| | |
24.06.2011 11:23 -
Princip funkce signalizace zapnutí pásů.
|
2398769
|
|
Kovín
|
Město: Nový Jičín, Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v SX | Počet příspěvků: 16 |
|
|
Zdravím
Jak funguje signalizace zapnutí pásů u spolujezdce a zadních pasaérů. Po nasednutí a zapnutí klíčku se rone kontrolka jen u řidiče a po rozjezdu začne i akustika. Ale u ostatních cestujících po nasednutí a zapnutí pásu a nebo při jízdě kdy se rozpojí se neděje nic. Na fórech jsem ádné informace nanael. Po prozkoumání zadních sedadel jsem si vimnul e ke klipsnám vedou kablíky. Díky za případné informace.
Zdravím
Jak funguje signalizace zapnutí pásů u spolujezdce a zadních pasaérů. Po nasednutí a zapnutí klíčku se rone kontrolka jen u řidiče a po rozjezdu začne i akustika. Ale u ostatních cestujících po nasednutí a zapnutí pásu a nebo při jízdě kdy se rozpojí se neděje nic. Na fórech jsem ádné informace nanael. Po prozkoumání zadních sedadel jsem si vimnul e ke klipsnám vedou kablíky. Díky za případné informace.
|
|
24.06.2011 11:41 -
Re: Princip funkce signalizace zapnutí pásů.
|
2398782
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
Mě set tedy akustika ozve hned, jak si někdo za jízdu rozpojí pás (spolujezdec nebo vzadu).
Ale pokud si pamatuji, tak se ta kontrola pásů dá přes diagnostiku na kadém sedadle zvlá vypnout - pak se to asi chová jako u tebe.
Mě set tedy akustika ozve hned, jak si někdo za jízdu rozpojí pás (spolujezdec nebo vzadu).
Ale pokud si pamatuji, tak se ta kontrola pásů dá přes diagnostiku na kadém sedadle zvlá vypnout - pak se to asi chová jako u tebe.
|
|
24.06.2011 11:56 -
|
2398786
|
|
Avenger1
|
Město: , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) | Počet příspěvků: 29 |
|
|
Co mam info, tak v citroene je to tak, ze zapnutie a detekcia nezapnuteho pasu je len u vodica. Cize ked nastartujes, svieta ti diody ktore pasy nie su zapnute, ale signal bude pipat len ked si nezapnes ty. Ked si nezapne spolujazdec alebo vzadu, nic sa nedeje.
Druha vec je, ze ked si niekto uz tie pasy zapne, a potom ich pocas jazdy rozpoji, potom bude pipat aj im, ze sa rozpojili. Pytal som sa na to v servise tiez, lebo mi to nebolo jasne preco je to tak. Vraj je to iny sposob ako to je povedzme v nemeckych autach, ze ked si sadnes na sedacku v predu, a nezapnes si pas, tak pipa stale. Tu vraj sli na to inac preto, lebo sa vraj stava, ze si ludia polozia nejaky naklad na prednu sedacku, tasku s nakupom a pod, a potom im cely cas pipalo. Takze v citroene to zrusili a pipa len ked sa odopnes (u spolujazdcov). Ak im to nepipa pri rozopnuti, niekde je zavada
Co mam info, tak v citroene je to tak, ze zapnutie a detekcia nezapnuteho pasu je len u vodica. Cize ked nastartujes, svieta ti diody ktore pasy nie su zapnute, ale signal bude pipat len ked si nezapnes ty. Ked si nezapne spolujazdec alebo vzadu, nic sa nedeje.
