| | |
07.08.2013 19:11 -
Re: Neoriginální autorádio do C5 II
|
2605799
|
|
Boris911
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V | Počet příspěvků: 21 |
|
|
Tak dnes jsem se rozhodl, e do auta vrátím původní originální autorádio. A to neoriginální autorádio střelím.
Sice tím přijdu o monost přepínání adresářů ipkami nahoru a dolu (funguje mi to jenom přes "jedničku", ale tam si to zase nepamatuje, po vypnutí motoru, jaký byl poslední vybraný adresář), ale zase mi to nebude otravně "tůtat" z mobilu v dráku, na palubní desce. Opravdu nevím, čím to můe být, e originální rádio mobil neruí, ale neoriginální autorádio dělá zvukové artefakty.
Tak dnes jsem se rozhodl, e do auta vrátím původní originální autorádio. A to neoriginální autorádio střelím.
Sice tím přijdu o monost přepínání adresářů ipkami nahoru a dolu (funguje mi to jenom přes "jedničku", ale tam si to zase nepamatuje, po vypnutí motoru, jaký byl poslední vybraný adresář), ale zase mi to nebude otravně "tůtat" z mobilu v dráku, na palubní desce. Opravdu nevím, čím to můe být, e originální rádio mobil neruí, ale neoriginální autorádio dělá zvukové artefakty. :-( :-( :-( :-(
|
|
07.08.2013 19:48 -
|
2605813
|
|
Zbyňa
|
Město: Brno, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 459 |
|
|
Nemůe tam být problém v nějaké jiné (třeba nestíněné) kabelái? Pokud je k tomu nějaká potřeba..
Nemůe tam být problém v nějaké jiné (třeba nestíněné) kabelái? Pokud je k tomu nějaká potřeba..:nevim
|
|
07.08.2013 20:17 -
|
2605821
|
|
jumep
|
|
|
neviem co tam mas za zariadenie, ale XCARLINK chodi s tymi adresarmi v pohode
skus pripadne zamenit danu krabicku a uvidis ci nebudes spokojnejsi
neviem co tam mas za zariadenie, ale XCARLINK chodi s tymi adresarmi v pohode
skus pripadne zamenit danu krabicku a uvidis ci nebudes spokojnejsi
|
|
08.08.2013 17:49 -
|
2606064
|
|
Boris911
|
|
|
To: jumep
To by bylo moc drahé. Mám tam originál Citroen USB Box (4000Kč za box + 2500Kč montá). Musel bych si koupit jiný USB box a dát za to dalí 2,5 tisíce za montá. Pro mě bylo nejvíce adrenalinové dobrodruství jenom přehození samotného rádia. U USB boxu se musí rozmontovat palubní deska, jak mi řekli v servise.
Jinak dnes jsem tam vrátil to původní originální rádio a sepsal jsem si pro a proti:
Výhody RD4 N1:
- Parkovací asistent pípá (jsou prostě momenty, kdy se člověk nemůe dívat jenom do displeje a pak potřebuje i akustického asistenta).
- Mobil v dráku nedělá interference (zvukové artefakty - bzučení, "tůtání").
- U v základu jde ovládat tlačítky na volantu.
- Pro citlivky, co hlídají spotřebu: jde vypnout kompresor klimatizace přes menu
- Jde přenastavit čas na displeji v palubní desce.
- Je moné přes menu vyčítat log chyb z řídící jednotky.
- Cigoi ho jen tak, bez roubováku TORX 10 neukradnou.
- Rádio bez klíčů nehraje (= nevybíjí se baterka), rádio se zapne, a se otočí s klíčem do polohy 1.
Nevýhody RD4 N1:
- Neumí sám o sobě, ani MP3
- S originál Citroen USB Boxem je nutné převádět hudbu z iTunes (v AAC) do MP3, čim se degraduje kvalita (rekompresí) a MP3 soubor je větí, ne originální AAC.
- S originál Citroen USB Boxem nejdou přehazovat adresáře. Musí se zmáčknout 1 a pak rolovat na poadovaný adresář (po vypnutí motoru si to nepamatuje aktuálně přehrávaný adresář).
