| | |
19.09.2010 21:35 -
Lexia a výpis chyb
|
2356169
|
|
ajsikcz
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 34 |
|
|
Koupil jsem si C5 II 1.6HDi a mimo jedné trvalé závady P1351, která je dle veho způsobená havičkou, popřípadě relé havení jsem zjistil docela dlouhý seznam různých chyb během těch 90 tkm.
něco od Pxxxx
a pak nějaké od klimy, od bixenonů (koherence světel) , cd přehrávače , a pak decela dost od transponderu ... defakto od 0km tam postupně přibývaly.
Ale nic co zásadního ... je to normální aby tam bylo tolik záznamů? cca 2/3 jsou v průběhu záruky ...
no a dneska mi tam vyskočila dočasná od podovzku , snímač úhlu volantu ... ale počítač nic nevypsal, bylo to bez běícího motoru, jen klíč v zapalování.
obecně auto jede jak má, spotřeba je ukázková, nehulí, volnoběh perfektní, prostě zcela bez problémů
díky ... doteď jsem měl jen peugeoty (mimo pár cit. SAXO, ale to nemělo tolik el. ) a tam jsem se nikdy nedostal k takovému výpisu chyb, LExia mi přijde mnohem techničtejí ne PPO
Koupil jsem si C5 II 1.6HDi a mimo jedné trvalé závady P1351, která je dle veho způsobená havičkou, popřípadě relé havení jsem zjistil docela dlouhý seznam různých chyb během těch 90 tkm.
něco od Pxxxx
a pak nějaké od klimy, od bixenonů (koherence světel) , cd přehrávače , a pak decela dost od transponderu ... defakto od 0km tam postupně přibývaly.
Ale nic co zásadního ... je to normální aby tam bylo tolik záznamů? cca 2/3 jsou v průběhu záruky ...
no a dneska mi tam vyskočila dočasná od podovzku , snímač úhlu volantu ... ale počítač nic nevypsal, bylo to bez běícího motoru, jen klíč v zapalování.
obecně auto jede jak má, spotřeba je ukázková, nehulí, volnoběh perfektní, prostě zcela bez problémů :-)
díky ... doteď jsem měl jen peugeoty (mimo pár cit. SAXO, ale to nemělo tolik el. :-) ) a tam jsem se nikdy nedostal k takovému výpisu chyb, LExia mi přijde mnohem techničtejí ne PPO
|
|
19.09.2010 21:38 -
Re: Lexia a výpis chyb
|
2356170
|
|
jumep
|
|
|
a) naco ti je diagnostika ked sa v nej nevyznas?
b) v tom aute je kopa bugov, ktore v pohode treba ignorovat
c) PPO je na tej istej urovni v podstate co lexia, trocha inac usporiadane ...
a) naco ti je diagnostika ked sa v nej nevyznas?
|
|
19.09.2010 22:01 -
|
2356172
|
|
ajsikcz
|
|
|
tak samo, e vím co ty chyby znamenají ... ale jde mi spíe o to zda-li to auto je hází jen tak např. díky patné komunikaci po multiplexu apod... dneska mi hodilo při vypnutí tempomatu uknutím na brzdový pedál ... cruise control faulty , ale stačilo vypnout zapnout na otočném voliči a zmizelo to ...
je tam P1614 od spínače plného plynu , ale ne za jízdy
P438 - jednou před 40tkm
P238 před 50tkm
ta koherence světel, má to natáčecí bixenony a tahle chyba má větinou trvání tak 2-3 km od objevení po zmizení ... jediné co pozoruji na lomu světla, tak e levé při přejezdu nerovností vibruje, ale to snad dělá půlce aut (BMW, AUdi, VOlvo, ... ) , prostě ty co maj adaptivní bixenony... tipuji to na vymačkaný plast co drí mechanismus naklápění ...
tak samo, e vím co ty chyby znamenají ... ale jde mi spíe o to zda-li to auto je hází jen tak např. díky patné komunikaci po multiplexu apod... dneska mi hodilo při vypnutí tempomatu uknutím na brzdový pedál ... cruise control faulty , ale stačilo vypnout zapnout na otočném voliči a zmizelo to ...
je tam P1614 od spínače plného plynu , ale ne za jízdy
P438 - jednou před 40tkm
P238 před 50tkm
ta koherence světel, má to natáčecí bixenony a tahle chyba má větinou trvání tak 2-3 km od objevení po zmizení ... jediné co pozoruji na lomu světla, tak e levé při přejezdu nerovností vibruje, ale to snad dělá půlce aut (BMW, AUdi, VOlvo, ... ) , prostě ty co maj adaptivní bixenony... tipuji to na vymačkaný plast co drí mechanismus naklápění ...
|
|
19.09.2010 22:05 -
|
2356173
|
|
ajsikcz
|
|
|
jumep napsal(a): a) naco ti je diagnostika ked sa v nej nevyznas?
procházel jsem si s PPO jen 206tku 1.4HDi a tam jsem ten LOG chyb neobjevil .. tak nevím ... moná vyí modely budou mít LOGy...
procházel jsem si s PPO jen 206tku 1.4HDi a tam jsem ten LOG chyb neobjevil .. tak nevím ... moná vyí modely budou mít LOGy...
|
|
19.09.2010 22:10 -
|
2356175
|
|
jumep
|
|
|
starsie auta log nemaju ...
starsie auta log nemaju ...
