| | |
17.05.2010 18:38 -
Re: VDO displej - telematika
|
2345220
|
|
Stirius
|
Město: Ostrava, Auto: Citroën C5 I 3.0i 24v Exclusive | Počet příspěvků: 229 |
|
|
Ahoj,
dostal jsem do ruky druhou telematiku, má napsané VDO-02, stará jen VDO, ale jinak vypadají naprosto shodně. Stejně tak mám k dispozici nový displej. Jak asi víte, C5 jsem koupil tak před měsícem a telematika jela jen sem tam. Proto mi jeden týpek poslal druhou včetně displeje zadara z auta, co měl na ND. Ale dnes jsem to zkusil prohodit a nic, vůbec nic. Zkusil jsem i odpojit a zapojit baterku. Vůbec nic nenaskočí, prostě na displeji černo, nefunguje ani ovládání rádia, take to není v displeji. Jakým způsobem by se to mělo zapojit? Není tam nějaké vymazání flashky, disku nebo čehokoliv a znova to nahodit? Po jaké době má naskočit displej, u jen při otočení klíčku? Vím, e mi to kdysi napsalo, a vloím systémové CD, teď prostě nic, tma s jednou i druhou telematikou, jedním i druhým displejem. Nemůe být průser někde jinde? Není nějaký konkrétní postup jak to vyměnit? Jo a kdy vypnu klíček, tak telematika svítí a nezhasne snad ani za 3 minuty, je to normální? Někde jsem četl, e má zhasnout, jak si uloí info...
Ahoj,
dostal jsem do ruky druhou telematiku, má napsané VDO-02, stará jen VDO, ale jinak vypadají naprosto shodně. Stejně tak mám k dispozici nový displej. Jak asi víte, C5 jsem koupil tak před měsícem a telematika jela jen sem tam. Proto mi jeden týpek poslal druhou včetně displeje zadara z auta, co měl na ND. Ale dnes jsem to zkusil prohodit a nic, vůbec nic. Zkusil jsem i odpojit a zapojit baterku. Vůbec nic nenaskočí, prostě na displeji černo, nefunguje ani ovládání rádia, take to není v displeji. Jakým způsobem by se to mělo zapojit? Není tam nějaké vymazání flashky, disku nebo čehokoliv a znova to nahodit? Po jaké době má naskočit displej, u jen při otočení klíčku? Vím, e mi to kdysi napsalo, a vloím systémové CD, teď prostě nic, tma s jednou i druhou telematikou, jedním i druhým displejem. Nemůe být průser někde jinde? Není nějaký konkrétní postup jak to vyměnit? Jo a kdy vypnu klíček, tak telematika svítí a nezhasne snad ani za 3 minuty, je to normální? Někde jsem četl, e má zhasnout, jak si uloí info...
|
|
17.05.2010 18:52 -
|
2345224
|
|
jumep
|
|
|
telematika nabieha do par sekund,
podstatne je to cislo na nej, ake je na starej a ake na "novej"?
a este co nazyvas telematikou?
dufam ze nie mechaniku z kastliku pred spolujazdcom, ale to co je nad kastlikom
teda toto .link.
na tom plechu co je vidiet tu .link.
telematika nabieha do par sekund,
podstatne je to cislo na nej, ake je na starej a ake na "novej"?
a este co nazyvas telematikou?
dufam ze nie mechaniku z kastliku pred spolujazdcom, ale to co je nad kastlikom
teda toto http://c5.jumep.com/vdo/P1090313.JPG
na tom plechu co je vidiet tu http://c5.jumep.com/vdo/
|
|
17.05.2010 18:54 -
|
2345225
|
|
Stirius
|
|
|
Druhý link, druhý obrázek. Mám komplet celou krabici s mechanikou, kterou jsem vytáhl z kastlu. A tu celou jsem prohodil. Nad tím snad u nic není ne? Čísla konkrétní dám zítra, do auta u dnes nejdu. Jedná se o to číslo 22SYblabla?
Edit: Sakra tam je něco schované jetě NAD???? Pokud jo, tak jsem zvědavý, jestli mi to jetě teda pole...
Druhý link, druhý obrázek. Mám komplet celou krabici s mechanikou, kterou jsem vytáhl z kastlu. A tu celou jsem prohodil. Nad tím snad u nic není ne? Čísla konkrétní dám zítra, do auta u dnes nejdu. Jedná se o to číslo 22SYblabla?
