| | |
10.04.2016 17:13 -
Re: Kontrolka ASR
|
2939442
|
|
jumep
|
|
|
uplne jednoducho zistis ci tam je ASR
pozres sa na brzdovy valec
ak z neho idu tenke trubky, nie je tam ASR
ak z neho idu hrube trubky - je tam ASR
ak z neho idu hrube trubky a zospodu je zapojeny konektor - je tam ESP (ale to ma aj tlacitko)
ASR ako tu je montovane len do urcitej rychlosti pribrzduje rychlejsie sa otacajuce koleso, nie je nijako zapojene do systemu zeby blikalo alebo znizovalo vykon (to robi az ESP)
uplne jednoducho zistis ci tam je ASR
ak z neho idu hrube trubky a zospodu je zapojeny konektor - je tam ESP (ale to ma aj tlacitko)
ASR ako tu je montovane len do urcitej rychlosti pribrzduje rychlejsie sa otacajuce koleso, nie je nijako zapojene do systemu zeby blikalo alebo znizovalo vykon (to robi az ESP)
|
|
10.04.2016 19:55 -
|
2939523
|
|
jumep
|
|
|
ja som to mal na svojom aute, pocujes cvakat brzdy, ale kontrolka neblika
ja som to mal na svojom aute, pocujes cvakat brzdy, ale kontrolka neblika
|
|
11.04.2016 09:54 -
|
2939855
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
jumep napsal(a): uplne jednoducho zistis ci tam je ASR
no za prve ASR ( Anti-Slip Regulation) je funkce ne jednotka a navic tato funce je ciste software a brzdovemu valci je to celkem fuk
Tato funkce neni jen zalezitosti jednotky ABS ale z casti ECU motoru..pokud bude porucha v motoru nebude funkce ASR ani ESP fungovatASR je realizovany v podstate 3 zpusoby a tim ze ten posledni je kombinace dvou prvnich a je pouzivana nejvic:
1.přibrzděním prokluzujícího kola (pouívaly první systémy, jde o méně výhodnou variantu)
2.dočasným zásahem do elektronického řízení motoru - např. sníení dodávky paliva, změnou předstihu atd. a tím sníení jeho výkonu
3.kombinací předchozích dvou moností
no za prve ASR ( Anti-Slip Regulation) je funkce ne jednotka a navic tato funce je ciste software a brzdovemu valci je to celkem fuk
Tato funkce neni jen zalezitosti jednotky ABS ale z casti ECU motoru..pokud bude porucha v motoru nebude funkce ASR ani ESP fungovatASR je realizovany v podstate 3 zpusoby a tim ze ten posledni je kombinace dvou prvnich a je pouzivana nejvic:
1.přibrzděním prokluzujícího kola (pouívaly první systémy, jde o méně výhodnou variantu)
2.dočasným zásahem do elektronického řízení motoru - např. sníení dodávky paliva, změnou předstihu atd. a tím sníení jeho výkonu
3.kombinací předchozích dvou moností
|
|
11.04.2016 23:55 -
|
2940127
|
|
Royce
|
Město: Frýdek-Místek, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 204k (150kW) | Počet příspěvků: 221 |
|
|
Já jsem měl vdycky za to, e ASR jen sniuje výkon motoru pokud hrabe. To přibrďování jednotlivých kol je EDS, neboli simulace uzávěrky diferenciálu pomocí brzd.
Nebo to platí jen u fauvé?
Já jsem měl vdycky za to, e ASR jen sniuje výkon motoru pokud hrabe. To přibrďování jednotlivých kol je EDS, neboli simulace uzávěrky diferenciálu pomocí brzd.
Nebo to platí jen u fauvé? :nevim
|
|
12.04.2016 00:02 -
|
2940128
|
|
jumep
|
|
|
kazdy si to oznacoval po svojom - preto sa potom rozhodli to ujednocovat
kazdy si to oznacoval po svojom - preto sa potom rozhodli to ujednocovat
|
|
12.04.2016 08:15 -
|
2940147
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
EDS pouzivalo audi ranych letech..ted to prevazne pouziva Mercedes ve spojeni s EBD
oni nemci vubec jdou takovou tou horsi cestou
VAG pouziva system ASR ve druhe i treti variante
to Jumep:
neoznacuje si to kazdy po svem,jsou to jine systemy s jinym principem...
ne ono se nesjednotilo,spis naopak
EDS je prezendovan jako uzaverka diferencialu a ASR je prezentovano jako protiproluz a oba tyto systemy pracuji trochu jinak...napriklad
EDS pouzivalo audi ranych letech..ted to prevazne pouziva Mercedes ve spojeni s EBD
to Jumep:
EDS je prezendovan jako uzaverka diferencialu a ASR je prezentovano jako protiproluz a oba tyto systemy pracuji trochu jinak...napriklad
|
|
12.04.2016 09:03 -
|
2940168
|
|
jruze
|
|
|
autodiag napsal(a): EDS pouzivalo audi ranych letech..ted to prevazne pouziva Mercedes ve spojeni s EBD
to Jumep:
Pro ty zkoumavějí a moná se to dá dohledat na netu : stačí si dohledat(kdy to neznáte z praxe) na starých mercedesech (třeba označení 123 - takzvané ,,pijáno") najdete na diferenciálu propojení pravá-levá strana slabé trubičky - to je první mechanicky automatická ,,uzávěrka EDS" (protiskluz) myslím e se tomu také říkávalo ,,samosvor" Doufám e jsem to vysvětlil tak aby to někdo nepouil proti mne - lépe to jaicky vysvětlit nedovedu.
Pro ty zkoumavějí a moná se to dá dohledat na netu : stačí si dohledat(kdy to neznáte z praxe) na starých mercedesech (třeba označení 123 - takzvané ,,pijáno") najdete na diferenciálu propojení pravá-levá strana slabé trubičky - to je první mechanicky automatická ,,uzávěrka EDS" (protiskluz) myslím e se tomu také říkávalo ,,samosvor" Doufám e jsem to vysvětlil tak aby to někdo nepouil proti mne - lépe to jaicky vysvětlit nedovedu.:nevim
|
|
| |
|
|