| | |
21.06.2010 12:59 -
Odemykání
|
2348800
|
|
Herulinka
|
Město: Nezvěstice, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X | Počet příspěvků: 197 |
|
|
Nedávno se mi stala taková věc, přijdu k autu, chci dálkovým odemknout, a nic. Kdy odemknu klíčem, tak se sice dovnitř dostanu, ale nenastartuju. Asi po 1/4 hodině přijdu znovu, zkusím a ve funguje.
Stalo se mi to u asi dvakrát loni, z ničeho nic, pak zase bylo vechno v pořádku.
Počítám, e baterkou v klíčku to asi nebude?
Nedávno se mi stala taková věc, přijdu k autu, chci dálkovým odemknout, a nic. Kdy odemknu klíčem, tak se sice dovnitř dostanu, ale nenastartuju. Asi po 1/4 hodině přijdu znovu, zkusím a ve funguje.
Stalo se mi to u asi dvakrát loni, z ničeho nic, pak zase bylo vechno v pořádku.
Počítám, e baterkou v klíčku to asi nebude? ;-)
|
|
21.06.2010 13:02 -
Re: Odemykání
|
2348801
|
|
jumep
|
|
|
nestoji pobliz teba ina c5 ?
nestoji pobliz teba ina c5 ?
|
|
21.06.2010 19:44 -
|
2348834
|
|
Herulinka
|
|
|
Nejblií je ve vsi tak kilometr...jetě mi to taky tak přilo, e se to děje, kdy je víc horko, jestli to můe souviset...
Nejblií je ve vsi tak kilometr...jetě mi to taky tak přilo, e se to děje, kdy je víc horko, jestli to můe souviset...
|
|
21.06.2010 20:07 -
|
2348841
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
je jedno jestli auto otevres ovladacem nebo klicem,po vsunuti klice do spinacky auto musi nastartovat (i kdyz ma alarm ktery se muze spustit)
i kdyby bylo ruseni nekde radove kolem 340Mhz ,coz se stat muze,nepujde kvuli zaruseni otevrit dalkou ale nastartovat musi
pokud ne tak jedna z moznosti je ta ze se neprobudi zbernice,coz je pomerne casta zavada...(vadne BSI)
je jedno jestli auto otevres ovladacem nebo klicem,po vsunuti klice do spinacky auto musi nastartovat (i kdyz ma alarm ktery se muze spustit)
i kdyby bylo ruseni nekde radove kolem 340Mhz ,coz se stat muze,nepujde kvuli zaruseni otevrit dalkou ale nastartovat musi
pokud ne tak jedna z moznosti je ta ze se neprobudi zbernice,coz je pomerne casta zavada...(vadne BSI)
|
|
22.06.2010 14:07 -
|
2348877
|
|
Herulinka
|
|
|
Toho jsem se bála...poradila by diagnostika?
Toho jsem se bála...poradila by diagnostika?
|
|
22.06.2010 14:20 -
|
2348878
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
to je tezko rict,neco napsat muze ale nemusi..pak oscilo a koukat na zbernici
to je tezko rict,neco napsat muze ale nemusi..pak oscilo a koukat na zbernici
|
|
23.06.2010 14:59 -
|
2349066
|
|
Herulinka
|
|
|
Díky za odpověď, vyzkouím asi tu diag a uvidí se...
Díky za odpověď, vyzkouím asi tu diag a uvidí se...
|
|
14.09.2013 00:40 -
|
2618260
|
|
kubys
|
Město: Praha 9, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 8 |
|
|
Ahoj vem, jsou to dva dny, kdy jsem přiel k vozu C5 I 2.0 HDi 2004 a přestalo fungovat dálkové ovládání. Samozřejmě jsem hned vyměnil baterku v ovladači, ale smolík ...stále nic. Je nějaký restart ? Nebo jsem měl měnit baterku v servisu ( ztráta dat ) ? Teď jestli je chyba spí v ovladači, nebo přijímači auta ? Do značkového servisu se mi nechce, nový klíč kolem 3000,- .....díky za kadou radu , kubys.
