| | |
11.04.2010 23:12 -
Xenony - výbojka nebo startér?
|
2341540
|
|
svejk
|
|
|
Ahoj zdravím vechny. Tak po výměně ventilátoru chladiče mi začal pravý xenon hrát barevnou hudbu. Chvíli bílá pak zelenomodrá a nejoblíbenějí je čevenofialová. Co s tím? Je v háji výbojka nebo něco v kabelech. Asi myslím výbojka. Poraďte jestli se musí měnit v páru nebo jak a jaká je dobrá a jakou svítivost, vae zkuenosti a co ceny. Patice asi D2S. Díky moc a přeju hodně bezporuchových kilometrů.
Ahoj zdravím vechny. Tak po výměně ventilátoru chladiče mi začal pravý xenon hrát barevnou hudbu. Chvíli bílá pak zelenomodrá a nejoblíbenějí je čevenofialová. Co s tím? Je v háji výbojka nebo něco v kabelech. Asi myslím výbojka. Poraďte jestli se musí měnit v páru nebo jak a jaká je dobrá a jakou svítivost, vae zkuenosti a co ceny. Patice asi D2S. Díky moc a přeju hodně bezporuchových kilometrů.;-)
|
|
11.04.2010 23:16 -
Re: Xenony - výbojka nebo startér?
|
2341541
|
|
jumep
|
|
|
D1x s VN na vybojke... D2x len vybojky
D2S,D1S = cocka ..D2R,D1R = parabola
edit: jo a farebna hudba a blikanie najcastejsie znaci vybojku pred smrtou
D1x s VN na vybojke... D2x len vybojky
D2S,D1S = cocka ..D2R,D1R = parabola
edit: jo a farebna hudba a blikanie najcastejsie znaci vybojku pred smrtou
|
|
11.04.2010 23:39 -
|
2341546
|
|
svejk
|
|
|
Díky a můete mi poradit značku a svítivost a jestli mám měnit obě?
Díky a můete mi poradit značku a svítivost a jestli mám měnit obě?
|
|
12.04.2010 06:56 -
|
2341547
|
|
moriss
|
Město: PRAHA, Auto: Citroën C5 I 1.8 16v Break | Počet příspěvků: 62 |
|
|
zdravim.je mozne vymenit jen jednu vybojku .nicmene je otazka o kolik ta druha vydrzi vice.vymenit jen za original.mohu dodat bez uctu nove d2s,r philips za 500 kus .nove vyzkousene. pekny den.... pripadny zajem prez sz.
zdravim.je mozne vymenit jen jednu vybojku .nicmene je otazka o kolik ta druha vydrzi vice.vymenit jen za original.mohu dodat bez uctu nove d2s,r philips za 500 kus .nove vyzkousene. pekny den.... pripadny zajem prez sz.
|
|
13.04.2010 07:48 -
|
2341630
|
|
svejk
|
|
|
rady. Vyměněny obě. Philips 4300 K za 1200,- kus.
:palecrady. Vyměněny obě. Philips 4300 K za 1200,- kus.
|
|
04.08.2010 12:16 -
|
2351754
|
|
zico
|
|
|
Mimochodom, pre nase auta s D2R xenonom je predpisany parameter 4300K .. je velky problem, ak niekto namontuje 6000K ..?
Mimochodom, pre nase auta s D2R xenonom je predpisany parameter 4300K .. je velky problem, ak niekto namontuje 6000K ..?
:nevim
|
|
04.08.2010 21:53 -
|
2351921
|
|
zico
|
|
|
páč tie 6000K sú za facku oproti 4300K (a oči ma bolie nebudú) .. ivotnos ale odhadnú neviem.
Predolé 4300K (Osram) mi vydrali necelé 3 roky a 80.000km
páč tie 6000K sú za facku oproti 4300K (a oči ma bolie nebudú) .. ivotnos ale odhadnú neviem.
Predolé 4300K (Osram) mi vydrali necelé 3 roky a 80.000km
|
|
04.08.2010 22:08 -
|
2351927
|
|
jumep
|
|
|
a teraz ides setrit?
3 - roky / 80t km? na jedny "ziarovky" ti pride malo?
a teraz ides setrit?
