| | |
11.12.2011 12:56 -
Couvaci kamery pro MayWay navigaci
|
2431988
|
|
Malicky
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 46 |
|
|
Zdravim, mate nekdo zkusenosti s pouzitim/montazi couvaci kamery ve spojenni s MyWay navigaci?
Zajima me propojeni/zobrazovani na LCD panelu MyWay nav a automaticky rezim prepnuti videa z kamery pri zarazeni R.
.link.
.link.
Diky za odpoved... Planuji tu druhou... To ze pujde jednoduse zapojit iniciaci napajeni kamery pri zpatečce je jasne, jen nevim jak pujde nastavit, aby se navigace tez automaticky prepla do rezimu videa....
Zdravim, mate nekdo zkusenosti s pouzitim/montazi couvaci kamery ve spojenni s MyWay navigaci?
Zajima me propojeni/zobrazovani na LCD panelu MyWay nav a automaticky rezim prepnuti videa z kamery pri zarazeni R.
http://www.autohifi-jean.cz/couvaci-kamery-citroen-c5br-zenec-zerce3501-p-2183.html
http://www.levnejmobil.cz/levnejmobil/eshop/56-1-Parkovaci-kamery/0/5/1131-Couvaci-kamera-Maxicam-CA-9530-CITROEN-Berlingo-Saxo-Xara
Diky za odpoved... Planuji tu druhou... To ze pujde jednoduse zapojit iniciaci napajeni kamery pri zpatečce je jasne, jen nevim jak pujde nastavit, aby se navigace tez automaticky prepla do rezimu videa....
|
|
11.12.2011 13:22 -
Re: Couvaci kamery pro MayWay navigaci
|
2431993
|
|
jumep
|
|
|
na to zapajanie cohokolvek na ziarovky pozor, ziarovky su spinane priamo z BSI bez poistky atd. a tiez je na nich nieco sledovane, takze si dat velky pozor na to co robim
ostatne neviem, lebo som tu moznost pohrat sa s tym nemal
na to zapajanie cohokolvek na ziarovky pozor, ziarovky su spinane priamo z BSI bez poistky atd. a tiez je na nich nieco sledovane, takze si dat velky pozor na to co robim
ostatne neviem, lebo som tu moznost pohrat sa s tym nemal
|
|
11.12.2011 13:47 -
|
2432003
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
Jeho BSI bude mat softverovu ochranu vystupov takze by nemal nic odpalit natrvalo. A to ako to zapojit zalezi od konkretnej kamery asi. Ktovie aky to ma odber ale asi minimalny.
Jeho BSI bude mat softverovu ochranu vystupov takze by nemal nic odpalit natrvalo. A to ako to zapojit zalezi od konkretnej kamery asi. Ktovie aky to ma odber ale asi minimalny.
|
|
11.12.2011 14:01 -
|
2432005
|
|
Malicky
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 46 |
|
|
1) Ma to odber max. 168mW.... Myslim ze to BSI nezaznamena. doporucujete pred kameru dat pojistku?
2) Hlavni otazka je zapojeni na myway vstupu videa, tak aby se v momente iniciace kamery/ tzn zarazeni R prepla navigace na video
1) Ma to odber max. 168mW.... Myslim ze to BSI nezaznamena. doporucujete pred kameru dat pojistku?
2) Hlavni otazka je zapojeni na myway vstupu videa, tak aby se v momente iniciace kamery/ tzn zarazeni R prepla navigace na video
|
|
11.12.2011 14:11 -
|
2432006
|
|
zhrado
|
|
|
1) kvôli 168mW určite netreba da poistku, iné je ako si s tým poradí kontrola iaroviek
2) neviem veru
1) kvôli 168mW určite netreba da poistku, iné je ako si s tým poradí kontrola iaroviek
2) neviem veru
|
|
11.12.2011 20:02 -
|
2432024
|
|
jumep
|
|
|
poistka sa nedava kvoli odberu ale pripadnemu problemu zo skratom alebo podobne, isto by som ju tam dal
co sa tyka videa, skus si tam pripojit nejake video na vstup a odskusat ako sa to bude spravat
poistka sa nedava kvoli odberu ale pripadnemu problemu zo skratom alebo podobne, isto by som ju tam dal
co sa tyka videa, skus si tam pripojit nejake video na vstup a odskusat ako sa to bude spravat
|
|
11.12.2011 20:13 -
|
2432025
|
|
zhrado
|
|
|
No tak to ma zaujima akej hodnoty by si tam dal tu poistku
No tak to ma zaujima akej hodnoty by si tam dal tu poistku :)
|
|
11.12.2011 22:36 -
|
2432072
|
|
MS02
|
Město: Pha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX Break | Počet příspěvků: 230 |
|
|
Jsi si jisty, ze MyWay podporuje externi videovstup? Ano, zluty konektor sice ma, ale uz jsi videl obraz z tohoto vstupu?