Edit: Sakra tam je něco schované jetě NAD???? Pokud jo, tak jsem zvědavý, jestli mi to jetě teda pole... :-(
|
|
17.05.2010 19:06 -
|
2345228
|
|
jumep
|
|
|
to co ti poslal je navigacia, nie telematika, prvy link / obrazok je to spravne co potrebujes
a este musis byt surovi ked sa k tom u dostavas a ten plech co tam je vyhnut dohora aby si vytiahol kastlik, zato som to nafotil
edit: jo v podstate ti neposlal nic co potrebujes
to co ti poslal je navigacia, nie telematika, prvy link / obrazok je to spravne co potrebujes
a este musis byt surovi ked sa k tom u dostavas a ten plech co tam je vyhnut dohora aby si vytiahol kastlik, zato som to nafotil
edit: jo v podstate ti neposlal nic co potrebujes
|
|
17.05.2010 20:05 -
|
2345244
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
VDO-02 je nic nerikajici pojem
jednotky telematiky jsou dve
1. 22SY451/35 ta je pro barevny LCD
2. 22SY451/65 ta je pro monochromaticky LCD
zamenit nejdou
VDO-02 je nic nerikajici pojem
jednotky telematiky jsou dve
1. 22SY451/35 ta je pro barevny LCD
2. 22SY451/65 ta je pro monochromaticky LCD
zamenit nejdou
|
|
24.05.2010 09:57 -
|
2346034
|
|
Stirius
|
|
|
Teď jsem nael web, kde to opravují v Německu a posílají zpět. Mono i poslat předem, pokud zaplatíte. A starou jim polete. Cena 59,50 EUR plus 15 za dopravu do 2-3 dnů, co je hodně sluné. .link. Uvidím, jestli mi to pole ten Čech, zatím se k tomu nemá, jinak to zkusím skrz ně. Případně moný typ jetě tady .link. , poslal jsem tam dotaz na cenu a dalí info. Uvidíme, ale docela mě to s..e, protoe jak nejde info na displeji, tak si připadám jak slepý.
Teď jsem nael web, kde to opravují v Německu a posílají zpět. Mono i poslat předem, pokud zaplatíte. A starou jim polete. Cena 59,50 EUR plus 15 za dopravu do 2-3 dnů, co je hodně sluné. http://www.eps-elektronik.com/citroen-control-units/citroen-navigation-systems/22SY451-35-Navi_en.php?22SY451/35%20Navi Uvidím, jestli mi to pole ten Čech, zatím se k tomu nemá, jinak to zkusím skrz ně. Případně moný typ jetě tady http://www.maresiaparts.nl/cms/?In_English...:Request_for_parts , poslal jsem tam dotaz na cenu a dalí info. Uvidíme, ale docela mě to s..e, protoe jak nejde info na displeji, tak si připadám jak slepý.
|
|
24.05.2010 10:05 -
|
2346035
|
|
quattrop
|
Město: Česká Bělá, Auto: Citroën C5 I 2.0HDi X Break | Počet příspěvků: 111 |
|
|
Ahoj, resim stejny problem - umrela mi telematika. Momentalne ji ma autodiag a uvidime, jestli bude uspesny. Kazdopadne nerad te zklamu, ale ten link na nemce (eps-elektronik). Za tech 59,50E je myslim jen diagnostika problemu - NE oprava. Ta je az na vyzadani a urcite za dalsi a kazdopadne vetsi peniz...
Ahoj, resim stejny problem - umrela mi telematika. Momentalne ji ma autodiag a uvidime, jestli bude uspesny. Kazdopadne nerad te zklamu, ale ten link na nemce (eps-elektronik). Za tech 59,50E je myslim jen diagnostika problemu - NE oprava. Ta je az na vyzadani a urcite za dalsi a kazdopadne vetsi peniz... :-(
|
|
24.05.2010 10:18 -
|
2346036
|
|
Stirius
|
|
|
Poslal jsem jim dotaz, tak uvidíme, kolik to celkem stojí.
Poslal jsem jim dotaz, tak uvidíme, kolik to celkem stojí.
|
|
24.05.2010 10:27 -
|
2346037
|
|
quattrop
|
|
|
Tak to jsem sam moc zvedavy, ale tipuju odpoved ve stylu: "Tezko ric, zalezi na zavaznosti problemu a to zjistime az pri kontrole/diagnostice.!" Nevim, co je nejcastejsim problemem, ze ty telematiky odchazi, ale je mi jasny, ze nikdo nechce strilet od boku co tomu je a slibovat, za kolik to opravi... Kazdopadne, dej vedet, co ti odepisou.