Ahoj vem, jsou to dva dny, kdy jsem přiel k vozu C5 I 2.0 HDi 2004 a přestalo fungovat dálkové ovládání. Samozřejmě jsem hned vyměnil baterku v ovladači, ale smolík :-( ...stále nic. Je nějaký restart ? Nebo jsem měl měnit baterku v servisu ( ztráta dat ) ? Teď jestli je chyba spí v ovladači, nebo přijímači auta ? Do značkového servisu se mi nechce, nový klíč kolem 3000,- :-(((( .....díky za kadou radu , kubys.
|
|
14.09.2013 01:31 -
|
2618267
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Rozebrat ovladač a podívat se na tiák a tlačítka (můe tam být oxidace). Jinak jedině diagnostika.
Rozebrat ovladač a podívat se na tiák a tlačítka (můe tam být oxidace). Jinak jedině diagnostika.
|
|
14.09.2013 08:41 -
|
2618321
|
|
63zdenda
|
Město: Jezvé , Auto: Citroën C5 III (X7) 2.2 HDi 16V 173k (125kW) Tourer | Počet příspěvků: 2972 |
|
|
Také bych hádal oxidaci,nemohlo se také neastnou náhodou stát,e by jsi baterii nechtíc obrátil? Člověk to větinou mění s takovou samozřejmostí,e si toho ani nevimne.
Také bych hádal oxidaci,nemohlo se také neastnou náhodou stát,e by jsi baterii nechtíc obrátil? Člověk to větinou mění s takovou samozřejmostí,e si toho ani nevimne.
|
|
14.09.2013 08:48 -
|
2618323
|
|
HELLMUT
|
Město: Praha, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 163k (120kW) Tourer | Počet příspěvků: 1814 |
|
|
Ona je tam jetě nějaká synchronizace. U Xantie se musel dát klíč do zapalování,otočit klíčem aby svitili kontrolky a několik sekund dret ty tlačítka.Jene u nevím zda na jednou obě, nebo postupně.Myslím e tady se to u také někde psalo.Hledej...
Ona je tam jetě nějaká synchronizace. U Xantie se musel dát klíč do zapalování,otočit klíčem aby svitili kontrolky a několik sekund dret ty tlačítka.Jene u nevím zda na jednou obě, nebo postupně.Myslím e tady se to u také někde psalo.Hledej...
|
|
14.09.2013 09:08 -
|
2618327
|
|
C5stepan
|
|
|
Zavři se v autě, klíč do polohy 1, zamkni a odemkni (D.O.) a mělo by to fungovat. Babská rada. Zkus to ne začne pilovat tiák.
Zavři se v autě, klíč do polohy 1, zamkni a odemkni (D.O.) a mělo by to fungovat. Babská rada. Zkus to ne začne pilovat tiák;-).
|
|
14.09.2013 09:12 -
|
2618343
|
|
jruze
|
|
|
Někdy (po výměně baterie v dálce) je potřeba spárovat - mělo by stačit zapnout zapalování a podret kterékoli tlačítko na dálkovém na 15.-20.sekund (tuím e je i v návodu e musí baterii vyměnit do nějakého časového limitu aby to nezapoměl)
Vybitá baterie dálkového ovládání
Informace je zobrazena na multifunkčním displeji a je doprovázena zvukovým signálem.
Výměna baterie dálkového ovládání
Pouzdro dálkového ovládání je třeba při výměně baterie otevřít.
Baterie: CR 1620 se jmenovitým napětím 3V.
Bezpečnostní pravidla
Před oputěním vozidla:
dokonale uzavřete vechna okna, nenechávejte ve vozidle viditelně ádné předměty;
vyjměte klíč ze spínací skříňky, uzamkněte řízení a dveře Od vozidla.
Pouité baterie nevyhazujte. Odevzdejte je nejbliímu koncesionáři
CITROĚN nebo na jiné sběrné místo (fotosběrna, apod.).
Po výměně baterie musí být provedena reinicializace dálkového ovládání. Po zapnutí
klíčku stiskněte některé ze tří tlačítek dálkového ovládání.
Poznámka: Zapite si pečlivě čísla klíčů dálkového ovládání na speciální kartu, která slouí k tomuto účelu. Tu ulote na bezpečné místo.
