| | |
19.12.2011 18:30 -
korekce sklonu xenonů
|
2433809
|
|
pepe8998
|
Město: Čejč, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive | Počet příspěvků: 57 |
|
|
Před pár týdny jsem přijel ze "zimní prohlídky" ve zn. servise. Od té doby na mě bliká nějak moc protijedoucích (v noci). Je moné, e by tam upravili sklon xenonů a světla trochu zvedli? Dá se to případně upravit doma nebo jen přes diagnostiku? Díky
Před pár týdny jsem přijel ze "zimní prohlídky" ve zn. servise. Od té doby na mě bliká nějak moc protijedoucích (v noci). Je moné, e by tam upravili sklon xenonů a světla trochu zvedli? Dá se to případně upravit doma nebo jen přes diagnostiku? Díky
|
|
19.12.2011 19:00 -
Re: korekce sklonu xenonů
|
2433819
|
|
Darja
|
|
|
ne.
spí jestli nemá v háji vejkovej korektor... stačí aby měl drobný zkraty a světla se furt rovnaj.... koukni se, a pojede, jak moc ti makaj xenony, kdy bude stát na místě. Já takhle stála za dodávkou a najednou jsem koukala, jak lítaj pár mm nahoru a dolů jak zběsilé a stála jsem na místě. Vejkáč KO.
A nebo se ti sekla nivelace, ale to bys zase nezpozoroval ádnou korekci světel.
ne.
spí jestli nemá v háji vejkovej korektor... stačí aby měl drobný zkraty a světla se furt rovnaj.... koukni se, a pojede, jak moc ti makaj xenony, kdy bude stát na místě. Já takhle stála za dodávkou a najednou jsem koukala, jak lítaj pár mm nahoru a dolů jak zběsilé a stála jsem na místě. Vejkáč KO.
A nebo se ti sekla nivelace, ale to bys zase nezpozoroval ádnou korekci světel.
|
|
19.12.2011 19:16 -
|
2433822
|
|
pepe8998
|
|
|
Kdy stojím na místě, nepozoruju e by cukaly nahoru/dolů a korekce se mi zdá v pořádku. Jen kdyby svítily o pár stupňů ní...
Kdy stojím na místě, nepozoruju e by cukaly nahoru/dolů a korekce se mi zdá v pořádku. Jen kdyby svítily o pár stupňů ní...:nevim
|
|
19.12.2011 19:19 -
|
2433826
|
|
Darja
|
|
|
Kdy svítí ní, tak asi na tebe nikdo nebude blikat z protisměru
To spí budou blikat, kdy bude svítit vysoko, jako bys hledal vořechy na stromě
Kdy svítí ní, tak asi na tebe nikdo nebude blikat z protisměru :)
To spí budou blikat, kdy bude svítit vysoko, jako bys hledal vořechy na stromě :)
|
|
19.12.2011 19:27 -
|
2433828
|
|
pepe8998
|
|
|
To bylo právě přání, aby "svítily trochu ní" a neoslňovaly, ale rozumíme si...
To bylo právě přání, aby "svítily trochu ní" a neoslňovaly, ale rozumíme si...:-)
|
|
19.12.2011 21:18 -
|
2433875
|
|
jumep
|
|
|
zaklad by sa mal dat nastavit normalne
tj:
Upravit seřízení světlometu ve svislé ose (sklon) pomocí roubu ( v "c").
Upravit seřízení světlometu ve vodorovné ose (natočení do strany) pomocí roubu ( v "d").
Vyrovnat kuel světla "f" světlometu mírně pod vymezovací čárou "e".
zaklad by sa mal dat nastavit normalne
tj:
Upravit seřízení světlometu ve svislé ose (sklon) pomocí roubu ( v "c").
Upravit seřízení světlometu ve vodorovné ose (natočení do strany) pomocí roubu ( v "d").
Vyrovnat kuel světla "f" světlometu mírně pod vymezovací čárou "e".
Přílohy: c5em06cd.jpg ( 49057b ) - c5em06dd.jpg ( 22336b ) - |
|
22.12.2011 20:10 -
|
2434862
|
|
pepe8998
|
|
|
tak jsem se k tomu konečně dostal...
S noasem v garái jsem srovnával můj xenon zezadu s tvým odkazem. Zdálo se mi to sice troku jinak ne na obrázku, roub C jsem ale nael, s pohodlným přístupem shora. Ubral jsem na kadém asi 3/4 otáčky, hrana světla la krapet dolů, uvidíme co na to protijedoucí...díky
tak jsem se k tomu konečně dostal...
