| | |
05.07.2010 17:55 -
Batéria alebo elektronika.
|
2349722
|
|
palohasic
|
Město: ilina, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 19 |
|
|
Ahojte.Chcem sa opýta.
Stala sa mi jedna vec.
V Sobotu som ráno auto natartoval v pohode a posunul som si auto o 4metre v pred a vypol som motor aby som mohol naloi kočík do kufra a celú rodinku.Keďe sme u sedeli naloený samozrejme idem natartova a v tom (prd) točilo točilo a po 2X ked som tartoval tak u napísalo e anomalii elektrique.
Prvá vec ma napadla e je vymlátená batéria.Priiel vagor a cez káble som v pohode natartoval a odbehol do práce cca 7km po nabíjačku.Priiel som domov a po 30 minútkach auto natartovalo.Pre istotu som baterku dal nabíja.Večer som odiiel do práce a vetko bolo v pohode.Ale ráno u auto netočilo take opä káble a auto naskočilo.Take som to uzavrel na vybitú baterku.
Ale!Dnes som iel z práce ale auto u ani na káble netartovalo a dokonca ani neiskrili kontakty ked sme sa pripájali káblamy.Take auto ostalo v práci.
Otázka znie: Je to Batériou a mám teda kúpi novú alebo je chyba niekde inde?
Ďakujem za akú kožvek reakciu...
Ahojte.Chcem sa opýta.
Stala sa mi jedna vec.:nevim
V Sobotu som ráno auto natartoval v pohode a posunul som si auto o 4metre v pred a vypol som motor aby som mohol naloi kočík do kufra a celú rodinku.Keďe sme u sedeli naloený samozrejme idem natartova a v tom (prd) :-( točilo točilo a po 2X ked som tartoval tak u napísalo e anomalii elektrique.
Prvá vec ma napadla e je vymlátená batéria.Priiel vagor a cez káble som v pohode natartoval a odbehol do práce cca 7km po nabíjačku.Priiel som domov a po 30 minútkach auto natartovalo.Pre istotu som baterku dal nabíja.Večer som odiiel do práce a vetko bolo v pohode.Ale ráno u auto netočilo take opä káble a auto naskočilo.Take som to uzavrel na vybitú baterku.:palec
Ale!Dnes som iel z práce ale auto u ani na káble netartovalo a dokonca ani neiskrili kontakty ked sme sa pripájali káblamy.Take auto ostalo v práci.
Ďakujem za akú kožvek reakciu...:nevim :-(
|
|
05.07.2010 19:08 -
Re: Batéria alebo elektronika.
|
2349727
|
|
tomc
|
|
|
baterka udělala pá pá kup novou a nelaboruj C5 není BX ani XA!!
baterka udělala pá pá :-p kup novou a nelaboruj C5 není BX ani XA!!
|
|
06.07.2010 22:02 -
|
2349783
|
|
jruze
|
|
|
palohasic napsal(a): Ahojte.Chcem sa opýta.
Stala sa mi jedna vec.
V Sobotu som ráno auto natartoval v pohode a posunul som si auto o 4metre v pred a vypol som motor aby som mohol naloi kočík do kufra a celú rodinku.Keďe sme u sedeli naloený samozrejme idem natartova a v tom (prd) točilo točilo a po 2X ked som tartoval tak u napísalo e anomalii elektrique.
Prvá vec ma napadla e je vymlátená batéria.Priiel vagor a cez káble som v pohode natartoval a odbehol do práce cca 7km po nabíjačku.Priiel som domov a po 30 minútkach auto natartovalo.Pre istotu som baterku dal nabíja.Večer som odiiel do práce a vetko bolo v pohode.Ale ráno u auto netočilo take opä káble a auto naskočilo.Take som to uzavrel na vybitú baterku.
Ďakujem za akú kožvek reakciu...
Jak ti spadne napětí pod tuím 10V tak ti spadnou počítače(elektronika)-99% to spraví nová baterka.
Jak ti spadne napětí pod tuím 10V tak ti spadnou počítače(elektronika)-99% to spraví nová baterka.
|
|
10.07.2010 10:28 -
|
2349992
|
|
palohasic
|
Město: ilina, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 19 |
|
|
Váený portový priatelia....
Včera som sa konečne dostal k nakupovaniu a kúpil som pre svoje autíčko novú Batériu.
Ďakuijem za radu a naozaj moje hororové scenáre v Citroene čo vetko by to mohlo by, boli zaehnané !
Ďakujem a prajem krásny snečný deň!
Váený portový priatelia....