-----------------------
Výhody neoriginálního autorádia:
- Monost přehrávat AAC hudbu z iTunes bez rekomprese do MP3 formátu.
- Přehazování adresářů funguje na výbornou. Po vypnutí motoru nemusím přerolovávat celý seznam adresářů od A, a do Z.
Nevýhody neoriginálního autorádia:
- Parkovací asistent nepípá (na dovolené jsem málem nacouval do stromu, a na poslední chvíli, kdy jsem slyel krabání karosérie, jsem si viml sluncem osvíceného displeje, e ukazuje 3 čárky).
- Mobil v dráku vytváří interference (zvukové artefakty - bzučení, "tůtání"), co mě sere, protoe jsou někdy hlasitějí, ne samotná hudba.
- Nejde ovládat tlačítky na volantu, musel bych do toho investovat dalích 2,5 tisíce za redukci.
- Pro citlivky, co hlídají spotřebu: nejde vypnout kompresor klimatizace přes menu (bylo zdůrazňováno nějakým hoanem na fóru c5club).
- Nejde přenastavit čas na displeji v palubní desce.
- Kdy mi v autě vyběhne chyba, tak po jejím zmizení (cca 10 vteřin) u si jí znovu nepřetu.
- Cigoi to mají triviální. Jednodue rádio vysunou i bez nářadí, odpojí a odejdou.
- Rádio hraje i bez klíčů (= můe vybít baterku). Zapojení pro zapnutí rádia, a v poloze (1) ACC nefunguje.
To: jumep
To by bylo moc drahé. Mám tam originál Citroen USB Box (4000Kč za box + 2500Kč montá). Musel bych si koupit jiný USB box a dát za to dalí 2,5 tisíce za montá. Pro mě bylo nejvíce adrenalinové dobrodruství jenom přehození samotného rádia. U USB boxu se musí rozmontovat palubní deska, jak mi řekli v servise.
Jinak dnes jsem tam vrátil to původní originální rádio a sepsal jsem si pro a proti:
Výhody RD4 N1:
- Parkovací asistent pípá (jsou prostě momenty, kdy se člověk nemůe dívat jenom do displeje a pak potřebuje i akustického asistenta).
- Mobil v dráku nedělá interference (zvukové artefakty - bzučení, "tůtání").
- U v základu jde ovládat tlačítky na volantu.
- Pro citlivky, co hlídají spotřebu: jde vypnout kompresor klimatizace přes menu
- Jde přenastavit čas na displeji v palubní desce.
- Je moné přes menu vyčítat log chyb z řídící jednotky.
- Cigoi ho jen tak, bez roubováku TORX 10 neukradnou.
- Rádio bez klíčů nehraje (= nevybíjí se baterka), rádio se zapne, a se otočí s klíčem do polohy 1.
Nevýhody RD4 N1:
- Neumí sám o sobě, ani MP3
- S originál Citroen USB Boxem je nutné převádět hudbu z iTunes (v AAC) do MP3, čim se degraduje kvalita (rekompresí) a MP3 soubor je větí, ne originální AAC.
- S originál Citroen USB Boxem nejdou přehazovat adresáře. Musí se zmáčknout 1 a pak rolovat na poadovaný adresář (po vypnutí motoru si to nepamatuje aktuálně přehrávaný adresář).
-----------------------
Výhody neoriginálního autorádia:
- Monost přehrávat AAC hudbu z iTunes bez rekomprese do MP3 formátu.
- Přehazování adresářů funguje na výbornou. Po vypnutí motoru nemusím přerolovávat celý seznam adresářů od A, a do Z.
Nevýhody neoriginálního autorádia:
- Parkovací asistent nepípá (na dovolené jsem málem nacouval do stromu, a na poslední chvíli, kdy jsem slyel krabání karosérie, jsem si viml sluncem osvíceného displeje, e ukazuje 3 čárky).
- Mobil v dráku vytváří interference (zvukové artefakty - bzučení, "tůtání"), co mě sere, protoe jsou někdy hlasitějí, ne samotná hudba.
