe viděl na umístění árovky.U mám drení árovky a pohyby tak vychytaný, e je za dvě minuty hotovo.
Ta první mě taky spadla do prostoru za parabolu. Hotovej jeek v kleci, ale kousek navohýbanýho drátu a pět minut ourání to spravilo.
Za sebe můu říct, e můj citro si v ničení hásedmiček doslova libuje.
Za dosavadních asi 7tis. km výměna třikrát, střídavě obě světla. Nevím, jestli je něco patně, nebo jsem v normě. Kupuju úplně obyč, asi za 80 kreditů českých v Keláči. Drahejch se bojím.
Při poslední výměně jsem přiel na takový fígl, e si baterkou posvítím zepředu do paraboly, abych lépe viděl na umístění árovky.U mám drení árovky a pohyby tak vychytaný, e je za dvě minuty hotovo.
Ta první mě taky spadla do prostoru za parabolu. Hotovej jeek v kleci, ale kousek navohýbanýho drátu a pět minut ourání to spravilo.
|
|
08.01.2012 11:02 -
|
2437675
|
|
DOUFAK
|
|
|
judas napsal(a): Za sebe můu říct, e můj citro si v ničení hásedmiček doslova libuje.
A pojede od Chodova kolem Tesca,tak jed dál po Chebské a naproti Moseru je prodejna ND-AUTO-Kube a tam si kup balík H7 (10ks) po cca 37kč myslím.Nebo si tam dej diodový denní svícení a má pokoj,jako já.
A pojede od Chodova kolem Tesca,tak jed dál po Chebské a naproti Moseru je prodejna ND-AUTO-Kube a tam si kup balík H7 (10ks) po cca 37kč myslím.Nebo si tam dej diodový denní svícení a má pokoj,jako já.:palec
|
|
08.01.2012 22:23 -
|
2438155
|
|
judas
|
|
|
Děkuju za prima tip na koupi levných árovek.
Děkuju za prima tip na koupi levných árovek.
|
|
09.01.2012 10:46 -
|
2438257
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Taky mi běné H7 nějak často praskaly (3 měsíce apod), tak jsem je naposledy vyměnil za LongLife od Trify (aktuálně cca 125,-) a myslím zaklepat, drí u asi 8 měsíců.
Taky mi běné H7 nějak často praskaly (3 měsíce apod), tak jsem je naposledy vyměnil za LongLife od Trify (aktuálně cca 125,-) a myslím zaklepat, drí u asi 8 měsíců.
|
|
| |
|
|