Včera som sa konečne dostal k nakupovaniu a kúpil som pre svoje autíčko novú Batériu. :-d
Ďakuijem za radu a naozaj moje hororové scenáre v Citroene čo vetko by to mohlo by, boli zaehnané ! :-)))):-));-):-):-d:-p
Ďakujem a prajem krásny snečný deň!
|
|
22.07.2010 01:03 -
|
2350747
|
|
zkrat
|
Město: Kutna hora, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 33 |
|
|
Mne se stalo dnes to same. Jedu pro holcinu do prace.Prijedu,vypnu motor a cekam asi 10 min. Pote chci nastartovat a ejhle,auto neslo nastartovat a na displey hlaska anomalie elektrique. Rikam si,baterka je v haji. Zkusil jsem zamknout auto dalkou,chvilku pockat a odemknout a ono to normalne chytlo. Tak asi nejaky sotek v elektrice . Pro jistotu premerim baterku.
Mne se stalo dnes to same. Jedu pro holcinu do prace.Prijedu,vypnu motor a cekam asi 10 min. Pote chci nastartovat a ejhle,auto neslo nastartovat a na displey hlaska anomalie elektrique. Rikam si,baterka je v haji. Zkusil jsem zamknout auto dalkou,chvilku pockat a odemknout a ono to normalne chytlo. Tak asi nejaky sotek v elektrice :nevim. Pro jistotu premerim baterku.
|
|
22.07.2010 11:57 -
|
2350782
|
|
tief
|
|
|
skontroluj svorky baterie a mrkni do BSM ci je +12V kabel poriadne utiahnuty ...
skontroluj svorky baterie a mrkni do BSM ci je +12V kabel poriadne utiahnuty ...
|
|
23.10.2011 15:17 -
|
2420818
|
|
flyteSVK
|
|
|
Garçons, aka kapacita baterky ide do toho mojho vehikla? Bud som slepy, alebo to tam naozaj nikde nepisu.
Zjavne som dalsi v poradi. 5,5 roka je ok, alebo by mala vydrzat dlhsie?
Garçons, aka kapacita baterky ide do toho mojho vehikla? Bud som slepy, alebo to tam naozaj nikde nepisu.
Zjavne som dalsi v poradi. 5,5 roka je ok, alebo by mala vydrzat dlhsie?
|
|
23.10.2011 15:27 -
|
2420820
|
|
TheOne
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 373 |
|
|
flyteSVK napsal(a): Garçons, aka kapacita baterky ide do toho mojho vehikla? Bud som slepy, alebo to tam naozaj nikde nepisu. Zjavne som dalsi v poradi. 5,5 roka je ok, alebo by mala vydrzat dlhsie?
74Ah je idealni
Garçons, aka kapacita baterky ide do toho mojho vehikla? Bud som slepy, alebo to tam naozaj nikde nepisu. Zjavne som dalsi v poradi. 5,5 roka je ok, alebo by mala vydrzat dlhsie?
74Ah je idealni
|
|
23.10.2011 17:34 -
|
2420836
|
|
jumep
|
|
|
flyteSVK: dla tvojho vin:
L3D 720/70 (je predpisana)
alebo moze byt
70/640
flyteSVK: dla tvojho vin:
L3D 720/70 (je predpisana)
alebo moze byt
70/640
|
|
23.10.2011 17:44 -
|
2420841
|
|
flyteSVK
|
|
|
toto: L3D 720/70 som nasiel aj na tej origo co tam je teraz. Len som z toho jelen co tie cisla znamenaju
toto: L3D 720/70 som nasiel aj na tej origo co tam je teraz. Len som z toho jelen co tie cisla znamenaju :D
|
|
23.10.2011 17:52 -
|
2420850
|
|
jumep
|
|
|
Základní parametry
napeti [V]: 12
kapacita baterie v Ah: 70
test za studena dle EN (v A): 720
razeni polu: 0
druh zásuvky: 1
Spodní provedení: B13
délka (v mm): 278
Sirka v mm: 175
vyska ( v mm ): 190
napr. toto
.link.