S noasem v garái jsem srovnával můj xenon zezadu s tvým odkazem. Zdálo se mi to sice troku jinak ne na obrázku, roub C jsem ale nael, s pohodlným přístupem shora. Ubral jsem na kadém asi 3/4 otáčky, hrana světla la krapet dolů, uvidíme co na to protijedoucí...díky
|
|
31.05.2014 17:03 -
|
2701029
|
|
Bllizzard
|
Město: Kamenný Újezd, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 186 |
|
|
Chtěl jsem se zeptat na následující věc. Mám v Mazlíkovi bixenony. Kdy vyjedu v noci, vidím úplně krásně, jak moc světla svítí, ale protijedoucím řidičům se to nelíbí, take mě problikávají. Po nastartování si dává čočka rozvičku nahoru a dolů, take by to mělo fungovat. Na TK při kontrole ve OK. e by nestíhal motorek vyrovnávat houpání?
Díky moc za rady.
Chtěl jsem se zeptat na následující věc. Mám v Mazlíkovi bixenony. Kdy vyjedu v noci, vidím úplně krásně, jak moc světla svítí, ale protijedoucím řidičům se to nelíbí, take mě problikávají. Po nastartování si dává čočka rozvičku nahoru a dolů, take by to mělo fungovat. Na TK při kontrole ve OK. e by nestíhal motorek vyrovnávat houpání?
Díky moc za rady.
|
|
31.05.2014 18:27 -
|
2701044
|
|
Jimmivon
|
Město: Blíkovice, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 124 |
|
|
Ahoj. měl jsem to stejné! Správně seřizeno, ale jak se to houpe, tak to sem tam v dalce nekomu bliklo a to stejne... Tak jsem to malinko sklopil a od te doby uplne v pohode.
Ahoj. měl jsem to stejné! Správně seřizeno, ale jak se to houpe, tak to sem tam v dalce nekomu bliklo a to stejne... Tak jsem to malinko sklopil a od te doby uplne v pohode.
|
|
31.05.2014 19:08 -
|
2701054
|
|
RimmerCZ
|
Město: Hlučín, Auto: Mercedes E 400d | Počet příspěvků: 611 |
|
|
To me taky problikavaji zejmena na kopci. Jsou lide (asi IQ tykve), kteri nejsou sto pochopit, ze kdyz se potkavame na kopci, tak se hold budeme oslnovat. Vetsinou tohle delaji stare vergly typu felda atp. Ti na cestu prakticky nevidi ani kdyz proti nic nejede, tak se asi pak vztekaji. Kdyz stojim na rovine sviti to jak ma, akorat kdyz proste jedu nebo akceleruju tak to houpani proste obcas "oslni". Beru to tak, ze je to porad lepsi, nez treba svetla fabky, ktere oslnujou v zakladu diky podivne udelanym svetlometum. Xenon na X7 ma aspon dost jasne ohraniceny prechod svetelneho kuzele a timpadem pokud sviti dobre, tak musi daleko mene oslnovat nez jakykoliv jiny zarovkovy svetlomet.
To me taky problikavaji zejmena na kopci. Jsou lide (asi IQ tykve), kteri nejsou sto pochopit, ze kdyz se potkavame na kopci, tak se hold budeme oslnovat. Vetsinou tohle delaji stare vergly typu felda atp. Ti na cestu prakticky nevidi ani kdyz proti nic nejede, tak se asi pak vztekaji. Kdyz stojim na rovine sviti to jak ma, akorat kdyz proste jedu nebo akceleruju tak to houpani proste obcas "oslni". Beru to tak, ze je to porad lepsi, nez treba svetla fabky, ktere oslnujou v zakladu diky podivne udelanym svetlometum. Xenon na X7 ma aspon dost jasne ohraniceny prechod svetelneho kuzele a timpadem pokud sviti dobre, tak musi daleko mene oslnovat nez jakykoliv jiny zarovkovy svetlomet.
|
|
31.05.2014 22:01 -
|
2701105
|
|
Mikra
|
Město: Velké Hamry, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 3730 |
|
|
U xenonů hodně záleí na tom, jestli mají čistý sklo. Proto musejí být xenony vybavený ostřikem světel. Jednou na mě taky vichni blikali a já si myslel, e jim hrabe. A kdy jsem přijel před gará, tak jsem viděl celý vrata a nahoru a ne jen tu klasickou lomenou přímku před světlema nad ní tmu. U jsem se lekl, e mám něco se árovkama, ale kdy jsem vystoupil, viděl jsem, jak mám zapatlaný skla světlometů. Ostříknul jsem je a ihned jsem před sebou na vratech viděl ten ostrý přechod světla a tmy. Bylo to tou pínou.