- Nejde ovládat tlačítky na volantu, musel bych do toho investovat dalích 2,5 tisíce za redukci.
- Pro citlivky, co hlídají spotřebu: nejde vypnout kompresor klimatizace přes menu (bylo zdůrazňováno nějakým hoanem na fóru c5club).
- Nejde přenastavit čas na displeji v palubní desce.
- Kdy mi v autě vyběhne chyba, tak po jejím zmizení (cca 10 vteřin) u si jí znovu nepřetu.
- Cigoi to mají triviální. Jednodue rádio vysunou i bez nářadí, odpojí a odejdou.
- Rádio hraje i bez klíčů (= můe vybít baterku). Zapojení pro zapnutí rádia, a v poloze (1) ACC nefunguje.
|
|
08.08.2013 20:32 -
|
2606133
|
|
jumep
|
|
|
neviem preco by som mal rozoberat kvoli zapojeniu nieco pol palubovky?
vyberem radio, kastlik, natiahnem kabel a zlozim, nastavim v diagnostike, za pol hodinu nemam co robit ... (jo a xcarlink stoji 2500)
neviem preco by som mal rozoberat kvoli zapojeniu nieco pol palubovky?
vyberem radio, kastlik, natiahnem kabel a zlozim, nastavim v diagnostike, za pol hodinu nemam co robit ... (jo a xcarlink stoji 2500)
|
|
08.08.2013 20:43 -
|
2606142
|
|
Boris911
|
|
|
Pro mě je to moc sloité.
Pro mě je to moc sloité. :-(
|
|
08.08.2013 20:48 -
|
2606146
|
|
jumep
|
|
|
radio si vybral, kastlik je len 7 torxov co vidis dokola, odcvaknut ten vyduch (zospodu potiahnes) a vylusknut svetlo (ako ked menis ziarovku, po povytiahnuti kastlika uplne jednoduche) a tento len vyberes von
tym chcem povedat ze 2500 za robotu - chod za niekym inym alebo pridi (aj s cestou to budes mat o min 1500 lacnejsie)
radio si vybral, kastlik je len 7 torxov co vidis dokola, odcvaknut ten vyduch (zospodu potiahnes) a vylusknut svetlo (ako ked menis ziarovku, po povytiahnuti kastlika uplne jednoduche) a tento len vyberes von
tym chcem povedat ze 2500 za robotu - chod za niekym inym alebo pridi (aj s cestou to budes mat o min 1500 lacnejsie)
|
|
12.08.2013 12:28 -
|
2607924
|
|
myneur
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) Tourer | Počet příspěvků: 310 |
|
|
Mně i v origo Citroënu účtovali za montá USB boxu litr.
Mně i v origo Citroënu účtovali za montá USB boxu litr.
|
|
25.06.2014 17:09 -
Výměna autorádia v C5 II 2.0 HDI r.v. 2006
|
2709472
|
|
Sekáč
|
|
|
Čau kluci zvauji výměnu autorádia kvůli zesilovači. Jde mi o to jestli stačí koupit jen redukci a zapojit jiné rádio, nebo se to musí prohnat přes diagnostiku? A jestli jste měnili autorádio tak nějaký typ. Děkuji
Čau kluci zvauji výměnu autorádia kvůli zesilovači. Jde mi o to jestli stačí koupit jen redukci a zapojit jiné rádio, nebo se to musí prohnat přes diagnostiku? A jestli jste měnili autorádio tak nějaký typ. Děkuji
Přílohy: rd4.jpg ( 7816b ) - |
|
25.06.2014 18:39 -
Re: Výměna autorádia v C5 II 2.0 HDI r.v. 2006
|
2709498
|
|
matonnn
|
Město: Rugby, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 138k (100kW) | Počet příspěvků: 40 |
|
|
skus pozriet mozno pomoze
.link.
skus pozriet mozno pomoze
http://www.c5club.cz/profiles/matonnn?kod=32&ids=matonnn&gal=126005518#pc
|
|
16.04.2015 15:28 -
|
2810704
|
|
Devilian
|
|
|
Zdravim
Mam jednu otazku. Pojde toto radio aj do C5 2? (2005 rok)
.link.