|
|
18.09.2011 12:13 -
|
2414531
|
|
amirinda
|
Město: Planá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 439 |
|
|
které je přesně relé havení, pokud mi ukazuje tuto chybu?
které je přesně relé havení, pokud mi ukazuje tuto chybu?
|
|
18.09.2011 17:16 -
|
2414564
|
|
jumep
|
|
|
vymen zhavice a nehladaj relatko
vymen zhavice a nehladaj relatko
|
|
14.03.2015 19:28 -
Lexia a výpis chyb
|
2798080
|
|
moriss
|
Město: PRAHA, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v Break | Počet příspěvků: 62 |
|
|
P0501 - Vehicle Speed Sensor Range/Performance
nevite souvislosti tohoto kodu u 1,8 C5 1.
je jako duvod hlasky ANTIPOLUTION...
dekuji
P0501 - Vehicle Speed Sensor Range/Performance
nevite souvislosti tohoto kodu u 1,8 C5 1.
je jako duvod hlasky ANTIPOLUTION...
dekuji
|
|
14.03.2015 23:26 -
|
2798242
|
|
jumep
|
|
|
to by chcelo vediet aku konkretnu riadiacku tam ma, lebo nemusi byt MM ale moze byt SAGEM (vin napovie)
to by chcelo vediet aku konkretnu riadiacku tam ma, lebo nemusi byt MM ale moze byt SAGEM (vin napovie)
|
|
15.03.2015 06:21 -
|
2798278
|
|
jruze
|
|
|
Je obdivuhodné jak vichni řeíte kódy - já řeím měřené hodnoty(kódy jen kdy se nedostanu k měř.hodnotám)
Je obdivuhodné jak vichni řeíte kódy - já řeím měřené hodnoty(kódy jen kdy se nedostanu k měř.hodnotám);-)
|
|
10.04.2015 12:42 -
|
2807650
|
|
moriss
|
|
|
nu tak ecu ma na sobe napsano S2PM-240...
mam za to ze rychlost se pocita z abs senzoru ...na prevodovce cidlo nemam,byt to nekde uvadeji.jinak jede a ukazuje normalne,nepocitam chybu lambd pri spatnem plynu.
nu tak ecu ma na sobe napsano S2PM-240...
mam za to ze rychlost se pocita z abs senzoru ...na prevodovce cidlo nemam,byt to nekde uvadeji.jinak jede a ukazuje normalne,nepocitam chybu lambd pri spatnem plynu.
|
|
10.04.2015 12:52 -
|
2807655
|
|
jumep
|
|
|
tak je to sagem
neviem konkretne ze co to je, ale je to nieco s rychlostou (v citroen dokumente k tomu neni popis)
rychlost posiela ABS jednotka
kazdopadne by som nechal upgradnut jednotku motora, 90% ich to potrebuje a vyriesi to vela problemov
tak je to sagem
neviem konkretne ze co to je, ale je to nieco s rychlostou (v citroen dokumente k tomu neni popis)
rychlost posiela ABS jednotka
kazdopadne by som nechal upgradnut jednotku motora, 90% ich to potrebuje a vyriesi to vela problemov
|
|
10.04.2015 13:02 -
|
2807658
|
|
moriss
|
|
|
take jsem tak premyslel....beztak je to nejake nepuvodni.pac je to dovoz a ti chytraci premazou co jde.
ted jen najit nekoho kdo to udela a najit si cas.jinak dik.
take jsem tak premyslel....beztak je to nejake nepuvodni.pac je to dovoz a ti chytraci premazou co jde.
ted jen najit nekoho kdo to udela a najit si cas.jinak dik.
|
|
10.04.2015 13:10 -
|
2807664
|
|
jumep
|
|
|
spravi ti to hociktory autorizovany servis, az potom hladaj problem ak sa naskytne, malo by to aj celkovo ozit
spravi ti to hociktory autorizovany servis, az potom hladaj problem ak sa naskytne, malo by to aj celkovo ozit
|
|
15.04.2015 20:54 -
|
2810535
|
|
moriss
|
|
|
nu tak za dva tisice to umi citroen...
jsem trochu setrivej a tak zatim pohledam co se stalo ze to pise tu chybu o rychlosti.pac to bylo docela dlouho bz.
jen pro info zacnu kabelazi abs snimacu a dal od nich do vozu
nu tak za dva tisice to umi citroen...
jsem trochu setrivej a tak zatim pohledam co se stalo ze to pise tu chybu o rychlosti.pac to bylo docela dlouho bz.
jen pro info zacnu kabelazi abs snimacu a dal od nich do vozu
|
|
15.04.2015 21:04 -
|
2810544
|
|
jumep
|
|
|
ak by bolo cokolvek s abs snimacmi tak je to tomu jedno a chyba je v prvom rade zaznamenana v jednotke abs
ak by bolo cokolvek s abs snimacmi tak je to tomu jedno a chyba je v prvom rade zaznamenana v jednotke abs
|
|
16.04.2015 09:09 -
|
2810633
|
|
moriss
|
|
|
jak pisu zacnu kabelazi...jsou tam spoje ,vedeni atd.
samotne snimace konstrukci temer vylucuji rozbiti se.mechanicky.
jak pisu zacnu kabelazi...jsou tam spoje ,vedeni atd.
samotne snimace konstrukci temer vylucuji rozbiti se.mechanicky.
|
|
| |
|
|