Někdy (po výměně baterie v dálce) je potřeba spárovat - mělo by stačit zapnout zapalování a podret kterékoli tlačítko na dálkovém na 15.-20.sekund (tuím e je i v návodu e musí baterii vyměnit do nějakého časového limitu aby to nezapoměl):nevim
Vybitá baterie dálkového ovládání
Informace je zobrazena na multifunkčním displeji a je doprovázena zvukovým signálem.
Výměna baterie dálkového ovládání
Pouzdro dálkového ovládání je třeba při výměně baterie otevřít.
Baterie: CR 1620 se jmenovitým napětím 3V.
Bezpečnostní pravidla
Před oputěním vozidla:
dokonale uzavřete vechna okna, nenechávejte ve vozidle viditelně ádné předměty;
vyjměte klíč ze spínací skříňky, uzamkněte řízení a dveře Od vozidla.
Pouité baterie nevyhazujte. Odevzdejte je nejbliímu koncesionáři
CITROĚN nebo na jiné sběrné místo (fotosběrna, apod.).
Po výměně baterie musí být provedena reinicializace dálkového ovládání. Po zapnutí
klíčku stiskněte některé ze tří tlačítek dálkového ovládání.
Poznámka: Zapite si pečlivě čísla klíčů dálkového ovládání na speciální kartu, která slouí k tomuto účelu. Tu ulote na bezpečné místo.
|
|
14.09.2013 14:06 -
|
2618550
|
|
vseved
|
Město: Mratín, Auto: Citroën C5 III (X7) 2.0 HDi 16V 143k (103kW) Tourer | Počet příspěvků: 636 |
|
|
Návod Citroenu nefunguje ani u mého ani u enina auta (obě C5 I). Na displeji se nic nezobrazilo. Aktivaci klíčku musím dělat:
Zamknu auto klíčkem, ponechám klíček v zámku cca 15s, odemknu, vyjmu klíček, zamknu DO, odemknu DO. jen jednou jsem to musel opakovat. Tentý postup musím pouít po odpojení a připojení autobaterie.
Jinak jsem zkusil změřit vyndanou baterii a měla jetě 1.3 a přesto ji DO nefungovalo. Moná proto ji počítač nenahlásil.
Návod Citroenu nefunguje ani u mého ani u enina auta (obě C5 I). Na displeji se nic nezobrazilo. Aktivaci klíčku musím dělat:
Zamknu auto klíčkem, ponechám klíček v zámku cca 15s, odemknu, vyjmu klíček, zamknu DO, odemknu DO. jen jednou jsem to musel opakovat. Tentý postup musím pouít po odpojení a připojení autobaterie.
Jinak jsem zkusil změřit vyndanou baterii a měla jetě 1.3 a přesto ji DO nefungovalo. Moná proto ji počítač nenahlásil.
|
|
14.09.2013 15:12 -
|
2618577
|
|
jruze
|
|
|
vseved napsal(a): Návod Citroenu nefunguje ani u mého ani u enina auta (obě C5 I). Na displeji se nic nezobrazilo. Aktivaci klíčku musím dělat:
Nechápu smysl této operace bo v zámku není ádný snímač(alespoň co se týká dálky) - po odpojení autobaterie není potřeba nic(aku odpojuji při spoustě oprav a nikdy jsem nemusel dálku učit)-po odpojení a opětovném připojení autobaterie jen počkat ne si jí auto načte (a imo) to dělám tak, e zkouím odemykat a zamykat dokud to nejde(řádově do 5. a 15.vteřin). Dálku jen po odpojení napájení dálky a to jen pokud se nestihne vloit novou baterii v nějakém časovém limitu - tuím e 5.vteřin. to je můj postup a fungující na vech co jsem kdy tu měl a musel odpojit aku (ramena,airbagy,BHI a jiné napřímo napájené spotřebiče v C5)
Nechápu smysl této operace bo v zámku není ádný snímač(alespoň co se týká dálky) - po odpojení autobaterie není potřeba nic(aku odpojuji při spoustě oprav a nikdy jsem nemusel dálku učit)-po odpojení a opětovném připojení autobaterie jen počkat ne si jí auto načte (a imo) to dělám tak, e zkouím odemykat a zamykat dokud to nejde(řádově do 5. a 15.vteřin). Dálku jen po odpojení napájení dálky a to jen pokud se nestihne vloit novou baterii v nějakém časovém limitu - tuím e 5.vteřin.:nevim to je můj postup a fungující na vech co jsem kdy tu měl a musel odpojit aku (ramena,airbagy,BHI a jiné napřímo napájené spotřebiče v C5);-)
|
|
14.09.2013 15:29 -
|
2618584
|
|
vseved
|
|
|
To Jurze: Po odpojení baterie neučím DO, ale pokud nefunguje tak nenastartuju - imobilizer. Kdy jsem byl u Tebe tak jsi mi říkal jak to dělá, ale mě to tak nejde. Jinak pokud odpojím autobaterii na vice ne cca 5minut tak auto zapomene nastavení (autorádio, okna, zůstane aktivní imobilizér). Zkouel jsem i variantu s klíčkem v zapalování (zapnuto i jen zasunut) a i po 10minutách zůstával imobilizér aktivní a vozidlo nelo nastartovat.