Jsi si jisty, ze MyWay podporuje externi videovstup? Ano, zluty konektor sice ma, ale uz jsi videl obraz z tohoto vstupu?
|
|
12.12.2011 10:52 -
|
2432182
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
Zrovna tuhle kameru jsem cca před měsícem instaloval. Jednak - cena v linku je vraedná - dá se sehnat kolem litru. Při montái to chce trochu myslet a ne se na to těit, jako já - kamra je určena pro pravou stranu (ne pro levou, jako se to povedlo mě) Obraz a úhel záběru je perfektní - a na tolik, e se musí zvyknout, e co v kameře vypadá jetě daleko, je napříjemně blízko.. Dále - je to jen můj poznatek, ale osvědčilo se mi postavit si zpoďovač odpojení kamery - vyřadim zpátečku a kamera zůstane jetě cca 5 sec zapnutá. Při parkovacích manévrech se to hodí.
Jetě k detekci stran BSI "chybějící" árovky v osvětlení. Nezaznamenal jsem nic. LED diody v modulu kamery mají téměř stejnou chromatičnost, jako árovky, take to nepůsobí ani nijak ruivě.
Co se tejče AV vstupu navi - dá se to jednodue otestovat jakýmkoliv AV signálem (z DVD, DVBT receiveru atp.) Obraz patně nebude plynulý. Elektronika navigace musí signál zpracovat a tomu odpovídá i frekvence obnovy obrzu (max 15 fps), co pochopitelně není pro rear kameru a odezírání na display problém - nehodí se ke sledování filmů ale to snad ani nikdo takto nepouívá. Zároveň nedoporučuji pouívat AV bezdrátové transmitery. Ruení jest značné a na pouívané fcy (2,4Ghz) je toho fůra a přijímač se zejména v městkých aglomeracích často ladí na právě na cizí signály a pak není neobvyklý jev, e se najednou přepne display a zobrazí se kamera na semaforu, security cam z nějakého obchdu či pouhé ruení od AP.
Zrovna tuhle kameru jsem cca před měsícem instaloval. Jednak - cena v linku je vraedná - dá se sehnat kolem litru. Při montái to chce trochu myslet a ne se na to těit, jako já - kamra je určena pro pravou stranu (ne pro levou, jako se to povedlo mě) Obraz a úhel záběru je perfektní - a na tolik, e se musí zvyknout, e co v kameře vypadá jetě daleko, je napříjemně blízko.. Dále - je to jen můj poznatek, ale osvědčilo se mi postavit si zpoďovač odpojení kamery - vyřadim zpátečku a kamera zůstane jetě cca 5 sec zapnutá. Při parkovacích manévrech se to hodí.
Jetě k detekci stran BSI "chybějící" árovky v osvětlení. Nezaznamenal jsem nic. LED diody v modulu kamery mají téměř stejnou chromatičnost, jako árovky, take to nepůsobí ani nijak ruivě.
Co se tejče AV vstupu navi - dá se to jednodue otestovat jakýmkoliv AV signálem (z DVD, DVBT receiveru atp.) Obraz patně nebude plynulý. Elektronika navigace musí signál zpracovat a tomu odpovídá i frekvence obnovy obrzu (max 15 fps), co pochopitelně není pro rear kameru a odezírání na display problém - nehodí se ke sledování filmů ale to snad ani nikdo takto nepouívá. Zároveň nedoporučuji pouívat AV bezdrátové transmitery. Ruení jest značné a na pouívané fcy (2,4Ghz) je toho fůra a přijímač se zejména v městkých aglomeracích často ladí na právě na cizí signály a pak není neobvyklý jev, e se najednou přepne display a zobrazí se kamera na semaforu, security cam z nějakého obchdu či pouhé ruení od AP.
|
|
12.12.2011 22:13 -
|
2432255
|
|
Malicky
|
|
|
Diky moc za odpoved.... Je super, mit potvrzeno, co jsem jen predpokladal - tzn. ze viedo framerate by na couvaci 1,3m kameru mohlo stacit......
....jen mi prosim prozrad, jak jsi vymyslel, aby se ti navigace automaticky prepla do rezimu prehravani videa z kamery, kdyz zaradis R. A mas tam myway? Diky
Diky jumper, urcite tam pojistka bude.
Diky moc za odpoved.... Je super, mit potvrzeno, co jsem jen predpokladal - tzn. ze viedo framerate by na couvaci 1,3m kameru mohlo stacit......