je to vyber z tohoto: SD574402 .link. (varta.sk)
ten rozmer presne nejsom si isty, ale to si lahko nameras, v podstate plati aby ti sedelo + a - a mala 70A / 720 alebo 70 / 640, jasne ze viac nie je na skodu
Základní parametry
napeti [V]: 12
kapacita baterie v Ah: 70
test za studena dle EN (v A): 720
razeni polu: 0
druh zásuvky: 1
Spodní provedení: B13
délka (v mm): 278
Sirka v mm: 175
vyska ( v mm ): 190
napr. toto
http://www.sonimex.sk/produkty_akumulatory_detail.html?id=SD574402~12~74~750~278~175~175~B13~0~1~N~574%20402%20075%203162
je to vyber z tohoto: SD574402 http://www.sonimex.sk/produkty_akumulatory.html?id=100100102 (varta.sk)
ten rozmer presne nejsom si isty, ale to si lahko nameras, v podstate plati aby ti sedelo + a - a mala 70A / 720 alebo 70 / 640, jasne ze viac nie je na skodu
|
|
07.12.2011 13:43 -
|
2431162
|
|
troll
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 269 |
|
|
přidám svou zkuenost co umí slábnoucí odcházející baterie: Občasné hláení chyby airbagu po startu. Na diagnostice chyba nízké napětí v palubní síti. Toté hláení odhalila diagnostika u ABS. Občas po nastartování večer zjistím e se sama deaktivovala funkce světelného senzoru a auto samo nerozsvítilo - bez jakékoli hláky či zvuku a po zapnutí na páčce zase chodí jak má (e by reset PC?) Po nastartování ručička na palubce jen velmi pomalu leze od nuly, ale doleze a do lehkého přepětí, kde pár minut chodu motoru setrvá aby se vrátila na střed kde má být. baterka je původní z výroby je skoro zázrak jak dlouho vydrela - u mám objednanou novou.
přidám svou zkuenost co umí slábnoucí odcházející baterie: Občasné hláení chyby airbagu po startu. Na diagnostice chyba nízké napětí v palubní síti. Toté hláení odhalila diagnostika u ABS. Občas po nastartování večer zjistím e se sama deaktivovala funkce světelného senzoru a auto samo nerozsvítilo - bez jakékoli hláky či zvuku a po zapnutí na páčce zase chodí jak má (e by reset PC?) Po nastartování ručička na palubce jen velmi pomalu leze od nuly, ale doleze a do lehkého přepětí, kde pár minut chodu motoru setrvá aby se vrátila na střed kde má být. baterka je původní z výroby je skoro zázrak jak dlouho vydrela - u mám objednanou novou.
|
|
07.12.2011 14:29 -
|
2431177
|
|
jumep
|
|
|
tak ta baterka je uz skoro mrtva a to deaktivovanie svetiel je ze bsi je bez napajania dostatocneho a preto sa znuluju niektore hodnoty, bud rad ze ti to neresetuje cas a radio a vymen cimsko
tak ta baterka je uz skoro mrtva a to deaktivovanie svetiel je ze bsi je bez napajania dostatocneho a preto sa znuluju niektore hodnoty, bud rad ze ti to neresetuje cas a radio a vymen cimsko
|
|
07.12.2011 15:02 -
|
2431193
|
|
troll
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi SX | Počet příspěvků: 269 |
|
|
no jak píu je origo tedy r.v. 2003 take má nárok a zhruba tuim co se v ní asi děje....proto u je nová objednána a jakmile mi dorazí tak měnim.
no jak píu je origo tedy r.v. 2003 take má nárok a zhruba tuim co se v ní asi děje....proto u je nová objednána a jakmile mi dorazí tak měnim.
|
|
09.09.2014 12:04 -
|
2731431
|
|
Pablik1
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive Break | Počet příspěvků: 731 |
|
|
chtěl bych se zeptat nějakého odborníka na můj problém:za jízdy mi zhasne rádio(neoriginál),zhasne p.c.,zhasne ve v palubce včetně budíků-ty spadnou do nuly!po chvíli opět ve naběhne jak má jen palivoměr se nevrátí na původní hodnoty.zřejmě p.c.si vymyslí nějakou hodnotu a od té počítá dál.dnes vím e bych měl mít v nádri cca.20-25litrů nafty ale auto hlásí nedostatek paliva a svítí hladové oko.měl bych se bát e auto si řekne:nemám naftu tak se vypnu??? zkusím dotankovat co si vypočte ale pokud opět dojde k té anomálii opět p.c.bude v pasti stejně jako já...
chtěl bych se zeptat nějakého odborníka na můj problém:za jízdy mi zhasne rádio(neoriginál),zhasne p.c.,zhasne ve v palubce včetně budíků-ty spadnou do nuly!po chvíli opět ve naběhne jak má jen palivoměr se nevrátí na původní hodnoty.zřejmě p.c.si vymyslí nějakou hodnotu a od té počítá dál.dnes vím e bych měl mít v nádri cca.20-25litrů nafty ale auto hlásí nedostatek paliva a svítí hladové oko.měl bych se bát e auto si řekne:nemám naftu tak se vypnu???:-(((( zkusím dotankovat co si vypočte ale pokud opět dojde k té anomálii opět p.c.bude v pasti stejně jako já...:nevim
|
|
09.09.2014 15:56 -
|
2731502
|
|
jumep
|
|
|
neoriginal radio, odkial beres klucove +?
neoriginal radio, odkial beres klucove +?
|
|
| |
|
|