Zdravim
Mam jednu otazku. Pojde toto radio aj do C5 2? (2005 rok)
http://www.c5club.cz/inzerce/prodej-nahradnich-dilu/3053-univerzalni-radio-pioneer-can-citroen-peugeot#.VS-3OPmsVeg
|
|
16.04.2015 17:22 -
|
2810711
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
Půjde, ale nic přes něj nenastaví. Neviděl jsem rádio které by zvládlo vekeré funkce originálu...
Půjde, ale nic přes něj nenastaví. Neviděl jsem rádio které by zvládlo vekeré funkce originálu...
|
|
16.04.2015 21:19 -
|
2810762
|
|
jumep
|
|
|
presne, v radiu je ovladanie displaya a v tom je ovladanie klimatizacie
jedine co mozes spravit je zohnat si RT4 a prerobit to
presne, v radiu je ovladanie displaya a v tom je ovladanie klimatizacie
jedine co mozes spravit je zohnat si RT4 a prerobit to
|
|
29.04.2015 19:57 -
|
2815948
|
|
johnny.m
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive Break | Počet příspěvků: 498 |
|
|
Podle mě to nezobrazí klimu...
Podle mě to nezobrazí klimu...
|
|
29.04.2015 20:00 -
|
2815954
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
a proc by to delal ??? k tomu je LCD v kaplicce
jedine co zatim vim ze je problem zatim nastavit hodiny,ty jsou sive i na radiu ale..
na puvodnim LCD jen pomoci diagnostika,nebo upravou LCD a zalohou RTC
v priloze je nekolik ukazek z menu
radio umi mimo jine
-komunikace s IPOD
-radiotext
-CD text
-BT stream A2DP vcetne FLAC formatu
-moznost nastaveni zisku pripojeneho MIC (HF)
-Moznost nastaveni urovne sumu (HF)
-nastaveni hlasitosti park asistenta
-atd..
moznosti jak prizpusobit toto radio je pomerne dost
pokud prijdu na neco zasadniho dam vedet
a proc by to delal ??? k tomu je LCD v kaplicce
jedine co zatim vim ze je problem zatim nastavit hodiny,ty jsou sive i na radiu ale..
na puvodnim LCD jen pomoci diagnostika,nebo upravou LCD a zalohou RTC
v priloze je nekolik ukazek z menu
radio umi mimo jine
-komunikace s IPOD
-radiotext
-CD text
-BT stream A2DP vcetne FLAC formatu
-moznost nastaveni zisku pripojeneho MIC (HF)
-Moznost nastaveni urovne sumu (HF)
-nastaveni hlasitosti park asistenta
-atd..
moznosti jak prizpusobit toto radio je pomerne dost
pokud prijdu na neco zasadniho dam vedet
Přílohy: DSC_0078.JPG ( 3322248b ) - DSC_0079.JPG ( 3053123b ) - DSC_0080.JPG ( 2868782b ) - DSC_0081.JPG ( 2936564b ) - |
|
13.07.2017 14:47 -
|
3081779
|
|
Holobrádek
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v X | Počet příspěvků: 4 |
|
|
Nechal jsem originální radio a připojil krabičku s bluetooth, která se ovládaná přes cd přehrávač.
... Radio se stalo multifunkčním (párování s telefonem,volání , ...).
Nechal jsem originální radio a připojil krabičku s bluetooth, která se ovládaná přes cd přehrávač.
... Radio se stalo multifunkčním (párování s telefonem,volání , ...).
Přílohy: 20170704_153622[1].jpg ( 1883203b ) - Torx 10 20170704_153716[1].jpg ( 1786451b ) - Zapojeno přes volné kontakty 20170706_151608[1].jpg ( 1819376b ) - Krabička jako taková 20170706_151551[1].jpg ( 1878682b ) - mikrofon |
|
| |
|
|