U xenonů hodně záleí na tom, jestli mají čistý sklo. Proto musejí být xenony vybavený ostřikem světel. Jednou na mě taky vichni blikali a já si myslel, e jim hrabe. A kdy jsem přijel před gará, tak jsem viděl celý vrata a nahoru a ne jen tu klasickou lomenou přímku před světlema nad ní tmu. U jsem se lekl, e mám něco se árovkama, ale kdy jsem vystoupil, viděl jsem, jak mám zapatlaný skla světlometů. Ostříknul jsem je a ihned jsem před sebou na vratech viděl ten ostrý přechod světla a tmy. Bylo to tou pínou.
|
|
31.05.2014 23:46 -
|
2701144
|
|
Ladman
|
Město: České Budějovice, Auto: Citroën C5 III 2.0i 16V 143k (103kW) Tourer Exclusive | Počet příspěvků: 489 |
|
|
Já sice xenony nemám, ale v noci mne auta taky problikávají. Výku mám seřízenou, tak to taky moc nechápu. Jestli to nebude kvalitními světlomety
Já sice xenony nemám, ale v noci mne auta taky problikávají. Výku mám seřízenou, tak to taky moc nechápu. Jestli to nebude kvalitními světlomety;-)
|
|
01.06.2014 13:08 -
|
2701198
|
|
Bllizzard
|
Město: Kamenný Újezd, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 186 |
|
|
Díky za reakce. Zkusím tedy roubem trochu sklopit a uvidím. Jenom pro pořádek, je to ten bílý plastový na imbus, co je z vrchu světla?
Díky za reakce. Zkusím tedy roubem trochu sklopit a uvidím. Jenom pro pořádek, je to ten bílý plastový na imbus, co je z vrchu světla?
|
|
01.06.2014 13:10 -
|
2701199
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
ANO
ANO
|
|
01.06.2014 14:13 -
|
2701219
|
|
Bllizzard
|
|
|
Děkuju.
Děkuju. :palec
|
|
21.06.2014 10:10 -
|
2707481
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Na STK mi seřídili výku světel,nenali vak seřizovací roub do stran.Jsou tady hezké obrázky kde je tento seřizovací roub zobrazen.Má otázka zní zda po seřízení musí bít nastavení uloeno nebo stačí pouze nastavit?
Na STK mi seřídili výku světel,nenali vak seřizovací roub do stran.Jsou tady hezké obrázky kde je tento seřizovací roub zobrazen.Má otázka zní zda po seřízení musí bít nastavení uloeno nebo stačí pouze nastavit?
|
|
10.10.2014 20:54 -
|
2740890
|
|
Ph34k
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 75 |
|
|
Já mám skôr opačný problém zo svetlami - xenóny. Tlmené svietia ok, ale keď zapnem diažkové, nevidno skoro iaden rozdiel. xenóny nové origo Philips 6000k. Bol som aj v Citroën servise a mechanik tvrdí e sú v poriadku...
Já mám skôr opačný problém zo svetlami - xenóny. Tlmené svietia ok, ale keď zapnem diažkové, nevidno skoro iaden rozdiel.:-( xenóny nové origo Philips 6000k. Bol som aj v Citroën servise a mechanik tvrdí e sú v poriadku...:nevim
|
|
10.10.2014 22:05 -
|
2740905
|
|
Hanz 397
|
|
|
Ph34k napsal(a): Já mám skôr opačný problém zo svetlami - xenóny. Tlmené svietia ok, ale keď zapnem diažkové, nevidno skoro iaden rozdiel. xenóny nové origo Philips 6000k. Bol som aj v Citroën servise a mechanik tvrdí e sú v poriadku...
Čím vyí číslo,tím(zjednodueně řečeno) teplejí světlo. Nepamatuju si přesně,kde je ta hranice,ale kolem těch 4300 je to nejblí dennímu světlu a vý se to posouvá do infračervenýho spektra a to je pro člověka samozřejmě neviditelný,take čím vý,tím vyí podíl infrasloky a tím víc se zdá,e svítí míň. Mám to odzkouené z doby,kdy jsem s doděláváním xenonů docela experimentoval...
Čím vyí číslo,tím(zjednodueně řečeno) teplejí světlo. Nepamatuju si přesně,kde je ta hranice,ale kolem těch 4300 je to nejblí dennímu světlu a vý se to posouvá do infračervenýho spektra a to je pro člověka samozřejmě neviditelný,take čím vý,tím vyí podíl infrasloky a tím víc se zdá,e svítí míň. Mám to odzkouené z doby,kdy jsem s doděláváním xenonů docela experimentoval...
|
|
| |
|
|