....jen mi prosim prozrad, jak jsi vymyslel, aby se ti navigace automaticky prepla do rezimu prehravani videa z kamery, kdyz zaradis R. A mas tam myway? Diky
Diky jumper, urcite tam pojistka bude.
|
|
13.12.2011 10:18 -
|
2432275
|
|
Roozena
|
Město: Pragl, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 375 |
|
|
Přepínání AV vstupu jsem neřeil nijak. Navi si sama detekuje signál na vstupu a přepne se bez zásahu obsluhy. Jen je jetě jedna poznámka - ta se týká navigací GoClever a nějaký noname, ale předpokládám, e princip bude identický s větinou běných navi - horizontal mirroring obrazu se jednodue řeil tak, e při přeplém AV vstupu se prostě klepne, nebo přetáhne prstem po vrchním pravém/levém rohu a obraz se přetočí. Moná to vypadá jako volovina, ale je to celkem uitečné a předevím - z nějakého důvodu je to nedokumentovaná fce (nevim proč), tak aby někdo zbytečně nepátral. Jinak na naprosté větině navigací zabudovaných v AV jednotkách je vstup přepínán signálem ze zpátečky, co poněkud zesloituje instalaci, ale nabízí monost eventuálně vyuít v manuálním reimu volby vstupu pro multimedia, co u by se nemuselo někomu líbit, čili - pojďme od toho...
Přepínání AV vstupu jsem neřeil nijak. Navi si sama detekuje signál na vstupu a přepne se bez zásahu obsluhy. Jen je jetě jedna poznámka - ta se týká navigací GoClever a nějaký noname, ale předpokládám, e princip bude identický s větinou běných navi - horizontal mirroring obrazu se jednodue řeil tak, e při přeplém AV vstupu se prostě klepne, nebo přetáhne prstem po vrchním pravém/levém rohu a obraz se přetočí. Moná to vypadá jako volovina, ale je to celkem uitečné a předevím - z nějakého důvodu je to nedokumentovaná fce (nevim proč), tak aby někdo zbytečně nepátral. Jinak na naprosté větině navigací zabudovaných v AV jednotkách je vstup přepínán signálem ze zpátečky, co poněkud zesloituje instalaci, ale nabízí monost eventuálně vyuít v manuálním reimu volby vstupu pro multimedia, co u by se nemuselo někomu líbit, čili - pojďme od toho... :-)
|
|
10.03.2012 14:45 -
|
2457583
|
|
MS02
|
Město: Pha, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi SX Break | Počet příspěvků: 230 |
|
|
Pojistku trubičkovou do pouzdra na kabel - třeba tuto .link. pouzdro toto .link.
Pojistku trubičkovou do pouzdra na kabel - třeba tuto http://www.ges.cz/cz/f-0-032-a-5x25-50a-GES07900825.html pouzdro toto http://www.ges.cz/cz/ptf-80-GES07900052.html
|
|
16.12.2012 23:40 -
|
2531227
|
|
STRUCTOR
|
Město: Praha 8, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) | Počet příspěvků: 88 |
|
|
zkouel u někdo připojit couvací/parkovací kameru k OEM navigaci? Mně se toti při parkovaní přepne OEM navigace na parkovacího asistenta - autíčko zobrazující vzdálenost od překáky. Lze to sice obejít vypnutím parkovacího asistenta, ale to mi přijde jako krok zpět. Dík za kadý nápad.
zkouel u někdo připojit couvací/parkovací kameru k OEM navigaci? Mně se toti při parkovaní přepne OEM navigace na parkovacího asistenta - autíčko zobrazující vzdálenost od překáky. Lze to sice obejít vypnutím parkovacího asistenta, ale to mi přijde jako krok zpět. Dík za kadý nápad.
|
|
31.12.2014 17:37 -
|
2769935
|
|
Ph34k
|
Město: Trnava, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) Tourer | Počet příspěvků: 75 |
|
|
podarilo sa vam sfunkcnit par.kameru s touto navi, tak aby zobrazovala obraz na velkom displayi? kam ste zapojili el.kable od kamery? priamo na spiatockove svetla? ak ano, na ktore kable? v kufri mam na svetlach konektor kde su 4 kable, da sa zistit ktore su spiatockove? dik moc za rady
podarilo sa vam sfunkcnit par.kameru s touto navi, tak aby zobrazovala obraz na velkom displayi? kam ste zapojili el.kable od kamery? priamo na spiatockove svetla? ak ano, na ktore kable? v kufri mam na svetlach konektor kde su 4 kable, da sa zistit ktore su spiatockove? dik moc za rady:-))
Přílohy: 10893438_10203116403898210_1627155792_n.jpg ( 104446b ) - |
|
04.01.2015 13:03 -
|
2771484
|
|
jumep
|
|
|