3 - roky / 80t km? na jedny "ziarovky" ti pride malo?
|
|
04.08.2010 22:13 -
|
2351931
|
|
zico
|
|
|
samozrejme, ze je to malo. Vyrobcovia vybojok sa ohanaju takmer "dozivotnostou".
samozrejme, ze je to malo. Vyrobcovia vybojok sa ohanaju takmer "dozivotnostou".
|
|
04.08.2010 23:16 -
|
2351949
|
|
Darja
|
|
|
Lepí je risknout jiný výbojky, jetě s nepříjemně studeným světlem (i kdy z toho tě určo nebudou bolet oči), ne si tam dát něco osvědčeného, co najelo 80 000tis.
hahahaha.. doivotní jako olej v automatu,
Lepí je risknout jiný výbojky, jetě s nepříjemně studeným světlem (i kdy z toho tě určo nebudou bolet oči), ne si tam dát něco osvědčeného, co najelo 80 000tis.
hahahaha.. doivotní jako olej v automatu, :D
|
|
05.08.2010 09:48 -
|
2351993
|
|
zico
|
|
|
z vasich sarkastickych prispevkov mam chapat, ze vam xe vydrzali este menej ..?
z vasich sarkastickych prispevkov mam chapat, ze vam xe vydrzali este menej ..?
|
|
05.08.2010 10:34 -
|
2352001
|
|
lexx
|
Město: BA, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 32 |
|
|
Zivotnost xenonov udavaju vyrobcovia cca 2000 hodin, teda u znackovych Osram a Philips. Tak si to vypocitaj kolko sa s nimi da prejst podla priemernej dlhodobej rychlosti. Tych 80 tis. km by zodpovedalo priemere 40 km/h a ked jazdis vacsinou v meste tak je to myslim zhruba realne.
P.S. Aj ja som kupil lacnejsie no name xenony na e-bay tusim za 1000 Sk/par so svietivostou 6000K. Vyzerali efektne v noci, ale za dazda to bolo hrozne- velmi neprijemne, takmer vsetko svetlo bolo pohltene asfaltom a nevydrzali ani rok cca 12-15 tis. km. Takze uz len original Osram alebo Philips
Zivotnost xenonov udavaju vyrobcovia cca 2000 hodin, teda u znackovych Osram a Philips. Tak si to vypocitaj kolko sa s nimi da prejst podla priemernej dlhodobej rychlosti. Tych 80 tis. km by zodpovedalo priemere 40 km/h a ked jazdis vacsinou v meste tak je to myslim zhruba realne.
P.S. Aj ja som kupil lacnejsie no name xenony na e-bay tusim za 1000 Sk/par so svietivostou 6000K. Vyzerali efektne v noci, ale za dazda to bolo hrozne- velmi neprijemne, takmer vsetko svetlo bolo pohltene asfaltom a nevydrzali ani rok cca 12-15 tis. km. Takze uz len original Osram alebo Philips
|
|
05.08.2010 11:18 -
|
2352013
|
|
zico
|
|
|
pred par rokmi som cital nejake nemecke materialy a tam bola udavana zivotnost xe v prepocte na km 120-150tis.
>
ale suma sumarum: prdim na 6000K, 10000K aj milionK a zakupim teda znovu to, co predtym
dakujem za vase skusenosti
pred par rokmi som cital nejake nemecke materialy a tam bola udavana zivotnost xe v prepocte na km 120-150tis. :nevim
>
ale suma sumarum: prdim na 6000K, 10000K aj milionK a zakupim teda znovu to, co predtym :-))
dakujem za vase skusenosti :-p
|
|
05.08.2010 11:51 -
|
2352034
|
|
Darja
|
|
|
Jojo, z naich sarkatiských příspěvků je snadno čitelné, e prostě to, co tam je, je fakt nejlepí. Taky jsem měla bílejí xenóny (pro ten pocit, e je to hečí) a vrátila se k 4300.
A na phillips nebo Osram nemám patné reference, ale jezdí sem hodně noname, kde se třeba výbojka rozletěla na cucky. Zrovna ráno jsem to měnila
Jojo, z naich sarkatiských příspěvků je snadno čitelné, e prostě to, co tam je, je fakt nejlepí. Taky jsem měla bílejí xenóny (pro ten pocit, e je to hečí) a vrátila se k 4300.
A na phillips nebo Osram nemám patné reference, ale jezdí sem hodně noname, kde se třeba výbojka rozletěla na cucky. Zrovna ráno jsem to měnila :D
|
|
05.08.2010 13:21 -
|
2352049
|
|
TomasT
|
Město: Praha 15, Auto: Citroën C5 II 1.6HDi 16v SX Break | Počet příspěvků: 1470 |
|
|
zico napsal(a): pred par rokmi som cital nejake nemecke materialy a tam bola udavana zivotnost xe v prepocte na km 120-150tis.
>
ale suma sumarum: prdim na 6000K, 10000K aj milionK a zakupim teda znovu to, co predtym
dakujem za vase skusenosti
150000 km můe v Německu docela odpovídat 2000 hodinám svícení.