To Jurze: Po odpojení baterie neučím DO, ale pokud nefunguje tak nenastartuju - imobilizer. Kdy jsem byl u Tebe tak jsi mi říkal jak to dělá, ale mě to tak nejde. Jinak pokud odpojím autobaterii na vice ne cca 5minut tak auto zapomene nastavení (autorádio, okna, zůstane aktivní imobilizér). Zkouel jsem i variantu s klíčkem v zapalování (zapnuto i jen zasunut) a i po 10minutách zůstával imobilizér aktivní a vozidlo nelo nastartovat.
|
|
14.09.2013 22:59 -
|
2618801
|
|
lukas89
|
Město: Turnov, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 1 |
|
|
Jen pouze přidám svoji zkuenost pro info. Třeba to někomu pomůe. Večer jsem přijel domu C5 zamknu dálkou a ráno jdu k autu a dálka nefunguje, první mě napadlo e je baterka v klíči vybitá. Vyměnil ji provedl proces párování ale stále nefungovala. Navtívil jsem citroen servis kde mi řekli e auto musí na diagnostiku a poadovali nekřesanské peníze. Tak jsem odmítl a řekl si e budu odemykat pouze klíčem. Asi před týdnem jsem měnil na autě spodní kuláky a potřeboval jsem na autě svářet tak jsem odpojil baterku. A ejhle po připojení baterky dálka začala lapat bez problémů.
Jen pouze přidám svoji zkuenost pro info. Třeba to někomu pomůe. Večer jsem přijel domu C5 zamknu dálkou a ráno jdu k autu a dálka nefunguje, první mě napadlo e je baterka v klíči vybitá. Vyměnil ji provedl proces párování ale stále nefungovala. Navtívil jsem citroen servis kde mi řekli e auto musí na diagnostiku a poadovali nekřesanské peníze. Tak jsem odmítl a řekl si e budu odemykat pouze klíčem. Asi před týdnem jsem měnil na autě spodní kuláky a potřeboval jsem na autě svářet tak jsem odpojil baterku. A ejhle po připojení baterky dálka začala lapat bez problémů.:nevim
|
|
15.09.2013 17:01 -
|
2619050
|
|
kubys
|
Město: Praha 9, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 8 |
|
|
Tak jen pro zajímavost. Nejdříve jsem zkusil spárování a to ádná změna nenastala. Pak jsem jak radil lukas89 odpojil a připojil baterku a ejhle dálka zas funguje Taková drobnost a u jsem málem peláil do servisu ! Zkuenost dobrá......ne vyrazíte rozházet penízky do servisu, zkuste restart ....u IT techniků to taky funguje .....a jetě jednou děkuji za reakce
Tak jen pro zajímavost. Nejdříve jsem zkusil spárování a to ádná změna nenastala. Pak jsem jak radil lukas89 odpojil a připojil baterku a ejhle dálka zas funguje :-d Taková drobnost a u jsem málem peláil do servisu ! Zkuenost dobrá......ne vyrazíte rozházet penízky do servisu, zkuste restart :-)))) ....u IT techniků to taky funguje :palec .....a jetě jednou děkuji za reakce
|
|
| |
|
|