Druha vec je, ze ked si niekto uz tie pasy zapne, a potom ich pocas jazdy rozpoji, potom bude pipat aj im, ze sa rozpojili. Pytal som sa na to v servise tiez, lebo mi to nebolo jasne preco je to tak. Vraj je to iny sposob ako to je povedzme v nemeckych autach, ze ked si sadnes na sedacku v predu, a nezapnes si pas, tak pipa stale. Tu vraj sli na to inac preto, lebo sa vraj stava, ze si ludia polozia nejaky naklad na prednu sedacku, tasku s nakupom a pod, a potom im cely cas pipalo. Takze v citroene to zrusili a pipa len ked sa odopnes (u spolujazdcov). Ak im to nepipa pri rozopnuti, niekde je zavada :-)
|
|
24.06.2011 15:49 -
|
2398845
|
|
jumep
|
|
|
spolujazdec ma vahovy senzor v sedacke - pipa len ked je zatazene, nezapnute
zadne nemaju ziadnu detekciu vahy a podobne a pipaju ako uz bolo povedane, len ked sa zapli a potom odopli
a pipa to len nejaky cas, postupne sa zosiluje az prestane
vsetky tieto signalizacie sa daju diagnosticky vypnut alebo zapnut
po zapnuti kluca by mali svietit a po chvili zhasnut aj pokial sa nikto nepriputal (predpoklad prazdneho sedadla aby nesvietilo ze nikto nie je priputany, da sa aj zapat hlaska ktora napise na displayi ze zadne pasy nie su priputane)
spolujazdec je zavysli na zatazeni
ak ti to nejde a chces to pozapajat, zbehni za niekym kto vie troska viac s diagnostikou ako precitat len chyby nech ti to pozapina
* popis plati pre C5 2 (mozno X7, tam som to neskusal do podrobna)
C5 1 ma len signalizaciu u vodica
spolujazdec ma vahovy senzor v sedacke - pipa len ked je zatazene, nezapnute
zadne nemaju ziadnu detekciu vahy a podobne a pipaju ako uz bolo povedane, len ked sa zapli a potom odopli
a pipa to len nejaky cas, postupne sa zosiluje az prestane
vsetky tieto signalizacie sa daju diagnosticky vypnut alebo zapnut
po zapnuti kluca by mali svietit a po chvili zhasnut aj pokial sa nikto nepriputal (predpoklad prazdneho sedadla aby nesvietilo ze nikto nie je priputany, da sa aj zapat hlaska ktora napise na displayi ze zadne pasy nie su priputane)
spolujazdec je zavysli na zatazeni
ak ti to nejde a chces to pozapajat, zbehni za niekym kto vie troska viac s diagnostikou ako precitat len chyby nech ti to pozapina
* popis plati pre C5 2 (mozno X7, tam som to neskusal do podrobna)
C5 1 ma len signalizaciu u vodica
|
|
24.06.2011 20:44 -
|
2398901
|
|
Kláyč
|
Město: , Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 6 |
|
|
Zdar!
Taky jsem se snail přijít na to, jak to auto pozná, e vzadu někdo sedí (nepřipoután)... U spolujezdce jasnej váhovej senzor, ale do sedáků vzadu (ani z nich) ádný dráty nevedou... Tak pokud někdo víte jak to tam je zasvěte mě prosím, děkuji
Zdar!
Taky jsem se snail přijít na to, jak to auto pozná, e vzadu někdo sedí (nepřipoután)... U spolujezdce jasnej váhovej senzor, ale do sedáků vzadu (ani z nich) ádný dráty nevedou... Tak pokud někdo víte jak to tam je zasvěte mě prosím, děkuji:-)
|
|
24.06.2011 21:02 -
|
2398902
|
|
zhrado
|
Město: Zh, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 767 |
|
|
je tam len spinac zapnutia pasu, nic viacej. ak sa niekto odputa za jazdy zacne to signalizovat.
je tam len spinac zapnutia pasu, nic viacej. ak sa niekto odputa za jazdy zacne to signalizovat.
|
|
24.06.2011 22:05 -
|
2398932
|
|
jumep
|
|
|
presne, ked zapnes kluc, vidis kto sa priputal a kto nie ... ked sa za jazdy odputa, pipa to, inak nic viac
presne, ked zapnes kluc, vidis kto sa priputal a kto nie ... ked sa za jazdy odputa, pipa to, inak nic viac
|
|
25.06.2011 19:58 -
|
2399021
|
|
Kláyč
|
Město: , Auto: Citroën C5 II 2.0HDi 16v Exclusive Break | Počet příspěvků: 6 |
|
|
O.K. Děkuji a chápu, vrazil sem tam toti hned od začátku dětský autosedačky a myslel sem e je registruje nějaký čidlo jako e tam někdo sedí, i kdy sou prázdný
O.K. Děkuji a chápu, vrazil sem tam toti hned od začátku dětský autosedačky a myslel sem e je registruje nějaký čidlo jako e tam někdo sedí, i kdy sou prázdný:-)
|
|
25.06.2011 22:04 -
|
2399041
|
|
zico
|
|
|
teraz uvazujem, ze ked ja na C5I. nemam vzadu vahove senzory, ako vedia zadne hlavove airbagy ci maju buchnut alebo nebuchnut?
ak to dobre chapem, buchnu bezpodmienecne (samozrejme pri bocnom naraze) .. co je trochu nedomyslene
teraz uvazujem, ze ked ja na C5I. nemam vzadu vahove senzory, ako vedia zadne hlavove airbagy ci maju buchnut alebo nebuchnut?
ak to dobre chapem, buchnu bezpodmienecne (samozrejme pri bocnom naraze) .. co je trochu nedomyslene :-o
|
|
25.06.2011 22:08 -
|
2399042
|
|
Maxifik
|
Město: Trutnov 4, Auto: Toyota Verso 1,8 | Počet příspěvků: 746 |
|
|
Podle toho, co jsem viděl při sundaném tapecu stropu, přední i zadní na jedné straně jsou nejspí na jednu rozbuku. Asi.