1. V Německu není povinné denní svícení.
2. Německo má hodně dálnic, dosáhnout průměru 75km/h není velký problém.
150000 km můe v Německu docela odpovídat 2000 hodinám svícení.
1. V Německu není povinné denní svícení.
2. Německo má hodně dálnic, dosáhnout průměru 75km/h není velký problém.
|
|
05.08.2010 15:07 -
|
2352077
|
|
Darja
|
|
|
Také ivotnost uvlivňuje, kdy je pořád startuje.
Tam je hromada aspektů, stejně jako s jinými NDa jejich výdrí ve voze.
Také ivotnost uvlivňuje, kdy je pořád startuje.
Tam je hromada aspektů, stejně jako s jinými NDa jejich výdrí ve voze.
|
|
20.08.2010 21:02 -
|
2353585
|
|
zico
|
|
|
tak kupil som nakoniec PHILIPS 4300K - 80,-EUR za dva kusky. A mozem povedat, ze:
- na pohlad zvonku ma svetlo presne taku farbu ma mat. (skusal som totiz predtym aj jednu vybojku GE, ale ta mala odtien uplne dozlta)
- zvnutra auta clovek nevidi biele svetlo, ale nieco medzi bielym a zltym. vobec netaha oci a pritom je vyborne vidiet predmety v tme.
jednoducho naparadu a snad aj vydrz bude OK
tak kupil som nakoniec PHILIPS 4300K - 80,-EUR za dva kusky. A mozem povedat, ze:
- na pohlad zvonku ma svetlo presne taku farbu ma mat. (skusal som totiz predtym aj jednu vybojku GE, ale ta mala odtien uplne dozlta)
- zvnutra auta clovek nevidi biele svetlo, ale nieco medzi bielym a zltym. vobec netaha oci a pritom je vyborne vidiet predmety v tme.
jednoducho naparadu a snad aj vydrz bude OK :-))
|
|
17.10.2011 13:09 -
|
2419589
|
|
JardaK
|
Město: Pardubice, Auto: Citroën C5 I 2.2HDi Exclusive | Počet příspěvků: 8 |
|
|
Zdravím vechny. Prosím o radu. U dlouhou dobu se mi stává, e pravý xenon do levé zatáčky zhasne a pak začne blikat. Následně buď zůstane svítit, nebo ne. Pokud ne, pomůe jen zhasnout a rozsvítit znova. Teď o víkendu jsem konečně shodil nárazník, vyndal světla a zkouel čím to je. Kdy jsem světlo natáčel, klepal s ním apod. tak se závada projevila. Přehazoval jsem výbojky a následně patice (které, jak jsem se dozvěděl, v sobě mají i zapalovač). Závada se nesla právě s paticí.
Otázka zní - máte někdo zkuenost s náhradou patice+zapalovače?
Jetě jsem nezjioval, ale vsadím se, e originál bude stát majlant, nehledě na to, e mi ho moná ani neprodají samotný, ale budou mi dávat nejlépe celé světlo. Na internetu jsem nael D2R patice samotné, i komplety s trafem apod. (jako sady pro zástavbu do klasických světel) , ale nikde zapalovací jednotku + patici. Pravda té je, e nemám přílinou důvěru v jejich kvalitu, u jen podle fotek.
Předem díky za tipy
Zdravím vechny. Prosím o radu. U dlouhou dobu se mi stává, e pravý xenon do levé zatáčky zhasne a pak začne blikat. Následně buď zůstane svítit, nebo ne. Pokud ne, pomůe jen zhasnout a rozsvítit znova. Teď o víkendu jsem konečně shodil nárazník, vyndal světla a zkouel čím to je. Kdy jsem světlo natáčel, klepal s ním apod. tak se závada projevila. Přehazoval jsem výbojky a následně patice (které, jak jsem se dozvěděl, v sobě mají i zapalovač). Závada se nesla právě s paticí.
Otázka zní - máte někdo zkuenost s náhradou patice+zapalovače?
Jetě jsem nezjioval, ale vsadím se, e originál bude stát majlant, nehledě na to, e mi ho moná ani neprodají samotný, ale budou mi dávat nejlépe celé světlo. Na internetu jsem nael D2R patice samotné, i komplety s trafem apod. (jako sady pro zástavbu do klasických světel) , ale nikde zapalovací jednotku + patici. Pravda té je, e nemám přílinou důvěru v jejich kvalitu, u jen podle fotek.
Předem díky za tipy
|
|
| |
|
|