Tak to jsem sam moc zvedavy, ale tipuju odpoved ve stylu: "Tezko ric, zalezi na zavaznosti problemu a to zjistime az pri kontrole/diagnostice.!" Nevim, co je nejcastejsim problemem, ze ty telematiky odchazi, ale je mi jasny, ze nikdo nechce strilet od boku co tomu je a slibovat, za kolik to opravi... Kazdopadne, dej vedet, co ti odepisou.
|
|
24.05.2010 13:26 -
|
2346047
|
|
jumep
|
|
|
ja uz som tam pisal, tych 59 co tam je postovne
opravu pisali 600E vtipalci ...
ja uz som tam pisal, tych 59 co tam je postovne :)
opravu pisali 600E :D vtipalci ...
|
|
26.05.2010 09:06 -
|
2346209
|
|
Stirius
|
|
|
Mno, Němčouři psali, a jim polu závadu a dají vědět Ale četl jsem jetě u jiného člověka, e za to dal asi 500 EURo. Jinak Nizozemci se neozvali. Take sháním jetě na více frontách, týpek, co mi to měl poslat, na mě asi kale...
Mno, Němčouři psali, a jim polu závadu a dají vědět :-)))) Ale četl jsem jetě u jiného člověka, e za to dal asi 500 EURo. Jinak Nizozemci se neozvali. Take sháním jetě na více frontách, týpek, co mi to měl poslat, na mě asi kale...
|
|
26.05.2010 09:14 -
|
2346210
|
|
autodiag
|
Město: Olomouc, Auto: Toyota C-HR 1.8HSD , Espace V 1.6DCi, C6 2,2HDi | Počet příspěvků: 6541 |
|
|
zkus se s tema jednotkama zastavit,nebo je poslat muzem nato kouknout,nektere opravit umim a na zbytku se pracuje
zkus se s tema jednotkama zastavit,nebo je poslat muzem nato kouknout,nektere opravit umim a na zbytku se pracuje
|
|
26.05.2010 09:51 -
|
2346224
|
|
Stirius
|
|
|
Uvidím, dnes chci zkusit poslední kontakt na toho člověka, co mi to má poslat. Já teď mám prakticky jen 2x displej, 2x cd přehrávač a 1x patná telematika. Ale 10k jak prodává, to je moc. Snad kdyby se u tebe dala nějak levněj opravit... Ale uvidím, kdytak se ozvu.
Uvidím, dnes chci zkusit poslední kontakt na toho člověka, co mi to má poslat. Já teď mám prakticky jen 2x displej, 2x cd přehrávač a 1x patná telematika. Ale 10k jak prodává, to je moc. Snad kdyby se u tebe dala nějak levněj opravit... Ale uvidím, kdytak se ozvu.
|
|
26.05.2010 09:56 -
|
2346225
|
|
autodiag
|
|
|
no uvidis...ja podle toho co jsi psal myslel ze mas 2x telematiku....
10k je bezna cena...oprava v DE cca 500-700eur...cena nove...no to ti ani psat nebudu
no uvidis...ja podle toho co jsi psal myslel ze mas 2x telematiku....
10k je bezna cena...oprava v DE cca 500-700eur...cena nove...no to ti ani psat nebudu:-((((
|
|
26.05.2010 10:14 -
|
2346226
|
|
Stirius
|
|
|
Tak říkal, e to zkusí o víkendu. Prý nejde o prachy, ale o to se k tomu dostat. Poslal jsem mu linky na fotky a rady tady z topicu. Snad to vytáhne. Ale je to na prd, nebaví mě jezdit skoro po slepu s půlkou elektroniky funkční (radio apod.).
Tak říkal, e to zkusí o víkendu. Prý nejde o prachy, ale o to se k tomu dostat. Poslal jsem mu linky na fotky a rady tady z topicu. Snad to vytáhne. Ale je to na prd, nebaví mě jezdit skoro po slepu s půlkou elektroniky funkční (radio apod.).
|
|
26.05.2010 10:18 -
|
2346227
|
|
autodiag
|
|
|
jojo to chapu....
jojo to chapu....
|
|
26.05.2010 10:24 -
|
2346229
|
|
quattrop
|
|
|
To mi povidej
A ted, kdyz mam telematiku vyndanou, tak uz radio nejde vubec (pred tim slo jen radio, bez CD, dalkoveho ovl. a samozrejme bez info na displeji...). Asi si zacnu v aute zpivat
To mi povidej ;)
A ted, kdyz mam telematiku vyndanou, tak uz radio nejde vubec (pred tim slo jen radio, bez CD, dalkoveho ovl. a samozrejme bez info na displeji...). Asi si zacnu v aute zpivat :-))
|
|
26.05.2010 12:40 -
|
2346242
|
|
jumep
|
|
|