Podle toho, co jsem viděl při sundaném tapecu stropu, přední i zadní na jedné straně jsou nejspí na jednu rozbuku. Asi.
|
|
25.06.2011 22:54 -
|
2399045
|
|
amirinda
|
Město: Planá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 439 |
|
|
to jako kdy buchnu na předek třeba u řidiče, tak mi vylítá celá jedna strana a dozadu? to snad ne
to jako kdy buchnu na předek třeba u řidiče, tak mi vylítá celá jedna strana a dozadu? to snad ne :nevim
|
|
27.06.2013 18:58 -
|
2593494
|
|
citrónek
|
Město: Litoměřice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V Exclusive Break | Počet příspěvků: 33 |
|
|
Ahoj, zeptám se jak vám funguje světelný kontrolky pásů při zapnutí kličku? Jde mi o to e kdy zapnu klíček tak se mi rozsvítí vechny krom spolujezdcový sedačky, kdy na ní zatlačím tak se rozsvítí(váhový senzor), ale myslel jsem si e pro kontrolu funkčnosti a stavu kontrolek se rosvítí vechny a pak podle navolení v diag se chovají. I kdy v diag vypnu nebo zapnu spolujezdcovou tak prostě při zapnutí klíče nesvítí, jen tlakem na sedačce
Ahoj, zeptám se jak vám funguje světelný kontrolky pásů při zapnutí kličku? Jde mi o to e kdy zapnu klíček tak se mi rozsvítí vechny krom spolujezdcový sedačky, kdy na ní zatlačím tak se rozsvítí(váhový senzor), ale myslel jsem si e pro kontrolu funkčnosti a stavu kontrolek se rosvítí vechny a pak podle navolení v diag se chovají. I kdy v diag vypnu nebo zapnu spolujezdcovou tak prostě při zapnutí klíče nesvítí, jen tlakem na sedačce:nevim
|
|
27.06.2013 20:00 -
|
2593525
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Jak to tedy je s tím senzorem u spolujezdce - nedávno jsem si viml e to nepípá kdy si tam někdo sedne.Co mě tedy nevadí ,vichni se poutame automaticky.Jen mě zajímá jestli to můe mít vliv při nehodě na airbag.Za předpokladu e je patné to zátěové čidlo ale je zapnutý pás funguje airbag?
Jak to tedy je s tím senzorem u spolujezdce - nedávno jsem si viml e to nepípá kdy si tam někdo sedne.Co mě tedy nevadí ,vichni se poutame automaticky.Jen mě zajímá jestli to můe mít vliv při nehodě na airbag.Za předpokladu e je patné to zátěové čidlo ale je zapnutý pás funguje airbag?
|
|
27.06.2013 20:04 -
|
2593527
|
|
jumep
|
|
|
mame k tomu len dohady, osobne si myslim ze bag bude fungovat
mame k tomu len dohady, osobne si myslim ze bag bude fungovat
|
|
27.06.2013 20:23 -
|
2593546
|
|
BlueSeven
|
Město: Černovice, Auto: Citroën C5 II 2.2HDi 16V 125kW Exclusive | Počet příspěvků: 613 |
|
|
jruze napsal(a): No oni počítají s tím e klíček zapne řidič a né duch proto v řidičově sedáku není zátěák.
Moná je to trochu off topic, ale platí to i u vyhřívaných sedaček? Já bych řekl, e to zátěák má. Zapnu klíček, vylezu a pokud je vyhřívání zaplé, tak se vypne, jak to pozná bez zátěáku?
Moná je to trochu off topic, ale platí to i u vyhřívaných sedaček? Já bych řekl, e to zátěák má. Zapnu klíček, vylezu a pokud je vyhřívání zaplé, tak se vypne, jak to pozná bez zátěáku?
|
|
27.06.2013 20:28 -
|
2593548
|
|
jumep
|
|
|
nijak, vyhrievanie pojde stale
plati ze soferova sa pocita ze sofer na nej sedi ked je nastartovane
nijak, vyhrievanie pojde stale
plati ze soferova sa pocita ze sofer na nej sedi ked je nastartovane